Haberler

Dinlediği Kur'an-ı Kerim'den Etkilendi, Müslüman Oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde televizyonda dinlediği Kur'an-ı Kerim'den etkilenen İskoç vatandaşı Andrea Ferguson, Müslüman oldu.

Foto: Başkan Kocacık

===

Kuran'dan etkilendi Müslüman oldu

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde televizyonda dinlediği Kur'an-ı Kerim'den etkilenen İskoç vatandaşı Andrea Ferguson, Fethiye Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman oldu. Tatil için İskoçya'dan Fethiye'ye gelen Andrea Ferguson, televizyon izlerken Kur'an'ı Kerim okunduğunu gördü. Bir süre Kur'an'ı Kerim dinleyen ve çok etkilenen Ferguson, gözyaşları içinde kaldı. ^

Ferguson, daha sonra Fethiye'de tanışıp nişanlandığı Özgür Kurt'a Müslüman olmak istediğini söyledi. Bunun üzerine nişanlısı ile birlikte Fethiye Müftülüğü'ne gelen İskoç kadın, düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman oldu. Fethiye Müftü Vekili Ahmet Karagöz'le birlikte şahadet getiren Andrea Ferguson, ismini de 'Asena' olarak değiştireceğini kaydetti.

İNGİLİZCE KURAN'I KERİM HEDİYE EDİLDİ

İhtida töreni sonrasında Ahmet Karagöz, İskoç kadına Türkçe ve İngilizce mealli Kur'an'ı Kerim ile İslam dinini anlatan İngilizce kitaplar hediye etti. Fethiye Müftü Vekili Ahmet Karagöz, İskoç vatandaşı olan ve kendisine Asena ismini seçen kadının hayatında bembeyaz bir sayfa açtığını söyledi. Karagöz, "Kelimeyi Şahadet getirdikten sonra biz de kendisine İslam dinini anlatan belgeler sunduk. Yeni tanıştığı bu dinin güzelliklerini anlayarak yaşasın istiyoruz" diye konuştu.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Törenden genel ve detay fotoğraflar

===

Manda yetiştiriciliği krediyle canlanıyor

KAYMAK, lokum ve sucuğuyla markalaşan Afyonkarahisar'da et ve süt ürünlerinin ünlü olmasını sağlayan

manda sayısının arttırılması amacıyla Orman ve Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü Genel Müdürlüğü (ORKÖY)tarafından manda yetiştiriciliği yapacak ailelere maddi destek sağlandı. Afyonkarahisar'ın et ve süt ürünlerine tadını veren manda sayısının artması için çalışma yapılmasını isteyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatının ardından ORKÖY Eskişehir Şube Müdürlüğü 6 aileye 18 manda verdi.

İlk olarak Çay İlçesi'nde uygulanmaya başlayan projede olumlu sonuçlar alınmaya başladığını söyleyen Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, krediyle manda alan Pınarkaya Köyü'ndeki yetiştirici aileleri ziyaret etti. Orman köylerinde manda yetiştiriciliği yapmak isteyen 6 aileye 3'er manda alınması için kredi verdiklerini vurgulayan Müdür Sarıkaya, "Manda başına 6 bin liradan toplam 18 baş manda için 108 bin TL kredi verdik. Bundan sonra manda üreticiliğini desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Müdür Sarıkaya'nın incelemesinden foto

===

Doktora gitmekten çekinmeyin

DEPRESYONUN küresel bir hastalık olduğunu söyleyen Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Lütfi Akgün, vatandaşların psikolojik sorunlarla ilgili doktora başvurmaktan çekinilmemesi gerektiğini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya genelinde farklı yaş, cinsiyet ve milletten yaklaşık 350 milyon kişinin depresyonun hastalığının etkisinde olduğunu belirten Dr. Akgün, depresyonun küresel hastalıklar yükünde üçüncü sırada yer aldığını anlattı.

2030 yılında depresyonun dünya genelinde insanları en çok etkileyen hastalık olacağı tahmin edilen depresyonla ilgili pek çok etkili yöntemi bulunduğuna değinen Akgün, "psikolojik sorunları insanlar önemsemiyor ya da bu hastalıklardan utanıyor. Halbuki bu hastalıklar da hayatı oldukça olumsuz etkilemektedir. Vatandaşların her türlü ruhsal sıkıntıda bir sağlık kuruluşuna başvurması yaşam kalitesi açısından çok önemli" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Halk Sağlığı Müdürü Akgün

===

Dernek yardıma koşuyor

AFYONKARAHİSAR Belediyesi Yardım Birimi ile tek çatı altında birleşen Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarını sürdürüyor. Geçen Eylül ayında, eşi cezaevinde yatan 71 aileye yardım eli uzatan Yarım Elma Derneği, bu kez eşi vefat etmiş ya da eşinden ayrılmış vatandaşların gıda paketlerini de dağıtmaya başladı. İçerisinde kahvaltılık, temizlik, kuru bakliyat ve et ürünlerinin bulunduğu paket, 567 aileye dağıtılacak.

