Haberler

Başkan Kocadon, 15 Yıl Sonra Annesinden Oy Alacak

Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde binlerce kişinin katıldığı, Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Merkez Seçim Ofisi açılış töreni, mitin havasında geçti.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde binlerce kişinin katıldığı, Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Merkez Seçim Ofisi açılış töreni, mitin havasında geçti. Başkan Mehmet Kocadon, hiç susmayan alkışlar ve sloganlar eşliğinde Bodrum Halkını selamladı.

Bodrum Neyzen Tevfik Caddesi Tarihi Yağhane Binası'nda yer alan Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Seçim Ofisi açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Törene ellerinde Türk bayraklarıyla binlerce Bodrumlu katılarak "En büyük CHP, en büyük Mehmet Kocadon" tezahüratları attılar. Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı coşku dolu açılışta vatandaşlar, CHP ve Mehmet Kocadon amblemli şapka takıp bayraklar sallayarak Başkan Mehmet Kocadon'a güven ve desteklerini gösterdiler.

Açılış töreni öncesi sahne alan Bodrum'un yöresel sanatçısı Mustafa Ergene Bodrum'un yöresel türkülerini seslendirdi. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende Mehmet Kocadon hayranı olan Ortakentli Sarso (Mustafa Sarsılmaz), Mehmet Kocadon'a uyarladığı kendi Rap türündeki parçası "Sallansın Bodrum!"u sahnede canlı performansla seslendirdi. Törene katılanlar da şarkıya büyük bir coşkuyla, hep bir ağızdan "Sallansın Bodrum Kocadon'la" diyerek, dans ederek eşlik ettiler. Sarso yoğun istek üzerine parçayı bir kez daha seslendirerek halkı coşturdu.

Açılışta Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon'a Muğla Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, geçmiş dönem milletvekilleri, CHP Bodrum Belediye Meclis Adayları katılarak eşlik etti.

Dr. Osman Gürün: "Kocadon'la ağabey, kardeş gibiyiz."

Açılışta ilk konuşmayı yapan CHP İlçe Teşkilatı Başkanı Recai Seymen ve ardından CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir'in ardından mikrofona gelen Muğla Belediye Başkanı ve CHP Muğla Belediye Başkan Adayı Osman Gürün Bodrum Halkına "Oradan burayı göremiyorsunuz ama sahneden bakınca sanki seçim bitti de kutlama yapıyoruz." dedi. Gürün konuşmasında büyükşehirle gelen yeniliklerden bahsederek, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un onayladığı her projenin altına imzasını atacağını söyledi. Gürün, "Hepiniz şanslısınız, bizler de sizin gibi şanslıyız. Mehmet Kocadon'la ağabey kardeş gibi çok önemli projelere imza atacağız." diye konuştu.

Oktay Kaynarca'dan sevgi dolu dost desteği

Gürün'ün ardından sahneye sürpriz bir isim davet edildi. Ünlü sanatçı ve tiyatro oyuncusu Oktay Kaynarca Mehmet Kocadon'u anons etmek için çıktığı sahneden Bodrumlulara ve Başkan Kocadon'a övgüler yağdırdı. Kaynarca, "Buraya çıkana kadar heyecanlanmayacağım, demiştim ama buraya çıkınca, heyecanlandım. Buradan kendinizi görseniz, kendinizle gurur duyarsınız ve gerçek Cumhuriyet sevdalısı arkadaşların, dostların bir arada olduğunu görürsünüz. O yüzden kendinizi bir kez daha alkışlamalısınız. Ben niye buradayım, diye sorarsanız; dostluk için buradayım. İnsanlar akrabalarını seçemez ancak dostlarını, arkadaşlarını seçerler. Büyükler derler ki; dostluklar zor zamanlarda sınanır. Bodrum ve Kocadon zor zamanlarda dostluğunu sınadı. O yüzden bir kere daha alkışı hak ediyorsunuz. Bodrum, Kocadon'a, Kocadon Bodrum'a yakışıyor! Şimdi, güzel Bodrum'un yakışıklı başkanı, Mehmet Kocadon geliyor!" diyerek coşku ve alkışlar arasında başkanı sahneye davet etti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a Bodrum Halkından tam destek

