Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) TED Koleji'ne kiraladığı 8400 metrekarelik alanın konut alanına, diğer bir alanı ise akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesi yönündeki talebi Isparta Belediye Meclisi'nin şubat ayı 2'nci oturumunda görüşüldü.

Foto: Meclisten

===

SDÜ'nün imar talebi meclisten döndü

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) TED Koleji'ne kiraladığı 8400 metrekarelik alanın konut alanına, diğer bir alanı ise akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesi yönündeki talebi Isparta Belediye Meclisi'nin şubat ayı 2'nci oturumunda görüşüldü. SDÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta Belediyesi meclis toplantısına katılarak imar talebi hakkında bilgi verdi. Uzun tartışmaların ardından görüşülen her 2 gündem maddesi oy çokluğuyla reddedildi.

TOPLU KONUT YAPMAYACAĞIM

Oylama öncesi meclise bilgi veren Prof.Dr. İbicioğlu, "TED'in yeri bizim açımızdan aciliyet taşıyor. TED Koleji'nden arsayı satın almalarını istedik. Burası şahsa ait olsa aylık 4-5 bin liradan kiraya verir. Bizim paraya ihtiyacımız var. Orayı konut alanına çevirdiğimizde yüksek fiyattan satarız. Satarsak iyi gelir olur. Satamazsak orayı turizm merkezi yaparız. Bunun için o binaların yıkılıp yerine eklentiler yapmak lazım. Toplu konut alanı yapmak gibi bir düşüncemiz yok. Satarken değeri artsın mantığıyla bunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Akaryakıt istasyonu talebi hakkında bilgi veren Prof.Dr. İbicioğlu, "Bahsi geçen yer yolcu otobüsleri indirme bindirme, araç yıkama, akaryakıt dolumu ve benzeri ihtiyaçlar için gerek duyulan bir alan. Burayı Ispartalı yapsın işletsin. Biz zaten üniversite olarak kanunen yapamıyoruz. Ben seferle mükellefim, zaferle mükellef değilim. Üzerime düşeni yaparım. Benim kadar sizlerde bu üniversitenin sahiplerisiniz. Evet derseniz de hayır deseniz de bu üniversite sizindir. Takdir sizindir" dedi.

'PROJE DEĞİL RANT' DEDİ

MHP'li Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Uğur Bestelci ardından komisyonun raporunu okudu. SDÜ'ye her zaman katkı yapmak arzusunda olduklarını anlatan Bestelci, taleplerin projeden ziyade rant sağlamaya yönelik olduğunu söyledi. Betselci, "Buralar vatandaşlardan geçmişte kamu yararı amacıyla alınmış yerler. Rant sağlanacaksa o zaman buraları ilk sahibine verelim" dedi. Komisyon raporunun okunmasının ardından yapılan oylamada SDÜ'nün talepleri oy çokluğuyla reddedildi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Meclis toplantısından fotolar

===

Milli Eğitim'de yangın tatbikatı

ALANYA Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü personeline olası yangınlarda söndürme eğitimi verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası önündeki tatbikatta, milli eğitim personeline olası yangın, gaz kaçakları ve duman zehirlenmelerine nasıl müdahale edileceği konusunda bilgi verildi.

Teorik bilgilierin ardından müdürlük bahçesinde yakılan ateşin nasıl söndürüleceği uygulamalı olarak gösterildi. Yangın tüpü kullanmayı öğrenen milli eğitim personeli, daha sonra yangın söndürme tüpüyle alevlere müdahale ederek söndürdüi. İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, talebe göre her kurumda benzer eğitim ve tatbikatların verildiğini belirtti.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: tatbikattan fotolar

===

Kaymakam Özdemir'den 'turizm ahlakı' eleştirisi

'Travelife Sürdürülebilirlik Sistemi'ne üye olan otelcilere belgelerinin verildiği toplantıda konuşan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, turizmde ciddi anlamda ahlak sorunu yaşandığını dile getirdi. .

BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteklediği Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından yürütülen 'Sorumlu Turizm, Sorunsuz Gelecek' adlı proje kapsamında Alanya'da 17 turizm tesisi, 'Travelife Sürdürülebilirlik Sistemi'ne dahil edilerek sertifikalandırıldı. Projenin ALTSO'da yapılan kapanış toplantısına Kaymakam Erhan Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş ve turizmciler katıldı.

'AHLAK SORUNUMUZ VAR'

Toplantıda konuşan Kaymakam Erhan Özdemir, turizmin en önemli sorununun güven konusu olduğunu söyledi. Turizm sektöründe Alanya ile ilgili ciddi anlamda güven bunalımı olduğunu öne süren Kaymakam Özdemir, "Turiste ev sahipliği yapma yönteminde problem var. Alanya'ya gelen turiste ödül vermek gerek. Çünkü turistlerin Alanya'ya neden geldiğini bilmiyoruz. Turistler bizim için değil, deniz, güneş ya da başka bir şey için geliyor. Bu korkunç bir şey. Ciddi anlamda ahlak sorunumuz olduğunu görüyorum. Bu nedenle bu sektörün içerisinde hızlı bir şekilde güven adaları oluşturmalıyız" dedi.

PROJELERDEN 3 MİLYON EURO

ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ise oda olarak hazırladıkları projelerden 3 yılda 3 milyon Euro'dan fazla pay aldıklarını ve bunun da oda bütçesinden fazla olduğunu söyledi. Tüm dünyayı saran sürdürülebilir turizm kavramı konusunda örnek bir proje gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Aydoğan, "Bu proje ile Alanya genelindeki konaklama tesislerinin ve sektörle ilişkili tüm paydaşların 'Travelife Sürdürülebilirlik Sistemi'ne entegrasyonu sağlanıp, Alanya'daki konaklama tesislerinin Avrupa'daki tesislerle rekabet edebilir hale getirilmesi hedeflendi" diye konuştu.

TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR DESTİNASYON

Travelife İş Geliştirme Müdürü Sören Stober de, Türkiye'nin halen Avrupalı tur operatörleri için çok önemli bir destinasyon olduğuna dikkati çekti. Stober, "Başta İngiliz ve Hollandalı tur operatörleri olmak üzere gelişmiş birçok ülkede tur operatörleri sürdürülebilir turizm konseptini benimseyen ve uygulayan tesislere öncelik vermeye başladı. Alanya ve Türkiye perspektifinden baktığımızda gelişmelerin gerisinde kalınmaması ve farkındalık yaratmak için bu gibi projeler büyük önem taşıyor" dedi. Konuşmaların ardından 17 tesis yetkilisine 'Travalife' belgesi verildi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Belgelerin verilmesi

===

Uyuşturucuya 4 tutuklama

ANTALYA ve Fethiye'de 10 ayrı adreste eş zamanlı olarak yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklandı. Fethiye'de 10 ay süren teknik takip sonucu M.A.'nın yetiştirdiği kenevir bitkisinden elde ettiği uyuşturucu maddeyi D.K. aracılığıyla Fethiye ve Antalya'daki eğlence mekanlarında piyasaya sürdüğü tespit eden Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri operasyon başlattı.

Antalya ve Fethiye'deki 10 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenleyen ekipler 7 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda 6 kilo 249 gram esrar maddesi ile 1 adet esrarlı sigara ve hassas terazi ele geçirdi.

2 gün süren sorgularının ardından 'Örgütlü olarak uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan Fethiye Adliyesi'ne sevk edilen zanlılardan E.D, İ.D, M.A. ve D.K. tutuklandı. İ.G, A.Ş ve M.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Şüphelilerden

===

Kan ünitesi yenileniyor

FİNİKE Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyetini sürdüren kan nakil ünitesi yeniden düzenleniyor. Hastane ve Talasemi Derneği'nin ortak girişimleriyle düzenlenen yeni bölümde hastalar, fiziki şartları daha uygun bir ortamda sağlık hizmeti alacak. Finike Talasemi Derneği Başkanı Tayfun Aksoy, derneğin girişimiyle 2006 yılında yaklaşık 70 hastaya hizmet veren kan nakil ünitesi kurulduğunu ancak fiziki şartların uygun olmaması nedeniyle daha geniş bir ortama ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Yeni bir kan nakil ünitesi kurulması için Finike Devlet Hastanesi ile ortak proje geliştirdiklerini anlatan Aksoy, "Kan nakil ünitesine başvuran hasta sayısının artması nedeniyle 2006 yılında tahsis edilen oda yetersiz kaldı. Bu nedenle daha geniş bir alana ihtiyaç duyuldu. Hazırlanan proje kapsamında hayırseverlerin katkısıyla yeni bir oda düzenliyoruz" dedi.

