Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Çukurca'da askeri birliğe sızmaya çalışan 2 terörist öldürüldüHAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde askeri birliğe sızmaya çalışan 3 PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Çukurca'da askeri birliğe sızmaya çalışan 2 terörist öldürüldü

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde askeri birliğe sızmaya çalışan 3 PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 terörist öldürüldü.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Kuzey Irak'a sıfır noktasındaki Şen Tepe bölgesinde bulunan askeri birliğe sızmaya çalışan 3 PKK'lı terörist bölgede konuşlu Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığı birlikleri tarafından tespit edildi. Teröristlerin bulunduğu bölgeye operasyon düzenleyen birliklerle PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 PKK'lı terörist öldürülürken, yaralandığı değerlendirilen üçüncü teröristin yakalanması için güvenlik güçlerinin bölgedeki arama tarama faaliyetleri sürüyor.

Haber : HAKKARİ,-

=============================

HDP'Lİ BALUKEN: ESKİ MİT MÜSTEŞARI ÖZERKLİĞİN TARTIŞILDIĞI DTK TOPLANTISINA KATILDI

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, terör örgütü üyeliğinden tutuklu olarak yargılandığı Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS ssitemiyle verdiği ifadesinde demokratik özerkliğin tartışıldığı Demokratik Toplum Kongresi toplantısına, kendisiyle birlikte eski bir MİT Müsteşarı'nın da katıldığını iddia etti. Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan, 30 Ocak günü yapılan ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve savcılığın itirazı üzerine yeniden tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in yargılanmasına devam edildi.

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in, 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak, Terör örgütü üyeliği ve Terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşmasına Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın bugünkü duruşmasına, HDP'li Baluken Sincan Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile avukatları ise duruşma salonunda katıldı. Duruşmayı HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Feleknas Uca, Dilek Öcalan ve Mahmut Toğrul da izledi.

'3 AYDIR TECRİT KOŞULLARINDA TUTULUYORUM'

Duruşmada savunması alınan İdris Baluken, tahliye edildikten sonra sağlık sorunları nedeniyle ameliyat olduğunu ve tam ameliyat olduğu gün hakkında yeniden tutuklama kararı verildiğini belirterek şunları söyledi:

"3 ay fizik tedavi görmem gerekiyordu. Ameliyattan 3 gün sonra hastaneye baskı yapılarak, tutuklandım. Buraya, yani Sincan Cezaevi'ne tecrit koşullarına alındım. İçeride durumu ağır olan hasta tutuklular var. 3 aydan beri tecrit koşullarında tutuluyorum. Burada bir kez hastaneye götürüldüm. Mutlaka fizik tedavi görmem konusunda rapor verildi. Yaptığım konuşmaların tamamı parti tüzügünde var. Biz tüm parti çalışmalarında 'ortak vatan, demokratik cumhuriyet ve demokratik özerklik' projesini kabul etmişiz. Bu bizim parti programımızda var. Eğer bu suç olsaydı Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay bununla ilgili süreci başlatırdı. HDP üyesi olarak, partimin programlarına katılmaktan daha doğal birşey olamaz. İddianameye konu konuşmaları defalarca meclis kürsüsünden yaptım. Bu konuşmaların tamamı yasama sorumsuzluğu ve kürsü dokunulmazlığı kapsamındadır. TBMM herhangi bir yasak getirmediği sürece, bu konuşmaları dışarıda yapmam engellenemez."