BAŞKAN ÇOBAN ÇALIŞMALARI YERİNDE GÖRDÜ

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yarım Elma Derneği Başkanı Bekir Demirayak ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, yardım çalışmalarını yerinde denetledi. Paketlerin dağıtımı sırasında ailelerle yakından ilgilenen Başkan Çoban, yardımların nizami bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Bekir Şapçı, İbrahim Alimoğlu, Melih Yurter ve Galip Kahraman ile dernek üyeleri, Hakkı Sağbilge, Sezer Küçükkurt ve Halit Hancıoğlu dağıtım sırasında hazır bulundu.

SIRADA ENGELLİ BİREYLER VAR

Aileleri, durumlarına göre dört ayrı gruba ayıran Yarım Elma Derneği, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Buna göre, ocak, mayıs ve eylül aylarında, eşi cezaevinde olan ailelere, şubat, haziran ve ekim aylarında, eşi vefat etmiş ya da eşinden ayrılmış vatandaşlara, mart, temmuz ve kasım aylarında, engelli bireylere, nisan, ağustos ve aralık aylarında ise ihtiyaç sahibi yetim ve öksüzlere yardım eli uzatılıyor. İşleyiş doğrultusunda, önümüzdeki ay engelli bireylere yardım elini uzatacak.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Yardım paketleri

===

Afyon'da doğalgaza zam

AFYONKARAHİSAR'da doğal gaz fiyat tarifesinin birim fiyatı 95 kuruşa yükseldi. Afyon Gaz İşletme Müdürü Salih Ayaydın, zammın 1 Ekim'den itibaren geçerli olduğunu söyledi. Kış sezonu başlangıcında abonelerin bilinçli gaz kullanmalarını isteyen Ayaydın, tüm yakıtlarda randımanlı ısınma için izolasyona azami dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı. Orhangazi ve Fatih mahallelerinin yatırım programına aldığını vurgulayan Ayaydın, Esentepe ve Uydukent mahallelerinde ise bina bağlantılarının bittiğini söyledi.

Son zamlarla Afyonkarahisar'ın doğal gaz zam tarifesinin de güncellendiğini kaydeden Ayaydın, zam oranın ise yüzde 9.8 olduğunu söyledi. Abonelerin eylül ayı içerisindeki gaz kullanımlarını eski tarifeden, ekim ayı kullanımlarını ise yeni tarifeden yapacakları anlatan Ayaydın, "Abone mağduriyetine neden olmayan bir hesaplama ile faturalar hazırlanacak. Yeni fiyat tarifesinde konut başına 80 kuruş birim fiyat olacak. KDV eklendiğinde her bir konutta kullanılan birim fiyat 95 kuruş olacak" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Müdür Ayaydın fotosu

===

Rekortmen aşçılardan kaymakam ziyaret

Alanya Profesyonel Aşçılar Derneği (APAD) yönetim kurulu üyeleri Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'i makamında ziyaret etti. Ziyarete APAD Başkanı Zekayi Aydemir, Başkan Yardımcıları Bayram Ergün, Dinçer Şahinkaya, yönetim kurulu üyeleri Baki Budak, Nafız Sönmez, Yusuf Kabuk, Sedat Alpaslan, Seyit Çetinkaya, Hidayet Kızılalan, Mesut Acar ve Adil Baş katıldı. Ziyarette, Başkan Aydemir, Alanya'daki aşçılık sektörü hakkında Kaymakam Özdemir'e bilgi verdi.

Turizm sektöründe hizmet veren kuruluşlarda yeme - içme hakkında bilgi veren yönetim kurulu üyeleri Alanya'ya gelen turistin Türk mutfağına hayran kaldığını belirtti. Alanya'da aşçılık müessesinin profesyonel bir şekilde yürütüldüğünü belirten Kaymakam Özdemir, "Alanya turizminde her şey dahil bir tatil sistemi söz konusudur. Bu durumdan dolayı tüm dünya mutfağı açık büfeler şeklinde misafirlere sunulması büyük emek isteyen bir iş" dedi.

Alanyalı aşçıların 2006 yılında 'dünyanın en büyük pastası' rekoruyla 'Guiness Rekorlar Kitabı'na girerek mesleklerinde ne kadar başarılı olduklarını gösterdiklerini kaydeden Kaymakam Özdemir, aşçılara başarılar diledi. Türk ve dünya mutfağı konusunda Alanya'da aşçıların çok başarılı olduklarını vurgulayan APAD Başkanı Aydemir, kendilerinin sadece yemek yapmadıklarını ayrıca görsel anlamda bir sanat icra ettiklerini vurguladı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Kaymakam Erhan Özdemir'e plaket verildi

===

Traktörden atladı, yaşama tutundu

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde yokuş aşağı freni boşalan traktörden atlayan sürücü 62 yaşındaki Hüseyin Sarıoğlu, asfalt zeminde yuvarlanarak yaralandı. Hüseyin Sarıoğlu idaresindeki 48 FZ 187 plakalı traktör, Antalya istikametinden Fethiye'ye seyir halindeyken yokuş aşağı freni boşaldı. Bir anda hızlanan traktörü kontrol edemeyeceğini anlayan Sarıoğlu, önce traktörün direksiyonunu yol kenarındaki çamlık araziye kırdı, ardından da hareket halindeki traktörden atladı.

