Haberler

Dha Yurt Bülteni-14

TEKİRDAĞ' DA FABRİKA YANGINI Tekirdağ' ın Ergene ilçesi'nde özel bir firmaya ait yatak üretim fabrikasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

TEKİRDAĞ' DA FABRİKA YANGINI

Tekirdağ' ın Ergene ilçesi'nde özel bir firmaya ait yatak üretim fabrikasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale ediliyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: TEKİRDAĞ,

============================================

Şemdinli'de görevli doktor, başına poşet geçirilmiş olarak evinde ölü bulundu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Sağlık Ocağı'nda aile hekimi olarak görev yapan 25 yaşındaki Dr. Pevrul Tana, evinde ölü bulundu. Dr. Tana'nın başında poşetin bulunduğu belirtilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Şemdili'ye ilk görev yeri olarak atanan Aile Hekimi Pevrul Tana, memleketi Konya'ya gitmek üzere geçen hafta kurumundan izin aldı. İzinli olması ve memleketine gidecek olması nedeniyle çalışma arkadaşları tarafından merak edilmeyen Dr. Tana'nın oturduğu daireden kötü kokular gelmeye başlayınca rahatsız olan komşuları, bugün durumu polise bildirdi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan 7 katlı binanın 6'ncı katında oturan  Dr. Tana'nın yaşadığı daireye polisler kapıyı kırarak girdi. Polisler eve girdiklerinde Dr. Pevrul Tana'nın çürümeye başlayan cesedi ile karşılaşlaştı. Olay yerine gelen savcının incelemesinin ardından erkek doktorun cesedi, Şemdinli Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, Dr. Tana'nın başında ise bir poşetin bulunduğu belirtildi. Yetkililer, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını, konuyla ilgili daha sonra açıklama yapılacağını söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Doktorun evinin dış plan görüntüsü

-Binanın önündeki hareketlilik

-Binanın önünde bekleyenler, ve bekleyen ambulanstan görüntü

-Diğer detayllar

Haber: Azer DEMİR/ ŞEMDİNLİ (Hakkari),

=========================================

Köprü üstünde bıçaklı eylem

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde ırmak üzerindeki köprüye çıkan 37 yaşındaki Bünyamin K., bir suçtan aldığı hapis cezası nedeniyle hakkının yendiğini savunarak bıçaklı eylem yaptı. Kendini öldüreceğini söyleyen ve bıçakla kendine zarar veren eylemciyi polis ikna ederek hastaneye götürdü.

Manavgat Irmağı üzerindeki köprüye dün akşam saatlerinde gelen Bünyamin K., bir mahkemede 5 yıl hapis cezası aldığını, kendisini mahkemede kimsenin dinlemediğini ve hakkının yendiğini söyleyerek, elindeki bıçakla vücudunun çeşitli yerlerini kesmeye başladı. Vatandaşın haber vermesiyle olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bünyamin K.'yi resmi ve sivil polis ekipleri yaklaşık 1 saat süresince eyleminden vazgeçirmek ikna etmeye çalıştı. Polisin ikna çabalarının ardından kendini öldüreceğini söyleyen Bünyamin K., eyleminden vazgeçerek olay yerine gelen ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bünyamin K.'nin eşinden boşandığı, psikolojik sorunları olduğu ve daha önce de köprü üzerinde benzer bir eylem gerçekleştirdiği belirtildi. Manavgat Irmağı üzerindeki köprüde yaşanan intihar girişimi nedeniyle trafiğin durdurulduğu Antalya Caddesi ve İbrahim Sözen Caddesi'nde araç kuyruğu oluştu. Yakındaki tarihi Manavgat Köprüsü'nde toplananlar ise polisin Bünyamin K.'yi ikna çabalarını meraklı şekilde takip etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Olay yerinden görüntüler

Polisin Bünyamin K.'nin ikna çabası

Köprü üzerinde olayı seyreden vatandaşlar

Bünyamin K.'nin ikna edilmesi ve ambulansla hastaneye götürülmesi

45 MB /// 01.26

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,

=========================================

Çamaşır makinası dolu TIR devrildi, sürücü yaralandı

BURSA'nın Orhangazi İlçesi Güneyköy yakınlarında, çamaşır makinası yüklü TIR'ın devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü 50 yaşındaki Taner Yorulmaz yaralandı.

