Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)PÜLÜMÜR ÇAYI'NDA BULUNAN CESET, PKK'NIN KAÇIRDIĞI ÖĞRETMENE AİT ÇIKTI (ek) TUNCELİ VALİSİ AÇIKLAMA YAPTITUNCELİ Valisi Tuncay Sonel, 12 Temmuz günü Pülümür Çayı'nda bulunan erkek cesedinin, PKK'lı teröristlerce kaçırılan 24 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğunun...

1)PÜLÜMÜR ÇAYI'NDA BULUNAN CESET, PKK'NIN KAÇIRDIĞI ÖĞRETMENE AİT ÇIKTI (ek)

TUNCELİ VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

TUNCELİ Valisi Tuncay Sonel, 12 Temmuz günü Pülümür Çayı'nda bulunan erkek cesedinin, PKK'lı teröristlerce kaçırılan 24 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğunun kesinleştiğini söyledi. Tunceli - Erzincan Karayolu'nun 25'inci kilometresinde bulunan Pülümür Çayı üzerinde 12 Temmuz günü bulunan erkek cesedinin, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde görev yaparken, memleketi Gümüşhane'ye gitmek üzere yola çıkan ve geçen 16 Haziran günü PKK'lı teröristler tarafından, aracı yakıldıktan sonra kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğu tespit edildi.12 Temmuz günü bulunan erkek cesedinden alınan DNA örneği ile öğretmen Necmettin Yılmaz'ın babasından alınan DNA örnekleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda karşılaştırma işlemine tabi tutuldu. Yapılan karşılaştırmada bulunan cesedin öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğu kesinleşti. Tunceli Valisi Tuncay Sonel, bulunan cesedin PKK'lı teröristiler tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğunun DNA eşleşmesi sonucu kesinleştiğini belirterek, "PKK'lı teröristler bu vahşetin hesabını vereceklerdir" dedi.

KARNELERİ DAĞITIP MEMLEKETİNE GİDİYORDU

Geçen yıl ekim ayında atandığı Siverek'e 60 kilometre uzaklıktaki Çiftçibaşı Mahallesi'ndeki ilkokulda tek başına hem müdürlük, hem de öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, 16 Haziran'da öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra memleketi Gümüşhane'ye gitmek için otomobiliyle yola çıktı. Öğretmen Necmettin Yılmaz aynı gün saat 15.00 sıralarında Tunceli- Pülümür karayolunun 46'ıncı kilometresine geldiğinde, yol kesen PKK'lı teröristler tarafından otomobiline ateş açılarak durduruldu. Kurşunlarla delik deşik olan otomobili ateşe veren teröristler öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırdı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Tunceli Valisinin açıklamaları

ARŞİV

Öğretmenin okulu

Okul önünde bekleyen öğrenciler

Okuldaki bayrak

Okul tabelası

Köyden detay

Öğrencinin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Ferit DEMİR/ TUNCELİ,

======================================================

2)ER MEYDANI'NDA 656'NCI GÜREŞ HEYECANI

EDİRNE'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde heyecan, Er Meydanı'ndaki güreşlerle devam ediyor. Pehlivanlar, yağlanarak yaklaşık 25 derecelik havada güreş tutarken, başpehlivan olmak isteyen 60 pehlivan bugün çayıra çıkarak ilk 3 turda rakiplerini elemek için mücadele verecek.Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 656'ncısı düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde dün başlayan güreş heyecanı bu sabahki karşılaşmalarla devam ediyor. Minik boyların yanı sıra diğer kategorilerde de başlayan güreşlerde 25 dereceye ulaşan sıcak havada pehlivanlar yağlanarak kol bağladıktan sonra Er Meydanı'nda güreşe tutuştu. Az sayıdaki güreş severin takip ettiği güreşlerde özellikle küçük ve orta boylardaki mücadeleler ilgiyle izlendi.

BAŞPEHLİVANLAR ÇAYIRA ÇIKIYOR

Davul ve zurnaların eşlik ettiği ikinci gün güreşlerinde 2199 pehlivandan, baş kategorisinde yer alan 60 başpehlivan çayıra çıkarak güreşe başlayacak. Başpehlivanların güreşi yarı final mücadelesine kadar sürecek. Yarı final ve devamı ise yarın yapılacak. Başpehlivanlar rakiplerini kura ile belirleyecek. UNESCO'nun somut olmayan kültür mirası listesinde yer alan ve üç gün süren Kırkpınar güreşlerinde toplam 10 ton zeytinyağı ile pehlivanların gözlerini silebilmesi için 5 bin adet salaşpur bezi kullanılacak. Edirne'de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini yerli ve yabancı 450'ye yakın basın mensubu takip ediyor.

