Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto: Toplantıdan genel.

===

Aksu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Aksu'da faaliyete geçirdiği Aksu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Aksu Koordinasyon Merkezi 29 Ocak Salı günü açılacak. 1.5 yılda yaklaşık 18 bin çocuğun ücretsiz diş bakım ve tedavisini gerçekleştiren Kepez ilçesi Habibler Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin ardından, Aksu'da oluşturulan ikinci Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin resmi açılışı 29 Ocak Salı günü yapılacak. Törende, Büyükşehir Belediyesi Aksu Koordinasyon Merkezi'nin de açılışı gerçekleştirilecek.

ÜCRETSİZ TEDAVİ

Başkan Mustafa Akaydın, Aksulu çocuklar ağız ve diş sağlığına yönelik tedavilerini bu merkezde ücretsiz yaptırabildiğini söyledi. Akaydın, geçtiğimiz Kasım ayında faaliyete geçen Aksu Çocuk ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nin 4 diş hekimi, 3 asistan ve 8 yardımcı personel olmak üzere 15 personelle Aksulu çocuklara hizmet verdiğini belirtti. Akaydın, Aksu Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde bugüne kadar 2 bin 127 çocuğun diş tedavisinin ücretsiz yapıldığını, merkezde yaklaşık 7 bin işlem yapıldığını anlattı.

5-14 yaş arası çocuklara hizmet verilen merkezde, öğrencilerin servis aracıyla okullarından alınarak merkeze getirildiğini belirten Başkan Akaydın, "Öğrencilere uzman diş hekimleri tarafından ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim veriliyor. Muayene sonrasında dişleri sağlıklı olan çocuklara çürük oluşmasını önleyici dolgu ve diş minerallerini güçlendirici uygulamalar yapılıyor. Tedaviye ihtiyacı olan çocukların diş çekimi ve çürük dişi tedavileri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

KOORDİNASYON MERKEZİ DE AÇILIYOR

Akaydın, törende Büyükşehir Belediyesi Aksu Koordinasyon Merkezi'nin de açılışının yapılacağını belirterek, "Aksu Koordinasyon Merkezi bünyesinde mezarlık hizmetleri, ASAT tahsil bürosu ve sosyal hizmet birimimiz yer alıyor. Aksu'da Koordinasyon Merkezi kanalıyla bugüne kadar 53 mezarlığın bakım ve temizliğini, 156 defin işlemini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız su paralarını ve ASAT veznemize yatırabiliyor. Sosyal hizmet birimimiz kanalıyla ile Aksulu vatandaşımız Büyükşehir Belediyesi'nin her türlü sosyal yardımından faydalanabiliyor" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Diş Sağlığı Merkezi

===

Turistik tesislere sağlam kapılar

OTEL Ekipmanları Fuarı'nda ADO tarafından turistik tesisler için üretilen yapı elemanları büyük ilgi gördü.

Antalya'nın en büyük sanayi tesisi olan Adopen'in öncülüğünde Organize Sanayi Bölgesi'nde yapı sektörüne dönük üretim yapan ADO'nun, turistik tesislerde kullanılan iç kapılar ve yer döşemeleri fuarda tanıtıldı. ADO'nun satış yöneticilerinden Necmi Bütün, 'Adokapı' markasıyla üretilen iç mekan kapılarında özel bir malzeme kullanıldığını, bundan dolayı da neme, yangına ve darbelere dayanıklı olduğunu belirtti.

