Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Antalya'da IŞİD operasyonuANTALYA'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda 1'i Türk, 3'ü Suriye uyruklu 4 şüpheli gözaltına alındı.

Antalya'da IŞİD operasyonu

ANTALYA'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda 1'i Türk, 3'ü Suriye uyruklu 4 şüpheli gözaltına alındı.

Suriye'deki çatışma bölgeleriyle bağlantılı oldukları iddia edilen şüpheliler, emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Terörle Mücadele ekiplerince adliyeye sevkleri yapılan şüphelilerden yaşlı olanının ayağındaki rahatsızlık nedeniyle yürürken zorlandığı gözlendi. Suriyeli şüphelilerin ifadelerinin alınabilmesi için Arapça dil bilen tercüman çağrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Biri engellie dört şüphelinin TEM ekipleriyle birlikte adliyeye getirilmesi

Engelli şüphelinin bastonuyla yürürken yanındaki genç şüphelinin ona yardımcı olması

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

=====================

CHP'li kadın vekillerden 'ayrımcılık' iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ve Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, kadın milletvekilleri olarak mecliste de ayrımcılığa uğradıklarını savundu. Genel Başkan Yardımcısı Altıok, mecliste "Bir kadın olarak sus" denilerek erkek milletvekilleri tarafından uyarıldıklarını ileri sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Manisa'da CHP İl Başkanlığı binasını ziyaret etti. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut ve İl Başkanı Halil Tokul ile birlikte basın açıklaması yapan Zeynep Altıok, kadınlara seçme ve seçilme hakkının 82 yıl önce verilmesine rağmen, ayrımcılığa uğradıklarını savundu. Altıok, "Ayrımcılığın doruk yaptığı günlerde kadın olarak bundan nasibimizi alıyoruz. Kürt olanların ayrıştırıldığı bir iktidarın karşısında hem Alevi hem de kadın olduğunuzu düşünün, katmer katmer çoğalan bir mağduriyetle karşı karşıya kalıyoruz. Böyle bir ataerkil yaklaşımın karşısında kadına karşı şiddetin artması da normaldir. Ben de meclis çatısı altında, 'Bir kadın olarak sus' uyarısını bizzat duyanlardan biriyim. Mecliste bu ayrımcılığı hissediyoruz. Çok çirkin söylemlerin olduğu bir meclis ortamı var. Zaten söz hakkının kimlere verildiği, o yıkıcı dilin kadınları hedef aldığı sabittir" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de, mecliste oturumların "Sayın milletvekilleri ve bayanlar" şeklinde açıldığını belirterek, "Bizi bir türlü sayın milletvekili başlığı altına alamıyorlar. Yakında kadın aslında insan mıdır paneli yapma noktasına gelecekler. Oturumların bu şekilde açılmaması için itiraz ettik" diye konuştu. Kadın erkek eşitliğine inanılmayan bir ülkede yaşadıklarını söyleyen Biçer, kadının sadece siyasal İslamcı bir akılla konumlandırıldığını savundu.

KADININ YERİNİ RAKAMLARLA ANLATTI

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, şanslı bir kadın olduğunu belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekilliği sıralamasında yerini verdiği kişi olduğunu hatırlattı. Çalışma hayatında, eğitimde ve siyasette kadının hep geride kaldığını savunan Altıok, Türkiye'de 2 milyon 600 bin okuma yazma bilmeyen kişiden 2 milyon 200 bininin kadın olduğunu söyledi. Altıok, "Kadınlar okumazsa Türkiye ilerleyemez, çağdaşlaşamaz. Kadınların istihdama katılımı fazla olsa Türkiye'de kişi başına düşen gelir yüzde 20 artacak. Kadın ekonomide ne kadar güçlü olursa, ne kadar katkı sağlarsa Türkiye de o kadar zengin olur. Kadınların çalışma hayatı içindeki yerini düzeltmemiz gerekiyor" diye konuştu. Sadece bir kadın bakan olduğunu ve AK Parti tarafından vitrin olsun diyerek atandığını iddia eden Altıok, "Siyasete katılım açısından da 182 ülke arasından 162'inci sıradayız. 1934 yılından günümüze dek milletvekillerinden sadece 236'sı kadın olabilmiş. Dünya Ekonomik Forumu 2016 raporunda kadınların siyasete katılımında 113'üncü sıradayız. Birleşmiş Dünya verilerine göre tüm dünyada kadın milletvekili oranının ortalaması yüzde 22, bizde ise yüzde 15'tir" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Toplantıdan detay ve genel görüntü,

-CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in konuşması,

-Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok'un konuşması.

