Haberler

Kurbanda Çevreyi Kirletene Ceza

Güncelleme:

Foto: Elma hasadı ve köylüler

===

Kurbanda çevreyi kirletene ceza

ISPARTA Vali Yardımcısı Kadri Canan, Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun belirlediği yerler dışında kurban keserek çevre kirliliğine neden olanlara 813 ile 2 bin 37 TL arasında ceza uygulanacağını söyledi. Isparta'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kurban Hizmetleri Komisyonu çalışmalarını tamamladı. Komisyon son toplantısını Vali Yardımcısı Kadri Canan başkanlığında yaptı. Canan, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada canlı hayvan satışının sadece Isparta Canlı Hayvan Borsası'nda satılacağını belirtti.

Hayvan kesim yerlerinin Yedişehitler Pazar yeri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşevi ve Huzurevi olarak tespit edildiğini bildiren Canan, şartları uygun olan özel besihanelere de kesim izni verildiğini açıkladı. Canan, gösterilen yerler dışında kurban keserek çevreyi kirletenler hakkında 813 ile 2 bin 37 TL arasında ceza uygulanacağını açıkladı. Kesimde çalışacak kasapların ve yardımcıların mutlaka doktor muayenelerinin yapılmış olması gerektiğini vurgulayan Canan, sağlık raporu bulunmayanların kesim yapmalarına izin verilmeyeceklerine dikkati çekti.

Vatandaşın evinin bahçesinde, hijyen kurallarına uymaları koşuluyla kurbanını kesebileceğini aktaran Canan, bayram süresince belediye temizlik ekiplerinin temizlik hizmetlerini en sağlıklı şekilde yerine getireceğini bildirdi. Isparta SYDV Aşevi'nin bu yıl kurban eti bağışı almaya devam edeceğini belirten Canan, "1060 kişiye yemek dağıtımı yapılıyor. Buradan yaşlılar, özürlüler, evinde yemek pişiremeyecek durumda olanlar ve engelli vatandaşlarımız yararlanıyor" dedi.

Isparta'da mültecilerin de bulunduğunu hatırlatan Canan, "Aşevinde de kurban bayramı süresince kurban kesim hizmetleri yapılacak, vatandaşlarımız isterlerse vekaletle kurban kestirebilecek. Bizzat kurbanı aşevine getirerek kurban kesim hizmeti alabilecek. Ayrıca kurbanını evinde ya da bir başka yerde kestiren vatandaşlarımız da kestirdikleri kurbanları aşevine bağışlayabilir. Vatandaşlardan destek bekliyoruz" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Kadri Canan

===

Doğaseverler 'Çekirdeksiz Nar' yürüyüşünde buluştu

GAZİPAŞA Su ve Doğa Sporları Kulübü'nün düzenlediği günübirlik yürüyüşe katılan 85 doğasever, 'Çekirdeksiz Nar' için yürüdü. Yürüyüşe başta Gazipaşa olmak üzere İngiltere, Ankara ve Alanya'dan katılan doğaseverler, 4 midibüsle Toroslar'ın eteğinde kurulu Yeşilyurt Köyü'ne hareket etti. Sabah kahvaltısı için Çörüş Köyü Çayçatı bölgesinde mola veren doğaseverler, doğada açık büfe kahvaltı, odun ateşinde tereyağlı yumurta ve güğüm çayı ile kahvaltı yapıp 10 kilometrelik yürüyüş için enerji depoladı.

İKRAMLARLA KARŞILANDILAR

Çığlık ve Yeşilyurt Köyü sınırındaki Avdancık mevkiinde araçlardan inen doğaseverler, yöre sakinlerinden öğretmen Mehmet Bahçe rehberliğinde ormanla kaplı parkurdan sezonun ilk yürüyüşüne başladı. Yeşilyurt Köyü'ne yapılan yürüyüş sırasında köylüler tarafından karşılanan doğaseverler, köy meydanında yöre sanatçısı Kemal Ay ve ekibinin türkülerini dinledi. Köylü kadınlar da yürüyüşçülere soğuk ayranlı çorba, yayık ayranı ve çay doğaseverlere ikram etti.