Necmi Bütün, "Fabrikasyon tarzı kapı üretimini Türkiye'de biz başlattık. Şimdi bu tarz epeyce arttı ama Adokapı niteliklerini taşıyan ürünler henüz yok" dedi. Bütün, 'Deckado' markasıyla pazarlanan iç veya dış mekan döşemelerinin de turistik tesislerin havuz kenarlarında veya buna benzer ıslak alanlarda kullanıldığına işaret ederek, "Verimli görüşmelerimiz oldu. Birçok firmayla bağlantı kurduk. Türkiye'nin başka bölgelerinden gelen otelcilerle görüşüp ürünlerimizi tanıtma imkanımız oldu. Fethiye ve Konya'dan çok büyük ilgi var" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Adokapı standı

===

Kosova Heyeti Vali Altıparmak'ı ziyaret etti

KOSOVA Meclisi Din ve Hürriyetler Komisyonu Başkanı Amir Ahmedi beraberindeki heyetle birlikle Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti. Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan ve BAKA Koordinatörü Alaattin Özyürek de yer aldı. Kosova heyetini görmekten mutlu olduğunu belirten Vali Altıparmak, "Sizi herhangi bir ülkeden yabancı heyet gibi görmüyoruz. Kosova'nın gelişmesi kalkınması balkan ülkeleri içinde ön plana çıkması bizimde en az sizin kadar arzumuz isteğimiz" dedi.

Türkiye'nin Kosova ile her kademede çok iyi ilişkiler içinde olduğunu belirten Vali Altıparmak, Kosova'nın kendisi için de ayrı bir önemi olduğunu ifade ederek, bağımsızlığını ilan etmeden önce Kosova'da bir müddet kaldığını söyledi.Amir Ahmedi de iki ülke arasında 600 yıllık bir geçmişe dayanan ilişki bulunduğuna değinerek iki ülke hükümetleri ve parlamentoları arasında güzel ilişkiler olduğunu söyledi. Ahmedi, Türkiye'nin yakın dönemde ciddi desteklerini gördüklerini dile getirdi. Heyet üyeleri, Kosova'da Antalya'yı tanıtmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

Vali Altıparmak'ın konukları

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı hafta sonunda Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Saraç ile Müsteşar Ahmet Zahteroğulları ziyaret etti. Vali Ahmet Altıparmak, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saraç7ı kabulünde, Diyarbakır'ın bölgenin cazibe merkezi olduğunu, Dicle Üniversitesi'nin de son yıllarda önemli gelişme kaydettiğini söyledi. Üniversitesinin 27 bin öğrenciye ulaştığını kaydeden Rektör Saraç da, Diyarbakır'ın bir kültür ve maneviyat şehri olduğunu belirterek, "Diyarbakır'ı bu güzellikleriyle tanıtmaya, sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Vali Altıparmak'ın ikinci konuğu bir toplantı dolayısıyla Antalya'da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları oldu. Vali Altıparmak, Müsteşar Ahmet Zahteroğulları'nı misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "İlimize hoş geldiniz" dedi. Bakanlık yetkililerinin de hazır bulunduğu ve Bakanlığa ilişkin konuların değerlendirildiği ziyarette Müsteşar Zahteroğulları Valilik Şeref Defterini de imzaladı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden

===

Dağdan aldığı ilhamı sergiledi

TEKİROVA Beldesi'nde, yaşadığı eski bir Rum Evi'ni seramik atölyesine çeviren Zeynep Peken, can verdiği killi çamurdan ürettiği sanat eserlerini Antalya'da sergiledi. Yenimahalle Kültür Merkezi (YKM) Fuayesi'nde açılan ve 'Lale'nin Dansı' adı verilen sergide, Peken'in evinin penceresinden seyrederken, Toros Dağları'nın bir kolu olan Tahtalı Olimpos Dağı'nın yamacında, jeolojik bir oluşum sonucu kalp şeklini alan siluetten aldığı ilhamla ürettiği seramik ve çini eserler göz kamaştırdı. Dans ve sema gösterileriyle de renklendirilen serginin açılış kurdelesini Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek kesti. Akyürek, beğeniye sunulan eserleri hayranlıkla inceleyip, sanatçıyı kutladı.

