Haberler

Türk sanat müziği sanatçısı Yüksel Uzel hayatını kaybetti

Güncelleme:

Bir süredir kanserle mücadele eden ünlü sanatçı Yüksel Uzel, 74 yaşında hayatını kaybetti. Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde yaşayan ünlü sanatçının cenazesi İstanbul'da defnedilmek üzere Türkiye'ye getirileceği belirtildi.

Türk sanat müziğinin usta isimlerinden Yüksel Uzel, Güney Afrika'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ünlü sanatçı uzun süredir kanser hastalığı ile mücadele ediyordu.

KANSERLE MÜCADE EDİYORDU

Türk Sanat Müziği'nin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Yüksel Uzel bu sabah vefat etti. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg şehrinde yaşayan ünlü sanatçı bir süredir kanserle mücadele ediyordu. Uzel'in cenazesi, defnedilmek üzere kızı Arzu Uzel tarafından İstanbul'a getirilecek.

Türk sanat müziği sanatçısı Yüksel Uzel hayatını kaybetti

"ANNEM HAKKA YÜRÜDÜ"

Yüksel Uzel'in kızı Arzu Uzel, annesinin vefatıyla ilgili şunları söyledi: "Annem, bu sabah erken hakka yürüdü. Yarın gece (Pazartesi) İstanbul'a yola çıkacağız. Cenaze namazını, salı günü ikindi namazına müteakip planlıyoruz."

Türk sanat müziği sanatçısı Yüksel Uzel hayatını kaybetti

YÜKSEL UZEL KİMDİR?

1950 yılında dünyaya gelen ve asıl adı Yüksel Katmer olan ünlü sanatçı Rizeli. Babasını erken yaşta kaybettikten sonra eğitim hayatını yarıda bırakan sanatçı 1975 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı'nda korist olarak başladığı müzik kariyerine sayısız başarı sığdırdı. Kendine sahne ismi olarak Yüksel Uzel'i seçen ünlü sanat müziği sanatçısı İlk kez 1978 yılında Büyük Maksim Gazinosu'nda sahne alarak büyük bir şöhret kazandı ve halk tarafından da çok sevildi.

Türk sanat müziği sanatçısı Yüksel Uzel hayatını kaybetti

Bir süre sahne çalışmalarına devam eden Uzel ilk albümünü 1983 yılında Yavuz Plak'tan "Bir Seni Bir Gülü Öptüm" adıyla çıkarmıştı. Albüme adını veren bu şarkı yıllar boyunca birçok sanatçı tarafından da seslendirildi.

İlerleyen yıllarda iyice Türk Sanat Müziği'ne yönelen Yüksel Uzel "Yıllar Yorgun Ben Yorgun" ve "Al Aşkını Ver Gönlümü" gibi plaklarıyla da büyük çıkış yakaladı. Yüksel Uzel, merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın en sevdiği sanatçılardan biriydi.

Türk sanat müziği sanatçısı Yüksel Uzel hayatını kaybetti

1997'de yıllarda geçirdiği beyin kanaması nedeniyle uzun süre tedavi gören Yüksel Uzel, iyileştikten sonra sahneleri bırakarak Johannesburg'a yerleşti. Bu şehirde satın aldığı butik oteli işleten Uzel, pandemi döneminde sık sık Türkiye'ye geldi. Johannesburg'da tanıyıp aşık olduğu iş insanı İhsan Börekçioğlu'yla evlenen Uzel'in Arzu adında bir de kızı oldu. Çift 2008'de ayrıldı.

Ancak Yüksel Uzel çok sevdiği Güney Afrika'da yaşamaya devam etti. Usta sanatçı geçen yıl verdiği bir röportajda "Ülkeyi, havasını sevdiğim için burada kaldım. Kafa dinlemek için dört dörtlük bir yer" demişti.

Türk sanat müziği sanatçısı Yüksel Uzel hayatını kaybetti

Türk sanat müziği sanatçısı Yüksel Uzel hayatını kaybetti

Türk sanat müziği sanatçısı Yüksel Uzel hayatını kaybetti

Erdem Aksoy
Haberler.com - Magazin

Johannesburg Güney Afrika İstanbul Türkiye Afrika Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

sade vatandaş:

kim olursa olsun yalnız milletin malını israf etmeden çalıp çırpmadan eşe dosta yandaşa peşkeş çekmeden kul millet yetim hakkı yemeden kimseye adaletsizlik yapmadan zulüm etmeden iyi amelle ölen herkese Allah rahmet eylesin mekanları cennet olur İnşallah

294
14
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Amin.

yanıt103
yanıt6
yusuf erdin:

yüreğine sağlık

yanıt99
yanıt7
DİYARBEKİR:

onu git ekocuna mansurcuna bide izmirdeki soyarcığına söyle

yanıt13
yanıt20
Altay Bozkurt:

HANIMEFENDI ZANATKÂR BIR BAYANDI! ALLAH TAKSIRATINI AFETSIN.

90
8
yanıtYanıtla
ertugrul ceylan:

ZANAATKAR EL BECERİSİ İSTEYEN İŞ DEMEKTİR SANATKAR OLMALIYDI

yanıt19
yanıt2
Gamer Amca Tv:

zanaatkar biriydi ama su an pamukluköy yolcusu

yanıt1
yanıt9
Sultan oğan:

ahhh ahhhh sanatkarım diyen kesim bir de adam gibi örf ve adetimize uygun açık saçık olmayan kıyafetler giyebilseler..sanki mecbur gibi sahneye çıkan soyunuyor çıplaklık sanat mış gibi gösteriliyor yazık ben acıyorum bunlara...

10
0
yanıtYanıtla
Ay kural:

Türk sanat müziğinin eşsiz sanatçılarından biriydi. Müziği ve Sanat musikisi sanatçılığını erken bıraktı.

6
0
yanıtYanıtla
sielence:

çocukluğumun iyi seslerinden ve gerçek sanatçılarından biriydi üzüldüm

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title