DTK TOPLANTISINA ESKİ MİT MÜSTEŞARI KATILDI

Hakkında Demokratik Toplum Kongresi'ndeki toplantılara katıldığı yönünde suçlamalar olduğunu belirten Baluken şöyle devam etti:

"Demokratik özerkliğin tartışıldığı bir DTK toplantısına eski MİT Müsteşarı ile birlikte katıldım. Toplantı arasında karşılıklı yemek yedik, tartıştık. Bu eski MİT Müsteşarı, tüm kamuoyunun bildiği isimdir. Bu nasıl bir yasadışı faaliyettir ki ben MİT Müsteşarı ile toplantıya katılmışım. Demokratik özerklik ile ilgili mecliste sayısız konuşma yaptım. Hatta yaptığım bir konuşmayı MHP milletvekilleri gelip tebrik etmişti. Hakkımda fezlekeyi hazırlayan kolluk güçleri ve savcıların çoğu paralel devlet yapılanmasından dolayı tutukludur. Çözüm sürecinde tüm çalışmaların içinde yer almış bir milletvekiliyim. Devletin en üst düzey yetkilileriyle, dönemin başbakanından ilgili bakanlarına kadar en mahrem toplantılara, en önemli çalışmalara katılmış biriyim. Belli ki çözüm sürecinin bitmesi hedeflenmiştir. Belki dönemin başbakanına gidebilecek farklı bir süreç amaçlanmıştır. Devleti ele geçirme gibi özel bir arayış üzerinden bir hazırlık yapılmış gibi görünmektedir."

BİR HAKİM MUHALEFET ŞERHİ KOYDU

Avukat savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme, İdris Baluken'in tutukluluk halinin devamına hükmetti. Mahkemenin üye hakimi, sanığın savunmasının alınmış olması, etki edebileceği bir delil bulunmaması ve tutuklama tedbirinden elde edilmek istenen sonucun adli kontrol ile de elde edilebileceğini gerekçe göstererek, Baluken'in tutukluluk halinin devamı kararına muhalefet şerhi koydu. Duruşma ertelendi.

Felat BOZARSLAN / DİYARBAKIR, -

========================================================

Antalya Emniyet Müdürü Celalkaya: Kentte alkol yasağı yok (EK)

İÇKİ YASAĞININ KALDIRILMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nün, 'Antalya'da Çevreyi Rahatsız Edecek Şekilde ve Açıkta Alkol İçilmesi Valilik Kararı ile Yasaklandı' başlığı ile yayımladığı duyurunun ardından, yasağın kaldırılması için internet üzerinden imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyası platformu change.org sitesi üzerinden 'Antalya'da içki yasağı kaldırılsın' başlığıyla başlatılan kampanyayla destek isteniyor.4 Mayıs günü başlatılan kampanya kapsamında 5 bin imza toplanması hedefleniyor. Kısa sürede 3 bin 993 imza toplanırken, Antalya Valiliği'ne hitaben de kampanya mektubu hazırlandı. Mektup, imzalarla beraber Antalya Valiliği'ne verilecek.

KAMPANYA MEKTUBU

Antalya Valiliği'ne hitaben yazılan mektupta şu ifadelere yer verildi: "Turizmin merkezi noktalarından Antalya'da genel ve açık alanlarda alkollü içki yasaklandı. Buradaki kilit nokta; halkı rahatsız edecek şekilde. Deniz kenarı, piknik yerleri gibi alanlarda özgürlüğümüzü elimizden almak yerine, denetim ve kontrollerin yapılması, rahatsız edici davranış ve kişilerin engellenmesi daha mantıklı değil mi? Bu yasağın kaldırılması, daha medeni ve turizme yakışır şekilde sahil güvenlik birimlerinin devreye sokulmasını, dolayısıyla sadece alkollü içeceklerle rahatsızlık verenlerin değil, hırsızlık, taciz gibi diğer güvenlik unsurlarının da kontrol altına alınmasını talep ediyoruz."

ANTALYA/DHA

=====================================================

KATO DAĞI'NDA 7 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı bölgesinde devam eden operasyon kapsamında çıkan çatışmada, 7 terörist etkisiz hale getirildi.Şırnak Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı bölgesinde 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda devam eden operasyonda 7 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Bölgede operasyonların kararlılıkla sürdürüldüğü kaydedildi.