KISPET YERİNE KOTLA GÜREŞTİ

Minik-1 boyu 4'ncü tur mücadelesinde Gebzeli 12 yaşındaki Abdullah Duman ve Tokatlı Fatih Bildiş karşı karşıya gelirken, güreşleri ilgiyle izlendi. Pehlivanlardan Abdullah Duman, kıspeti olmadığı için müsabakaya kot pantolonla katıldı. Puanlamaya kadar süren mücadele sonunda Fatih Bildiş, rakibini yenerek bir üst tura yükseldi. Güreşinin ardından uzun süre yerden kalkamayıp gözyaşlarına boğuldu. Babasının 250 liralık kıspeti seneye alacağını ve bu nedenle güreşlere kotla katıldığını anlatan minik pehlivan Abdullah Duman, "Yağlı güreşleri çok seviyorum, yaklaşık 1 yıldır güreş yapıyorum. Babama kıspet istediğimi söyledim oda bana bu sene alamayacağını söyledi. Kırkpınar Yağlı Güreşlerine ilk defa çıkıyorum. Dünden bu yana yaptığım 3 maçı da kazandım.

Güreşleri protokol tribününden izleyen Kırkpınar'ın efsane güreşçisi Ahmet Taşçı, küçük pehlivanı teselli etmek içi yanına çağırdı. Bir süre Abdullah Duman ile sohbet eden Taı tavsiyelerde bulundu. Antalya'nın Kemer İlçesi CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Gül ise kendisine kıspet alması için küçük pehlivana 300 lira verdi. Abdullah Duman, yenildiği için gözyaşlarıyla Er Meydanı'ndan ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------:

-Er Meydanı genel görüntüsü

-Güreşen pehlivanlar

-Davul-zurna ekibi

-Güreşleri izleyenler

-Sahadan genel görüntüler

-Fatih Bildiş ve Abdullah Duman

-İki minik pehlivanın güreşi

-Fatih'in yenmesi

-Abdullah'ın yatarak ağlaması

-Abdullah ile röp

-Ahmet Taşçı'nın Abdullah'ı çağırması

-Mustafa Gül'ün kısmet parası vermesi

-Abdullah Duman ile röp.

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY-Mehmet YİRUN/EDİRNE,-

=================================================

3)ÇOCUKLARIN YARI ÇIPLAK DANSIYLA TEPKİ ÇEKEN BAR KAPATILDI

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, erkek çocuğu 10 yaşındaki B.A. ile 11 yaşındaki H.B.'nin üstü çıplak vaziyette dans ettiği bara, 18 yaşından küçük çocukları içkili mekana aldığı gerekçesiyle 30 gün kapatma cezası verildi. Olay, geçen 11 Temmuz'da, Ölüdeniz Mahallesi Çarşı Caddesi'nde 52 yaşındaki Selamettin Yılmaz'a ait barda meydana geldi. İngiliz turistlerin yoğun olarak bulunduğu saatte işletmeye giren B.A. ile H.B., müzikten etkilenerek barın üzerine çıktı. Üzerindeki tişörtleri çıkararak dans eden çocuklar, müşterilerin de ilgisini çekti ve alkış topladı. Bir tatilci tarafından çekilen çocukların fotoğrafı 'Küçük erkek çocuklar yarı çıplak barın üstünde dans ettiriliyor. Sübyancı müşteriler seyrediyor' notuyla sosyal medyada paylaşıldı. 'Fethiye'de rezalet' başlığı altında hızla yayılan fotoğraflarlar sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi.

KAPATMA CEZASI VERİLDİ

Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı'nın olaya ilişkin soruşturması devam ederken, kayamakamlık da soruşturma açtı. Bara 18 yaşından küçük çocukları içkili mekana aldıkları gerekçesiyle, 30 gün idari kapatma cezası verildi. Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte bara gelen jandarma, kapatma cezasını işletme sahibi Selamettin Yılmaz'a tebliğ etti. Ekipler daha sonra barın kapılarını mühürleyerek, yola açılan bahçesinin önüne şerit çekti. Barın kapatılmasının ardından işletmeci Selamettin Yılmaz, 28 çalışanın evlerine gitmesi istedi. Bar önünde toplanan sokak esnafı ise 1 ay kapatma cezasının çok ağır olduğunu belirtti.

