Haberler

Essılor'un Varılux S Serisi Geldi

Güncelleme:

Essilor, değişen görme ihtiyaçlarını, alanında çığır açan özel tasarıma sahip bir teknoloji harikası ile karşılıyor: Varilux S serisi!

Her 10 kişiden 6'sı Presbiyop! Artık Türkiye'de de devir, "Sınırsız Görüş" devri

• Gelişmiş teknolojilerin yaşamımızı kolaylaştırdığı ve hızlandırdığı günümüzde Essilor, değişen görme ihtiyaçlarını, alanında çığır açan özel tasarıma sahip bir teknoloji harikası ile karşılıyor: Varilux S serisi!

• Göz sağlığında tıbbın ve teknolojinin en gelişmiş yöntemlerini taşıyan zengin ürün yelpazesi ile alanının öncü firmalarından Opak Optik'in Türkiye pazarına sunduğu Varilux S serisi, Esma Sultan'da düzenlenen özel bir davet ile tanıtıldı.

• Türkiye'nin önde gelen optik mağazaları, göz hekimlerinin yanı sıra Opak Optik CEO'su Kazım Ağca ile üst düzey yetkililerinin ve Essilor Grup Türkiye Genel Müdürü Ulvi Haznedar, üst düzey yöneticileri ile Essilor AMERA Pazarlama Müdürü Diane Ceccarelli'nin de katıldığı davette; gözlük kullanıcılarına günlük yaşamlarında sınırsız görüş sağlayarak yaşam kalitesini artıran Varilux S serisinin benzersiz ve üstün özellikleri paylaşıldı.

• Opak Optik Pazarlama Müdürü Gülder Bilda konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Çığır açan teknolojiler sayesinde çok odaklı gözlük kullananların artık bir seçim yapmak zorunda kalmayacağı yeni bir ürün Türkiye pazarına girdi. Dünya çapında milyonlarca çok odaklı gözlük kullanıcısı, cam teknolojisi ve fizyoloji biliminde devrim yaratan iki benzersiz buluşu taşıyan Varilux S serisi ile yakın ve uzakta, her ortamda sınırsız görüşe kavuşacak; görüş alanı daralması yaşamayacak" dedi.

Son 15 yılda hızla değişen yaşam tarzı içinde ve özellikle dijital yaşam paralelinde, uzun süreli bilgisayar kullanımı, ekran karşısında kalma süresinin artışı nedeniyle de, özellikle 40 ila 50 yaş grubunda, göz merceğinde esneklik kaybına neden oluyor. Bunun sonucu olarak da, yaşam kalitesini düşüren, kişiye sorun yaşatan yakını görememe sıkıntısı başlıyor.

Optik sektörünün uzun süredir çözüm üretmek için araştırmalar, çalışmalar yaptığı başlıca problemlerden biri olan ve "Presbiyopi" olarak tanımlanan bu sorunu, her 10 kişiden 6'sı yaşıyor; 20 ila 40 cm mesafeden göremiyor, okuyamıyor; geniş açılı görüşte ve hareket halindeyken görmede dengeyi sağlayamıyor; görüş alanı daralıyor. 40 yaş ve üzeri 10 kişiden 7'si gözlük kullandığı halde görmede yüksek bir kalite yaşayamıyor. Çok odaklı gözlük camı kullansa ve görmede rahatlık yaşasa da, bazı aktivitelerde birtakım kısıtlamalar yaşıyor.

Varilux S serisi ile tercih zorunluluğu tarihe karışıyor; görmede geniş görüş ve denge aynı anda sağlanıyor!

Çığır açan teknolojiler sayesinde çok odaklı gözlük kullananların artık bir seçim yapmak zorunda kalmayacağı yeni bir ürün Türkiye pazarına girdi. Opak Optik tarafından Türkiye pazarına sunulan Essilor'un Varilux S serisi, genellikle hafife alınan, ama bu sorunu olanların yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren "Presbiyopi"ye benzersiz bir çözüm sunuyor.