ÇEKİRDEKSİZ NARI ÇOK BEĞENDİLER

Doğaseverlerin yürüyüşüne ev sahipliği yapan Yeşilyurt Muhtarı Mustafa Ateş, çekirdeksiz narın ana merkezinin Yeşilyurt Köyü olduğunu söyledi. Alanya'dan gelerek yürüyüşe katılan Elif Zeynep Metin de "Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübü'nü duymuştum. Daha önce Alanya'da farklı doğa sporları kulüplerinin etkinliklerine katılmıştım, burada çok samimi bir ortam gördük. Yaklaşık 8-10 kilometrelik bir yürüyüş yaptık. Yeşilyurt gayet güzel bir köy. Buraya tekrar gelebilirim" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Doğa yürüyüşünden

===

Bakanlık 2-B için yollarda

TÜRKİYE'de ilçe bazında en çok 2-B arazisinin bulunduğu Kaş ilçesi başta olmak üzere, Antalya'nın batı ilçelerinde başvuruların az olması Maliye Bakanlığı yetkililerini harekete geçirdi. Maliye Bakanlığı yetkilileri, 2-B arazilerinin satışı konusunda vatandaşı uyarmak için yollara düştü. Yetkililer, Kaş ve Demre'de yaptıkları toplantılarda başvuru süresinin 30 Ekim'de sona ereceği uyarısında bulunuyor.

Toplantılara Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yalçın, Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Defterdar Yardımcısı Mevlüt Özdemir, Demre Mal Müdürü Ünal Olcar, Kaş Mal Müdürü Hüseyin Avcu, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Demre'deki toplantılar Köşkerler, Kapaklı ve Yavu, Kaş'taki toplantılar Yeşilköy ve Kınık beldeleri ile Çayköy, Gelemiş, Çavdır ve Bezirgan köylerinde yapıldı.

Toplantılarda konuşan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yalçın ve Antalya Defterdarı Hidayet Mat, vatandaşların son başvuru tarihinin ciddiyetini kavrayamadıklarına değinerek, süre 30 Ekim 2012 tarihinde sona ereceğini ve sürenin kesinlikle uzatılmayacağını bir kez daha anımsattılar. Defterdar Hidayet Mat, "Müracaat etmezseniz, arazi üzerindeki hakkınızı kaybedeceksiniz. Satışta konulan bin ve iki bin lirayı araziyi alırsanız fiyattan düşeceğiz. Araziyi almazsanız iade edeceğiz" dedi.

Hidayet Mat, Kaş'ta 20 bin kişiye ait yaklaşık 61 bin 500 dekar 2-B arazisi bulunduğuna işaret ederek, "Henüz 10 bin kişi başvuruda bulunmadı. Demre'de 2 bin 731 kişiye 9 bin 400 dekar 2-B arazisi var. Bunların 485 kişisi başvuru yapmadı. Zaman çok daraldı. Vatandaşlarımız acele etsin. Devlet alınmayan arazileri ihale yoluyla satacak" diye konuştu. Yoğun katılımın olduğu toplantılarda, yetkililer vatandaşların sorularını yanıtladı.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Toplantılardan

===

Etnografya Müzesi inşaatına başlandı

ISPARTA Belediyesi'nin yaptıracağı Etnografya Halı ve Kilim Müzesi inşaatı için hafriyat alımına başlandı. İhalesi yapılan ve gerekli yasal sürecin tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi gerçekleştirilen Etnografya Halı ve Kilim Müzesi Gökçay Mesireliği girişinde 3 bin 100 metrekare alana inşa edilecek. Türkiye'nin en büyük halı ve kilim müzesi olması amaçlanan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi'nde yaklaşık 3 bin 200 halı ve kilim sergilenecek.

