Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ÖĞRENCİLERE yönelik gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye'de opera ve bale sanatının yaygınlaşmasını hedefleyen Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) bu çalışmalarına bir destek de 75.Yıl Cumhuriyet Lisesi'nden geldi.

Foto: Akülü araç teslim edilirken foto

===

Antalya Balesi öğrencileri ağırladı

ÖĞRENCİLERE yönelik gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye'de opera ve bale sanatının yaygınlaşmasını hedefleyen Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) bu çalışmalarına bir destek de 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi'nden geldi. Öğrencilerin Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera ve bale sahnesine gelerek bir eser izlemeleri için harekete geçen okul müdürü Bekir Motor ve müzik öğretmeni Nuray Şahin, bu kapsamda öğrencilerini ANTDOB'un yeni eseri 'Don Kişot Balesi'ne getirdi. Temsil sonrası öğrenciler kulise giderek sanatçıları tebrik edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilerin bu tarz sanatsal etkinlikleri takip etmesinin önemine dikkat çeken Şahin, "Bugün öğrencilerimizle birlikte çok güzel bir eser izledik. ANTDOB temsillerin yanı sıra, sosyal sorumluluk anlamında da çok önemli çalışmalara imza atıyor. Bizim de en büyük isteğimiz çocuklarımızın bu etkinlikleri takip etmesi ve sanatla tanışmalarını sağlamak" dedi. ANTDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Nilay Genç Çebi, göreve geldiği ilk günden bu yana 'Gelecekteki seyircimizi yetiştiriyoruz' anlayışıyla 'Bir Piyano Dört Solist', 'Mavi Enstrüman' projelerini hayata geçirmiş ve 'Haydi Çocuklar Opera'ya' ile birçok çocuğun hayatında ilk kez operaya gelmesini sağlamıştı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerle sanatçıların fotosu

===

GÜNLÜ

4 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında 4 gün enerji kesintisi yapılacağı kaydedildi. Bugün (çarşamba), yarın, cumartesi 08.30-16.30, cuma 08.30-11.30 ile 13.00-16.30 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Güzeloba Mahallesi 2213, 2214, 2215 sokaklar, Yalı Caddesi, Rauf Denktaş Caddesi, Havaalanı Caddesi'nin bir kısmı, Çağlayan ve Güzeloluk mahallelerinin bir kısmı, Arzum Sitesi ve civarı elektriksiz kalacak.

Bugün 08.30-16.30 saatlerindeki bir başka kesintiden Konyaaltı İlçesi Liman Mahallesi 39, 40, 46 sokaklar, yarın aynı saatlerde Uncalı Mahallesi 23. Cadde, 32. Cadde, cumartesi yine aynı saatlerdeki kesintiden Molla Yusuf ve Siteler mahallesinin bir kısmı, Uncalı Caddesi'nin bir kısmı etkilenecek. Bugün 09.00-17.00 saatlerinde ise Konyaaltı İlçesi Bahtılı, Doyran, Karatepe, Duraliler mahallesinin bir kısmı, yarın aynı saatlerde Doyran, Karatepe, Gökçam elektrik alamayacak.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Sabancı Üniversitesi'ni tanıdılar

TÜRKİYE'de ilk kez hazırlanan 'Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi'nde birinci sırada yer alan Sabancı Üniversitesi, Antalya Levent Aydın Anadolu Lisesi'nden 150 öğrenciyi ağırladı. Öğrenciler, ilk önce Sabancı Üniversitesi'nin eğitim sisteminin, burs ve yurt olanaklarının, kampüs hayatının anlatıldığı sunuma katıldı. Burada üniversite ile ilgili bilgi alan öğrenciler, yetkililere soru sorma fırsatını da yakaladı. Sunum sonrasında kampüs turuna katılan öğrenciler, tur kapsamında, fakülteleri, Üniversite Merkezi'ni, Bilgi Merkezi'ni ve Spor Merkezi'ni gezdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin birlikte fotosu

===

Kasksız sürücülere af yok

DÖŞEMEALTI'nda motosiklet ve modifiye araçlara yönelik denetimlerini sıklaştıran İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, trafik koşullarına uygun olmayan araçlara, ehliyetsiz ve kasksız sürücülere göz açtırmıyor. İlçede toplumun huzurunu bozan gürültü çıkartan araçlara yönelik denetimlerine hız veren ekipler, modifiye araçlar, abartılı egzozları bulunan araçları da yakın takibe aldı.