Yeni Varilux S serisi, benzersiz görüş performansı sağlayan çok odaklı camlarda uzun zamandan beri lider pozisyonunu sürdüren Essilor'un benzersiz, kapsamlı ve en yüksek performans seviyelerine ulaşan AR-GE programı, "Live Optics"in bir sonucu olarak yaratıldı. Optik sektöründeki en gelişmiş ve insan fizyolojisinin derinlemesine araştırıldığı çalışmalarla yaratılan ve hayatın içinde aktif rol alan kişiler için tasarlanan Varilux S serisi ile kullanıcı, hareket halinde dengeye, geniş açılı görüşe tek bir gözlükle sahip olabiliyor. Bugüne kadar tüm çok odaklı gözlük kullanıcılarının kaderi olan "ya geniş açılı görüş alanları ya da dalgalanma etkisi olmayan cam" seçimi zorunluluğu, Varilux S serisi ile tarihe karışıyor.

Hayat hızlanırken görme ihtiyaçlarında da değişim yaşanıyor!

Presbiyopların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak olan Varilux S serisini Türkiye'deki gözlük kullanıcılarına sunan Opak Optik Pazarlama Müdürü Gülder Bilda konuyla ilgili yaptığı açıklamada, " Yaşam tarzımız özellikle son 15 yılda oldukça değişti. Günümüzde dijital olan her şey liderliği ele geçirmişken, bizler de çok yüksek bir oranda "online" ve "internete bağlı" halde yaşamlar sürmekteyiz. Bu değişimler doğal olarak modern hayatı son hız yaşamaya devam eden bireylerin görme ihtiyaçları üzerinde ciddi etkiler, sorunlar yarattı. Varilux S serisi görme sorunlarına çözüm sağlayan; sınırsız görüş getiren gerçek bir buluş! Bu ürün sayesinde aktif hayatın içindeki her kullanıcı, modern hayatın gerektirdiği tüm görüş alanlarına sahip olacak; optik teknolojilerin bu son buluşuyla görüş ihtiyaçlarını sonuna kadar yerine getirebilecek. Bu müthiş buluşla görmede müthiş bir dönem başlıyor; artık devir sınırsız görüş devri" dedi.

Varilux S serisini test edenler: "Performansı 1 numara"

Çok odaklı camlarla yeni bir çağa girildiği dönemde, görme kalitesi için tercih yapma zorunluluğunu ortadan kaldıran Varilux S serisi, alışılagelmiş çok odaklı camların sınırlarını zorlayarak, gözlük kullanıcısına başlıca iki faydayı aynı anda sunuyor: Geniş açılı görüş ve hareket halindeyken denge.

Gözlük kullanıcısının memnuniyetini garantilemek adına Varilux S serisindeki ürün tasarımı sırasında ve piyasaya sunum öncesinde Essilor, sistematik olarak 4 adımdan oluşan bir protokol izledi; kullanıcı araştırmaları, modelleme, prototip ve laboratuvar ölçümleri, canlı testler.

Programın son adımında, dünyanın dört bir yanından kullanıcının katıldığı testlerde, Varilux S serisinin mükemmelliği ve performansı şöyle sıralandı:

- Bütün cam özellikleri açısından 1 numara

- Kullanıcı hareket halindeyken gösterdiği performansla 1 numara

- Kalite ve görme alanları açısından 1 numara

PRESBİYOPİ ve PRESBİYOPLARLA İLGİLİ İLGİNÇ VERİLER:

· Pek çok insan presbiyopinin 42 ila 44 yaşlarında ortaya çıktığını (Güney Kore'deki katılımcılar 47 yaş demiştir) düşünmektedir. İngiliz ve Kanadalı katılımcılar, presbiyopinin 50 yaş üstündeki kişilerin %50'den fazla kişide görüldüğünü düşünürken, Brezilyalı ve Güney Koreli katılımcılar ise bu durumun 50 yaş üzerindeki nüfusun %65'inde görüldüğünü belirtmişlerdir.