Başkan Mehmet Kocadon balon ve konfetiler arasında sahneye eşi Hülya Kocadon ile çıktı ve alanı dolduran binlerce kişi tarafından uzun süre alkışlandı. İzdiham boyutunda bir katılımla gerçekleşen açılış töreninde Başkan Kocadon, sloganlar ve durmak bilmeyen alkışlar arasında başladığı konuşmasında Bodrum Yarımadası Halkına öncelikle sevgi ve saygılarını iletti. Başkan sahnede konuşmasını yaptığı sırada seçim ofisi önü, Neyzen Tevfik Caddesi boyunca adeta miting alanına döndü. Binlerce Bodrumlu vatandaş, hep bir ağızdan "Başkan Mehmet Kocadon", "en büyük başkan bizim başkan" gibi sloganlar atarak Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a olan sevgi ve desteklerini gösterdiler.

"Bakın herkes burada… Toplama değil bu, gerçek sevda"

Başkan Mehmet Kocadon kendisini desteklemeye gelen binlerce Bodrumluya "Bu güzellik var ya, ne bir rengin, ne bir amblemin güzelliği, bu güzellik gönül güzelliği, birlik beraberlik güzelliği. Üç yaşından 93 yaşına kadar herkesin gönül birliği bu arkadaşlar. Bakın herkes burada… Toplama değil, bu gerçek sevda. Birlik, beraberlik, Bodrum sevdası, Mehmet Kocadon sevdası, dik duruşun sevdası, bedel ödemenin sevdası bu, bedel!" diyerek seslendi.

Konuşmasını Bodrum Halkının arasında sürdürdü

Başkan Kocadon konuşmasının devamında alkışlara dayanamadı ve "sizlerin arasında konuşacağım" diyerek sahneden aşağı indi. Sahneden vatandaşların arasına inerek konuşmasını telsiz mikrofonla sürdüren Başkan Kocadon'a Bodrum Yarımadası Halkı ilgilerini ellerini uzatıp dokunmaya çalışarak gösterdi. Bodrum Halkının arkasında hep dimdik durduğuna vurgu yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Adıma her türlü karalama, leke, hepsi yapıldı arkadaşlar ama inanmadınız ve dediniz ki; bu suçlamalarda dikiş tutmaz arkadaş, dikiş tutmaz, dediniz. Bizim güzelliğimiz bu arkadaşlar" dedi.

"Annemden de oy alacağım"

Önceki partisinde annesinden bir kez bile oy alamayan Başkan Mehmet Kocadon konuşması sırasında annesi Fatma Kocadon'u görerek, "Şurada annemi gördüm. Anneme kadar bir gidip geleceğim. Bir elini öpeyim, belki bu seçimde artık oy verir Fatma Hanım. Bu seçimde oy vereceksin artık." dedi ve annesine doğru ilerledi. Başkan, "Bodrum Yarımadası öyle bir oy oranıyla yerel seçimlerden çıkacak ki arkadaşlar, bütün Türkiye'ye ışık olacak, umut olacak, gelecek olacak" dedi. Bu sırada annesinin yanına ulaşan Başkan Kocadon, "Fatma Hanım öpüyorum elini. Oyuma bir oy daha kattım ve ilk defa. 15 senedir ilk defa oy alacağım kendisinden." diyerek elini öptü.

"Halkınla el ele tutuşabiliyor musun? Halk sana dokunabiliyor mu? İşte bu."