Kaza, Yalova-Bursa karayolu, Güneyköy yakınlarında bulunan ve sık sık trafik kazalarının yaşandığı keskin virajda meydana geldi. Kocaeli'deki bir beyaz eşya fabrikasından yüklediği çamaşır makinelerini Bursa'ya götürmek üzere yola çıkan Taner Yorulmaz yönetimindeki  41 L 0524 plakalı bir TIR,    Güneyköy yakınlarındaki keskin virajda kontrolden çıktı. Bariyerleri aşan TIR yan yattı. Hurdaya dönen TIR'ın sürücüsü Taner Yorulmaz, çevreden yetişen vatandaşlar tarafından araçtan çıkarılarak olay yerine çağrılan ambulansa taşındı. Yalova Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı TIR sürücüsünün sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.

ONLARCA ÇAMAŞIR MAKİNESİ HURDAYA DÖNDÜ

Fabrikadan çıkan ve Bursa'ya götürülmek istenen TIR'daki onlarca çamaşır makinesi ise kaza sonrasında hurdaya döndü. Kaza nedeniyle Yalova-Bursa Karayolunun kazanın olduğu bölge kontrollü geçişle sağlanırken, firma ile irtibata geçen polis ekipleri olay yerine bir başka araç çağırdı. Kaza yapan araçtaki çamaşır makineleri başka bir araca taşındıktan sonra kaza yapan TIR bulunduğu yerden kaldırılacak. Polis ve jandarma ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan çamaşır makinesi yüklü TIR'ın kaza yaptığı bölge kara nokta olarak biliniyor. Keskin bir viraj olan bölgede alınan tüm tedbirler ve uyarı levhalarına rağmen sık sık trafik kazası yaşanıyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Ambulansın gidişi,

-kaza yapan araç,

çamaşır makineleri,

-yol görüntüsü,

-detay görüntüler

SÜRE 01,04 dk, BOYUT 81,1 mb

Haber: BURSA,

===========================================

Aladağ faciası sanıklarından biri tahliye oldu

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 öğrencinin de yaralandığı Süleymancılar cemaatine ait kız yurdu yangını faciasında, kusurlu oldukları gerekçesiyle 6 gün önce yargılanmaya başlayan tutuklu 7 sanıktan biri olan 70 yaşındaki Ramazan Dede tahliye oldu.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle 30 Mayıs'ta ilk kez hakim karşısına çıkan 7 tutuklu sanık, yangın sırasında geç geldiğini iddia ettikleri itfaiye ekibini suçlamış ve tutuksuz yargılanmak istediklerini söylemişti. Sanıklardan Ramazan Dede, 43 yıldır yurdun bağlı bulunduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin yönetim kurulu üyesi olduğunu ve suçsuz olduğunu öne sürmüştü. Ramazan Dede'nin avukatı Mümtaz Hasan Şahin'in dün Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itirazda sanığın kaçma şüphesinin olmadığı, sabit ikametgah adresi olduğu, yaşı, nitelendirilen suç itibariyle cezanın paraya çevrilebileceği belirtilerek tahliyesi istendi. Kozan Ağır Ceza Mahkemesi yapılan tutukluluk itirazını değerlendirerek Ramazan Dede'yi, bugün tahliye etti.

İTİRAZ EDECEĞİZ

Yangında yaşamını yitiren ve yaralanan çocukların ailelerinin gönüllü avukatlığını yapan Sosyal Haklar Derneği avukatlarından Ömer Çelik, tahliye kararına itiraz edeceklerini söyledi. Çelik, "Sanıklardan Ramazan Dede'nin kararına itiraz edeceğiz. Ailelerin gönüllü avukatları olarak tüm sanıkların tutuklu yargılanması gerektiği düşüncesindeyiz" dedi.

Haber: Murat KİBRİTOĞLU/ ADANA,

===========================================

AYVALIK'TA TEKNELERLE DENİZ EYLEMİ

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle denizde başlayan, kıyıda devam eden eylemde Çevre Koruma ve Ayvalık'ı Güzelleştirme Derneği üyeleri rengarenk balonlar ve çeşitli boylardaki pankartlar ile mesaj vererek doğaya ve denize sahip çıktı.