· 40 yaş ve üzeri 10 kişiden 7'si gözlük kullanmaktadır. Ancak sadece 10 kişiden 3'ü çok odaklı gözlük camları kullanmaktadır. Çok odaklı gözlük camı kullanıcılarının büyük bir yüzdesi, bu camların rahat olduğunu belirtirken, zaman zaman bazı belirli aktivitelerde birtakım sıkıntılar yaşadıklarını itiraf etmektedir.

· Presbiyopların %72'den fazlası bilgisayar kullanmakta, %85'inden fazlasının da e-posta adresi ve e-posta aracılığıyla haberleşme alışkanlığı bulunmaktadır. %40 oranında kullanıcı tabletten gazete okumayı tercih ederken, %46'dan fazlası akıllı telefon sahibi ve %54'ü de SMS göndericisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

· Halen %83 oranında çok odaklı gözlük kullanıcısı bilgisayar veya akıllı telefon kullanırken başını çevirmek zorunda kalmakta, %80'i bazı durumlarda bulanık görüşten şikayet etmekte ve %75'i de camların yan kenarlarından net görüş elde edememektedir.

· Çok odaklı cam kullanıcılarının %83'ü araç kullanırken ve merdivenlerden aşağı inerken başlarını gittikleri yöne doğru çevirmeleri ve odaklanmaları gerekliliğinden söz etmektedir.

· Kullanıcıların %80'i, bilgisayar kullanırken veya tablet/akıllı telefon kullanırken görüntünün bulanıklaştığından şikayet etmektedir.

· %71 oranında kullanıcı ise, hareket halindeyken ve kalabalık ortamlardayken kafalarını çevirdiklerinde etraflarındaki her şeyin hareket ettiği hissine kapıldıklarını belirtmişlerdir.

ESSILOR TEKNOLOJİSİNDEKİ SON NOKTA!

Essilor araştırmacıları, Varilux S serisi buluşunu hayata geçiren iki yeni teknoloji üzerinde çalıştılar: Nanoptix ve SynchronEyes.

Nanoptix, camın temel yapısının hesaplama sırasında yeniden şekillendirildiği ve "cam teknolojisinde bir devrim" olarak nitelendirebileceğimiz bir teknolojidir. Bu teknoloji sayesinde çok odaklı gözlük kullanıcısı, özellikle hareket halindeyken maruz kaldığı denge kaybı hissinin (buna "dalgalanma etkisi" de denilmektedir) ortadan kalktığını deneyimlemektedir.

SynchronEyes, fizyolojik bilimde çığır açmış bir teknolojidir. Camın hesaplaması sırasında sağ ve sol göz arasındaki fizyolojik farklılıklar göz önünde bulundurularak, mümkün olan en geniş açılı görme alanları cama işlenir. Bu sayede kullanıcı, net görüş elde edebilmek adına sık sık başını çevirmek zorunda kalmaz, adeta gözlük camlarının bir köşesinden diğerine, sadece göz hareketleriyle net görüş elde edebilir.

Varilux S serisi 13 yeni patentiyle, çok odaklı camın kaşifi Essilor'un çığır açan buluşlarının bir yenisi olarak tarihteki yerini alıyor.

Varilux camları pazarda referans oluşturan bilinirliği ve Essilor'un uzun yıllara dayanan know-how'ı ve tecrübesinin sonucu olarak pazardaki saygın konumunu sürdürüyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Esma Sultan Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Serpil Ã?zenserpil.ozen@hotmail.com:

Adı geçen gözlüğü çift odaklı olarak 3 gün önce takmaya başladım.Senelerdir net göremeyen ben, çevremi yeniden tanımaya başladım. TEŞEKKÜR EDERİM

0
0
yanıtYanıtla
Serpil Özenserpil.ozen@hotmail.com:

Adı geçen gözlüğü çift odaklı olarak 3 gün önce takmaya başladım.Senelerdir net göremeyen ben, çevremi yeniden tanımaya başladım. TEŞEKKÜR EDERİM

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title