Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(22.12.ADANA'nın Kozan ilçesinde yapılacak olan 200 yataklı yeni devlet hastanesinin temeli törenle atıldı.22 bin metrekare kapalı alana sahip tesis 18 milyon liraya mal olacak.)

(22.12.2012/fotoğraf)

///////////////

200 yataklı Kozan Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı

ADANA'nın Kozan ilçesinde yapılacak olan 200 yataklı yeni devlet hastanesinin temeli törenle atıldı.

22 bin metrekare kapalı alana sahip tesis 18 milyon liraya mal olacak.

Temel atma törenine Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ak Parti milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Fatoş Gürkan ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş, temeli atılan

hastanenin vatandaşlara otel konforunda hizmet verecek modern bir sağlık tesisi olacağını söyledi. Törene ayrıca, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Adem Ersoy ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzman Dr. Hasan Çağıl da katıldı. Vali Çoş ile milletvekilleri Ünüvar ve Gürkan daha sonra 250 bin liraya yaptırılan 9 polikliniğin de yer aldığı Kozan Devlet Hastanesi ek binasının açılışını gerçekleştirdi.

Yaşar KORKUSUZ/KOZAN,(DHA)

(22.12.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////////////

TÜRKAY ayakta alkışlandı

TÜRK Armoni Yıldızları Orkestrası (TÜRKAY) Adana'da Çukurova Üniversitesi'nde konser verdi. Konseri, kent protokolünün yanı sıra şehit aileleri, gaziler, emekli subay ve astsubaylar, Polis Okulu ve Çukurova Üniversitesi'nden öğrenciler izledi. Orkestra şefi Tarık Tal, solist Serkan Yıldız ve diğer sanatçıların performansı, Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6.Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Cumuhriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Kibar'ın da aralarında bulunduğu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

ADANA,(DHA)

//////////////

'Merhaba, ben Anamur muzu'

MERSİN'in Anamur ilçesinde Muz Üreticileri Birliği'nin (Muz-Bir) tanıtım kampanyasında kullanılan broşür kentte günün konusu oldu. Yarısı soyulmuş muz resminin altında 'Merhaba, ben Anamur muzuyum' diye başlayan yazıda, ürünün afrodizyak etkisine dikkat çekiliyor.

10 BİN BROŞÜR DAĞITTI

Uluslararası Antalya Tarım Fuarı'nda 10 bin broşür dağıttıklarını söyleyen Muz-Bir Başkanı Mehmet Güzel, kendisini ziyaret gelen Erdemli Ziraat Odası ekibine de muzun yararlarını anlattı. Güzel "Yaş yetmiş ama iş bitmiş demiyoruz, herkese günde iki parmak muz yemesini tavsiye ediyoruz" dedi.

Muzun insanı nasıl gençleştirdiğini herkese anlatmaya çalıştıklarını belirten Güzel, şöyle konuştu:

GENÇLİĞİ SİMGELİYOR

"Broşürdeki muz logosu aynı zamanda gençliği simgeliyor. Muzda B1, B2, B6, C vitaminleri ve bol miktarda potasyum bulunuyor. Önümüzdeki günlerde kurulacak paketleme tesisi ile organik özelliğini koruyarak muza daha uzun raf ömrü kazandıracağız. Sağlık deposu olan Anamur muzunun herkes tarafından tüketilmesini tavsiye ediyoruz."

KONUKLARINA DAĞITTI

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Ziraat Odası Başkanı Hasan Demiral ve Erdemli Ziraat Odası Genel Sekreteri Aydın Çiftçi ve beraberindeki 25 kişilik bir ekibi ağırlayan Güzel, konuklarına da tanıtım broşürü ve muz dağıttı.

Mithat ÜNAL / ANAMUR(Mersin), (DHA)

(22.12.2012)

////////////

Liderliğin püf noktaları

OSMANİYE Teknik Elamanlar Derneği (OSTED) tarafından "İşletmelerde Yönetim ve Liderlik" semineri düzenledi. OSTED AKADEMİ bünyesinde dernek seminer salonunda gerçekleştirilen seminere işletme müdürleri, yöneticileri, firma sahipleri ve teknik elemanlar katıldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Korkut Ata Üniversitesi Yrd. Doç Dr. Efe Efeoğlu, günümüz şartlarında liderliğin ön plana çıktığını vurguladı. Liderlerin iyi bir planlama yapması gerektiğini ifade eden Efeoğlu, şöyle devam etti:

"Kurumlardaki sirkülasyonlara bakıldığında genellikle yöneticinin tutum ve davranışları nedeniyle işten ayrılma oranlarının yüksek olması bu sebeptendir. Artık bir yönetici başarılı olmak istiyorsa mutlak surette liderlik yetkinliğini geliştirmeli. Lider yöneticinin becerisi, farklı kişiliklerden, farklı uzmanlıklardan, farklı deneyimlerden yola çıkarak farklı iş düzeylerinde ekip yaratmaktır. Bunun için, lider yöneticinin bireyleri tanımak kadar grup oluşum sürecini de bilmeye ihtiyacı vardır. Çünkü sürecin her aşamasında farklı bir liderlik tarzı gerekebilir."