ŞIRNAK,

=================================================

FETÖ'DEN YARGILANAN ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ KAHYA, GÜLEN'İN YAZISININ KARŞILAŞTIRILMASINI İSTEDİ

BURSA'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu, toplam 8 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ali Osman Kahya, gizli tanıkların ifadesiyle yola çıkılarak suçlandığını öne sürerek,  terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in kendisine yazdığı iddia edilen not ile Gülen'in orijinal yazısıyla karşılaştırılmasını istedi. Kahya, "Bu nottaki yazının karşılaştırılmasını istiyorum. Bulunamaz diyebilirsiniz, ama ben Gülen'in el yazısı örneğini de yanımda getirdimö  diyerek mahkeme başkanına verdi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve eski Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam'ın da aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden Ali Osman Kahya, Atilla Gülsar, İbrahim Saydam, Faruk Öztürk ve Yusuf Ziya Leventoğlu tutuklandı. Savcılık soruşturmasının ardından tutuklu sanıklarla birlikte Kemal Bayraktar, Ahmet Münir Acar ve Yüksel Yaşar hakkında Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'örgüte finansman sağlamak' suçundan 35'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Geçen hafta iddianamenin okunmasıyla başlayan yargılamaya bugün devam edildi. İlk iki gün Atilla Gülsar, İbrahim Saydam, Faruk Öztürk ve Yusuf Ziya Leventoğlu ifade verdi.

Bugünkü duruşmada ifade veren Ali Osman Kahya,  27 Nisan'da mahkemeye 23 sayfalık savunma gönderdiğini söyleyerek, kendisine istinat edilen iddialara  yanıt verdi.

Emniyet Müdürü olarak bütün protokolü vali ve jandarma komutanıyla birlikte karşılamak zorunda olduğunu kaydeden Kahya, " Bülent Arınç her 15 günde bir, üç beş günlüğüne gelir incelemelerde bulunurdu. İddianamede yeralan tek başıma oturduğum masa söz konusu gezilerde katıldığım yemektir olayı hatırlamıyorum.  FETÖ'nün perşembe günkü yemekli sohbet toplantılarına valiyle katıldığım iddia edilmiş. Protokol toplantılarına katıldım. Toplantı yapıldığı iddia edilen restoranda. kesinlikle sohbet toplantılarına katılmadım. Bir iftira furyası başladı itirafçı olmak isteyenler böyle bir iftira atıyorö dedi.

"ÇİFLİKTE PİKNİK YAPTIK, PARA İSTEMEDİKö

Ali Osman Kahya, 7 Ocak 2014'te Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldığını, 3 ay sonra hakkında bir dosya açıldığını ve 18 ay boyunca dinleme yapılmasına rağmen hiçbir şey bulunamadığını öne sürerek, şöyle devam etti:

"Vali Harput'la birlikte Muzaffer Çilek'in çiftliğine gidip örgüt adına para istediğimiz söyleniyor, asla böyle bir durum yok. Çiftliğe gidip piknik yaptık, ama para istemedik. Kesinlikle yalan, beni başsavcı, valiyle irtibatlandırmaya çalışmışlar. Ben bunları idari görevli oldukları için tanırım, başka türlü sohbetim yok bunlarla. Benim ve valinin FETÖ'nün kuklası olduğumu  söylemişler. Ben yıllarca devletin ekmeğini yedim, aslanlar gibi doğuda çarpıştım, devletin emniyet müdürüyüm. Bizi aşağılamışlar.

Emniyetteki kritik yerlere FETÖ'ye yakın kişileri atadığı iddialarına da yanıt veren Kahya,  "Bunu kimden duymuşlar yalan.  Ben istihbaratta çalışan bir memuru karakola yollayamam branşlı personel atamasını, ilgili müdürlük yapar. Ankara'daki  benim dönemimde yasa dışı dinlemeler yapılmış. Benim imzam olmaz bu dinlemelerde, benim bile haberim olmaz.  Bu tanığın nasıl haberi olacak? Tanıklar etkin pişmanlıktan yararlanmak için bize iftira atmıştırö dedi.

