Haberler

Meclis'te söz çocukların! Kurtulmuş'un önergesine hayır oyu verdiler, kahkahalar havada uçuştu

Güncelleme:

TBMM'nin 104. açılış yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'te 'Çocuk Özel Oturumu' düzenlendi. Program kapsamında Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Kurtulmuş konuşmasının ardından Genel Kurul yönetimini çocuklara devretmek amacıyla Başkanlık Divanı seçimi için verilen önergeyi okutup, oya sundu. Önergeye "hayır" oyu veren çocukların olması Genel Kurul Salonu'nda gülüşmelere neden oldu.

TBMM Genel Kurulu'nda dün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çocuk Özel Oturumu düzenlendi. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, özel oturumu açışında "(Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir) düsturu altında, inşallah aranızdan çok sayıda evladımızın gelecekte bu Meclis çatısı altında ülkeyi yöneteceğini biliyoruz" dedi. TBMM'nin kuruluşunun, sadece siyasi bir hatırlamanın ötesinde, geleceğe ait umutların tekrarlandığı bir gün olduğunu kaydeden Kurtulmuş, "Böylesine önemli bir günü çocuklarına armağan etmiş olan bir milletin evlatlarıyız. Türkiye'nin bu anlamda geleceği olan sizlersiniz." ifadesini kullandı.

Meclis'te söz çocukların! Kurtulmuş'un önerisine verdikleri oy, programa damga vurdu

ÖNERGEYE "HAYIR" OYU VERDİLER

Kurtulmuş konuşmasının ardından Genel Kurul yönetimini çocuklara devretmek amacıyla Başkanlık Divanı seçimi için verilen önergeyi okutup, oya sundu. Önergeye "hayır" oyu veren çocukların olması Genel Kurul Salonu'nda gülüşmelere neden oldu. Kurtulmuş, esprili şekilde önergenin oy birliğiyle değil, oy çokluğuyla kabul edildiğini belirtti. Kabul edilen önerge doğrultusunda Kurtulmuş, Başkanlık koltuğunu 6. sınıf öğrencisi Aysima Arslan'a devretti. Başkanlık Divanı'ndaki katip üye koltuklarına da 4. sınıf öğrencileri Defne Dadakoğlu ile Mehmet Ömür Bakan oturdu.

Meclis'te söz çocukların! Kurtulmuş'un önerisine verdikleri oy, programa damga vurdu

"UZAY" MESAJI DİKKAT ÇEKTİ

Aysima Arslan, Cumhuriyet'in yüzüncü yılında insanlı ilk uzay yolculuğunun gerçekleştirildiğini anımsatarak, bu adımın, geleceğin teminatı olan çocukların hayallerini, uzayın sonsuz derinliklerine kadar taşıyabilecek bir fırsat sunduğunu belirtti. Arslan, "Bu girişimin ilk olduğunun farkında olduğum kadar, son olmadığına olan inancım da tamdır. Aziz milletimizin nice gençleri devletimizin açtığı bu ufukta ülkemizin uzay macerasını sürdürecektir" dedi.

Meclis'te söz çocukların! Kurtulmuş'un önerisine verdikleri oy, programa damga vurdu

ONUR KONUĞU FİLİSTİNLİ LAYA

Milliyet'te yer alan habere göre; Kurtulmuş dün ayrıca TRT 46. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında, 28 ülkeden gelen dünya çocuklarını Tören Salonu'nda kabul etti. Onur konuğu olarak davet edilen Filistinli 12 yaşındaki Laya Abdulnaser Naser Abuzeineh Filistinli çocukların durumu konusunda farkındalık yaratılması için çaba gösteren Kurtulmuş'a teşekkür ederek, "Filistinli çocuklar kuşatmayı yaşadılar, bombalarla karşılaştılar, ülkelerine tutunmayı öğrendiler, özgürleşmeye doğru ilerlediler. Aziz Kudüs'ümüzün minarelerine Filistin bayrağı çekilmesine öncülük ediyoruz" dedi.

TBMM'deki programdan kareler;

Meclis'te söz çocukların! Kurtulmuş'un önergesine verdikleri oy, programa damga vurdu

Meclis'te söz çocukların! Kurtulmuş'un önergesine verdikleri oy, programa damga vurdu

Meclis'te söz çocukların! Kurtulmuş'un önergesine verdikleri oy, programa damga vurdu

Meclis'te söz çocukların! Kurtulmuş'un önergesine verdikleri oy, programa damga vurdu

Meclis'te söz çocukların! Kurtulmuş'un önergesine verdikleri oy, programa damga vurdu

Kaynak: Haberler.com / Politika

23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Numan Kurtulmuş Meclis Başkanı 23 Nisan Çocuk Eğitim Yaşam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! En etkili manipülasyon taktiği: Mağduru oynamak ne demek? MİRKETLER NEDEN ÖLÜR? Mirketler sevdiğini başkasıyla görünce ölür mü?
500

Yorumlar (19)

sade vatandaş:

hakimiyet kayıtsız şartsız Atatürk zamanında milletindi geriden gelenler ne yazıkki Cumhuriyet ilkelerinden uzaklaştılar bir tarafta gariban milletin devletin uçaklarını tüm olanaklarını hesapsızca sınırsızca israf içinde kullanan hesap vermeyen elit bir tabaka öte tarafta kovboy filmlerindeki toprakları solukbenizliler tarafından alınmış amerikan yerlileri gibi yerel halk oluştu

150
74
yanıtYanıtla
Turbo Levent:

saltanat 100 yıl önce kaldırıldı ne kadar haklıymış

yanıt81
yanıt52
Deniz:

Hakimiyyet kayitsiz sartsiz Allahindir. Nokta

yanıt172
yanıt90
Onur Yener:

Recep Tayyip Erdoğan son 22 senede Türkiye Cumhuriyetine 22 kere çağ atlattı, sen hangi kafadasın arkadaş..

yanıt62
yanıt128
Mustafa Eren:

sorumsuzca bir yazi! hep elestiri! yapi olumlu bir sey yazi yahu!

yanıt12
yanıt17
kripto para:

devlet erkanı galiba ya hasta ya ülkede degil milli bayramlarda olmamalari hic sasrtmiyor

72
29
yanıtYanıtla
Mustafa Eren:

bu bir çocuk bayrami, büyükler degil cocuklar kutlayacak. sanki cumhuriyeti savunuculari chp liler

yanıt13
yanıt18
Ender Emir:

önce Saadet Partisi sonra Halkın Sesi Partisi kurtulmuş ama ülkemiz bunlar gibilerinden halen kurtulamamış.

37
26
yanıtYanıtla
Can:

Eskiden ne güzel 23 Nisan kutlardık. Yabancı çocuklar gelirdi. Onların gösterileri olurdu. Ertesi gün 23 Nisan diye nasıl heyecanlanırdık. Bunu şimdi sadece aileler sağlıyor .

46
13
yanıtYanıtla
ALİCAN:

TBMM nin açılışı çocuklara armağan edildiğinden maalesef Mecliste halk iradesine çocuklar sahip çıkamamış Parti liderleri sahip çıkmıştır. Yani TBMM sinde milletvekilleri bulunması gerekirken LİDERVEKİLLERİ bulunmaktadır

16
7
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title