Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto: İlhan Metin

===

BAKA'dan firmalara uyarı

BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Dış İlişkiler ve Tanıtım Birimi Kurumsal İletişim Görevlisi Mehmet Savaş Yavuz, son zamanlarda Batı Akdeniz bölgesinde, BAKA'nın mali destek programlarıyla ilgili olarak bazı kişi ve kuruluşların, yeterli bilgi ve yasal dayanağı olmaksızın kamuoyunu yanıltıcı şekilde aykırı beyanlarda bulunduklarının görüldüğü uyarısında bulundu. Yavuz, BAKA'nın çeşitli sektörlerdeki yatırımcılara mali ve teknik konularda destek sağladığını, Antalya, Burdur ve Isparta'yı içeren Batı Akdeniz Bölgesi'nde yapılacak yatırımlara öncülük ettiğini ve işletmelerin kapasiteleri ve ihracatlarını artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

Son zamanlarda, ajansın mali destek programları ile ilgili olarak bazı kişi ve kuruluşların, yeterli bilgi ve yasal dayanağı olmaksızın kamuoyunu yanıltıcı şekilde aykırı beyanlarda bulundukları uyarısında bulunan Yavuz, kalkınma ajanslarının yılın belirli dönemlerinde mali destek programları teklif çağrılarına çıkarak özel sektör ve kamu kurumlarına hibe destekleri sağladığını, teklif çağrılarının kapalı olduğu aylarda hibe desteği vermediğini bildirdi. Yavuz, ülke genelindeki 26 ajanstan hiçbirinin yılın her ayı mali destek programı teklif çağrısına çıkamadığına da işaret etti.

Kalkınma ajanslarının mali destek programlarından faydalanabilme şartlarından birisinin de hibe çağrısının ilan edildiği gün itibariyle en az 3 ay önce kurulmuş olmak ve aktif olarak faaliyet göster olduğuna dikkati çeken Yavuz şu bilgileri verdi: "Kalkınma ajansları, proje teklif çağrısından en az üç ay önce resmi olarak kurulmamış ve ticari faaliyetlerine fiilen başlamamış bir işletmeye mali destek sağlanamamaktadır. Kalkınma ajanlarının özel sektör firmalarına yüzde 100 hibe desteği sağlaması mümkün değildir ve tüm ajanslar yukarıda zikredilen şartlar çerçevesinde hibe desteği dağıtmaktadırlar."

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Eğitim gönüllüsü Dr. İlhami Tankut toprağa verildi

ANTALYA'nın eski doktorlarından, eğitim gönüllüsü, hayırsever Doktor İlhami Tankut Muratpaşa Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Uncalı Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Yaşlılığa bağlı hastalıklara yenilen 89 yaşındaki Dr. İlhami Tankut'un cenaze namazına, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, MedicalPark Antalyaspor'un eski ve yeni yöneticileri, işadamları, ailesi ve öğrenciler katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Dr. İlhami Tankut'un cenazesi Uncalı Mezarlığında defnedildi.

Dr. İlhami Tankut için Perşembe günü Uygulama Oteli'nde mevlid okutulacağı duyuruldu. Necla Tankut ile evli olan Dr. İlhami Tankut 1'i kız, 3 çocuk babasıydı. Antalya'da 24 Ağustos 1924 tarihinde doğan Dr. İlhami Tankut'un doğduğu evin arazisinde bugün, Dr. İlhami Tankut'un yaptırıp, Milli Eğitim'e bağışladığı ve kendi adını taşıyan ilkokul binası bulunuyor. Dr. İlhami Tankut, son olarak Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi'nde, yine kendi adını taşıyan bir de Anadolu Lisesi yaptırmıştı.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Cenaze töreninden

===

Hünerlerini sergilediler

AKSU Atatürk Çocuk Kültür Merkezi'nde yıl boyunca eğitim alan çocuklar, hafta sonunda hünerlerini sergiledi. Anne babaların ilgiyle izlediği yılsonu etkinliğine, ünlü tiyatro ve dizi oyuncusu Sacide Taşaner de katıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Aksu Atatürk Çocuk Kültür Merkezi, ilk yılını başarıyla tamamladı. Merkezdeki eğitimlere katılan yaklaşık 500 Aksulu çocuk, yılsonu etkinliğinde hünerlerini sergiledi. Aksu Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Kültür Merkezi'nin hafta sonu gerçekleşen etkinliğine Aksuluların ilgisi büyük oldu.