HESAP VERECEKLER DERKEN NEYİ KASTETTİNİZ

İddialar arasında "Cemaate himmet verdiğim söyleniyorö diyen Kahya, "Bu tanıklar kendilerini kurtarmak için bizlere iftira atıyorlar. Ama bunlar da hesap verecekö  dedi.

Mahkeme başkanının ifadenin arasına girerek,  "Hesap verecek derken ne kastettiniz? " sorusu üzerine,  Kahya, "Yani bu FETÖ'cüler iftira atıyorlar. Kendilerini kurtarmak için, bu adamlar mahkemelerde hesap verecekler, cezalarını çekeceklerö dedi.

Kahya, Başsavcı Namık Yılmaz'ı iş icabı tanıdığını da kaydederek, "Dostluğum yoktur. Özellikle vali, başsavcı, milli eğitim müdürü, vergi dairesi müdürünü bir grup yapmış tanıklar bunlara bir yerlerden üflenmiş bunlar onlar da üfürüyorlarö diye konuştu.

"PİJAMAYLA EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜM"

Yine iddialar arasında, FETÖ'cülerle gittiği bir villada teravi namazı kıldığının yer aldığını ifade eden Ali Osman Kahya, şöyle devam etti:

"Ben bir kaç kez gittim işadamı F.K'nın evine ama validen başka bir kimseyi görmedim. Vergi dairesi müdürüyle iş adamlarının tepesine çöktüğüm söyleniyor, ihbarcı biliyor ama tepesine çöktüklerimiz şikayet dahi etmemiş. Bu  ihbarı yapan kişinin tespit edilmesini istiyorum. 4 yıldır görevde değilim herhalde görevdeyken korkan iş adamları bu dört yılda herhalde suç duyurusunda bulunurdu.ö

Terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in yazdığı ve evindeki bir kitabın arasında bulunan notla ilgili de ifade veren Kahya, "Kahyaoğlu yazılan not savunmam alınırken bana gösterilmedi. Örgüt elebaşının benim adıma emniyete gönderdiği, evimdeki kitabın arasında bulunduğu söyleniyor.  Bu tamamen komplodur, orijinalini görmek istiyorum. Evimde arama yapılırken ben iştirak ettirilmedim. Polis beni arabamdan inerken gözaltına aldı, üzerimde pijamalarım varken. Üstümü değiştireyim aileme haber vereyim dememe rağmen, buna izin vermediler.  Ben alındıktan 6 saat sonra evimde arama yaptılar. Bu kağıdı  kitabın arasına koymak için beni aramada bulundurmadılar. Bu komployu yaptılar bana. Hukuka aykırı şekilde bekletildim, sebebini bilmiyorum. Gülen'in el yazısı var internette, bu nottaki yazının karşılaştırılmasını istiyorum. Bulunamaz diyebilirsiniz, ama ben Gülen'in el yazısı örneğini de yanımda getirdim diyerek el yazısı örneğini mahkeme başkanına verdi.

Mahkeme heyeti, daha sonra diğer sanıkların savunmalarına geçti.

Halil ÖZÇOBAN/ BURSA, -

===================================================

BİNGÖL'ÜN 100 YERLEŞİM YERİNDEKİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

BİNGÖL'ün Genç İlçesi'ne bağlı 19 köy ile 81 mezra arasındaki bölgede, PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyon öncesi geceyarısından itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı, bugün saat: 16.00 itibariyle kaldırıldı.

