Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Kışlada enfeksiyon alarmı, 1 asker öldüMANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda gıda zehirlenmesi şüphesiyle 350 asker hastanelik oldu, kriz masası kuruldu.

Kışlada enfeksiyon alarmı, 1 asker öldü

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda gıda zehirlenmesi şüphesiyle 350 asker hastanelik oldu, kriz masası kuruldu. Vali Mustafa Hakan Güvençer, 54 askerin tedavisinin sürdüğünü, saat 01.00'de fenalaşan Er Hüsnü Özel'in ise öldüğünü belirtti. Güvençer, askerin ölüm nedeninin gıda zehirlenmesi kaynaklı olmadığının düşünüldüğünü söyledi.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda (Batı Kışla) geçen salı gecesi gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastanelere kaldırılan askerlerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Hastanelere getirilen askerlerin durumların iyi olduğu ve taburcu edildiklerinin açıklanmasına rağmen, kışlada rahatsızlanmalar sürdü. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Batı Kışla'da başlayan rahatsızlıkların Doğu Kışla'da görüldüğünü ve bakteriyel enfeksiyonun yaşandığını duyurdu.

KRİZ MASASI KURULDU

Telefonla açıklama yapa Vali Güvençer, "Manisa'da acemi er eğitimini tamamlayıp, yarın dağıtıma çıkacak yaklaşık 6 bin erimizin barındığı Batı Kışla ve Doğu Kışla'da 23 Mayıs ve 24 Mayıs günlerinde, şimdilik sadece bakteriyel bir bağırsak yolları enfeksiyonu teşhisi konulan bir rahatsızlık teşhis edildi. Bu rahatsızlık nedeniyle 3 gündür sağlık birimlerine toplam 350 asker sevk edildi. Bir taraftan bu çocuklarımızın tedavileri ile ilgilenirken, bu bakteriyel enfeksiyonun kaynaklandığı sebebi bulmak için tüketim maddelerinden örnekler alınarak laboratuvarlara gönderildi. Şu anda bakteriyel enfeksiyonun kaynağı konusunda bir tespit sahibi değiliz. Bu sabahtan itibaren Tugay Komutanlığında sağlık teşkilatımızın bir kriz masası kurdu. Orada bir koğuş revire dönüştürüldü. 5 hekim ve yardımcı sağlık personeli Tugay Komutanlığına askerlerimize müdahale ediyorlar" diye konuştu.

BİR ASKER YOĞUN BAKIMDA

Vali Güvençer, toplam 54 askerin hastanelerde tedavi gördüğünü belirterek, "Sabahtan bu saate kadar Tugay içindeki polikliniğe müracaat eden askerlerden 9'u daha devlet hastanelerine sevk edildi. Şu anda devlet hastanelerinde tedavi altına alınan er sayısı 54'e çıktı. 1 asker yoğun bakıma alındı, ancak hayati tehlikesi yok" dedi.

BİR ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ

Vali Güvençer, dün (çarşamba) gece fenalaşıp Batı Kışla'dan Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne getirilen askerlerden Er Hüsnü Özel'in yaşamını yitirdiğini duyurdu. Güvençer, askerin ölümünün enfeksiyondan kaynaklandığına dair bir bulgu olmadığını belirterek, farklı bir ölüm sebebi olabileceğini söyledi. Güvençer, "Kamuoyu ölümü, enfeksiyonla bağlantılayacaktır. Ama ölümün bu enfeksiyona bağlı olduğuyla ilgili herhangi bir bulgu yok. Ailesine haber verildi. Henüz Adli Tıp raporu elimize geçmedi. Ama hekimler yaptıkları ilk muayenede ölümün enfeksiyonel değil, belki bir başka sebebe bağlı olabileceği konusunda fikir beyan etti. Şu anda enfeksiyon durumunun önü alındı. Her türlü tedbir alınıyor" diye konuştu.

Valilik, Halk Sağlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği ve Tugay Komutanlığı'nın kriz masası kurarak yapılması gereken her şeyi yaptığını söyleyen Vali Güvençer, Tugay Komutanlığında tüm toplu kullanım alanlarının dezenfekte edildiğini duyurdu.

Yaşamını yitiren askerin Kırşehir Mucur nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilirken, bir kız kardeşi bulunduğu ve babası Recep Özel'in 3 yıl önce pankreas kanserinden vefat ettiği, askerin annesi Gülhan Özel ile birlikte yaşadığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Hastaneden askerlerden görüntü

Hastane önlerinden görüntü

Haber- Kamera: Nermin UÇTU / MANİSA,

=========================================

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Başhekim gözyaşlarıyla uğurlandı (2)

TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Sait Belirgen'in naaşı, hastane morgundan alınarak üniversite camiine getirildi. Burada öğlen namazının ardından Elazığ eski müftüsü Peyami Güngür tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazına, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Elazığ milletvekilleri Tahir Öztürk, Metin Bulut, Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Rektör Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ ve çok sayıda akademisyen, öğrenci ve hastane çalışanı ile vatandaşlar katıldı.

