Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)BİTLİS'TE SIĞINAKLARDA PKK'NIN YAŞAM MAZLEMESİ VE PATLAYICI ELE GEÇTİBİTLİS'in Tatvan ile Mutki İlçesi kırsal kesiminde sürdürülen operasyonlarda terör örgütü PKK'ya ait 2 sığınak tespit edildi.

1)BİTLİS'TE SIĞINAKLARDA PKK'NIN YAŞAM MAZLEMESİ VE PATLAYICI ELE GEÇTİ

BİTLİS'in Tatvan ile Mutki İlçesi kırsal kesiminde sürdürülen operasyonlarda terör örgütü PKK'ya ait 2 sığınak tespit edildi. Sığınaklarda çok miktarda yaşam malzemesi ve patlayıcı ele geçirildi. Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, operasyonların Tatvan'ın Tokaçlı Köyü ve Mutki'nin Kavakbaşı Beldesi Çimen Mahallesi kırsal kesiminde yapıldığı belirtildi. Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin dün yaptığı operasyon ve istihbari çalışmalar neticesinde çok sayıda malzeme ele geçirildiği belirtilerek şöyle denildi:  "Bitlis İli Tatvan İlçesi Tokaçlı Köyü kırsalında 2 adet sığınak içerisinde 1 adet piknik tüpü, 1 adet termos, muhtelif yaşam ve gıda malzemesi, Mutki İlçesi Kavakbaşı Beldesi Çimen Mahallesi kırsalında toprağa gömülü vaziyette 380 kg. amonyum nitrat olduğu değerlendirilen patlayıcı madde, 100 metre kablo, 1 adet güneş paneli, 1 adet taşınabilir enerji kaynağı ve muhtelif yaşam, gıda malzemesi tespit edilmiştir. Tespit edilen patlayıcı maddeler, yaşam ve gıda malzemeleri C.Savcısının talimatı ile olay yerinde imha edilmiştir. Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir."

BİTLİS, -

=======================================================

2)ANNELERE 150 MİLYON DAL ÇİÇEK

HER yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü, Antalya'da üretilen çiçeklerle kutlanacak. Bu yıl Anneler Günü için 36 ülkeye 50 milyon dal çiçek ihraç edilirken, iç piyasada da 100 milyon dal çiçek tüketilmesi bekleniyor. Türkiye'nin kesme çiçek üretim merkezi Antalya'dan bu yıl yine Anneler Günü için Avrupa'nın birçok ülkesine milyonlarca çiçek gönderildi. 14 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü için, Antalyalı kesme çiçek üreticileri tarafından Avrupa'nın yaklaşık 36 ülkesine toplam 7 milyon dolarlık 50 milyon dal çiçek gönderildi.Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, bu yıl çok soğuk bir kış geçtiğini, özellikle mayıs ayındaki sıcaklıklarının çiçek için çok uygun bir hava olduğunu ve verimliliğin arttığını söyledi. Verimin iki hatta üç kat arttığına işaret eden Osman Bağdatlıoğlu, "Dolayısıyla ihracat ve iç pazarda verimlilik var. Çiçek seraları festival havasında. Önümüzdeki Anneler Günü için 36 ülkeye yaklaşık 50 milyon dal çiçek ihraç edildi" dedi.

ANNELERE EN ÇOK PEMBE RENKLER TALEP GÖRÜYOR

Çoğunluğu kadın binlerce kişinin bu sektörde çalıştığına dikkat çeken Bağdatlıoğlu, "İhracatın yanı sıra iç pazarda da ciddi bir hareketlilik var. Geçen yıllarda kişi başına 1 dolar olan çiçek tüketimi 5-6 dolara yükseldi. Anneler Günü de en çoğaldığı dönem. Anneler Günü'nde annelere en ucuz ve anlamlı hediye çiçek olduğu için Türkiye'den de alıcıların Antalya bölgesine gelmesi bize mutluluk veriyor. Özellikle karanfil buketlerine talep var. Yine Türkiye'den çok fazla süpermarketten talep gelmeye başladı. Eskiden süpermarket satışları olmazken, aynı Avrupa'ya ihraç ettiğimiz gibi süpermarketlere de buketlerimizi gönderiyoruz. Böylelikle halkımız ucuza süpermarketlerden buket alma imkanı buluyor. Gerbera, karanfil, yeşillikler, lisyantus gibi çiçekler ağırlıklı talep görüyor. Pembe renkler fazlasıyla talep görüyor" diye konuştu.