Sanatçı Zeynep Peken, 'Lale'nin Dansı' adlı serginin, üzerinde çalıştığı 'Hubb' (İlahi aşk) adlı bir sanat projesinin Antalya ayağı olduğunu belirtti. Peken, projenin televizyon belgeseline dönüştürüldüğünü, ikinci ayağının da İstanbul Küçük Su Kasrı'nda devam edeceğini, Paris'te de son bulacağını açıkladı. Peken, "Seramik ve çini sanatı, benim insanlığa uzattığım el ve sürdüğüm bir yoldur. An geliyor bir hayat yazısı, an geliyor bir lale formu, geometrik bir desen veya çini bir tabak, bir heykel, bir lale panosu oluşturuyorum. Dağdaki kalp silueti de, Toroslardan bana gelen bir sevgi çağrısı. Bu çağrıyı, Mevlana Celalettin Rumi'nin sözlerinden de esinlenerek sanatımla buluşturdum" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Denetim Komisyonu personeli ödüllendirildi.

Muratpaşa Kaymakamlığı'nca, 16 Haziran 2011 tarihinde kurulan, Güvenlik Denetim Komisyonu Muratpaşa sınırlarındaki belediye ve özel idare belgeli tesislerle, tüm konaklama tesisleri, SPA ve hamamları denetledi.

Komisyon 2011'de 29, geçen yıl da 93 işletmede denetim yaptı. Güvenlik Denetim Komisyonu'nda görev yapan personel, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş tarafından çalışmalarından dolayı başarı ve teşekkür belgesiyle ödüllendirildi. Ödül Törenine İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Fuat Uludağ da katıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ödül töreninden

===

ADT'nin yeni çocuk oyunu: "Tıngır Mıngır Ülke"

ANTALYA Devlet Tiyatrosu'nun (ADT), yeni çocuk oyunu 'Tıngır Mıngır Ülke', 29 Ocak Salı gününden itibaren sahnelenmeye başlıyor. Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu 'deprem gerçeği'ni, eğlenceli ve aynı zamanda öğretici bir yaklaşımla anlatan oyun, tahtını kaybetmek istemeyen bir kralın bilgisizliği ve korkularının gülünçlüğü üstüne kurgulanmış. Oyun, depremden korunmanın, hatta depremle yaşamaya alışmanın yöntemlerini, çocuğun algı düzeyi gözetilerek ortaya koyuyor.

Kazım Güçlü'nün yazdığı, rejisörlüğünü M. Gürkan Görbil'in üstlendiği oyunun dekorunu Emre Satı, kostümleri Fatma Görgü hazırladı. Oyunda Özlem Serdinç 'Kraliçe',Gökçehan Yazıcı, 'Soytarı-Anlatıcı', Gülbahar Bozkurt 'Yaver' rollerini üstlendi. Oyunda ayrıca, Serra Güllü, M. Okan Kağnıcı, Gökhan Sevimli, Gökhan Güventam, Kerim Güngör ve Fikret Baran rol aldı. Biletleri 3 liradan satılan oyun, salı günleri saat 11.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan.

===

Bijuteri mağazasında büyük zarar

ANTALYA'da, Hükümet Konağı yanındaki Pala İş Hanı'nın giriş katında bulunan bijuteri mağazasında akşam saatlerinde yangın çıktı. İşyerinin kapalı olduğu, saat 21.00 sıralarında başlayan yangın esnafın itfaiyeye zamanında haber vermesi sayesinde büyümeden söndürüldü. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına 4 araçlık ekiple müdahale etti. Yangının kontrol altına alınmasının ardından mağazada soğutma çalışmaları yapılırken Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi bir süre araç trafiğine kapatıldı. Oksijen tüpleri ve özel maskelerle mağazaya giren itfaiye görevlileri yangının elektrik panosundan çıkmış olabileceği üzerinde duruyor. Yangın bijuteri mağazasında büyük zarara neden oldu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Söndürme çalışmaları

===

*GÜNLÜ

Kesinti var

AKDENİZ Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamada, Antalya merkezde 4 saatlik enerji kesintisi yapılacağı kaydedildi. Bugün (pazar) 08.00-12.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Kızılsaray ve Altındağ mahallelerinin bir kısmı, Güllük Caddesi ve 100. Yıl Bulvarı'nın bir kısmı elektriksiz kalacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Kent Konseyi'nde seçim heyecanı