Üniversite camiinde kılınan cenaze namazının ardından Prof. Dr. Belirgen'in naaaşı, Harput Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Cenazeden detay

Cenazeye katılanlardan detay

Cenaze namazının kıldırılması

Duaların okunması

Cenazenin taşınması

Cenaze aracının gidişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

==========================

Mersin'de sahte altın atölyesine baskın

MERSİN'de sahte altın üretimi yapıldığı iddiasıyla bir atölyeye düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda satışa hazır sahte ziynet eşyası ele geçirildi.

Mersin polisi, merkez Yenişehir İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde sahte altın üretimi yapıldığı yönünde bir ihbar aldı. Belirlenen adrese operasyon yapan polis, altın atölyesinde yapılan aramada çok sayıda sahte ziynet eşyası, sahte altın üretiminde kullanılan bakır malzeme, altın ayar suyu, mihenk taşı, çok sayı altın patent damgası, altın işlemede kullanılan alet ve makineler ele geçirdi. Sahte altın operasyonu ile ilgili Ü.Ö., S.A., A.Ö. ve H.S.B. gözaltına alındı. Sahte altınların bir çok kuyumcuya satıldığı belirlenirken, sorgulamaları tamamlanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Sahte altın darphanesinde ele geçirilen malzemelerin kamyona yüklenmesi

Zanlıların emniyetten çıkartılması

Polis araçlarına bindirilmeleri

Polis araçları emniyetten çıkarken

(Polis Kamerası)

Darphanede bulunan malzemeler

Makinaların görüntüsü

Çekmecelerde çıkartılan sahte altınlar

Polisin altınları göstermesi

Altın yapımında kullanılan ilaçlar

Patent mühürleri

Haber-Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN

=========================================

Kapkaç yapılan çantasının askısına bakarak gözyaşı döktü

ADANA'da içinde 4200 lira parası ve pasaportlar bulunan çantası kapkaç yöntemi ile gasp edilen Suriyeli 40 yaşındaki Mnar Hdad, kaldırıma oturarak uzun süre gözyaşı döktü.

Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nde bulunan İl Göç İdaresi'nin önünde meydana geldi. Avusturya'ya gitmek için, İl Göç İdaresi'ne gelen SuriyeliMnar Hdad, buradaki işlemlerini yaptırdıktan sonra binadan ayrıldı. Bir süre yolda yürüyen kadının elindeki çanta, motosikletli 2 kişi tarafından kapkaç yöntemiyle alınmak istendi. Direnen kadının elindeki çantayı askısından kopararak alan saldırganlar, motosikletle kaçtı. Bağırarak çevresindekilerden yardım isteyen kadın, oturduğu kaldırımda elinde çantasının askısıyla uzun süre gözyaşı döktü.

Suriyeli Mnar Hdad, "Tüm geleceğim o çantanın içindeydi, her şeyimi kaybettim" dedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, eşkallerini belirlediği kapkaççıları yakalamak için çalışma başlatırken, ifadesi alınmak üzere karakola götürülen Mnar Hdad, ekip arabasına bindirildiği sırada bir polisin elini öpmeye çalıştı. Çantasının bulmasını isteyen kadın, yine polisler tarafından sakinleştirildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Suriye vatandaşı kapkaç magduru kadın otururken

Kadın çantanın sapını elinde tutarken

Kapkaç mağduru kadını başka kadın teselli ederken

Kadın su içerken

Diğer kadın mağdur kadının başına su dökerken

Vatandaşın olayı tercüme etmesi

Çevredeki polisler

Kadının sivil polisin yanında yürümesi

Mağdur kadının polisin elini öpmek istemesi

Polis aracına binmesi

Polis araçlarının gidişi

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

======================================

Maç değil pancar kooperatifi kongresi

KAYSERİ ve civarındaki bölgede pancar ekimi yapan 80 bin çiftçinin üyesi olduğu Kayseri Pancar Kooperatifi'nin 64'üncü Genel Kurulu, Kadir Has Spor ve Kongre merkezinde yapıldı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı genel kurula Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Yozgat'tan katılan çiftçiler, tribünleri tıklık tıklım doldurdu.

Kayseri Pancar Kooperatifi'nin, Kadir Has Kongre ve Spor Salonu'nda yapılan Genel Kurul'a, AK Parti Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu ile ve çiftçiler katıldı. Salon dışında kurulan standlarda kooperatif üyeleri, salona girişlerini ve oy kullanmalarını sağlayacak kartları aldılar. Polis, genel kurulun yapılacağı salonun çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Kooperatif üyeleri, salona iki ayrı noktada üstleri aranarak alındı.