Genç İlçesi'ne bağlı 19'u köy, 81'i mezra olmak üzere toplam 100 yerleşim merkezinde 8 Mayıs Pazartesi günü gece saat 00.01'den itibaren uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı bugün saat 16.00'da kaldırıldırıldı. Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C Maddesi gereği, vatandaşların zarar görmemesi amacıyla belirtilen (Karcı, Yelkaya, Üçgül, Döşekkaya, Direkli, Ericek, Servi, Harmancık, Çoban Çesmesi, Sarıbudak, Yaydere, Büyükçağ, Çevirme, Yayla, Şehitköy, Yeniyazı, Doğanca, Bulgurluk ve Yolaçtı köyleri ile bu köylere bağlı mahalle ve mezralar ( Ekincik, Dergek, Koyunlu, Ekmekli, Demirlibağ, Karaoluk, Boğaziçi, Gökçebağ, Gelincik, Gölyanı, Arıtaş, Büyükköy, İbrahimler, Sancaklı, Küplüce, Kocakaya, Usluca, Taşören, Ekinli, Çomak, Aktoprak, Dedeçavuş Erdem, Yeniçevre, Armağanlı, Doludere, Oluklu, Evrencik, Bançebaşı, Saklıca, Ericek, Akıncı, Akçasüt, Çetinkaya, Toklu, Coşkunlar, Varvusan, Selila, Mezraa, Hasenan, Taşkapı, Üzümcük, Mezraayısağır, Havrir, Çiçekli, Tepecik, Eskiköy, Bağış, Ulutaş, Alan, Kilimli, Yazmalı, Savaş, Taşkapı, Aslancık, Yuvalı, Gümüşlü, Köklü, Açıkkalın, Kazancık, Fırat, Kaldırım, Işıkoluk, Tepecik, Kirişli, Konacık, Yumrulu, Tımarlı, Abdi, Kulincik, Arpaçay, Düzyayla, Dibek, Bürnek, Develi, Direkli, Bulgurlu, Sağlık, Çevreli, Kozankaya, Ürünlü ve Karaoluk) bölgelerde 8 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 00.00'dan itibaren geçerli olmak üzere duyurulan yasaklama kararı, 8 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 16.00 itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz" denildi.

BİNGÖL,

=========================================================

AYDINLI GAZETECİ ULUCAN CİPİYLE KAZA YAPTI; EŞİ ÖLDÜ, 4 YARALI

AYDIN'ın Buharkent İlçesi'nde gazeteci Gürhan Cem Ulucan (41) yönetimindeki cip, şarampole devrildi. Kazada Gürhan Cem Ulucan'ın eşi Gülcan Ulucan (39) öldü, kendisi ile erkek kardeşi ve ölen eşinin ilk kocasından olan 2 kızı yaralandı.

Kaza, bugün saat 07.45 sıralarında, Denizli- Aydın Karayolu Gencelli Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Denizli'den Nazilli yönüne gelen gazeteci Gürhan Cem Ulucan yönetimindeki 09 ND 697 plakalı cip, Gencelli yakınlarında bilinmeyen nedenle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada Gürhan Cem Ulucan'ın eşi Gülcan Ulucan, aracın açık olan sunroof'undan dışarı fırladı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine kaza yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Gülcan Ulucan'ın kaza yerinde öldüğü belirlendi. Kazada Gürkan Cem Ulucan ve kardeşi Gökhan Ulucan (39) ile Gülcan Ulucan'ın ilk eşinden olan kızları Derin Doğan (4) ve Nehir Doğan (9) yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumlarının iyi olduğu belirtldi.

Aydın'da yayınlanan yerel Denge Gazetesi Haber Koordinatörü Cem Ulucan'ın hemşire olan eşi Gülcan Ulucan'ın ölümü, sevenlerini üzüntüye boğdu. Gazeteci Cem Ulucan Nazilli Devlet Hastanesi'nde görev yapan hemşire Gülcan Ulucan ile 24 Ekim 2015'te evlenmişti.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı, gazeteci Gürhan Cem Ulucan'ın kazada ölen eşi Gülcan Ulucan'ın, yarın öğlende, Nazilli'deki Yeni Sinan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