ALANYA Kent Konseyi Kadın Meclisi yönetim kurulu seçimi yapıldı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) yapılan seçime, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in eşi Ayşe Özdemir, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Sert, siyasi partileri kadın kolları başkanları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. 62 üyenin oy kullandığı seçimde, 1 oy geçersiz sayılırken yönetim kurulu asil üyeliklerine Ümran Aykut, Demet Özmen, Tülin Bozoğlu, Esma Çağlıdabakgil, Nazmiye Çolak, Deniz Özdemir ve Gaye Aktay seçildi.

Türkiye'de ilk kadın hareketlerinin Cumhuriyetin ilanıyla başladığını söyleyen Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, "1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı sağlandı. Bugüne gelindiğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kadın vekil sayısı yeterli değil. Ülkemizde hala çocuk gelin vakaları konuşuluyor" dedi. Yeni göreve gelenlere başarı dileyen Özcan, kucaklayan ve iyi performansa sergileyen bir yönetim oluşacağına inandığını söyledi. Kenet Konseyi Başkanı'nı ise yönetim kurulu üyeleri kendi aralarında belirleyecek.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Seçimden ve meclis üyeleri

===

Dur ihtarına uymadı, kaza yaptı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ehliyetsiz sürücü 18 yaşındaki Süleyman Sarıkay, plakasız motosikletle kaza yaparak yaralandı. Kum Mahallesi'nde önceki gün saat 21.00 sıralarında motosikletiyle seyreden Süleyman Sarıkaya, tehlikeli araç kullandığı ev trafiği tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle diğer sürücüler tarafından ihbar edildi.

Polis ekipleri, Barbaros Caddesi ve yakın noktalarda önlem alarak motosikleti durdurmak istedi. Polisin dur ihtarına uymayan sürücü, kaçmaya başladı. İzini kaybettirmeyi başaran motosiklet sürücüsü daha sonra aşırı hız nedeniyle Kum Mahallesi Barbaros Caddesi'nde virajı alamayarak yol kenarındaki tahta parçalarına çarptı. Yola savrulan Sarıkaya, başında ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle ağır yaralandı. Kaskı bulunmayan yaralı, ambulansla Kumluca Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Yaralı ve olay yeri

===

Prof. Dr. Özkan: Tek Eksiğimiz Organ Bağışı

KUMLUCA Belediyesi tarafından düzenlenen ayın söyleşisine Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonsrtrüktif Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Ömer Özkan katıldı. Rahim nakli, ilk yüz nakli ile kol ve bacak nakilleriyle tanınan Prof. Dr. Özkan, 'Yüz Nakli Örneğinde, Türk Tıbbının Geldiği Nokta' konulu konferans verdi. Kumluca Belediyesi Konferans Salonu'ndaki konferansı Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Türkiye'nin ilk çift kol, dünyada kadavradan ilk rahim ve tam yüz nakilini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, Türkiye'de ve dünyada tıp alanında bazı ilklere imza atmaktan dolayı tıbbın gelişmesi adına son derece mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Dünyada ilk kısmi yüz naklinin Fransa'da yapıldığını, Türkiye'de ise 2010 yılında özel izinle gerçekleştirdiklerini anlatan Prof. Dr. Özkan, nakiller konusunda en önemli sıkıntının mevzuat olduğunu belirtti.

ORGAN NAKLİNDE ALTYAPI İYİ

2010 yılında özel bir izinle ilk kol naklini gerçekleştirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Özkan, "O zaman yaşadığımız süreci, dakikası dakikasına yazsak sanırım büyük bir kitap olurdu. Nakilden sonra 3 ay gibi bir sürede mevzuat çıkartıldı, tabi bu mevzuatın içinde yüz ve bağırsak nakilleri de vardı. Bakanlık bu nakilleri hangi hastaneler yapabilir diye belirtiyor. İlk biz hazırlıklarımızı yaptık ve müracaat ettik. Sonuç itibarıyla kol, rahim ve yüz nakillerini gerçekleştirdik" dedi.