Çevre Koruma ve Ayvalık'ı Güzelleştirme Derneği'nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlediği etkinliğe Başkan Havva Taylan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra esnafından balıkçısına, öğretmeninden yelkencisine çok sayıda vatandaş katıldı. Ayvalık Yelken Kulübü önünde bugün (pazartesi) saat 12.00'de buluşup teknelerle Ayvalık Limanı'na hareket eden tekneler daha sonra Ali Bey Adası'na (Cunda) hareket etti. Aralarında özel, gezi ve balıkçı tekneleri ile sandalların da bulunduğu 26 tekne, rengarenk balonlarla süslendi. Teknelere binen eylemciler 'Temiz deniz istiyoruz', 'Ayvalık denizine sahip çık' 'Adalar bizim', 'Balıkçılara barınak', 'Arıtmayı çalıştırın' 'Kutsal ağaca dokunma', 'Zeytinler aşkına', 'Kuşlar aşkına', 'Arılar aşkına', 'Tabiat Parkını vermeyeceğiz', 'Derin deşarj değil arıtma' yazılı pankartlar açtı, "Ayvalık denizine sahip çık, balıkçına sahip çık", "Tabiat parkını vermeyeceğiz", "Derin deşarj değil arıtma" sloganları attı.

DENİZ KIYISINDAKİ VATANDAŞLARDAN ALKIŞLI DESTEK

26 teknenin yaklaşması ile deniz kıyısındaki çay bahçelerinde oturan vatandaşlar da gruba alkışlarla destek verdi. Çevre Koruma ve Ayvalık'ı Güzelleştirme Derneği Başkanı Havva Taylan, tüm çevre dostları olarak yenilenebilir enerjiyi desteklediklerini ancak RES'lerle ormanların yok edilmesine göz yumamayacaklarını belirterek "Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Türkiye'nin en büyük tabiat parkıdır. Sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerleri ile aday adayı olsa da UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'ne girmeye hak kazanmıştır. Yani Ayvalık üzerinde hoyratça rant hesapları yapılacak bir yer değildir. Ayvalık gözümüz gibi korunacak bir yerdir. Gerek şehrin planlaması gerekse yapılacak kentsel yatırımlar bu çerçeve göz önünde bulundurularak hazırlanmalı, kentimizin ruhu korunmalıdır. Yani ihaleye sunulanın aksine abuk subuk, ucube bir köprü yapılmamalıdır. Gözü dönmüş rantçıların isteğiyle tabiat parkımız tekrar revize edilmek isteniyor. Ayvalık yeşili, denizi ve adaları ile bir bütündür, asla ranta kurban edilemez. Ayvalık'ın deniz dibi Kızıldeniz'den sonra en büyük kırmızı mercan alanıdır. Tabiat Parkı'nın kırmızı mercanları da kapsayan tüm alana yayılmasını istiyoruz. Daha önceden mevcut üç belediyenin sınırları içindeki üç arıtma tesisinin hiçbiri bugün BASKİ tarafından çalıştırılmamaktadır. Bizler derin deşarjın yanı sıra arıtmaların da çalıştırılmasını istiyoruz" dedi.

"SERMAYEYE İNAT, YAŞASIN HAYAT"

Başkan Taylan, zeytinlik alanların ranta açılmak istenmesine de tepki gösterdiklerini söyleyerek zeytinin düğün hediyesi, ataların beşiği ve doğan kız çocuklarının güvencesi olduğunu ileri sürdü. Taylan, "Bu yasa meclisten geçerse 117 milyon zeytin ağacı yok olacak, en az 10 milyon insan ekonomik olarak etkilenecek ve bütün halkın sağlığı tehlikeye girecek. Denizler aşkına, zeytinler aşkına, kuşlar aşkına, balıklar, arılar aşkına sermayeye inat yaşasın hayat" dedi.