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, genel kurul öncesinde bir konser verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye gelen Kooperatif Başkanı Hüseyin Akay, Haziran 2013'te yapılan Genel Kurul'daki seçimlerde yönetime geldiklerini belirterek, "Sizin o gün bize verdiğiniz emaneti en iyi şekilde muhafaza ederek, bugün yine karşınıza geldik. Sizler, kullanacağınız oylarla yeni yönetimi belirleyeceksiniz ve biz de yine sizin oylarınıza talibiz. Yaklaşık 4 yıllık sürede çok çalıştık ve kooperatifimizi, Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarımızı çok iyi bir konuma getirdik" dedi.

Kooperatif Başkanı Akay'dan sonra kürsüye gelen eski bakanlardan Taner Yıldız da, Kayseri Pancar Kooperatifi ve Şeker Fabrikası'nı yakından takip ettiklerini ve güzel işler yaptıklarına şahit olduklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından, Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve Denetim Kurulu raporları okunarak kabul edildi. Bu arada, kooperatifin eski başkanı Vedat Ali Özışık, konuşma yapmak istedi. Divan, faaliyet raporu ile denetim kurulu raporları üzerinde 2 dakika konuşma yapması için Özışık'ı kürsüye davet etti. Özışık, kürsüye ilerlerken bazı çiftçiler destek verirken, bazıları da protesto için ellerindeki faaliyet raporu kitapçığını fırlattı.

Kürsüye gelen Özışık, hakkında çeşitli iftiralar atıldığını ileri sürerek, "Ben, yönetimdeyken çok şeyler yaptım, Boğazlıyan Şeker Fabrikasını ben yaptırdım" dedi. Bunun üzerine divan Özışık'ı uyararak mikrofonu kapattırdı. Özışık da divan üyeleriyle kısa bir görüşme yaptıktan sonra, "Biz, Ahmet Hamdi Gökçe'yi destekliyoruz, oylarınızı bekliyoruz" dedikten sonra yine protestolar arasında salonu terk etti.

İKİ ADAY YARIŞTI

Genel Kurul'da daha sonra Yönetim Kurulu ve Denetçiler'in seçimine geçildi. Seçim için salona kurulan sandıklarda kooperatif üyeleri, Hüseyin Akay ile Ahmet Hamdi Gökçe'nin listeleri için oy kullanmaya başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Genel Kurul'un yapıldığı Kongre merkezinin önünden görüntüler

-Polis aramasından görüntüler

-Salonda Mehter takımının konserinden görüntü

-Kooperatif Başkanı Hüseyin Akay'ın konuşması

-Salondan görüntüler

-Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız'ın konuşması

-Eski Kooperatif Başkanı Vedat Ali Özışık'ın salona gelişi

-Eski Başkan Özışık'ın konuşması ve salondan ayrılması

-Kooperatifin kadın üyelerinin oy kullanması

-Üyelerin oy kullanması

-Detaylar

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

========================================

İncir ağacı faciayı önledi

DENİZLİ'nin Merkezefendi İlçesi'nde yol kenarında bariyer olmadığı için bir asfalt dökme makinesi evin bahçesine devrildi. Evin hemen yanındaki incir ağacı, iş makinesinin eve devrilmesini engelledi.

Merkezefendi İlçesi Muratdede Mahallesi 238 Sokak'ta Sezai Nikbay idaresindeki asfalt dökme makinesi seyir halindeyken, Hüseyin Güven ve Ayşe Güven çiftinin yaşadığı tek katlı evin bahçesine devrildi. Evde bulunan çift, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Devrilen iş makinesinin yaralanan şoförü Sezai Nikbay ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada Güven ailesinin yaşadığı evin çatısı ve bahçesi zarar gördü. Bahçede bulunan incir ağacı ise iş makinesinin eve devrilmesini önledi. Asfalt dökme makinesi kaza yerine gelen vinç yardımıyla kaldırıldı.

O sırada bahçenin diğer tarafından olan kazazede ev sahibi Hüseyin Güven, incir ağacının bir faciayı önlediğini belirterek, "Sabah saat 09.15'te ekmek almaya giderken makinenin eve doğru kaydığını gördüm. Genellikle bu saatlerde evin önünde otururduk. O anda başka yerde bulunmamız bir faciayı önledi. Bariyer eksikliği var. Yol kenarına ya çelik bariyer yada perde beton yapılmasını istiyorum. Eşim içeride ben de dışarıdaydım. İncir ağacı bizi korudu. Bariyer yapılması için illa birinin ölmesi gerekmez. Her gün bahçemde oturup çay içiyorum. Orada oturuyor olsaydım bana da zarar verebilirdi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Eve devrilen iş makinesinden görüntü,

-Evden görüntü,

-Bahçe ve incir ağacından görüntü,

-Ev sahibi Hüseyin Güven ile röp.