Görüntü Dökümü

---------------------

Jandarma ve zabıtanın bara gelmesi

Kapıların mühürlenmesi

Barın önüne şerit çekilmesi

Bardan görüntüler

Bar personeli ve Selamettin Yılmaz'ın görüntü

(Haber- Kamera: Ergün TOS / FETHİYE (Muğla),

==============================================

4)ÇALINTI KAMYONET, SULAMA KANALINDA BULUNDU

ADANA'da  çalınan kamyonet, Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalının içinde bulundu.

Olay, saat 05.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Akkapı Mahallesi'nde meydana geldi. Sabah işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar, DSİ'ye ait sulama kanalında mavi renkli bir kamyonetin akıntıya kapılıp sürüklendiğini gördü. İhbarı üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve polis ekipleri, akıntı nedeniyle araçta birisinin olup olmadığı kontrol edemeyince sualtı polisinden destek istedi. Bu sırada merkez Seyhan İlçesi Kocavezir Mahallesi'nde sebzecilik yapan 57 yaşındaki İsa Deran, işyerine geldiğinde mavi renkli 01 PD 952 plakalı kamyonetini bulamayınca, polis merkezine giderek çalıntı başvurusunda bulundu. Sulama kanalındaki kamyonetin, çalıntı başvurusunda bulunulan kamyonet olabileceğinden şüphelenen polis, Deran'ı arayarak olay yerine gelmesini istedi. Sualtı polislerinin araçta yaptığı incelemede içinde kimsenin olmadığı anlaşılırken, kamyonetin kendisine ait olduğunu öğrenen Deran ise şoke oldu. Akşam dükkanı kapattıklarında kamyoneti işyerinin önüne bıraktıklarını söyleyen Deran, "Sabah geldik baktık ki kamyonet yerinde yok. Polise gidip kamyonetimin çalındığını söyledim. Sonra polis, sulama kanalının içinde mavi bir kamyonetin olduğu söyledi. Bizim kamyonet buradan çıktı" dedi. Hırsızların çaldıkları kamyonet ile gece yaşanan bazı hırsızlık olaylarına karıştıkları ve sonra izlerini kaybettirmek için aracı sulama kanalına attıkları üzerinde duran polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kamyonetin suda görüntüsü

İtfaiye ekiplerinin görüntüsü

Su altı polisinin suya girmesi

Kamyonet sahibinin arkadaşının konuşması

Kamyonet sahibinin konuşması

Olay yerinden genel görüntü

SÜRE: 02'58"    BOYUT: 181 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

========================================================

5)GELİNLERE 'DOĞALLIKTAN UZAKLAŞMAYIN' TAVSİYESİ

KOZMETİK eğitmeni Asuman Nardalı, gelinlerin düğün hazırlıklarını anlattı. Gelinlere doğal olmalarını öneren Nardalı, "Saçlar takma, gözler lens, kaşlar dövme, kirpikler - tırnaklar takma, dudaklar yapma, o zaman aynı şekilde gezebilmek için bunlardan hiç arınmaması lazım. Doğallıktan uzaklaşmamak gerek" dedi.

Yaz gelmesiyle birlikte düğün sezonu açıldı, gelinleri hazırlık telaşı sardı. En önemli hazırlıkların başında ise gelin saçı ve makyajı yer alıyor. Gelinler günler öncesinden araştırma yapıp, seçtikleri kuaförlerde ve makyaj uzmanlarında deneme uygulamaları yaptırıyor. Bu hazırlıkları oldukça sade şekilde geçiştirenlerin sayısı çok azken, gelinlerin büyük bir çoğunluğu o yıl moda olan saç ve makyaj stillerini uygulatmak için birbiriyle yarışıyor. İzmir'de makyaj eğitimi veren kozmetik eğitmeni Asuman Nardalı, yapılan hazırlıkları anlattı. Hazırlıklar hakkında bilgi veren Nardalı gelinlere de doğallıktan uzaklaşmamalarını tavsiye etti.

Son yıllarda kaşlar ve kirpiklerin ön planda olduğunu anlatan Nardalı, "Artık düğün hazırlıklarında 'gelin hamamları' dediğimiz eski geleneklere doğru bir dönüş var. Tabii biraz daha modern hali. Hazırlık artık bu seremoniden geçiyor. Sadece fön çekerek, makyaj yaparak hazırlanılmıyor. Dirseklerinden tüm vücuduna kadar, kirpiklerinden kaşlarına kadar en son aşamada da saçlarına kadar tenlerinin bakımları, cilt vücut bakımları dahil büyük bir paket hazırlanıyor" dedi.