"FELAKETİN KIYISINA GELMEDEN İNSANLARIN KIYILARA GELMESİNE MUTLUYUM"

Denizde yapılan eyleme İzmir'den de destek geldi. İzmir Deniz Ticaret Odası ve TURMEPA İzmir Şubesi temsilcisi Saygın Yörük, yüksek bir katılımla gerçekleşen eylemin insanların farkındalığını göstermesi açısından çok güzel olduğunu ifade ederek, "Odamız ve Derneğimiz denizlerimiz ve su kaynaklarımızla ilgili farkındalık açısından soysal projeler yürütüyor. Ancak daha geniş kapsamlı etkinlikler yapmalıyız çünkü toplum olarak ne yazık ki denize yüzümüzü değil sırtımızı dönmüş durumdayız. Kirlilik açısından veriler kötü ve çarpıcı. Felaketin kıyısına gelmeden insanların kıyılara gelmesine mutluyum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Eylem sırasında denizden görüntü,

-Havva Taylan ile röp,

-Eyleme katılanlar ile röp.

Haber - Kamera: Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir),

==========================================

FİNAL MAÇININ ANTALYA'YA FATURASI AĞIR OLDU

GÖZTEPE'nin Süper Lig'e yükseldiği TFF 1. Lig Play-Off final maçının Antalya Stadyumu'na faturası ağır oldu. Atılan meşale ve patlayıcı maddeler nedeniyle çim saha ve tartan pist zarar görürken, 5 binin üzerinde koltuk kırıldı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Eskişehir spor ile Göztepe'nin mücadele ettiği TFF 1. Lig Play-Off final maçı, dün gece Antalya Stadyumu'nda oynandı. Göztepe, normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten karşılaşmayı penaltı atışları sonunda 4-3 kazanarak Süper Lig'e yükselen son takım oldu.

Karşılaşmaya, futboldan daha çok yaşanan olaylar damga vurdu. Karşılaşmanın başlama düdüğü ile birlikte özellikle Göztepe tribünlerinden sahaya meşale ve maytap atılınca ortalık duman bulutundan görünmez oldu. Hakem Ali Palabıyık 9 dakika sonra maçı yeniden başlattı. Maçın ilerleyen dakikalarında da sahaya yanıcı ve patlayıcı maddelerin yanı sıra bozuk para atılması nedeniyle zor anlar yaşandı. Sahaya atılan maddeler nedeniyle futbolcuların yanı sıra, güvenlik güçleri ve basın mensupları tehlike atlattı. Bazı güvenlik görevlileri ile basın mensupları ise kendilerine isabet eden yanıcı maddeler nedeniyle hafif şekilde yaralandı. Sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle ilk yarıda oyun 3 kez durduruldu. Hakem, ilk yarının sonuna 17 dakika ekledi.

İkinci yarının hemen başında yine sahaya yanıcı madde atılması üzerine devrenin başlaması gecikti. Eskişehir spor'un 54'üncü dakikada kaydettiği golün ardından sahaya yeniden yanıcı ve patlayıcı madde atılması üzerine oyuna 4'üncü kez ara verildi. Güvenlik güçlerinin yetersiz kalması ve maç sonrası olası olaylara karşı önlem amaçlı kente takviye ekipler sevk edildi. İlçelerden sevk edilen 190 jandarma görevlisi maç sırasında sahada ve sonrasında stat dışında emniyet güçlerine destek verdi. Karşılaşma sonrası Eskişehir spor taraftarları tribünleri boşaltırken, Göztepe taraftarları ise kupa törenini izledikten sonra stadyumdan ayrıldı. Bu sayede stat dışında herhangi bir olay yaşanmasının önüne geçilmiş oldu.

VALİ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

TFF 1. Lig Play-Off final maçında yaşanan olaylarla ilgili Antalya Valiliği'nce soruşturma başlatıldı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Göztepe- Eskişehir spor karşılamasında Antalya Stadyumu'na sokulan maytap, meşale gibi yanıcı ve patlayıcı maddeler ve olaylarla ilgili soruşturma açıldığını söyledi.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Antalya Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu Başkanı da olan Vali Yardımcısı Salih Gürkan ise soruşturmayla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan müfettişler görevlendirildiğini belirtti. Gürkan, başta Emniyet Müdürlüğü olmak üzere ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşların ilgili personelinin soruşturmaya dahil edildiğini kaydetti.