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

======================================

Gülmen ve Özakça için motosikletle Ankara'ya gidecek

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan turizmci aktivist Mehmet Levent Öncel, açlık grevi eylemlerinin 76. gününde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan, kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek olmak için motosikletiyle Ankaya'ya gitmek üzere yola çıktı.

İki çocuk babası aktivist Mehmet Levent Öncel, Bodrum Belediye Meydanı'ndan 705 kilometrelik Ankara yolculuğuna uğurlandı. Açlık grevi eylemlerinin 76. gününde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan, KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek için Ankara'ya gitmeye karar verdiğini belirten Öncel, "10 gün önce bu etkinliğe karar vermiştim. Ancak hazırlıklarımı tamamlayana kadar, tutuklama gelişmesi yaşandı. Büyük ihtimalle onları göremeyeceğim ama annelerine ya da yakınlarına ulaşıp, onların destekçisi olduğumuzu ifade edip, Bodrum'dan selamları ileteceğim" dedi.

İlk uzun yol denemesine çıkan Öncel, sakin bir yolculuk geçirip, ziyaretlerini gerçekleştirdikten sonra Bodrum'a döneceğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Aktivist Mehmet Levent Öncel'in motosikletiyle görüntüsü

-Mehmet Levent Öncel ile röp.

Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

=============================================

Ramazana ayına özel 'Közde güllaç' yaptı

BURSA'da 2023 metrelik kol böreğiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdıran börek ustası Hasan Acar, Ramazan ayına özel 'közde güllaç' yaptı. Güllacı yiyen müşteriler ise tadının fırında sütlaça benzediğini söyledi.

Bursa'da daha önce uzaya börek gönderen ve 2023 metrelik kol böreğiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na giren börek ustası Hasan Acar, Ramazan ayına özel tatlılar pişirdi. İlk defa 'közde güllaç' pişiren Acar, müşterilerine de yaptığı tatlıdan ikram etti. Güllaçtan yiyen müşteriler ise "Tadı normal güllaçtan değişik. Biraz kıtır ve fırında sütlaç tadı veriyorö dedi.

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı güllaca farklı bir tat katmak istediğini belirten Acar ise şöyle konuştu: "Fırında sütlaç oluyor da közde güllaç neden olmasın diye düşündüm. Denemesini yaptım ve çok başarılı oldu. Önce süt ile şekeri karıştırdım. Sonra güllaç hamurunu sütle ıslatarak tepsiye dizdim. Özel olarak tasarlanan közdeki fırına koydum. Kıtır tadında bir güllaç ortaya çıktıö

BÜTÜN TATLI VE BÖREKLERİ KÖZDE PİŞİRİYOR

Özel olarak yaptırdığı fırınlarda sadece odun kömürü kullanarak tatlı ve börekleri pişiren Acar, müşterilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi. Acar, "Vatandaşımızın damak tadına hitap etmek istedim. Farklı bir çalışmayla bütün tatlı ve börekleri közde pişiriyorum. Müşterilerimiz her sabah 'Közde börek istiyoruz' diyerek sırada bekliyorlarö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Odun kömürünün yanması

Özel olarak yapılan fırınlar

Güllacın yapım aşamaları

Güllacın köz fırınına atılması

Güllacın süslenmesi

Normal güllaç ile közde güllacın görüntüsü

Meyvelerden görüntü

Güllacın müşteriye servis edilmesi

Müşteri ve Hasan Acar'ın konuşması

Haber-Kamera: Edip TEKİN / BURSA, -

=================================================

Tokat'ta geleneksel çocuk oyunları şenliği düzenlendi

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Tokat'ta 'Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği' düzenlendi. İlköğretim birinci sınıf öğrencileri ilk defa madalya almanın mutluluğunu yaşadı.

Gazi Osman Paşa Stadyumunda yapılan şenliğe kent merkezinde bulunan ilköğretim okulu öğrencileri katıldı. Halat çekme, ağırlık atma, mendil kapmaca ve bayrak yarışı gibi oyunların oynandığı şenlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar tarafından dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi. İlkokul birinci sınıf öğrencilerin'de katıldığı şenlikte renkli görüntüler oluştu. Şenliğe katılan 7 yaşındaki Elif Naz, ilk defa madalya aldığı için çok mutlu olduğunu ve düzenlenen şenlikte çok eğlendiğini söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, "Biz büyüklerin çocukken oynamış olduğu halat çekme, ağırlık atma, mendil kapmaca ve bayrak yarışı gibi oyunların oynandığı bir organizasyon. Çocuklarımız çılgınca, gönüllerince eğlendiler" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

-Şenlikten görüntüler

-Öğrencilerin oynadığı çeşitli oyunlar

-Madalya verilmesi

-Konuşmalar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Özel Hasan Acar Kayseri Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title