Döşemealtı Trafik Denetleme Büro Ekipler Amiri Abdurrahman Öğrünç, günde yaklaşık 50'ye yakın motosiklet denetlemesi yaptıklarını belirterek, "Hacizli ve tescilsiz motosikletleri trafik otoparkına çekiyoruz. Halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden tüm plakasız ve tescilsiz araçları tespit etmeye çalışıyoruz. Ruhsatı olmayan, tescil yaptırmayan, ehliyeti olmayan, kask kullanmayan ve hız yapan sürücülere yasal işlem yaparak trafikten men ediyoruz" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Denetimlerden foto

===

Kırmızı otobüsler Aksu'da

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, vatandaşların talepleri ve Ulaşım Çağrı Merkezi'ne yapılan başvuruları dikkate alıyor. Aksulu vatandaşlardan gelen talepler de incelenerek, kısa sürede sonuçlandırıldı. Yapılan yeni düzenlemeyle Aksulular da kırmızı otobüs rahatlığı ve konforuyla tanıştı. Yeni seferlere başlayan AC03 tabelalı kırmızı otobüsler, Minicity- Aksu arasında hizmet veriyor. Yeni seferle Aksu'ya 9 hatta 61 toplu ulaşım aracı hizmet veriyor. Saat 05.30'da başlayan seferler, saat 24.00'e kadar devam ediyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kırmızı otobüs fotosu

===

Rixos'tan çocuklara Disney hediyesi

ANTALYA'da bu sezon 'Disney Live Mickey'nin Müzik Festivali' rüzgarı esecek. Rixos Hotels küçük misafirlerine, Disney müzikali hediye edecek. 15 Mayıs- 15 Eylül arasında çocuklar, Disney karakterleriyle dolu bir yaz geçirecek. Rixos Hotels'in Antalya'daki tesislerinde konaklayan tüm çocuklara, Antalya Expo Center'da sahnelenecek 'Disney Live, Mickey'nin Müzik Festivali' gösterisi ücretsiz hediye edilecek. Mickey Mouse ve sevimli arkadaşları, festivalde çocuklarla buluşacak. Dünyanın en büyük şovlarından biri olan ve daha önce gösterildiği tüm ülkelerde kapalı gişe sahnelenen festival kapsamında Disney'in çizgi karakterleri, Antalya'da hayranlarıyla buluşacak.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Festival sahnesinden foto

===

Burdur EMITT Fuarı'na hazır

BURDUR Valisi Nurettin Yılmaz 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak 17'nci Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) hazır olduklarını kaydetti. Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya ve Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Vali Yılmaz, fuarda Burdur'un tüm yönleriyle tanıtılacağını belirtti.

Bu tür fuarların kentin turizm potansiyelinin tur grupları ve turistlerle buluşturulması açısından önemli olduğuna dikkati çeken Vali Yılmaz, "Fuarların il ve bölge turizminin gelişiminde etkili bir tanıtım aracı olduğunu düşünüyoruz. Bu tür turizm fuarlarına hedef ülkelerini de katarak devam edeceğiz. 6-10 Mart'ta ilk defa ilimizi ITB Berlin Turizm Fuarında temsil edeceğiz. Yani turizm alanında ilk defa yurtdışında Burdur olarak fuara katılacağız" dedi.

Burdur'un turizm ve kültürel değerler açısından zengin bir potansiyeli olduğunu kaydeden Vali

Yılmaz, "Biz bu potansiyeli etkin bir tanıtım hamlesiyle, gerekli bütün enstrümanları kullanarak, küçük büyük demeden bütün fırsatları değerlendirerek katma değere yani AŞ ve işe dönüştürmek istiyoruz. Bizler göller, güller ve gönüller diyarı olarak bilinen bu şehrin birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak turizm ve üretim potansiyelinin çok ileri noktalara taşıyacağını biliyoruz" diye konuştu.