Proje kapsamında Halı ve Kilim Müzesi'nde 2 bin 500 metrekarelik sergi salonu, 400 metrekarelik restoran bölümü, 200 metrekarelik idari bölümler yer alacak Etnografya Halı ve Kilim Müzesi toplam 3 bin 100 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Halı ve Kilim Müzesi'nde Isparta'ya has mimari bir yapı uygulanacak. 68 metre yüksekliğinde bir sergi kulesi bulunacak Etnografya Halı ve Kilim Müzesi aynı zamanda gül heykelleri ile süslenecek.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: İnşaat çalışmalarından

===

Kentsel dönüşümde vatandaş rızası

AFYONKARAHİSAR Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, kamuoyunda kentsel dönüşüm olarak bilinen sürecin uzun bir zaman diliminde gerçekleşeceğini belirtti. Vatandaşın rızası gözetilerek uygulama yapılacağının altını çizen Okumuşer, Afyonkarahisar'daki belediyelerden rezerv alan ve riskli alan tespiti istediklerini kaydetti. Vahit Okumuşer, Afyonkarahisar'da merkez ve ilçe belediyelerine konuyla ilgili yazı gönderildiğini, çalışmaların Bakanlık onayına sunulacağını söyledi.

Okumuşer, "Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, Emirdağ Belediye Başkanlığı, Çay Belediye Başkanlığı, Kızılören Belediye Başkanlığı, İscehisar Belediye Başkanlığı, Gökçek Belediye Başkanlığı'na talepler gönderildi. Riskli Alan Tespiti'ne yönelik Müdürlüğümüze talep dosyası sunan Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı'na ait dosya Bakanlığımıza iletildi" dedi. Okumuşer, kentsel dönüşüm çalışmalarının vatandaşların talepleri doğrultusunda, rızaları alınarak gerçekleştirileceğini bildirdi.

Hasarlı yapıların tespitine henüz başlamadığına değinen Okumuşer, "Bu konuda yasal bir düzenleme yapılacak, yetkilendirme yapılacak. Vatandaş odaklı bir hizmet bu. Vatandaş isterse, rıza gösterirse uygulanacak" diye konuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mustafa Oruç da "Türkiye genelinde 6 bin 500 yapıyı kapsayan, aralarında şehrimizdeki Hava İkmal Komutanlığı'ndaki misafirhanenin yıkımını gerçekleştirdik. Küçük bir binaydı. Özel mülkiyete ait bir bina yıkmadık" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Müdür ve Müdür Yardımcısı birlikte ve yıkılan bina

===

Afyonkarahisar'ın yabancı konukları

AFYONKARAHİSAR İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde Afyonkarahisar'a gelen misafirleri ağırladı. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları, Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Afyonkarahisar'a İspanya, Portekiz, Romanya ve Polonya'dan eğitimciler geldi. Her biri kendi ülkesinde eğitim ve kalkınma ile ilgili çalışmalar yapan konuklar, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'ı ziyaret etti.

Yalçın, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında ev sahipliği yaptıkları programda, 'Aktif vatandaşlık ve sürdürülebilir kalkınma' konusunda bilgi edinileceğini söyledi. Yalçın, "Konuklarımız bu konudaki bilgi ve tecrübelerini paylaşacak. Eğitim konusuna özellikle değinilecek. Konu ile ilgili yerlere gidilecek ve incelemelerde bulunulacak" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Konuklar toplu halde, konuklara hediye sunulurken

===

İhracatta ilerleme, sıralamada gerileme

AFYONKARAHİSAR Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), dış ticaret raporunu açıkladı. ATSO'nun derlediği verilere göre Afyonkarahisar'dan, Eylül ayında geçen yılın Eylül ayına oranla yüzde 11 artışla 27 milyon 293 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Kentin ihracatı gelişmesine rağmen Türkiye genelindeki ihracat sıralamasında ise bir alt sıraya düştü. Afyonkarahisar, Ağustos ayında Türkiye'de 28'inci sırada yer alırken, Eylül ayında 29'uncu sırada yer buldu.

