Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.TÜRKİYE Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya İl Başkanlığı tüm şehitler adına mevlit okuttu.

Foto: Gürkut Acar ve toplantıdan

===

TEMAD şehitlere

mevlit okuttu

TÜRKİYE Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya İl Başkanlığı tüm şehitler adına mevlit okuttu. Muratpaşa Camisi'nde okunan mevlidin ardından dernek üyeleri vatandaşa helva dağıttı. TEMAD Antalya İl Başkanlığı, şehit ailelerinin moralini yükseltmek için anlamlı bir etkinliğe imza attı. Antalya Muratpaşa Camisi'nde ikindi namazının ardından gerçekleşen etkinlikte, şehitler için okunan mevlidin ardından cami avlusuna stant kuruldu.

Cami avlusunda toplanan kalabalığa 6 tepsi helva dağıtan dernek üyeleri, şehitler anısına dua okudu. Dernek Başkanı Mustafa Değirmenci, etkinliğin şehitleri anmak ve unutturmamak için düzenlendiğini söyleyerek, "Ruhları şad olsun. Onlar bizim için canlarını hiçe sayarak çarpıştılar. Şehitlerimizi unutmayacağız" diye konuştu.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Helva dağıtımı ve Dernek Başkanı Mustafa Değirmenci

===

Doğtaş bayileri

Belek'te buluştu

DOĞTAŞ Mobilya'nın geleneksel hale getirdiği bayi toplantısı Belek'teki Ela Quality Resort Hotel'de gerçekleşti. Her bayisini birer yıldız olarak gören Doğtaş, toplantının konseptini 'Stars of Doğtaş' olarak belirledi. 2012 yılı değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda konuşan Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, 2011'de yüzde 22 büyüyen mobilya sektörünün 2012'nin Ocak-Ekim aylarını kapsayan 10 aylık dönemde yüzde 7.7 büyüdüğünü, Doğtaş'ın ise 2012'nin 10 ayını yüzde 33 büyümeyle kapattığını söyledi.

Doğtaş için 2013'te yüzde 32'lik büyüme hedefinin revize edildiğini ve yeni açılacak mağazalarla birlikte gelecek yüzde 40'lık büyüme hedeflendiğini belirten Doğan, Doğtaş'ın 50'inci kuruluş yıldönümü olan 2022'de Türkiye'de sektör lideri olmayı hedeflediklerini kaydetti. Davut Doğan, "Yaptığımız işler, yakaladığımız başarılar birbirinden değerli ödülleri beraberinde getirdi. Sektörde en beğenilen marka olduğumuzu gururla dile getiriyoruz. Bulunduğumuz konumu korumak ve daha da ileri götürmek için de sizlerle birlikte el birliğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Doğtaş Genel Müdürü İsmail Doğan da, Doğtaş'ın koleksiyonlarını dünyanın birçok yerinde tanıtmanın gayreti içerisinde olduklarına değinerek, "Sene başından bu yana hem var olduğumuz pazarlarda daha da güçlenerek hem de yeni pazarlara açılarak her geçen gün yeni bir işbirliğine, önemli anlaşmalara imza atıyoruz. Gelişen teknolojinin bütün olanaklarını kullanarak sektörün gelişmesi ve yenilenmesini sağlamanın yanında, mobilya sektörüne yeni bir ses getirmeye çalışıyoruz. Türk mobilyasını kalitesiyle ve modern dizaynıyla tüm dünyada öne çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.

İsmail Doğan, 40'ıncı yılında yüzde 40 büyüme hedefiyle hareket eden Doğtaş'ın, yurtiçi ve yurtdışındaki 200'ü aşkın mağazasıyla Türk mobilyasını dünyada önemli bir konuma getirmeyi amaçladığını vurguladı. Tüm çalışmaların başarılı bir ekip tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizen Doğan, Doğtaş çalışanlarını da sahneye davet ederek, bu başarıda emeği geçen herkesi tek tek kutladı. Toplantının sonunda başarılı bayilere ödülleri takdim edilirken, akşam düzenlenen gala yemeğinde sahne alan Orkestra Active konseriyle eğlenceli bir gece geçirildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Doğtaş başileri birlikte

===

Rektör'den yöresel övgü

AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ile Ziraat Ajansı'nın ortaklaşa düzenlediği 1'nci Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri ile Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür Sanat Etkinlikleri Tanıtım Günleri etkinliğini ziyaret etti. 45 ilden 130 firma ile 65 üniversiteden 200'e yakın akademisyenin yeraldığı etkinliklere katılan Kurtcephe, üniversite ile halkı ve özel sektörü buluşturan önemli bir organizasyon olduğunu kaydetti.

Akademisyenlerle sektörün böyle organizasyonda bir araya gelmelerinin mutluluk verici olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, "Biz akademisyenler olarak sektörle birlikte çalışmayı ve hocalarımızın geliştirdiği ve sonuçlandırdığı projeleri sektörle paylaşmalarına önem veriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu projeyi hep birlikte büyütürüz" dedi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretinden

===

Döşemealtı'nda toplandı

Aynur Keskin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından düzenlenen aylık olağan toplantı Döşemealtı'nda gerçekleşti. İl Başkanı Tezcan başta olmak üzere İl Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Bengül Hatipoğlu, Başkan Vekili Gülgün Gököz, İl Kadın Kolları Genel Sekreteri Dilek Gökkuş ve Döşemealtı AK Parti Kadın kolları Koordinatörü Melahat Ergüney toplantı da hazır bulundu.