Gelinlerin eskiden sadece düğün için hazırlandığını, ancak bunun son yıllarda değiştiğini belirten Nardalı, "Şimdi nişan, kına ve düğün şeklinde 3 paket halinde hazırlanıyorlar. Eğer tarihleri birbirine yakınsa 3 paketi birden satın alarak daha ekonomik hareket ediyorlar. Saçı, makyajı, vücut bakımını, nişan, kına ve düğünde alabiliyorlar. Fiyatlar paket başına 2 bin liradan başlayıp 15 bin liraya kadar gidiyor. Neyi seçtiğinize, nereyi seçtiğinize göre, semte göre, şehre göre değişiyor" diye konuştu.

Gelin paketi içinde mutlaka vücut bakımının bulunması gerektiğine vurgu yapan Nardalı şöyle dedi:

"Gelin o gece sadece gelinliğini giyip saçlarını misafirlerine göstermek için hazırlanmıyor. Aynı zamanda hayattaki yol arkadaşı ile buluşacağı bir geceyi yaşayacak. Bu nedenle vücut bakımlarının da profesyonel olarak yapılması önemli."

Gelinlerin makyaj tercihleri hakkında bilgi veren Nardalı, "Daha çok dudaklarda uçuk renkleri tercih ediyorlar. Daha taze, daha genç görünümlü bir gelin olmayı tercih ediyorlar ama göz makyajında özellikle kaşlar çok belirgin. Eskiye oranla yüzde 80 kaşlar daha ön planda. Eskiden bir rimelle iş biterken artık kirpik ekleniyor. Daha sıkı daha uzun kirpikler istiyorlar. Porselen makyaj da devreye girince, ten değişiyor, kirpikler değişiyor, kaşlar değişiyor, saçlar da eklenince bambaşka biri olunuyor. Porselen makyaj kamuflaj ile yapılıyor. Yüz hatları istenildiği şekilde düzenleniyor. Boyalarla renklerle, cildin tüm yüzeyine, kat kat farklı malzemeler sürülerek kusursuz cilt hazırlanıp, üzerine de aynı bir resim yapar gibi makyajının yapılması, yeni kaş ve kirpikler çizilmesi bambaşka bir insanla karşılaşmamızı sağlıyor. Damatlar, tanıştığı kızdan biraz daha farklı bir gelin görebiliyor karşılarında" dedi.

Doğallığın önemli olduğunu, hazırlıklar sırasında mutlaka buna dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Nardalı, şöyle konuştu:

"Kendi doğal hallerinden uzaklaşırlarsa güzel olmak yerine yapay oluyorlar. Oysa ki gelin tazelik demek, gençlik demek. Kamuflaj yapılacaksa gizli yapılmalı. Herkes ne kadar güzel olmuş demeli. Yani hedefimiz kendi güzelliğini ön plana çıkartmak ve kusurlarını gizlemek olmalı. Dudakları kalınlaştırmak, gözleri iri göstermek mümkün. Ama saçlar takma, gözler lens, kaşlar dövme, kirpikler - tırnaklar takma, dudaklar yapma, o zaman aynı şekilde gezebilmek için bunlardan hiç arınmaması lazım. Doğallıktan uzaklaşmamak gerek."

Görüntü Dökümü

--------------------

Asuman Nardalı ile röp

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ - Kamera: Yasin TİNBEK / İZMİR,

==========================================================

6)DERYA ULUĞ HAYRANLARINI COŞTURDU

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde sahneye çıkan şarkıcı Derya Uluğ hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Son dönemin popüler şarkıcılarından Derya Uluğ, Sunrise Resort Hotel'de konser verdi. Sevilen şarkısı Okyanus'la başladığı programında birbirinden güzel ve hareketli parçaları seslendiren Uluğ, hayranlarını coşturdu. Otelin parti alanında izleyenlerin şarkıcıya yakın olmak istemesi nedeniyle yaşanan sıkışıklık nedeniyle güvenlik görevlileri aralarda bulunan çocukları ön tarafa aldı.

İzleyenler Derya Uluğ'un söylediği bazı şarkılara eşlik etti. Sahnede 1.5 saat kalan Derya Uluğ, izleyenlerine keyifli bir akşam yaşattı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Konser alanından genel görüntü

Derya Uluğ'un şarkı söylemesi

Detay görüntüler

105 MB /// 03: 14"

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pülümür Çayı Kırkpınar Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title