ÜNLÜ OYUNCU AKSULULARLA

Eğitim gören çocukların ebeveynlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş yılsonu gösterilerini izledi. Etkinlikler sırasında Aksu'lu kadınların Anneler Günü de kutlandı. Çocukların gösterilerini izleyen annelere karanfil dağıtıldı. Yılsonu gösterilerini, ünlü tiyatro oyuncusu Sacide Taşaner de izledi. Türkiye'nin, 'Fatmagül'ün Suçu Ne' ve 'Benim İçin Üzülme' gibi TV dizilerinin yanı sıra 'Dedemin İnsanları' filminden tanıdığı Taşaner, Aksulularla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

DOKUZ SINIFTA EĞİTİM

Etkinlikler sırasında ayrıca, Aksu Spor Merkezi'nin düzenlediği satranç turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Aksu Atatürk Çocuk Kültür Merkezi'nin ilk yılında bale, dans, İngilizce, bağlama, gitar, halk dansları, resim, drama ve tiyatro sınıfları faaliyet gösterdi. Merkez, kısa adı ASMEK olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Aksu Spor Merkezi ile birlikte Aksu Kültür Merkezi'nin 3 bileşeninden biri.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Ulaşım esnafını ve engelliyi rahatlatan plaka tescili

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi AB plakalı toplu taşıma araçlarını, AN plakaya dönüştürdü. Kent içi toplu taşımacılıkta daha önce AB plakası ile hizmet vermeye çalışan araçlar, AN plakası ile tescillenmesi bir yandan ulaşım esnafına daha önce alınmış yargı kararlarına uygun çalışma ortamı yarattı. Öte yandan toplu ulaşımda modernizasyonu, engellisine değer veren çağdaş toplu ulaşıma geçişi sağladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı'nın çalışmaları ile daha önce yargı kararı ile iptal edilen AB plakası ile hizmet vermeye çalışan toplu taşıma araçlarının, AN plakasına dönüşümü sağlandı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: AB plakalı dolmuş ve AN plakalı otobüs

===

Engelleri eğitimle kaldırıyorlar

AKSU Engel Tanımayan Çocuklar İş Okulu'nda okuyan engelli öğrencilerin yaptıkları resimler ÖzdilekparkAVM'de yoğun ilgi görüyor. 9 ve 10'uncu sınıf öğrencilerinin suluboya, pastel boya, akrilik ve ebru çalışmalarının yer aldığı serginin açılışı Aksu Kaymakamı Raif Özener, Aksu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Kürlü, Aksu Engel Tanımayan Çocuklar İş Okulu Müdürü İlyas Ülker, resim öğretmeni Adile Gündoğmuş, öğrenciler ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Okulda eğitim gören 50 öğrencinin yaptığı eserler arasından seçilen 30 eserin sergilendiği sergiyi gezen AVM misafirleri "Eğitimle aşılamayacak engel yoktur. Bu sergide bunun en güzel örneğidir" dedi. Sergi 16 Mayıs akşamına kadar gezilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Sergiden

===

TED'de okuma bayramı

TED Antalya Koleji 1. sınıf öğrencileri, okuma yazmayı ilk dönemin sonunda öğrendi ve 'Okuma Bayramı' için hazırladıkları etkinlikleri, ailelerine bu programda sundu. Koroda söyledikleri Türkçe ve İngilizce şarkılar, yaptıkları beden perküsyonları ile ellerini ve ayaklarını bir müzik aleti gibi kullanarak çıkardıkları seslerle müzik yapan öğrencilerin daha sonra oynadıkları drama ve dansları keyifle izlendi. İki ayrı günde yapılan gösterilerde, öğrenciler ayakta alkışlandı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Okuma bayramından