Kentin Eylül ayında ihracat yaptığı ülkeler arasında dünyanın farklı coğrafyalarından pek çok ülkeye rastlamak mümkün. Bu ülkeler arasında İngiltere, Avustralya, Rusya, Güney Afrika, Vietnam, Katar, Benin ve Moritanya öne çıkıyor. ATSO'nun hazırladığı dış ticaret raporuna göre ihraç edilen ürünlerin başında maden ve metaller geliyor. Bu sektörü yumurta, kimyevi maddeler, demir ve demir dışı ürünlerle hububat, bakliyat, yağlı tohumlar izliyor.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Fotosuz

===

Öğrencilere trafik eğitimi veriliyor

KORKUTELİ Jandarma Trafik Tim komutanlığı ekipleri, ilçeye bağlı Kızılcadağ Köyü İlk ve Ortaokulu'nda trafik semineri düzenledi. Korkuteli Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Ercan Pamukçu tarafından verilen derste öğrencilere emniyet kemerinin önemi, radarla kontrol ve trafik kurallarına uymanın insan hayatına kazandırdıkları anlatıldı. Slayt sunumu eşliğinde anlatılan derste emniyet kemerinin insan hayatını nasıl kurtardığı deneyi öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Trafik kazalarını önlemenin en kolay ve ucuz yolunun kurallara uymak olduğunu belirten Jandarma Kıdemli Başçavuş Ercan Pamukçu, "Belirli bir yaşın üzerindeki sürücülerimize kuralları anlatmakta zorlanıyoruz. Ancak çocuklara verilen eğitim çok daha önemli. Bugünden öğrendikleri kuralları daha dikkatli ve ilgiyle izliyorlar. Yarın yetişkin noktaya geldiklerinde kurallara daha çok uyacaklarını tahmin etmek güç değil" diye konuştu.

Trafik kazalarının en aza indirilmesinin sadece polis ve jandarma marifetiyle olmayacağı ve bunun ortak bir sorumluluk gerektirdiği hatırlatan Pamukçu, trafikteki herkesin kendi sorumluluklarının bilincinde hareket etmeleri gerektiğini, özellikle yaya ve yolcuların kazalardan korunmaları için kuralları eksiksiz olarak öğrenmeleri, uygulamaları, uymayanları istedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Dersten

===

Afyonkarahisar'ın 'Liman'ı açıldı

AFYONKARAHİSAR Liman Cafe&Bistro düzenlenen muhteşem bir organizasyonla açıldı. Hattat Karahisar Mahallesi Milli Birlik Caddesi Çınar Otel yanına açılan Liman Cafe&Bistro İşletmecileri Kazım Demirkırkan ve Hüseyin Boyalıoğlu, açılışta konuklarıyla tek tek ilgilendi. Kazım Demirkırkan, kaliteli hizmet vermek için böyle bir mekanı açtıklarını söyledi. Demirkırkan, vatandaşların yemek yerken canlı müzik dinleyebildiği ve kentteki tek karaoke merkezi olmanın verdiği avantajla, müşterileri memnun etmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Gezdiği bir sahil kentinde, rıhtıma bağlanmış geminin cafeye dönüştürüldüğünü gördüğünü ve bundan esinlenerek 'Liman' isimli bir kafe açtıklarını anlatan Demirkırkan, "Mekanın içerisine 2 adet gemi yerleştirerek içerisine bir gemide bulunan bütün malzemeleri koyduk" dedi. İşletmenin diğer ortağı Hüseyin Boyalıoğlu ise Afyonkarahisar'da deniz olmadığı için tıpkı bir sahil kenarı gibi dekorasyon yaptıklarını belirtti. Boyalıoğlu, "Nasıl insanlarımız deniz kenarında oturduklarında huzur buluyorsa, buraya gelen müşterilerimiz huzurlu bir şekilde ayrılacak" diye konuştu.

