Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç resti dünya basınında böyle yankılandı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Türkiye'nin AB'de önünü açın, biz de İsveç'in NATO'da önünü açalım" resti dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Yabancı basın kuruluşları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını son dakika olarak geçerken, talebin şaşırtıcı olduğunu, İsveç'in NATO üyeliği önündeki belirsizliği artırdığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, " Türkiye'nin AB'de önünü açın, biz de İsveç'in NATO'da önünü açalım" restine dünya basını geniş yer verdi. Yabancı medya kuruluşları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi açıklamasını son dakika geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Litvanya'nın başkenti Vilnius'a gitti. Vilnuas'a iner inmez sosyal medyadan paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliği için şartı açıkladı. Erdoğan, " Türkiye'yi 50 yılı aşkın bir zamandır AB kapısında bekleten ülkelere sesleniyorum: Önce gelin, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünü açın; biz de Finlandiya'nın önünü nasıl açtıysak İsveç'in de önünü açalım." dedi.

DÜNYA BASINI ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ SON DAKİKA GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi resti dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Yabancı basın kuruluşları gelişmeyi son dakika olarak geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çıkışını New York Times, "Erdoğan, İsveç'in NATO Hedefini desteklemeden önce AB'nin Türkiye'nin 'yolunu açması' gerektiğini söyledi" başlığı ile haberi geçti. Haberde, "Türk cumhurbaşkanının şaşırtıcı yeni talebi, yüksek profilli bir zirveden bir gün önce askeri ittifaktaki diğer liderleri hüsrana uğratacaktı." denildi.

Erdoğan'ın resti dünya basınında geniş yer buldu

"AB ÜYELİĞİNİN ÖNÜ AÇILIRSA İSVEÇ NATO'YA GİREBİLİR"

Alman Der Spiegel haberi anında manşetine taşıdı. Dergi, "Erdoğan: Türkiye'nin AB'ye girmesinin önü açılırsa İsveç NATO'ya girebilir" başlığını attı. Spiegel, Erdoğan'ın her iki durumu bir araya getirmeyi istediğini yazdı.

"YENİ BİR BELİRSİZLİK"

AP haber ajansı ise, Erdoğan, "Avrupalıların Türkiye'nin AB üyeliğine 'yol açması' halinde Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylayabileceğini söyledi" başlığı ile haberi abonelerine servis etti. Haberde, "Erdoğan'ın Litvanya'nın başkentindeki bir NATO zirvesine gitmeden önce yaptığı sürpriz açıklama, İsveç'in ittifakın 32. üyesi olma hedefine yeni bir belirsizlik ekledi." ifadeleri yer alırken, İsveç'in Madrid'de verdiği sözleri yerine getirmesi gerektiğinin bir kez daha hatırlatıldığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç üyeliğini Türkiye'nin AB üyeliğine bağladığı kaydedildi. Öte yandan Erdoğan'ın sözlerinin ardından NATO'dan gelen desteğe de haberde yer verildi.

Erdoğan'ın resti dünya basınında geniş yer buldu

"AVRUPA, NATO MÜTTEFİKİ TÜRKİYE'YE MUHTAÇ"

Reuters da Türkiye'nin AB üyelik sürecinin 2005 yılından beri donduğunu yazdı. Reuters'ın haberinde Avrupa'nın NATO müttefiki Türkiye'ye muhtaç olduğu vurgulanırken, Erdoğan'ın "Türkiye'yi 50 yılı aşkın süredir Avrupa Birliği kapısında bekleten bu ülkelere buradan sesleniyorum. Önce gelin Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin önünü açın, sonra Finlandiya'da olduğu gibi İsveç'in de önünü açacağız." sözleri manşete taşındı.

Erdoğan'ın resti dünya basınında geniş yer buldu

"ERDOĞAN'IN RESTİ ZİRVEDEN HEMEN ÖNCE GELDİ"

İsveç'in yüksek tirajlı gazetelerinden Expressen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın restinin NATO zirvesinden hemen önce geldiğini yazdı. Şimdi tüm gözlerin Vilnius'ta İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile Erdoğan'ın görüşmesine çevrildiği ifade edildi.

"İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ TÜRKİYE'NİN AB'YE KABULÜNE BAĞLI"

Financial Times, Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğini Türkiye'nin AB üyeliğine bağladığı ifade edilirken "Türkiye'yi 50 yılı aşkın süredir AB kapısında bekletenlere sesleniyorum, Türkiye'nin önünü açın, biz de İsveç'in önünü açacağız." sözlerine dikkat çekildi.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

Türkiye Dünya İsveç Nato Politika Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (22)

arif köle:

bu adam türkiyeye bir mucize iyiki varsın başkan

304
223
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Mucize ama çok kandırıyorlar.

yanıt6
yanıt0
serdar Yılmaz :

Reis Stratejik Santranç Ustası..Uğraşılmaz..:))

315
175
yanıtYanıtla
Sabahattin Polat :

Fazla şımardınız, sizi natodan atıyoruz, İsveç’i alıyoruz deseler, santranç ustası ne yapar acaba.

yanıt2
yanıt1
Doğrucu Mahmut:

Gördük evet kararı verdi...

yanıt4
yanıt0
NeslihaN Esmer:

Helâl Olsuuuuun Reis diye boşuna demiyoruz Dünya Lideri Olduğunu her verdiği tepkide ve kararlarda görüyoruz...Boşuna yürümüyor bunca millet arkandan

8
14
yanıtYanıtla
Verdik y gorduk etkiyi:

"Avrupa birligi bizi kandirdi" loading..

11
3
yanıtYanıtla
Semih Demic:

Bu fakir burda olduğu sürece biz ABye gitmeden İsveç Natoya giremez

12
2
yanıtYanıtla
Revolver:

sen avrupa olsan türkiyeyi bu halde alır mısın birliğe

4
0
yanıtYanıtla
ali tartan:

Bu beğenmeyen zatı muhteremler bu neyi yaptığında beğeneceksiniz artık

0
3
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title