Eğitim sonunda liderlik testi uygulayan Efeoğlu, katılımcıların bu özelliğini test etti. Programa katılanlara teşekkür eden OSTED Başkanı Beytullah Ter de işletmelerde kurumsallaşma konusunda eğitimlerin devam edeceğini kaydetti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(22.12.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

Adana Barosu'nun genç avukatları

ADANA Barosu'nda stajyerlik dönemlerini başarıyla tamamlayan avukatlar ruhsatnamelerini aldı.

Ruhsat töreninde konuşan Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, "Savunma mesleğinin birer neferi olarak aramıza katılan genç meslektaşlarımı ve ailelerini kutluyor, başarılar diliyorum" dedi. Törene, Baro yönetim kurulu üyleri ile genç avukatların aileleri de katıldı. Törende ruhsatlarını alan avukatlar şunlar: Merve Erdeve, Gül Cilli, Düzgün Can Koçak, Mesut Kılıç, Gül Güleç ve Fikri Fidan

ADANA,(DHA)

//////////////

Polis internet kafeleri denetledi

OSMANİYE İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, internet kafeleri denetledi. Internet kafe sahipleri özellikle sabit İP, TİB tarafından onaylı filtre ve log kayıt programları kullanmaları, ayrıca kamera kaydını sağlıklı yapmaları, korsan film ve müziklerden uzak durmaları yönünde uyarıldı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, internet kafelerin denetimlerinin Valilik Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü tarafından yapıldığı, denetimlerin daha etkin olması için Valilik tarafından, polise de denetleme yetkisi verildiği bildirildi. Açıklamada "Müdürlüğümüz Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü uzman personelleri tarafından Polis Merkezi Amirliği personellerine teknik konular hakkında eğitim verilmesi sağlanmış ve polis kolluk kuvvetleri tarafından da internet kafe denetimlerine başlanmıştır" denildi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(22.12.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////////

Toplum Polisi sosyete pazarında

GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri halkın yoğun olarak gittiği Sosyete Pazarı'nda stand açarak vatandaşları dolandırıcılık, kapkaç, evden hırsızlık, apartman güvenliği gibi konularda bilgilendirdi. Batıkent Mahallesi'nde bulunan Sosyete Pazarı'nda stand açan Toplum Polisi ekipleri, vatandaşlara uyarılar içeren 1000 adet broşür dağıttı. Stantta Emniyet Müdürlüğü'nün gülen yüzlü maskotu Polis Şahin de çocuklara bilgi verdi. Çocuklara balon ve çikolata dağıtan Polis Şahin'e yoğun ilgi gösterildi. Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, vatandaşların zaman zaman yoğun tempo nedeni ile hırsızlık ve diğer suçlara karşı alınabilecek önlemler konusunda gereken hassasiyeti göstermediğini belirterek, "Hırsızlık olaylarına karşı Gaziantep Emniyet Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde mesai gözetmeksizin çalışmalar sürüyor. Bu çalışmaların yanında vatandaşlarımızın da gerekli tedbirleri alması bu tür olayların önlenmesine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(22.12.2012)

///////////

Suzidil'den nostaljik konser

GAZİANTEP Suzidil Musiki Derneği Korosu '2012 Yılı Sonbahar Konseri' ile 2012 yılına veda etti.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen konser büyük ilgi gördü. 50 kişilik Suzidil Musiki Derneği Korosu seslendirdikleri nostaljik şarkılarla izleyenlerden tam not aldı. Ahmet Fakı'nın yönettiği konserde 23 eser sunuldu. İzleyenler, konser sonunda koroyu ayakta alkışladı. Gaziantep Suzudil Musiki Derneği Başkanı Ahmet Fakı, insanların sanata olan ilgisini artırmak ve geçmişe bir yolculuk yaptırmak istediklerini söyledi. Fakı, "Ağır şarkılarımızın arasına insanları neşelendirecek parçalar da koyduk. Ekibimizle yaptığımız çalışmaların karşılığını yoğun ilgi ile aldığımızı düşünüyorum. Konserlerimiz daha sonra da devam edecek" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(22.12.2012)

////////////

Öğrencilere uyuşturucu semineri

GAZİANTEP'in İslahiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Amirliği tarafından İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik 'Madde bağımlılığı ile mücadele' semineri düzenlendi. Gaziantep Üniversitesi Kültür Merkezi'ndeki seminerde uyarıcı broşürler de dağıtıldı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Talep Azaltım Uzmanlarından İsmail Uzkar, bağımlılık yapıcı madde ve uyuşturucu maddelerin zararlarının halk tarafından daha iyi bilinmesi için çalıştıklarını söyledi. Bağımlılık yapıcı maddelerin zararlarına değinen Uzkar, "İnsanı insan yapan şey akıldır. Uyuşturucu maddeler ise sizin aklınızı kullanmanızı engelleyen, aklınızı ve bedeninizi esir alan kötü alışkanlıklardır. Arkadaş seçiminin madde bağımlılığı üzerine etkisini unutmayın ve en iyi kurtulma yolunun sigara dahil hiçbir maddeye başlamamak olduğunu aklınızdan çıkarmayın" dedi.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan İsmail Uzkar'a GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yrd.Doç.Dr. Ali Fuat Gökçe tarafından teşekkür belgesi verildi.

Kadir ÇELİK / İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)

(22.12.2012) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Anamur Kozan Dha Yerel Haberler

title