Haberler

Vali Demirtaş: "2017'de 2 Milyon Fidan Dikmeyi Hedefliyoruz"

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 2003-2016 yılları arasında 203 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu hatırlatarak, 2017 yılında da 2 milyon adet fidan dikiminin planlandığını söyledi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü ile Adana Valiliği'nin ortaklaşa düzenlediği 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Seyhan ilçesi Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programa Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, kamu kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Etkinlikte konuşan Bölge Müdürü İsmet Erol, ülkenin ormanlarının bugünkü durumu ile gelecek kuşaklar için sürdürülebilir yönetimi hakkında genel bilgiler verdi. Ormanların korunmasının, gençleştirilmesinin, bakımının ve yeni ağaçlandırmalarla orman varlığının arttırılmasının gelecek için önemini vurgulayan Erol, "Bu yıl Dünya Ormancılık Günü'nü Ankara'da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte kutladık. Dünyada orman varlığını artıran ender ülkelerden biriyiz. 70'li yıllara göre bugün daha fazla orman alanına sahibiz. Teknik ormancılık faaliyetlerimizin yanı sıra her yıl milyonlarca fidanı toprakla buluşturuyoruz. Son yıllarda özellikle gelir getirici türlere ağırlık vererek orman köylüsünün bütçesine destek olduk, bütün bunların yanında orman yangınlarıyla da adeta savaşırcasına mücadele ediyoruz, ormanlar çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirastır" dedi.

2017 yılında 2 milyon fidanın dikimi planlandı

Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, ormanların, hayvanların yuvası, yüzlerce çeşit bitkinin armonisi; sağladığı oksijenle insanoğlunun yaşam kaynağı olduğunu belirterek, "Bununla birlikte toprağı, en büyük düşmanı olan erozyondan koruyan, su varlığımızı zenginleştiren yeşil bir örtüdür. Adana Valiliği olarak, özellikle son yıllarda yaptığımız çalışmalarla, ormanlarımızın zenginleşmesi için çok ciddi çabalar sarf ediyoruz. Adana'nın yüzölçümünün yüzde 41'i ormanlık alandır. 2003-2016 yılları arasında 203 milyon fidan toprakla buluşturulmuştur. 2017 yılında ise 2 milyon adet fidan dikimi planlanmaktır. Ayrıca son 15 yılda okul bahçesi, ibadethane ve mezarlıklara 85 bin adet fidan, sosyal ağaçlandırma projesi kapsamında toprakla buluşturulmuştur" ifadelerini kullandı.

"Tabiat alanlarının korunmasında bilinçlilik artmalı"

Vali Demirtaş, ülkede son yıllarda başta ormanlar olmak üzere doğal varlıkların, tabiat alanlarının korunması adına, bilinç ve duyarlılığın artması son derece ümit verici olduğunu belirterek, "Doğa sevgisi ve bilinci, gönüllülük ister. Çocuklarımıza gelecekte yeşili bol, yaşanabilir bir vatan bırakmak için bizlere düşen görev, fert olarak yapılan bu faaliyetlere yürekten destek olmaktır. Bu minval üzere çalışmalarımızı katlayarak sürdürmeli, genç kuşaklarımızı bu duyarlılıkla yetiştirmeliyiz. Unutmayalım ki, "ormanlar bekçiyle değil, sevgiyle korunur." Bu vesile ile etkinlikte emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bütün misafirlerimizin ve öğrencilerimizin Orman Haftasını tekrar kutluyor, yeşilin her tonunu görmeye devam edeceğimiz güzel günlerin sizlerle olmasını diliyorum. Sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Vali Demirtaş fidan dağıttı

Konuşmaların ardından, öğrenciler şiirler okuyup, halk oyunu gösterileri sundu. Daha sonra Vali Demirtaş, protokol üyeleri ve öğrenciler Mavi Servi, Defne, Fıstıkçamı, Süs Eriği, Grabilla, Keçi Sakalı, Erguvan, Abelya, Zakkum, Keçiboynuzu, Palmiye ve Biberiye türlerindeki 300 adet fidanı toprakla buluşturdu.