Vali Yılmaz Fuarda Teke Yöresi kültürünü MAKÜ halk oyunları ekibinin yansıtacağını, Gölhisar Belediyesi ve İl Kültür Müdürlüğü cura ve sipsi sanatçıları halk müziğini sergileyeceklerini kaydetti. Vali Yılmaz "Gelen misafirlerimize Bucak salebi, ceviz ezmesi, haşhaşlı ekmek ve ayran ikram edeceğiz, sipsi hediye edeceğiz" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Toplantıdan, Vali Yılmaz

===

Finike'de Kuran ziyafeti

FİNİKE Belediyesi tarafından düzenlenen gecede izleyenlere Kuran-ı Kerim ziyafeti sunuldu. Kuran ziyafetine, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Finike Spor Salonu'nda yaklaşık 500 vatandaşın katıldığı gecede, Türkiye Kuran okuma Şampiyonu hafız Selim Seyyar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Sanatçı Ahmet Kemal ilahiler okudu. Gecenin sonunda Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, hafız Selim Seyyar'a ve Sanatçı Ahmet Kemal'a plaket verdi.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Geceden

===

Kırsal kalkınmada yeni çağrı dönemi

TARIM ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 9'ncu çağrı dönemine start verdi. TKDK Koordinatörü Ramazan Çelebi, girişimcileri Avrupa Birliği tarafından sağlanacak fonları kullanmak üzere proje hazırlamaya davet etti. Isparta'nın geleceğinin tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Çelebi, "Ispartalılar tarım ve hayvancılık sektörüne yatırım yapmak yerine gayrimenkule yatırım yapıyor. Önceliğimiz tarım ve hayvancılık olmalı. TKDK'nın bu uyguladığı programlar bir fırsattır" dedi.

TKDK Koordinatörü Ramazan Çelebi, başvuruların 15 Mart'a kadar kabul edileceğini söyledi. Yeni çağrı döneminde hayvancılık, makine ekipman yatırımlarında ipotekli taşınmaz kabul edilecek. Soğuk Hava depolarının modernizasyonu, ıtri ve tıbbi bitkilerin üretiminde gerekli olan tarım aletleri de destek kapsamına giriyor.

ISPARTALI GAYRİMENKULE YATIRIM YAPIYOR

Bu çağrı dönemine kadar istenilen noktaya ve destek uygulama sürecine ulaşamadıklarını belirten Çelebi, "Isparta'nın geleceği tarım ve hayvancılıktadır. Bu çok önemli bir sektördür. Ama Ispartalılar yüzde 80'i bu sektöre yatırım yapmak yerine gayrimenkule yatırım yapıyor. Diğer illerde 100'ün üzerinde hayvancılık işletmeleri kuruldu. Ama Isparta'da ise işletme sayısı sadece 5. Hayvancılık bizde öncelik değil" diye konuştu.

1 MİLYON HİBE DESTEK ÖDEMESİ YAPILDI

Önümüzdeki süreçte yatırımların ve hibe desteklerinin artacağına inandıklarını belirten Çelebi, "Bir ilde 5 milyon Euro hibe desteği ödenirken, Isparta'da 1 milyon Euro hibe desteği ödenmiş olması sıkıntıdır. Şu ana kadar 1 milyon hibe destek ödemesi yapıldı. Kolaycılık anlayışımız bize büyük engel çıkardı. Gıda Tarım il Müdürlüğü ev kalkınma ajanslarının çağrılarına yüzlerce proje geldi. Bizim çıktığımız çağrılarda proje sayısı sınırlı. Sebep bizim mevzuatımızın ağır olması. Ama bu mazeret olmamalı" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ramazan Çelebi

====

İktidar ve muhalefet karşı karşıya

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi Karacaören Köyü'nde uzun kış gecelerinde oynanan 'Zekir Oyunu' iktidar ve muhalefeti bir araya getirdi. Anadolu'da pek çok bölgede uzun kış gecelerinde hoş vakit geçirmek için oynanan 'Zekir oyunu', 9 adet içi boşaltılmış turunçla oynanıyor. Oyunda, amaç turunç kabuklarının altına saklanan kömür parçasını ya ilk bulmak ya da 8'inci sırada bulmak.