BAŞKAN ÖZTÜRK: İÇİM CIZ EDİYOR

Antalya spor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Göztepe ve Eskişehir spor arasında oynanan maçta taraftarın stada ciddi zarar verdiğini söyledi. Başkan Öztürk, "Devlet parasıyla yapılıyor bu stat. Stadı toparlamak için harcanacak para federasyondan çıkacak ama olay bu değil. İnsanımızın biraz daha futbol seyretmeyi öğrenebilmesi lazım. Hala 20-30 yıl önceki agresif tavır sergileme, meşale yakmayla övünülüyor. Başka statlarda karnaval havası oluyor. İçim cız ediyor. Zeminde, çimde, tartanda ciddi zarar var. Koltuklarda sayım devam ediyor. 5 binin üzerindeydi kırık koltuk var. Yedek kulübe çökmüş durumda. Tuvaletlerde ciddi zarar var" diye konuştu.

"EMNİYETİN İHMALİ

Maçta her iki takımın da ateşli taraftar yapısının bilindiğine dikkati çeken Öztürk, yaşananlarda emniyet güçlerinin ihmali olduğunu söyledi. Öztürk, "Kesinlikle ciddi ihmal var. Bu zararın bu kadar yüklü olmasında da ihmalin payı var" dedi.

İL MÜDÜRÜ: EMNİYETLE İLGİLİ BİR DURUM

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ise sahaya sokulan yabancı maddelerle ilgili açıklama yetkisi olmadığını söyledi. Hacıcaferoğlu, "Bu konu tamamen emniyetle ilgili bir durum. Stadyumda aşırı, kayda değer bir tahribat yok" dedi. Hacıcaferoğlu, Antalya olarak konuk takımlara en iyi misafirperverliği gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Haber: Tolga YILDIRIM- Mehmet ÇINAR/ANTALYA,

===========================================

9 bin 845 gündür oruç tutuyor

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde market işleten 50 yaşındaki Osman Ay, gençlik yıllarında 155 kiloya ulaşınca 4.5 ayda yaklaşık 70 kilo verdi. Daha sonra oruç tutmaya başlayan, çevresinde 'Oruç tutan adam' olarak tanınan Osman Ay 9 bin 845 gündür oruç tuttuğunu söyledi.

Gölcük'te market işleten ve çevresinde de 'Oruç tutan adam' olarak tanınan Osman Ay, 9 bin 845 gündür oruç tuttuğunu söyledi. Gençlik yıllarında 155 kiloya kadar ulaşan, 4.5 ayda diyet yaparak 70 kilo veren Osman Ay kilo verdikten sonra oruç tutmaya karar verdi. Gençlik yıllarında çok kilolu olduğunu söyleyen Osman Ay, "Gençlik yıllarımda 155 kiloya kadar ulaşmıştım. 4.5 ayda yaklaşık 70 kilo verdim. Aradan birkaç yıl geçtikten sonra 21 yaşından sonra oruç tutmaya başladım. Baktım ki sağlığım her geçen gün daha iyiye doğru gidiyor her gün oruç tutmaya başladım. Şu anda 84 kiloyum. Her akşam iftardan sonra 70 dakika spor yapıyorum. Şuanda da ne kilo, ne de sağlık problemim yok. Oruç beni hiç zorlamıyor. Bünyem oruç tutmaya alıştı" dedi. Orucun birçok faydası olduğunu söyleyen Osman Ay, "Oruç ayının manevi değerlerinin yanında fizyolojik ve psikolojik faydaları da var. Oruç bir detoks, insan vücudunu 1 ay boyunca zararlı atıklardan arındırarak şifa bulmasını sağlıyor. Oruç ayı merhamet, bereket, bolluk, yardımlaşma ayı. Oruç ibadet içerisinde en güzel ibadetlerden biridir. İnşallah Allah'ın mükafat vereceklerden biri olurum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Osman Ay ile röp

-Elinde 28 yıl ve 9 bin 845 gün yazılı yazıyı tutarken

-Market içinde rafları düzeltirken, vatandaşlar alışveriş yaparken görüntü

HABER-KAMERA : Ergün AYAZ-Faruk KIYAK-Orhan UZUN/GÖLCÜK(Kocaeli),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Dede Osman Ay Tekirdağ Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title