Haber: Burhan CEYHAN / AYDIN, -

=================================

İtfaiye aracını gelin arabası yaptı

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde yaşayan itfaiye memuru Emin Sezgin en mutlu gününde, gelin Pelin Ünsal'ı almaya, çiçeklerle süslediği itfaiye aracıyla gitti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş İtfaiye Birimi ekipleri, gelin arabası gibi süsledikleri itfaiye aracı ile bu kez yangın yerine gelin almaya gitti. Ödemiş itfaiyesinde görevli memur Emin Sezgin (27), 23 Eylül 2016 tarihinde yüzük takarak nişan merasimi yaptığı, bir elektrik şirketinde abone sorumlusu olarak çalışan Pelin Ünsal (27) ile dün (pazar) hayatını birleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden gerekli izinleri alan Sezgin, itfaiye aracını gelin arabası yerine kullandı. Ödemiş'in İnönü Mahallesi Tütüncüler Sokak üzerinde bulunan gelin evine gelen itfaiye aracı, meraklı bakışları üzerinde topladı. İtfaiyenin siren seslerini duyan vatandaşlar, aracın gelin arabası olduğunu görünce şaşkınlık yaşadı. Mesai arkadaşlarıyla birlikte kız evine gelen damat Emin Sezgin, gelin Pelin Ünsal'ı aldıktan sonra alkışlar eşliğinde düğünün yapılacağı düğün salonuna doğru yol çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Damat Emin Sezgin gelin Pelin Ünsal'ı almaya gelirken görüntü,

-Gelin ve damadın oynamasından görüntü,

-Süslenen itfaiye aracından görüntü.

Haber - Kamera: Faruk ÇARK / ÖDEMİŞ (İzmir),

=========================================

Uyuşturucu satıcılarına operasyon

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri 10 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Şafak vakti yapılan operasyon kapsamında evlerde yapılan aramalarda 663 gram esrar ile ekili vaziyette 21 kök hint keneviri ele geçirdi. Bir eve yapılan operasyonda ise esrar üretmek için yapay ışık, ısıtma sistemi, otomatik sulama, projektör, fan cihazı, otomatik iklimlendirme ve havalandırma sistemi oluşturulduğu tespit edildi.

Operasyon kapsamında İbrahim B., Mustafa G. ve Mesut S. gözaltına alınırken, 1 şüphelinin arandığı belirtildi. Gözaltına alınan şüphelilerin polis merkezindeki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Görüntü dökümü

---------------------

Ele geçirilen uyuşturucudan

Haber- Kamera: ALANYA(Antalya),

=======================================

Genç kuaför adayları huzurevi sakinlerine bakım yaptı

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile İş-Kur işbirliğiyle açılan kuaförlük kursuna katılan kursiyerler, Huzurevi sakini yaşlı kadınlara saç ve cilt bakımlarını yaptı.

Kurs hocası Rukiye Tazegül nezaretinde yaşlıların saç, cilt ve ayak bakımlarını yapan kursiyerler, hem meslek öğrendiklerini hem de öğrendikleri meslek sayesinde huzurevinde kalan yaşlıların bakımını yaparak onların dualarını aldıklarını söyledi. Erdemli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ömer Okur, "Yaşlılarımızın kendileri ile ilgilenenleri gördüklerinde gözlerinin içi güldüğünü gördük. Yaşlılarımızı sevindirdiysek ne mutlu bize, nasıl yaşlıların bakımı için talep geldi ise okullardan da gelen talepleri karşılamaya hazırız" dedi.

İŞ-Kur Erdemli Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Doğan ise, kursa 15 kursiyerin devam ettiğini belirterek, "Kursiyerler kuaförlük kursunda mesleklerini  hem teorik hem de pratik olarak öğrendiler. Bu eğitimlerinin sonucu yaşlılarımızın saç ve cilt bakımlarını yaptılar. Bu sayede onların sosyalleşmelerini sağladık onlara moral verdik" diye konuştu.

Müdür Doğan, bu tür etkinliklerin değişik yerlerde de devam edeceğini vurguladı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Yaşlılara saç bakımı yapılırken

-Yaşlılara pedikür yapılırken

-Yaşlılara cilt bakımı yapılırken

-Toplu genel bakım görüntüsü

-İş Kur müdürü Mustafa Doğan ile röportaj

-Halk Eğitim Müdürü Ömer Okur ile röportaj

Haber -Kamera: Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin),

==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Kahya Çukurca Bingöl PKK Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title