Karacaören Köyü'nü ziyaretinde köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelen Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçe protokolü ve siyasi parti temsilcileri 'zekir' oynadı. Zekir oyununa köylülerin isteği üzerine AK Parti ve CHP ilçe teşkilatı üyelerinin oluşturduğu takımlar karşılaştı. Çekişmeli geçen oyunun sonunda takımlar birbirine üstünlük sağlayamayınca oyun berabere sona erdi.

Ardından Kaymakam Salih Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın yer aldığı 'atanmışlar' ve 'seçilmişler' takımları karşı karşıya geldi. Renkli görüntülere sahne olan karşılaşmayı 'seçilmişler' takımı kazandı. Oyun boyunca oldukça eğlendiğini kaydeden Kaymakam Işık, "Oynayanlar kadar izleyenler de eğlendi. Vatandaşlarımızla birlikte bu heyecanı ve zevki yaşayalım derken maalesef takım olarak oyunu kaybettik" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Oyundan

====

Miniklerin büyük oyunu

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde okul öncesi eğitim veren Hatice Turan Anaokulu, minik oyuncuları satranç sporuna yönlendiriyor. Minikler, Şirinler, Kelebekler, Çiçekler, Afacanlar ve Yumurcaklar sınıfı öğrencileri, satranç dersinde taşların isimlerini ve nasıl dizeceklerini öğrendi. Daha sonra da ilk maçı yaptılar.

Hatice Turan Anaokulu Müdürü Şule Yüksel Ulusoy, "Yüzyıllardır oynanan bu oyun çocuklara düşünmeyi, araştırmayı ve yargılamayı öğretiyor. Araştırmacı kişiliklerini ve analiz yeteneklerini geliştiriyor. Süratli ve doğru düşünmelerine yardımcı oluyor. Satranç çocuklara dikkatlerini tek bir konu üzerinde yoğunlaştırma alışkanlığı kazandırıyor" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Minik öğrenciler satranç oynarken

===

Bucak'ta kaza: 3 yaralı

BURDUR'un Bucak İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Antalya'dan Burdur istikametine seyreden Bilge Mahmut Yıldırım'ın kullandığı 10 AS 160 plakalı otomobil, park halindeki Erhan Doğan'a ait 64 LE 048 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kamyonun altına girerek hurdaya dönen otomobilin sürücü Bilge Mahmut Yıldırım (23) ve araçtaki Gökhan Yılmaz (19) ile Hüseyin Şengül yaralandı. Araçta sıkışan yaralılar, Bucak Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Bucak Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının ciddi olduğu kaydedildi.

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Kazadan

===

Bunalıma girdi intihar etti

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde 42 yaşındaki Ayşe Açil, iple kendisini ağaca asarak yaşamını son verdi. Psikolojik sorunları olduğu kaydedilen Açil, önceki sabah saatlerinde evinden ayrılarak bir daha geri dönmedi. Evli ve 2 çocuk annesi Açil'in eve geri dönmemesi üzerine şüphelenen eşi Mehmet Açil (41) eşini aramak için Sakarca Mahallesi Yaka Mevkii'ndeki bahçesine gitti.

Bir süre çevreyi araştıran Açil, eşinin ağaca asılı cansız bedeniyle karşılaştı. Durumu polise ve sağlık görevlilere haber veren Açil, yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler, Ayşe Açil'in yaşamını yitirdiğini belirledi. İncelemenin ardından Ayşe Açil'in cesedi. Otopsi yapılmak üzere Burdur Devlet Hastanesi Morgu'na gönderildi.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Olay yerinden - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Şerif Yılmaz Ayşe Açil Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title