Büyük bir süratle yol kenarındaki çamlık araziye giren traktör takla atıp parçalandı. Asfalt zemine düşen, Sarıoğlu ise metrelerce yuvarlandıktan sonra yerde hareketsiz kaldı. Yoldan geçen diğer araç sürücülerinin yardımına koştuğu Sarıoğlu için 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istendi. İlk müdahalesi olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapılan Sarıoğlu, ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Kemer Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler kazaya ilişkin soruşturma başlatırken, hastanede tedaviye alınan Hüseyin Sarıoğlu'nun sağ bacağında kırık olduğu tespit edildi. Hayati tehlikesi bulunmayan Sarıoğlu'nun tedavisi sürüyor.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Hüseyin Sarıoğlu'nun hastaneye getirilmesinden fotoğraf

===

Şairler, şiir tanrısıyla buluştu

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Ölüdeniz Edebiyat Günleri'ne katılan şair ve yazarlar Babadağ'ın eteklerinde şiir tanrısı Apollon ile buluştu. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ne gelen şair ve yazarlar Ölüdeniz Belediyesi tarafından 4'üncüsü düzenlenen Ölüdeniz Edebiyat Günleri'ne katıldı. Etkinlik kapsamında organize edilen Babadağ gezisine çıkan edebiyatçıları, tiyatrocu Mustafa Selçuoğlu şiir tanrısı Apollon kostümü içinde karşıladı.

Bin 980 metre yüksekliğindeki Babadağ eteklerinde gerçekleşen buluşmada barış mesajları verildi. Temsili Apollon Mustafa Selçukoğlu şair ve yazarlara, "Bugünlerde her yerde savaş naraları duyuyorum. 'Barış ve sevgi isteyen şairlerin sesi neden çıkmıyor' diye endişeleniyorum. Şiirlerinizde barış, sevgi ve kardeşlik duygularını haykırmanızı istiyorum" dedi. Konuşmanın ardından şairler Abdulkadir Budak, Hicabi Türkoğlu ve Süleyman Kaptan, barışa ve sevgiye vurgu yapman şiirler okudu.

Şiirlerin ardından bazı edebiyatçılar Ölüdeniz'in eşsiz manzarasına bakarak ellerine göğe açıp barış için dua etti. Ölüdeniz Edebiyat Günleri hakkında bilgi veren Şair ve Yazar Coşkun Karabulut, etkinlikler kapsamında, mitolojide şairlerin tanrısı olarak bilenen Apollon ile buluştuklarını söyledi. Edebiyat günlerinde bu yıl Likya Uygarlığı'nın tanıtılacağını belirten Karabulut, "Bu etkinlik içerisinde Ölüdeniz'i tanıtıp kültür turizmini geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Şair ve yazarların temsili Apollon ile buluşmasından, Şair ve yazarların fotoğrafları

===

Atık piller geri dönüşüme

DİNAR Belediyesi 'okullar arası ödüllü 'atık pil' toplama kampanyası başladı. Atık pillerin çevreye ve insan sağlığına verdiği zararlara dikkat çekme amacıyla geleneksel hale getirdikleri okullar arası pil toplama kampanyasını üçüncü kez başlattıklarını vurgulayan Dinar Belediyeler Birliği Başkanı Saffet Acar, kampanyayla okul çağındaki çocuklara çevre bilincini aşılamayı hedeflediklerini kaydetti.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (TAP) Derneği ile başlattıkları kampanyanın 3 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edeceğine değinen Saffet Acar, biriken atık pillerin TAP Derneği alınıp bertaraf edileceğini anlattı. Acar, kampanya sonunda en çok pil toplayan okullara ödül verileceğini de belirtti.

Onur BAYRAM/DİNAR, (DHA)

Foto: Saffet Acar fotosu

===

Turizm yolu yenilendi

KAŞ'ta Kekova ile Demre'nin Üçağız Köyü'nü bağlayan karayolu yenilenerek hizmete açıldı. 13 kilometrelik karayolunun tamamen yenilendiğini belirten Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, yolun Kaş turizmi ve Kaşlı turizmciler için çok önemli olduğunu söyledi. Kaş'taki turizm firmalarının her gün Üçağız Köyü'ne kano, yat ve Likya yolu yürüyüş turları düzenlediğini anlatan Gültekin, "Bölgeden gelen şikayetler vardı. Bunun üzerine yolu yeniledi" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Çalışmalardan - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sarıoğlu Fethiye Alanya Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title