Tezcan ve Keskin, partililer ve kadınların ülke genelinde yaşanan gelişmelerle ilgili sorulan sorularını yanıtladı. Tezcan, "Hükümetimiz her şeyi tartıp, ölçerek hareket etmektedir. Memurundan emeklisine, işçisinden öğrencisine kadar her konuda büyük bir duyarlılık ve hassasiyetle konular değerlendirilmektedir" dedi. Aynur Keskin ise toplantının olumlu geçtiğini söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Olimposgaz'dan iç

tesisat toplantısı

ANTALYA'nın doğalgaz dağıtımını üstlenen Olimposgaz, yetkili iç tesisat firmalarıyla yaptığı toplantıda, bazı uyarılar gündeme geldi. Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi'nde yapılan toplantıya, Antalya'daki 46 iç tesisat firmasının yanı sıra Olimposgaz Genel Müdürü Hüseyin Işık Deniş, Energaz Müşteri Hizmetleri Koordinatörü Kadir Pekdaş ile Olimpozgaz'ın diğer yöneticileri hazır bulundu. Olimposgaz Genel Müdür Deniş, Olimposgaz'ın kentin doğalgaz altyapısını hazırlarken, yetkili iç tesisat firmalarının da konutların, binaların alt yapısını hazırladığına dikkati çekti.

Olimpozgaz'ın devam eden yatırımları hakkında da açıklama yapan Genel Müdür Hüseyin Işık Deniş, Kepez ve Konyaaltı bölgesinde şebeke yapımıyla birlikte doğalgaz tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Vatandaşlara abonelik ve iç tesisat işlemleri konusunda yanlış bilgi verilmemesi ve abone taleplerinin artırılması gerektiğini vurgulayan Deniş, firmalara doğalgazla ilgili her türlü teknik bilgi ve destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Energaz Müşteri Hizmetleri Koordinatörü Makine Mühendisi Kadir Pekdaş da abonelik ve iç tesisat süreciyle ilgili bilgi verirken, 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu'nda iç tesisat firmalarına uygulanacak cezai işlemler hakkında yeni düzenlemeler getirileceğini anımsattı. Uygulamada Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği hükümlerinin geçerli olduğunu belirten Pekdaş, "Sadece Olimposgaz tarafından yetki belgesi verilen iç tesisat firmalarının tesisat dönüşümü yapabileceklerini, belgesi olmayan firmalar tarafından kurulan tesisatlara gaz verme yükümlülüklerinin bulunmadığını vurguladı.

Belgesiz firmalarca yapılan kaçak tesisatların tutanakla tespit edilerek EPDK'ya bildirileceğine işaret eden Pekdaş, sertifikasız firmaların tespiti ya da kayıt altına girmesi konusunda yetkili firmaları göreve çağırdı.

Abonelik ve iç tesisat sürecinin birbirini takip eden işlemler olduğunu vurgulayan Pekdaş, doğalgaz altyapısı tamamlanan bölgelerde ve Olimposgaz bağlantı anlaşması yapılmış konutlarda, tesisat dönüşümü yapılması gerektiğini bildirdi. Pekdaş, abonelik süreci tamamlanmamış ve tesisat projesi onaylanmamış imalatlar nedeniyle vatandaşların zor durumda kalabileceği uyarısında da bulundu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Olimposgaz Genel Müdürü Hüseyin Işık Deniş ve toplantıdan

===

Afyon kışa hazırlanıyor

AFYONKARAHİSAR'da yaklaşan kış mevsimine hazırlık yapılıyor. Valilik Toplantı Salonu'nda Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıda, karayollarında alınması gereken önlemler ele alındı. Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Özel İdare Genel Sekreteri H.İbrahim Demirsoy, Karayolları Konya ve Antalya Bölge Müdürlüğü temsilcileri, kaymakamlar, emniyet, jandarma, sağlık diğer birim temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Balkanlıoğlu, geçen yıl özellikle İzmir ile Ankara'yı birbirine bağlayan karayolunun Bayat-Gömü- Emirdağ Kavşağı-Sivrihisar arasının 23 saat kapalı kaldığını söyledi. Yolun ekiplerin yoğun çabası sonucu açtıklarını anlatan Vali Balkanlıoğlu, "Bu yıl oluşabilecek aksaklıkların ve sorunlara karşı alınması gereken tedbirleri ve diğer çözüm yollarını netleştirmeliyiz. Tüm önlemleri şimdiden belirlemeliyiz" dedi.

Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Afyonkarahisar genelindeki karayollarında geçen yıl yaşanan, önümüzdeki kış aylarında yaşanması muhtemel sorun ve sıkıntılar, kurumlararası koordinasyon ile çözülebilecek konuları içeren bir sunum gerçekleştirildi. Sunum sırasında geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntılar tek tek ele alınarak, bu yıl benzer sorunların yaşanmaması, tüm kurumlar arasında koordinasyon sağlanarak çalışma yapılması benimsendi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

FOTO: kışa hazırlık toplantısı ve kar temizliği

===

Atatürk için mevlit okutuldu

MANAVGAT Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için mevlit okuttu. Çağlayan Camii'nde okunan Kuran-ı Kerim ve mevlit sonrasında camii çıkışında helva dağıtıldı. ADD Şube Başkanı Mustafa Ataş, cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ü Anam Haftası kapsamında mevlit okuttuklarını, Atatürk ve tüm şehitler için dua ettiklerini söyledi.

Mevlit sonrasında helva dağıttıklarını kaydeden Başkan Ataş, "Ebediyete intikal eden tüm büyüklerimizin ruhlarına mevlit ve kuran okutarak, onların ruhlarını şad etmeyi ve anmayı borç olarak değerlendirdik. Ruhları şad olsun. Mevlidi şerifimize teşrif eden tüm halkımıza teşekkür ederiz" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Mevlitten

===

Motosiklet kazasında 1 kişi öldü

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde önceki gün meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Kaza, saat 23.00 sırlarında Finike Caddesi'nde meydana geldi. Demre'den Finike yönüne seyreden 38 yaşındaki Aytun Türkmen yönetimindeki 07 Z 3386 plakalı motosiklet Finike Caddesi'nde karşı yönden gelen 18 yaşındaki Selim Gümüş'ün kullandığı plakasız motosikletle çarpıştı.

Kazada, motosiklet sürücüleri Aytun Türkmen, Selim Gümüş ile Gümüş'ün kullandığı motosiklette yolcu olarak oturan 17 yaşındaki Göksel Çamuş, yola savruldu. Başlarında kask bulunmayan 3 kişi, baş ve çeşitli yerlerine aldıkları darbe sonucu yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Demre Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan müdahalelere rağmen Aytun Türkmen yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan Selim Gümüş ve Göksel Çamuş ise Finike Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kaza yerinden fotolar

===

Esnafın kurtuluş hamleleri

BURDUR'da zor günler yaşayan esnaf, ilgi çekmek için 'Sokak Festivali' düzenledi. Şehit Özpolat Caddesi'nde hizmet veren esnafın düzenlediği festivalin açılışına Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, esnaf ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, yapılan etkinliğin diğer cadde ve sokaklardaki esnafa örnek olmasını diledi.

Uzay Çatılı Halk Pazarı'nın otopark yapıldığını, hemen yanındaki kapalı otoparkı ile Bedesten Çarşısı'nın inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Başkan Akkaya, "Cumhuriyet Meydanı'nda ise düzenleme yapacağız. Altına 2 katlı otopark yapmayı planlıyoruz. Otoparklar bittikten sonra bazı caddeler araç trafiğine kapanacak. Buradaki yayalaştırma esnafa katkı sağlayacak" dedi.

Vali Nurettin Yılmaz ise etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmalardan sonra kurdele katılımcılar tarafından kesildi ve protokol üyeleri açılan stantları gezdi. Vali Yılmaz ve Başkan Akkaya stantlardan alışveriş yaparak esnafa destek oldu. 15 esnafın katıldığı 'Sokak Festivali'ne vatandaşlar yoğn ilgi gösterdi.

Onur ÖZKAN /BURDUR(DHA)

Foto: Festival

===

Tıp konseyi AKÜ'de toplandı

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Toplantısı, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. AKÜ Rektörü ve Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye'de yüksek öğretim içinde son dönemde hızlı gelişmeler olduğunu söyledi. Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Prof. Dr. Solak, YÖK yasasındaki değişiklik hazırlıkları, sağlık ve uygulama alanında akreditasyon çalışmaları ile diploma denklikleri konularının üniversitelerin gündeminde yer aldığını belirtti.

Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi'nin çalışmaları ve yasal değişikliklere vermeye çalıştıkları desteklerle ilgili bilgiler aktaran Prof. Dr Solak, "Hızlı gelişmelerin yaşandığı günlerdeyiz. Yasal değişikliklerin gerçekleşme ya da yoğunlaşma sürecindeyiz. Hepimiz el birliğiyle, belli bir birikimi yazıya döküp, ilgili yerlere ulaştıracağız" dedi. Konuşmaların ardından Trakya Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanlığı görevini Prof. Dr. Mustafa Solak'a devretti.

Prof. Dr. Solak, Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanlığı süresince yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Duran'a plaket ve günün anısına hediye verdi. Toplantıda 14 gündem maddesi katılımcıların öneri ve tartışmalarına sunulmasıyla devam etti. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Solak ve Prof. Dr. Enver Dura'ın yanı sıra, bazı üniversitelerin rektörleri, rektör yardımcıları, Türkiye'deki farklı üniversitelerin diş hekimliği, tıp, veteriner, sağlık bilimleri, hemşirelik ve fakülte dekanlar, sağlık bilimleri enstitüsü ve sağlık yüksekokulu müdürleri katıldı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan fotolar ve toplu foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Solak Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title