Gökhan KOCAASLAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Liman Cafe&Bistro iç ve dış görünüşü ile açılıştan

===

'Duty Free' izni çıktı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde TAV Havalimanları'nın işletmeciliğini üstlendiği Gazipaşa Havalimanı'na Duty Free (Gümrüksüz satış mağazası) açılması için onay çıktı. Gazipaşa Havalimanı gümrüksüz satış mağazasını TAV Havalimanları ve Alman ortağı Unifree ile gümrüksüz satış mağaza işletmecisi olan ATÜ işletecek. Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk'u ziyaret eden Alanya Gümrük Müdür Vekili Şenol Alkan ve ATÜ İdari İşler Yönetmeni Barış Komsuoğlu, Gazipaşa Havalimanı'na Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 'Duty Free' mağazasının açılışı için onay verildiğini bildirdi. Kaymakam Muhittin Pamuk da Gazipaşa Havaalanı'na gümrüksüz satış mağazası açılması önemli bir katkı sağlayacağını kaydetti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

'Bu Benim Eserim'

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçe merkezindeki okulların müdürleri ile matematik ve fen bilgisi dersi öğretmenleri 'Bu Benim Eserim' projesi çalışmaları hakkında bilgilendirildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya, Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Sarıçiyil, okul müdürleri, fen bilimleri ve matematik dersi öğretmenleri katıldı. Toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Karaosman, matematik ile fen ve teknoloji derslerinde öğrencilerin zorlandıklarını, ancak bu derslerin öğrencilerin kendilerini kanıtlayabilecekleri dersler olduğuna işaret etti. Daha sonra, Afyonkarahisar Fen Bilimleri İl Temsilcisi, Ahmet Kureş ve Matematik Bilimleri Afyonkarahisar İl Temsilcisi Gülçin Gürcan tarafından 'Bu Benim Eserim' projesi hakkında bilgi sunuldu.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (DHA)

Foto: Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü ve toplantıdan

===

Gazeteciler İngilizce öğreniyor

ALANYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Tek Akdem Akademik Kariyer Deneyim Merkezi Lisan Danışmanlık işbirliğiyle hazırlanan gazetecilere İngilizce eğitim programı başladı. 3 ay sürecek derslerin ilki İngilizce öğretmeni Fatma Doğru tarafından verildi. Temel İngilizce dilbilgisi, gramer, pratik konuşmaların öğretileceği kurs sonunda gazetecilerin günlük yaşamında ve meslekleriyle ilgili konularda sıkıntı yaşamadan İngilizce bilen herkesle rahatlıkla sohbet edebilecek kapasiteye ulaşacakları kaydedildi.

ALANYA, (DHA)

Foto: Kursiyer gazeteciler ve Fatma Doğru

===

Üniversiteliler partide buluştu

AKDENİZ Üniversitesi Alanya İşletme ve Mühendislik Fakültesi ile ALTSO Meslek Yüksekokulu öğrencileri 'Starcraft' adlı gezi teknesi ve Janus Bar'da düzenlenen partide eğlendi. Üniversiteli gençlerin eğlencesi 'Starcraft' teknesinde başladı. Müzik eşleğinde köpük partisi, havai fişek gösterisi ve lazer şovu yapılan tekne partisi gece yarısında sona erdi. Eğlence rıhtım bölgesindeki gözde eğlence mekanlarından Janus Bar'da devam etti.

Dansçı kızların gösterileriyle renk kattığı gecede üniversiteli gençler geç saatlere kadar doyasıya eğlendi.

Janus Bar'ın işletmecilerinden Kaan Güneş ise üniversitelilerin gecesinde 32'inci yaş gününü yakın arkadaşlarıyla birlikte kutladı. Güneş'i doğum gününde, Janus Bar'ın işletme müdürü Murat Toktaş, Topkapı Rakı'nın Bölge Müdürü Levent Yüksel, Kemal Bay Otel Genel Müdürü Efe Ünal ve Albüm Gazetesi Sahibi Mehmet Çelik yalnız bırakmadı.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Partiden fotolar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Kadri Canan Gazipaşa Isparta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi?
title