===

10'uncu yılı kutladılar

ALANYA'da yabancılara mülk satışı yapan emlak firmalarından Al-Active, 10'uncu kuruluş yıldönümünü müşterilerinin katıldığı geceyle kutladı. White in White Beach Club'da düzenlenen gecede firmanın genel müdürü Seyhan Arabacı ve 8 personeli, Alanya Kalesi manzarası eşliğinde canlı müzikle eğlendi. Firmanın Alman, Hollandalı ve Belçikalı müşterileri de Al-Active çalışanlarını gecede yalnız bırakmadı. Genel Müdür Seyhan Arabacı, firmasının 10'uncu yılı şerefine düzenlenen kutlamaya katılan davetlilerle birlikte doyasıya eğlendiklerini söyledi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Genel Müdür Seyhan Arabacı ve çalışanlar

===

Kayıp gencin cesedi bulundu

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde dün devriye görevi yapan jandarma ekiplerinin denizde bulduğu erkek cesedinin 6 Mayıs'ta kaybolan 31 yaşındaki Hilmi Aydın'a ait olduğu belirlendi. Demirtaş Beldesi Adataşı Mevkii'nde dün saat 16.00'da devriye görevi yapan Demirtaş Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler, denizdeki erkek cesedini fark etti. Elbiseleri üzerinde olmasına rağmen kimlik çıkmayan ceset, otopsi için Alanya Belediye Mezarlığı morguna götürüldü. Yapılan incelemede cesedin, 6 Mayıs'ta kaybolan Hilmi Aydın'a ait olduğu tespit edildi. Psikolojik tedavi gördüğü belirtilen Aydın'ın bulunması için ailesinin sosyal paylaşım sitesi 'facebook'ta kayıp ilanı verdiği kaydedildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, DHA)

Foto: Hilmi Aydın

===

Bombalı saldırıya kınama

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği Finike Şubesi, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşanan bombalı saldırıyı kınadı. ADD Finike Şube Başkanı Atilla Öztürk yaptığı açıklamada, yaşanan olayların Türkiye'nin güvenlik zafiyetini yeniden gözler önüne serdiğini söyledi. Sorumlunun siyasal iktidar olduğunu savunan Başkan Öztürk, "Suriye'deki iktidara silahlarıyla muhalefet eden teröristleri 'sığınmacı' adı altında destekleyen siyasi iktidar, bölge halkında ciddi huzursuzluklar yaşanmasına neden olmuştur" dedi.

Hatay'ın bir barış kenti olarak ön plan çıktığını belirten Öztürk, şöyle dedi: "Değişik kültürlere, farklılıklara karşın bir barış kenti olarak ilçeleriyle birlikte bayraklaşmıştı. Farklılıkları içselleştirilmiş bir kentti. Ne zaman ki; Suriye'de olaylar kışkırtıldı. Önce mülteci olarak insanlar kamplara alındı, ardından hiç saklanmadığı üzere, sözde Özgür Suriye Örgütü'yle ilgili haberler yoğunluk kazanmaya başladı. Delik deşik olmuş sınır, kontrol edilmesi güç gümrükler, isteyenin sınırdan istediği gibi giriş ve çıkışları gündeme geldi."

Patlamaların ardından BM ve NATO'ya müdahale edin çağrısı yaptığını vurgulayan Öztürk, bu yönde kamuoyu yaratılmaya çalışıldığını söyledi. Komşu ülkelerle Türkiye'nin savaş noktasına geldiğini vurgulayan Öztürk, "Bizleri savaşın eşiğine getiren siyasi iktidar, Reyhanlı'daki saldırıların tek sorumlusudur. ADD olarak, bu karanlık günleri halkımızla birlikte aşacağımıza inanıyor, Reyhanlı'da ki bombalı saldırıları nefretle kınıyor, yüce milletimize ve Reyhanlı'daki halkımıza başsağlığı diliyoruz" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Atilla Öztürk (ARŞİV)

===

Engelleri unutturan etkinlik

KUMLUCA'da, 'Gönül Elçileri' tarafından Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, ilçedeki okulların özel alt sınıflarında öğrenim gören öğrenci ve ailelerine yönelik uçurtma şenliği ve piknik düzenlendi.