İÇ PİYASAYA 100 MİLYON DAL

Sahil bölgesindeki üretim sezonunun da Anneler Günü ile birlikte sona ereceğini belirten Bağdatlıoğlu, "Bizim için de kış sezonunun son günleri. Anneler Günü sonrasında artık yayla üretimine geçeceğiz. Isparta ve Burdur'dan çiçeklerimizi yurtdışına göndereceğiz. İç pazarda ise Anneler Günü'nde geçen yıllara göre çok daha fazla ve kaliteli çiçekler piyasada olacak. Yaklaşık 100 milyon dal iç tüketim tahmin ediliyor. Türkiye'de yeni ürünlerimizin annelerimizi de güldüreceğine inanıyorum" dedi.

RUSYA'YA YASAK KALKTI AMA İHRACAT YAPILAMIYOR

İhracat yapılan 36 ülke arasında geçen ay kesme çiçek ihracatı yasağının kaldırıldığı Rusya'nın olmadığını dile getiren Bağdatlıoğlu, "Şu anda yasak kalkmış olmasına rağmen Rusya'ya çiçek ihraç edemiyoruz. Kağıt üzerinde kaldırılmış olmakla birlikte uygulanan iki-üç kat vergilerle ve kapılarındaki ağır denetimlerle çiçeğin hiç girme şansı yok. Rusya özellikle çiçekte Hollanda ve Fas'ı kullanıyor ama Türk çiçeğini direkt kendi kapılarından geçirmek istemiyor. Her ne kadar serbest bıraktık deseler de sıkıntımız var. Biz de oraya gönderemediğimiz çiçekleri yeni pazarlar ve iç pazarda halkımıza sunmaya çalışıyoruz. Umuyoruz o kapılar da açılır. Lafta kalmaz, eski günlerde olduğu gibi ihracatımız gerçekleştirilir. Polonya, Macaristan, Sırbistan gibi Doğu Avrupa ülkelerine geçen yıllarda çok düşük ihracat varken bu yıl özellikle süpermarketlerin devreye girmesiyle ciddi artış yaşandı" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------

Çiçeklerden detay

Çiçeklerin paketlenmesi

Çalışanlar detay

Çiçek buketleir

Röp: Osman Bağdatlıoğlu

09.26

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

=====================================================

3)UYUYAN HALA VE YEĞENİNİN ÜSTÜNE ASİT ATILDI

DENİZLİ'de Merkezefendi İlçesi'nde, ilkokul öğrencisi 10 yaşındaki Elif Nur Sezer ile halası 26 yaşındaki Yıldız Sezer, gece evlerinde aynı yatakta birlikte uyurken, içeri giren giren kimliği belirsiz iki kişinin asitli saldırısına uğradı. Uykularında ne olduğunu anlamayan, ancak üzerlerine dökülen asit nedeniyle büyük acı çeken hala ve yeğeni, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Polis, bu saldırıyı kimin yaptığını belirleyip, yakalamak için çalışma başlattı. Kan dolduran olay, geçen cuma günü saat 04.00 sıralarında, Sırakapılar Mahallesi Denizli Devlet Hastanesi karşısında meydana geldi. Arif Yalınkaya İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Elif Nur Sezer ile halası Yıldız Sezer, aynı odada birlikte uykuya daldı. İddiaya göre gece üçüncü kattaki daireye gelen kimliği belirsiz iki kişi, kapıyı açarak eve girdi. Elif Nur ile halası Yıldız Sezer'in birlikte uyuduğu odaya giren saldırganlar, teyze ve yeğeninin üzerine asit döküp kaçtı. Ne olduğunu anlamayan Elif Nur Sezer ile Yıldız Sezer, ilk olarak üzerlerindeki ıslaklığı fark etti ardından da üzerlerine dökülen asitle yanmaya başladı. Yüzlerinde, kollarında, sırt, boyun ve ve göğüs bölgelerinde dökülen asit nedeniyle büyük acı içinde yanmaya başlayan teyze ve yeğeninin feryatlarına, aynı evde kalan Yıldız Sezer'in annesi ev hanımı Elif Sezer ile işçi emeklisi babası Musa Sezer koştu. Üzerlerindeki kıyafetleri çıkarılan Elif Nur ile Yıldız Sezer'in yanan bölgeleri önce suyla yıkandı ardından eve çağrılan ambulansla Denizli Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Minik Elif Nur Sezer'in yüzünde ve kollarında asit nedeniyle yanık oluşurken, Yıldız Sezer'in ise yüzünün büyük bölümü, sırtı ve göğüs bölgesinin büyük kısmı aside maruz kalarak yandı. Polis, evde ve çevresinde inceleme yaptı. Kapılarda parmak izi araştırması yapan polis ekipleri, binanın yanındaki bir işyerinde güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Kamera kayıtlarında binadan çıkan iki kişinin duvardan atlayarak kaçtığı tespit edildi. Polis asitli saldırıda bulunanları yakalamak için çalışma başlattı. Dairenin çelik kapısında da inceleme yapan polis ekipleri, hiçbir zorlama izine rastlamadı. Evdeki herkesin ve yakınlarının ifadesi alan polis, saldırganların içeri nasıl girdiğini de araştırıyor. Ayrıca, asidin türünü tespit etmek için evdeki asit dökülen çarşaftan da örnek alındı.