Kocadon, konuşmasının devamında, "2009'da da burada bir açılış yaptık ve dedik ki hizmet getirmeye geliyoruz, 'Bodrum Yeniden Doğacak' dedik, evet arkadaşlar. Bakın beş yıl içinde Bodrum nereden nereye geldi. Öyle bir uyum içinde çalıştık ki meclis üyesi arkadaşlarımla, gece demedik, gündüz demedik. Hep beraber Bodrum'un güzelliklerine el kaldırdık. Şimdi de değerli belediye başkanım Sayın Osman Gürün'le bu güzelliklere el kaldıracağız. Geldiğimiz günden beri arkadaşlar altyapı yapmaya devam ediyoruz, halkımızın sağlığı için gece gündüz çalıştık, her türlü baskıya, engele rağmen yılmadık, yılmayacağız, yıldıramayacaklar da… Şu birlik beraberlik, şu güzellik arkadaşlar, her yerde artık kendini gösteriyor. Sadece altyapıda değil, bakın, Bodrum'un meydanları geri geldi. Bodrum'da kamuya ait alanları tekrar kamuya kazandırdık. Belediye Başkanlığı, yol yapmak, asfalt dökmek, beton dökmek, büyük binalar yaptırmak değil. İşte halkın arasında böyle gezebiliyor musun? Halkınla el ele tutuşabiliyor musun? Halk sana dokunabiliyor mu? Halkın sana sokakta, bizim oğlan, benim şu derdim var, diyebiliyor mu? İşte belediye başkanlığı bu, arkadaşlar. Süslü süslü projeler yaptırmasını biz de biliriz, gelip burada ahkam kesmesini, hatta Mumcular'a deniz getireceğimizi vaat etmeyi biliriz. Ama biz diyoruz ki, ayağı yere basan projelerle karşınızdayız. Biz altına imza atıyoruz her projemizin, çünkü herkes biliyor ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir üstünlüğü var. Bu üstünlük Bodrum'da da var, Muğla'da da" dedi.

Konuşmasında spora ve eğitime çok önem verdiğinin altını çizen Başkan Mehmet Kocadon, okullara ve spora ilgili bakanlıklardan daha fazla kaynak aktardığını belirttikten sonra örf ve adetlere de büyük önem verdiğini söyledi ve "15 yıl önce de örf ve adetlerimize sahip çıkıyorduk, deve güreşimize de sahip çıkıyorduk. Deveci başkandım, biliyorsunuz. Şimdi bakıyorum da herkes bir deve güreşi sevdasında. Sen neredeydin daha önce, kardeşim? Bunlar seçim yatırımı… Şimdi bakın, köylere gidin dolaşın, beldelere gidin dolaşın… 15 yılda hangi belediye başkanı, belde belediye başkanlarını benim kadar ziyaret etmiştir? Bunları bir belediye personeline sorun, arkadaşlar. Küçük bir evladım beni yolda gördüğünde 'Anne, Kocadon Kocadon Kocadon!' diyor, düşünebiliyor musun? Altı yaşında çocuktaki sevdaya bak! 92 yaşında bastonuyla yürüyen teyzemin, amcamın sevdasına bak… Bunlar kolay olmadı, arkadaşlar. Bunlar sizlerle el ele koşarak oldu, bunlar bir özveridir, bir gönül birliğidir. Bakın bakalım, sorun bakalım engelli ailelerine, en büyük yardımı size kimler yapıyor diye… Yahşi'deki okula (Zihinsel Engelliler Okulu) temel attığımızda bize inanmayanlar vardı ama bugün okula gittiğimizde gurur duyuyorum ve maçları bile orada yetişen çocuklarla birlikte seyrediyorum. Minibüste yan yana oturuyorum, hatta öyle bir şey ki; Nermin (zihinsel engelli) bana mesaj atıyor, 'Mehmet abi özledim, nerdesin' diyor. İşte eğitimin güzelliği bu… Bu arkadaşım mesaj atabiliyorsa o da benim gururum, arkadaşlar." dedi.

Tören sonunda sahneye, CHP Bodrum Meclis Üyesi Adayları da çıkarak, Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon'la birlikte el ele tutuşup "Gelecek Bodrum'un" diyerek, birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Açılışın sonunda ise törene katılanlar Bate Bahadır Aksoy grubunun çaldığı müziklerle eğlendiler. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Kocadon Bodrum Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title