ORGAN BAĞIŞI ÖZENDİRİLMELİ

Organ bağışı konusundaki eksikliğe değinen Prof. Dr. Özkan, Türkiye'de kadavradan nakillerin artması gerektiğine işaret etti. Beyin ölümü gerçekleşen bir insanın en fazla 48 saat daha cihazlara bağlı yaşamını sürdürebileceğini vurgulayan Prof. Dr. Özkan, "Türkiye'de organ nakli konusunda ne tıbbi, ne de dini herhangi bir sorun yok. Özellikle kadavradan organ nakli konusunda toplumda duyarlılık oluşturulmalı" diye konuştu.

Bir insanın tıbben beyin ölümü gerçekleştikten sonra tekrar hayata dönmesinin imkansız olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Özkan, "Bu aşamada bu kişinin varsa bağışlanabilecek organları, ihtiyaç duyulan hastalar için bağışlanabilir. Biz bu şekilde bağışları arttırmalıyız" diye konuştu. Söyleşinin ardından Prof. Dr. Ömer Özkan, dinleyicilerin sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Özkan, "Sizi en çok heyecanlandıran nakil hangisiydi?" sorusu üzerine, "Tabi ki yüz tam yüz nakliydi. Çünkü ikincisini daha yapmadım" dedi.

Konferansın sonunda Kaymakam Işık ve Belediye Başkanı Çetinkaya, günün anısına Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Yrd. Doç Dr. Dr. Özlenen Özkan'a çeşitli hediyeler verdi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Konferanstan

====

Kaçak sigara baskını

ANTALYA'NIN Gazipaşa İlçesi'nde yol kontrollerinde arama yapılan 4 yolcu otobüsünde toplam 5 bin 850 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Antalya-Mersin Karayolu'nda yol kontrolü uygulaması yapan Gazipaşa Jandarma Komutanlığı'na bağlı Zeytinada Jandarma Karakol ekipleri, Mersin'den Antalya istikametine seyreden 4 yolcu otobüsünde arama yaptı.

Aramada, otobüslerin bagajında gizlenmiş toplam 5 bin 850 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Sigaralarında sahipleri olduğunu belirlenen Y.A.(31), D.G.(50), M.Ç.(49) ve O.Ç.(41) gözaltına alındı. İfadesi alınan şüpheliler, haklarında yapılan sorgulamanın ardından serbest bırakıldı. Ele geçirilen sigaralar ise Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Sigara resimler

===

Yeşilçiftlik'te kuduz karantinası

AFYONKARAHİSAR'ın Sultandağı İlçesi'ne bağlı Yeşilçiftlik Beldesi'nde bir köpekte kuduz hastalığı belirlenmesi üzerine bölge karantinaya alındı. Hastalık nedeniyle beldedeki tüm evcil hayvanların aşılandığını açıklayan Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Zekeriya Ölmez, "Evcil bir köpekte kuduz vakasına rastlandı. Yapılan tahlillerde köpeğin kuduz olduğu belirlendi. Başka bir köpekte daha kuduz olma olasılığı var. Ancak onun tahlil sonuçları daha netleşmedi" dedi. Başkan Ölmez, kuduz vakasıyla ilgili tedbir olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin beldedeki tüm hayvanları aşıladığını vurguladı.

Bünyamin AKIN/SULTANDAĞI, (DHA)

Foto: Başkan Ölmez

===

Jandarmada güvenlik operasyonu

ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde jandarma ekiplerinin 3 ayrı adrese yaptığı baskında ruhsatsız olduğu belirlenen 1 tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Elmalı İlçe Jandarma Komutanlığı olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA)

Foto: Ele geçirilen silah ve şarjör

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Altıparmak Zeynep Peken Türkiye Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title