Gün-Ay Tesisleri'ndeki piknik alanındaki şenliğe Kaymakam Salih Işık, ilçe Jandarma Garnizon Komitanı Jandarma Yüzbaşı Osman Koşar, Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi Yürütme Kurulu Başkanı Saadet Işık, ilçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Erol Koca ile protokol üyeleri öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Çocukların doyasıya eğlendiği etkinlikte konuşan Gönül Elçileri Projesi Yürütme Kurulu Başkanı Saadet Işık, bu yıl ilk defa düzenlenen uçurtma şenliği ve pikniğin halka açık alanda engelli bireylerin ve ailelerinin toplumla kaynaşmasını sağlamak için yaptıklarını söyledi. Uçurtma şenliğine katılan engelli çocuklar, gün boyunca aileleriyle birlikte gönüllerince eğlenirken, şenlik kapsamında düzenlenen uçurtma yarışmaları, yüz boyama ve animasyon ekibi tarafından sunulan gösteriler büyük beğeni topladı.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Afyoncu'dan Osmanlı konferansı

KUMLUCA Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlendiği ayın söyleşine Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Erhan Afyoncu, konuşmacı olarak katıldı. Belediye Konferans Salonu'ndaki 'Osmanlı'nın Modern Dünyadaki Tesirleri' konulu konferansta konuşan Doç.Dr. Afyoncu, toplumun tarihle ilgilenmesinin esas sebebinin günümüz probleminden kaçmak olarak vurguladı. Doç. Dr. Afyoncu, buna bağlı olarak Osmanlı İmparatorluğu'nun gücü ve kudreti karşısında hayranlık oluştuğunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Anadolu'da kurulan Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin bir devamı olduğunu savunan Doç. Dr. Afyoncu, "Yanlış yazılan ders kitapları nedeniyle Anadolu'da birbirinin devamı olan bu üç devlet sanki ayrı devletlermiş gibi algılanıyor. Bugün kullanılan bayrak dahi Osmanlı döneminde kullanılan bayrakla aynı. Ülkemizdeki birçok kurum dahi ne kadar köklü olduğunu göstermek için kuruluş tarihlerini Osmanlı dönemine dayandığıyla övünür. Sıra devlete geldiğinde bizim değil demek ne kadar doğrudur" diye konuştu.

Osmanlı İmparatorluğu'nun geçmişte Batı'ya örnek olduğunu belirten Doç.Dr. Afyoncu, "İngilizlerin adalet sistemini incelemek için heyet gönderdi. En zengin Avrupa evleri Türk halılarıyla döşenirdi. Polonya'da askerler halen orduda Türk kılıcı kullanılıyor. Bugün bizde ise değil Türk kılıcını kullanmak, onun nasıl yapıldığını bilen bir uzman dahi bulunmuyor" dedi.

Ozmanlı'nın hoşgörüsüne de dikkati çeken Afyoncu, 150 yıl öncesine kadar Paris, Londra gibi Avrupa'nın önemli şehirlerinde Müslümanların yaşamasının mümkün olmadığını söyledi. Buna karşı Osmanlı coğrafyasında her dinden, her mezhepten insanın rahatlıkla yaşayabildiğine vurgu yapan Doç Dr. Afyoncu, "Ortodoksların bugünlere gelmesinde Osmanlı'nın o dönemdeki uygulamaları büyük rol oynadı" dedi. Program, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın Doç. Dr. Erhan Afyoncu'ya plaket takdimiyle sona erdi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Söyleşiden

===

Çocuklar doyasıya eğlendi

ELMALI Anaokulu'nda okul öncesi eğitim şenliği düzenlendi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen şenlikte,

Denizli Gençlik Tiyatrosu, öğrencilerin oynaması ve eğlenmesi için 2 şişme oyun parkı kurdu. Çocuklar oyun parklarında doyası eğlendi. Elmalı Anaokulu Müdürü Gökçen Emeti Okudan, okulun tatile girmesine kısa bir kaldığını vurgulayarak şenlik düzenlediklerini aktardı.