ESKİ NİŞANLIDAN ŞÜPHELENİLİYOR

Kızının ve kız kardeşinin asitli saldırıya uğradığını ve hastanede büyük acılar çektiklerini söyleyen kepçe operatörü 34 yaşındaki Halil İbrahim Sezer, saldırganların eve nasıl girdiklerini anlayamadıklarını belirtti. Saldırıyı Avustralya'da yaşayan M.G.'nin yaptırmış olabileceğini iddia eden Halil İbrahim Sezer, "İki kişi eve girmiş, kızım ve kardeşimin üzerine asit dökmüş, eve nasıl girdikleri bilmiyoruz. Kapıda zorlama izi yok. Asidi önce fark etmemişler, bir süre sonra yanmaya başlamışlar, sonra suyla yıkanıp, hastaneye götürüldüler. Kız kardeşimin eski nişanlısı vardı, evli çıktığı için ayrıldılar. Avustralya'da yaşayan bu kişiden şüpheleniyoruz. Onun yaptırma ihtimali üzerinde duruyoruz. Çünkü daha önce de kız kardeşimin kız arkadaşının yüzüne 6 ay önce asit atıldı, hala tedavisi devam ediyor" dedi.Kızının ve kardeşinin hastanede tedavisinin devam ettiğini ve büyük acılar çektiklerini belirten Halil İbrahim Sezer, "Kızım sürekli ağlıyor. Kız kardeşimin yüzünde ve vücudunda büyük yanıklar var. Kimse hiçbir ses duymamış, evde olay sırasında annem, babam da var. Onlar da başka odalarda uyuyormuş. Vücutlarında yanmayı hissedince fark etmişler" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

Evden görüntü

Kapıdan ve merdivenlerden görüntü

Odadaki asitli dökülen battaniye ve çarşaftan görüntü

Halil İbrahim Sezer'in konuşması

Elif Nur Sezer ile Yıldız Sezer'in hastanede görüntü

Asit dökülen ve yanan yerlerinden görüntü

Yıldız Sezer'in daha önce çekilen fotoğrafı

Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera : Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=======================================================

4)ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE ÜCRETSİZ BİYOMETRİK DESTEĞİ

TOKAT'ta 15 yıldır fotoğrafçılık yapan 29 yaşındaki Burak Akıntaş, şehit ailelerinin ve gazilerin yeni kimlik kartlarında kullanacakları biyometrik fotoğraflarını ücretsiz çekiyor.