Vali Mahmut Demirtaş, etkinliğe katılan öğrenciler ile velilere fidan dağıttı. Programa katılanlara toplamda 500 ceviz, 500 defne, 500 dut ve 500 incir fidanı da ücretsiz dağıtıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 7. Bölge Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından açılan stantlar protokol üyeleri tarafından gezilirken Vali Mahmut Demirtaş, okul içerisinde yeni düzenlenen bir kütüphanenin de açılışını gerçekleştirdi.

Dünya "Su" ve "Meteoroloji" günü kutlamaları

Aynı hafta içinde yer almaları nedeniyle geçen yıl da birlikte kutlanan, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü de Vali Mahmut Demirtaş'ın katılımıyla bir arada kutlandı.

Devlet Su İşleri Seyhan Sami Kayahan Eğitim Tesislerinde gerçekleştirilen kutlama etkinliğine Vali Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, DSİ 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, Meteoroloji 6. Bölge Müdürü Dr. Osman Şimşek, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kısa film gösterimiyle başlayan kutlama etkinliğinde DSİ 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ve Meteoroloji 6. Bölge Müdürü Dr. Osman Şimşek birer konuşma yaparak, su ve meteoroloji konularının, insan yaşamındaki önemi ve vazgeçilmezliği vurgulanırken, bu seneki kutlama programının ana teması olan "Su ve Atıksu" konusuna atıfta bulundu. Ayrıca konuşmalarda, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için, suyun bilinçli kullanılması ve atık suların değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Vali Demirtaş: "Su Hayattır"

Etkinlikte konuşan Vali Mahmut Demirtaş ise, "22 Mart Dünya Su ve Meteoroloji Günü' vesilesiyle düzenlenen programa katılan tüm konukları sevgi ve saygıyla selamladığını söyledi.

Vali Demirtaş, "Nevruz, yedi iklimde toprağın, suyun, havanın ısınmasına işarettir. Nevruzla yeniden canlanan doğa, hazan mevsimine kadar, tüm canlılara sevinç kaynağı olmaya devam edecektir. Bu vesile ile Nevruz Bayramı'nızı tekrar tebrik ediyorum. Nevruz'un, kardeşliğimize, birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasına Mevla'dan niyaz ediyorum. Bugün ormancılık, su ve meteoroloji ile ilgili programlara hep beraber iştirak ediyoruz. Suyun insanoğlu için ne denli önem taşıdığını görmek için uzağa gitmemize gerek yok. İnsan, kendi bedenine baktığında yüzde 70'inin sudan oluşan bir yapıyı görecek, konunun ehemmiyetini, "Su, Hayattır" cümlesi ile özetleyecektir. Kadim medeniyetimizin, bir "Su Medeniyeti" olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Temizliği imanın şartı kılan bir inancın mensuplarıyız. Temizliğin en önemli malzemesinin, su olduğu düşünüldüğünde, ecdadımızın şehirleri çeşmelerle, hamamlarla, hanlarla donatmasından daha doğal bir durum olamazdı. Su, medeniyetimizde azizdir. "Su gibi aziz ol" sözü sadece bir atasözü değil, aynı zamanda bir kültürün yansımasıdır. Bugüne geldiğimizde, modern dünyanın getirdiği sanayileşmenin tatlısu kaynaklarını bir bir ortadan kaldırdığını görmekteyiz. İnsanoğlunun ve onunla birlikte diğer canlıların felaketi maalesef kirlenen sular olacaktır. Bu sebeple 2017 yılında Dünya Su Günü'nün teması olarak belirlenen "Su ve Atıksu" temasının üzerinde ciddiyetle ve hassasiyetle durulması gerektiğini, bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu vesile ile "22 Mart Dünya Su ve Meteoroloji Günü"nü tekrar kutluyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Adana Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından koro eşliğinde şarkılar söylenen etkinlikte, 2017 Yılı Dünya Su Günü kutlamaları çerçevesinde ortaokul 7. ve 8.sınıf öğrencileri arasında düzenlenen "Su ve Atıksu" konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödüller verildi. Kutlamalar, yarışmaya katılan öğrencilerin eserlerinden oluşan sergisinin gezilmesiyle son buldu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Mustafa Aydın 22 Mart Seyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title