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA)

Foto: Elmalı Anaokulu'nun düzenlediği Okul öncesi Eğitim Şenliklerine yapıldı.

===

Velilere 'aile eğitimi' semineri

KORKUTELİ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, Tatköy Ramazan Karabağır İlkokulu'nda velilere yönelik 'Aile Eğitim Semineri' düzenlendi. Aile Eğitim Programı kapsamında düzenlenen seminer Halk Eğitim Merkezi'nde görevli Maide Dai Zengin tarafından verildi. Seminerde, 'aile içi iletişim, sorumluluk ve disiplin' konularında bilgiler verildi.

Velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen seminerde, çocukların doğuştan itibaren yaşına uygun sorumluluklar verilerek, hayata hazırlanması gerektiğine vurgu yapıldı. Çocuklara, aile için değerli ve önemli olduğunun hissettirilmesi gerektiğine işaret eden Maide Dai Zengin, çocuklarla sağlıklı iletişimin nasıl kurulması gerektiği konusunda da bilgiler verdi. Zengin, daha sonra velilerin sorularını yanıtladı.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Seminerden

===

MYO'da bahar şenliği

AKDENİZ Üniversitesi Serik Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) bahar şenliği düzenlendi. MYO'nun bahçesinde düzenlenen şenlikte, öğrenciler çeşitli etkinliklerle coştu. Öğrencilere sınav öncesi motivasyon sağlamak ve yeteneklerini sergileme fırsatı vermek amacıyla düzenlenen şenlikte, Kahraman Tazeoğlu ve Ertürk Akşun şiir dinletisi ilgi gördü. Öğretim görevlisi Mine Aydoğan'ın ebru sanatı gösterisinin ardından doğa sporları, langırt ve masa tenisi turnuvasına katılan öğrenciler, Mervan Tuzcuoğlu ve grubunun konseri, DJ Eren'in performansıyla eğlendi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Şenlikten

===

Sazlı-sözlü motivasyon

KORKUTELİ Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından açılan 'bağlama kursu'na katılan kursiyerler, kurs aralarında düzenledikleri çiğ köfte partisiyle eğlendi. 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Hacı Ethem- Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi'nde açılan bağlama kursuna katılan kursiyerlerin düzenlediği partiyi çok sayıda davetli katıldı. Bir yandan çeşitli yörelere ait türküler söyleyen kursiyerler diğer yandan da çiğ köfte yoğurdu. Kursiyerler, daha sonra yoğurdukları çiğ köfteyi davetlilere ikram etti.

Usta öğretici Samet Bozan, etkinliğin kursiyerlerin motive olmasını sağlamak amacıyla düzenlediklerini kaydetti. HEM Müdürü Harun Topay ise bağlama kursunun yanında kısa süre sonra tiyatro topluluğu oluşturmak istediklerini söyledi. Sosyal ve kültürel kurslara önem verdiklerine işaret eden Topay, Farklı meslek ve yaş gruplarından bireyleri bir araya getiriyoruz. Bu amaçla bir mehteran takımı oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Partiden

===

Kadın ve çocuklara trafik semineri

ELMALI İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlığı ekipleri, Trafik Haftası kapsamında Karamık Köyü'nde trafik semineri verdi. Karamık Köyü İlkokulu'nda verilen seminere kadınlar ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Seminerde, trafik kazalarının nedenleri ve ülke ekonomisine verdiği maddi kayıp, hız-fren ilişkisi, motosiklet kullanırken kaskın takılması ve önemi, motosiklet kullanımında yapılan hatalar slaytlar eşliğinde anlatıldı.

Seminerde hasat mevsiminin yaklaşması dolayısıyla traktör kullanımının artacağına da dikkat çekilerek, römorkların arkasına reflektör takılması uyarısı yapıldı. Araçlarda mutlaka emniyet kemeri takılması konusundan da bilgi veren trafik ekipleri, emniyet kemerinin önemini anlatmak için sinevizyon gösterimi yapıldı. Seminerde ayrıca hangi acil yardım numaralarının aranması gerektiği ve adres tarifi konusundan da bilgiler verildi.