Ülke genelinde 2017 yılı itibariyle yeni çipli kimlik kartlarının başvurusunun başlaması ile birlikte kent merkezinde fotoğrafçılık yapan Burak Akıntaş'ta dükkanın camına 'Şehit ve gazi ailelerine ücretsiz biyometrik fotoğraf çekimi" yazısı astı. Akıntaş, Tokat Şehit Aillerleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile görüşerek, şehit yakınları ve gazilere ücretsiz biyometrik fotoğraf çektiğini duyurdu. Akıntaş, "Yeni kimlikler dağıtılmaya başlandı. Biz de şehit ve gazi ailelerimiz için destek amaçlı böyle bir kampanya yapma ihtiyacı duyduk. Bizim için bu sosyal bir sorumluluk aslında genel olarak bütün esnaf arkadaşlarımız olsun, tamamının bence bu tür işler yapmasını düşünüyorum. Böyle bir kampanya düzenledik. Gelen halkımız da memnun. Fotoğraf çektirmek isteyen şehit ve gazi ailemiz Tokat Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden, şehit ya da gazi ailesi olduklarına dair alınan belge ile ücretsiz fotoğraf çekilebiliyor. Çünkü askerlerimiz orada bizler için canını feda ediyorlar" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Fotoğraf dükkanından görüntüler

-Fotoğraf çekimleri

-Dükkandakı yazı

-Sahibinin konuşmaları

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ/TOKAT,

(82 mb)

=====================================================

5)OTOMOBİL İLE ÇARPIŞAN KASKSIZ MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALI KURTULDU

ANKARA'nın Çubuk ilçesinde caddeden sağa dönüş yapıp, bulvara çıkmak isteyen otomobil, karşı istikametten gelen ve sürücüsünün kaskı bulunmayan motosiklet ile kavşakta çarpıştı. Kazada, ön ve arka tekeri adeta ikiye katlanır gibi olan motosikletten savrulan sürücü 27 yaşındaki Furkan İçin'in ayağı kırıldı, Ankara'ya sevk edildi.

Kaza, Çubuk'ta Cengiz Topel Caddesi ile Adnan Menderes Bulvarı'nın kesiştiği kavşakta meydana geldi. Cengiz Topel Caddesi'nden Adnan Menderes Bulvarı'na çıkmak için sağa dönüş yapan Murat Sofuoğlu'nun kullandığı 07 AS 340 plakalı otomobil, karşı istikametten gelen Furkan İçin'in kullandığı motosiklet ile çarpıştı. Kazada, ikiye katlanıp hurdaya dönen ve kaskı bulunmayan motosikletin sürücüsü Furkan İçin araçtan fırladı. Yaralı motosiklet sürücüsü İçin, 112 Acil Sağlık ekiplerince önce Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne, burada yapılan müdahalenin ardından Ankara'ya sevk edilerek tedavi altına alındı. İçin'in bağında kırı tespit edildiği belirlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kaza yerinden görüntü

Görgü tanığı görüntü

Motosiklet kaldırılırken görüntü

Müfit ONBAŞI / ÇUBUK(Ankara), -

======================================================

6)KALİTELİ UYUŞTURUCU BULAMAYINCA, KENDİSİ YETİŞTİRMİŞ

ADANA'da polis, operasyon düzenlediği evin çatı katında, saksılarda yetiştirilen 2 bin 560 kök dişi hint keneviri ele geçirdi. Şüpheli olarak gözaltına alınan ev sahibi 53 yaşındaki İlhan Ükil, "Sokakta torbacı kalmadı, olan malın da kalitesi düşük. Ben de kendim yetiştirip içiyorum" dedi.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde bir evin çatı katında saksılar içerisinde uyuşturucu yetiştirildiği bilgisini alan Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, operasyon düzenledi. Evde arama yapan ekipler, 3 katlı binanın teras bölümünde saksılar içerisinde büyütülen dişi hint kenevirleri buldu. Narkotik dedektifleri, saksılardaki uyuşturucuları elleri ile tek tek sökerken, dişi hint kenevirinin sahibi İlhan Ükil'de gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda, şeker hastası olduğunu ileri sürüp, esrarı içmek için yetiştirdiğini ileri süren Ükil, "O kadar çok operasyon yapılıyor ki, sokakta torbacı kalmadı. Olan malların da kalitesi düşük. Ben de kendim yetiştirip içmek için ektim. Satmıyorum" diye ifade verdi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen İlhan Ükil, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polislerin dama çıkışı

Damdaki hint keneviri ekili saksılardan görüntüler

SÜRE: 01'20"    BOYUT: 82 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Sezer Tatvan Mutki PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title