Hastanesin ikinci katındaki terasta oluşturulan kan nakil ünitesinin önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini kaydeden Aksoy, "Kan ünitesinin daha refah bir ortama taşınması bizim için çok önemliydi. Hastane yönetimi ihtiyacımız olan sağlık hizmetleri konusunda her zaman destek oldu. Bize sağladıkları imkan ve desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Dernek Başkanı Tayfun Aksoy (kahverengi süveterli), Dernek Başkan Yardımcısı Erkan Köküz, Başhekim Dr. Abdullah Konak (Pembe çizgili gömlekli), Mali Hizmetler Müdürü Refik Akten

===

Otomobil traktöre çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı. Ağlasun'dan Isparta'ya seyreden Erhan Yağız'ın (23) kullandığı 15 ED 055 plakalı otomobil, önceki gün Yazır Köyü Mevkii'nde önünde seyreden Mustafa Özbek (38) yönetimindeki 32 FK 423 plakalı kum ve tuğla yüklü traktöre arkadan çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Erhan Yağız ile araçtaki İsa Aydın (68) ve Mustafa Yağız (78) ağır yaralandı.

Diğer araç sürücüleri tarafından otomobilden çıkarılan yaralılar, ambulanslarla Ağlasun Entegre İlçe Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İlk müdahalesinin ardından Burdur Devlet Hastanesine sevk edilen yaralılardan Mustafa Yağız buradaki tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Erhan Yağız ve İsa Aydın'ın sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi. Yağız'ın cesedi hastane morguna gönderildi. Kazadan yara almadan kurtulan traktör sürücüsü Mustafa Özbek ise ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Kaza yapan araçlar

===

Pompalı tüfekle intihar etti

AFYONKARAHİSAR'ın Sinanpaşa İlçesi'nde oturan 35 yaşındaki Mukaddert Küçer, pompalı tüfekle göğsüne ateş ederek yaşamına son verdi. Afyonkarahisar-İzmir Karayolu Malmahmut Köyü'ndeki akaryakıt istasyonunda çalışan Mukaddert Küçer, önceki gece pompalı tüfekle göğsüne ateş ederek yaşamına son verdi. Diğer çalışanların bildirmesi üzerine jandarma ve 112 ekipleri olay yerine geldi. Yapılan incelemenin ardından Küçer'in cesedi Sinanpaşa Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Bir süredir ekonomik sıkıntı çektiği belirtilen Küçer'in bu nedenle intihar ettiği iddia edildi.

AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Opak

===

Fuat Saka, Karadenizlileri coşturdu

ALANYA Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen gecede verilen konserde Karadeniz müziğinin sevilen ismi Fuat Saka, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Karadeniz ezgilerini dünya müzikleriyle harmanlayıp kendi tarzını ortaya koyan Fuat Saka'nın Alanya Kültür Merkezi'ndeki konserini çok sayıda hayranı ve Alanya'daki Karadenizliler izledi.

Konseri Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Emine Talay Yavuz, Cumhuriyet Savcısı Ali Güllü de izledi. Başsavcısı Yener Yavuz ve Alanya Karadenizliler Derneği Başkanı Mehmet Balıkçı diğer izleyenlerle birlikte Fuat Saka'nın şarkıları eşliğinde horon tepti. Gecede konuşan Dernek Başkanı Mehmet Balıkçı, hemşeri dayanışması için tertiplenen geceye gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Fuat Saka - dinleyicilerde - horondan - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Yağız Antalya Isparta Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title