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA)

Foto: Seminerden foto

===

Engelleri unutturan kutlama

MANAVGAT'ta Engelliler Haftası kapsamında çeşitli etkinler düzenledi. İlçedeki etkinlikler kortej yürüyüşüyle başladı. İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç'ın da katıldığı yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Birimi'nin 'Birlikte Yaşayalım' projesi kapsamında Dr. Hüseyin Vural Engeliler ve İş Okulu öğrencilerine özel olarak diktirilen polis elbisesi giydirildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikler ise Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Engelli öğrencilerin çeşitli gösteriler yaptı. Görme engelli Eray Bolat, Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' adlı türküsünü seslendirirken Dr. Hüseyin Vural İlköğretim Okulu öğrencileri Evren Kaya ve Derya Çulhacı ise 'Üsküdar'a Giderken' adlı şarkıyı söyledi.

Törende Konuşan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise her bireyin engelli adayı olduğunu belirtti.

Manavgat'ta engelliler adına çok güzel çalışmaların yapıldığını anlatan Kaymakam Bulgurlu, "Manavgat, her konuda örnek olduğu gibi sosyal devletin en önemli çıtası olan engellilere hizmet konusunda da çok yüksek bir performansla, samimi bir davranışla güzel hizmetlere sebep olmaktadır" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından engelliler Manavgat Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Kaymakam Bulgurlu tarafından çeşitli ikramların yapıldığı engelli öğrencilere, Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran tarafından oyuncak polis arabası hediye edildi. Engelli öğrenciler daha sonra Manavgat Şelalesi'ni gezdirdi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Kutlamalardan

===

Değişim Grubu KUTSO'ya aday

KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) seçimleri öncesi, kendilerine 'KUTSO Değişim Grubu adı' veren bir grup işadamı yönetime aday olduklarını açıkladı. Kumluca Belediyesi 50. Yıl Kültür Merkezi Kalekule'de bir basın toplantısı düzenleyen KUTSO Değişim Grubu, kendilerini tanıttı. Toplantıda grup adına konuşan Murat Günay, üyesi oldukları ancak henüz seçim tarihini bile öğrenemedikleri Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yönetimine, KUTSO Değişim Grubu olarak aday olduklarını söyledi.

'KUTSO olarak ilçeye, bölge ekonomisine ne kazandırabiliriz' düşüncesiyle yola çıktıklarını aktaran Güney, herhangi bir siyasi partinin uzantısı ya da destekçisi olmadıklarını söyledi. KUTSO yönetimi için daha önce farklı bir grubun daha adaylığını açıkladığını hatırlatan Günay, mevcut yönetimi değiştirmek için o grupla bir araya geldiklerini ama uzlaşmanın mümkün olmadığını söyledi.

İLK HEDEF BORÇLARI BİTİRMEK

Geniş bir bölgeye hizmet veren KUTSO'nun önemli bir sivil toplum örgütü olduğunu belirten Günay, "Değişim Grubu olarak yapacağımız ilk icraat, odanın mevcut borçlarını en kısa sürede ödeyip, odanın ismine yakışır bir bina yapmak. Ayrıca, odayı şeffaf hale getirerek, her ay sonunda odanın mali bütçesini, mevcut internet sitesi üzerinden yayınlamak ve odaya demokratik hale getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

KUTSO'nun 14 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Günay, odaya demokrasi getirmek için 3 bin 200 üyenin tamamıyla KUTSO'yu yönetmek için yola çıktıklarını kaydetti. Günay, "KUTSO Değişim Grubu olarak şeffaf bir yönetim, daralan ekonomik iş hacmini arttırmayı amaçlıyoruz. Bizim grubumuzda ben değil biz var. Yapacağımız çalışmalarla, eğer bölgemize bir kazanç sağlayabilirsek bu da bizim sevinç ve mutluluğumuz olur" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Basın toplantısından

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Erhan Afyoncu Mehmet Savaş Manavgat Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title