Haber - Kamera: Nermin UÇTU/MANİSA,

=====================

Halk otobüsü şoförü yolcu bayılınca otobüsle acil servise kadar gitti

ÇORUM'da 19 yaşındaki Didem Polat, evinden çarşıya giderken bindiği halk otobüsünde bayıldı. Durumu fark eden şoför, dörtlüleri yakıp rahatsızlanan Polat'ı otobüsle hastanenin acil servisine kadar götürdü.

Çorum'da oturan Didem Polat, öğle saatlerinde evinden çıkarak çarşıya gitmek için Mimar Sinan- Buhara seferini yapan 14 nolu halk otobüsüne bindi. Yolcular genç kızın bayıldığını görünce durum otobüsün şoförüne söyledi. Kısa süreli paniğin ardından otobüsün şoförü Mustafa Ünver, Didem Polat'ın bilincinin yerinde olmadığını görünce, baygın haldeki genç kızı hastaneye götürmek için yola çıktı. Şoför Mustafa Ünver, otobüsü Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önüne kadar götürerek, Polat'ı sağlık ekiplerine teslim etti. Otobüsün içerisinde sedye ile alınan Polat, tedavi altına alındı.

Otobüsün sürücüsünün bu örnek davranışı, diğer yolcular tarafından da takdirle karşılandı. Otobüs sürücüsü Mustafa Ünver, "Ben görevimi yaptım. Kızımız rahatsızlandı. Bende dörtlüleri yakarak hastane acil servisine kadar içindeki yolcularımla birlikte hastaneye kadar götürdüm.ö dedi. Yaşananları otobüsün güvenlik kamerası an ve an kaydetti.

Görüntü Dökümü :

-----------------------

Bayılan yolcunun başında toplanan diğer yolcular

Otobüs şoförünün hastaneye gidişi

Halk otobüsünün acil önüne gelişi

Bayılan yolcunun sedyeye taşınması

Otobüs şoförü Mustafa Ünver ile röportaj,

Halk otobüslerinden detay

Acil önü detay

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR/ÇORUM,-

======================

Gençlerin yan bakma kavgası hastanede son buldu

KAYSERİ'de, iki grup arasında iddiaya göre yan bakma nedeniyle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olayda 2 kişi bıçakla yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Melikgazi İlçesi Çorakçılar Mahallesi Yunusemre Caddesi'nde yaşanan olayda iddiaya göre yan bakma nedeniyle iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavga dönüşmesiyle aynı grupta olan Muhammet Sena B. (18) ve Göknur A. (20) tanımadıkları 1 kişi tarafından bacaklarından bıçaklandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralı 2 genç, ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırılırken, şüpheli ise kaçarak kayıplara karıştı.

Tedavi altına alınan mağdurların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Bıçaklanan mağdurların hastaneye getirilişi

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

=========================

Sahibinin elinden kaçan at, zor anlar yaşattı

ŞANLIURFA'da, sahibinin elinden kaçan at, trafikteki sürücülere zor anlar yaşattı.

Paşabağı Mahallesi'nde akşam saatlerinde sahibinin elinden kaçan at, yolda araçların arasında koşuşturmaya başladı. Yolda sahibini peşinden koşturan at, sürücülere zor anlar yaşattı. Karayolunda bir süre tehlike oluşturan at, izini kaybettirip gözden kayboldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Vatandaşların atı kovalaması

Atın araçların arasından kaçması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

===========================

Mağazadan 35 bin liralık cep telefonu hırsızlığı

GAZİANTEP'te kimlikleri belirsiz kişiler, vitrin camını kırıp girdikleri mağazada bulunan 35 bin lira değerindeki 16 akıllı cep telefonunu çaldı.

Olay, bu sabaha karşı Alleben Mahallesi'nde meydana geldi. Kıbrıs Caddesi'ndeki bir mağazanın vitrin camını kırarak giren kimlikleri belirsiz kişiler, tezgahta bulunan 16 akıllı cep telefonunu çalıp kaçtı. Sabah saatlerinde işyerine gelince camının kırık olduğunu gören ve 35 bin lira değerindeki 16 cep telefonunun çalındığını anlayan mağaza sorumlusu İbrahim Büyükaçıkgöz polise haber verdi. İhbarla mağazaya gelen polisler, parmak izi alıp çevredeki güvenlik ve MOBESE kameralarının kayıtlarını inceleyerek şüphelilerin kimliklerinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

Mağaza sorumlusu Büyükaçıkgöz, hırsızların kısa sürede yakalanarak cezalandırılmasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Hırsızlık yapılan mağaza

Mağazadaki boş tezgah

İbrahim Büyükaçıkgöz'ün konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

==================================

Akkuyu'da keşif yenilendi

MERSİN'in Gülnar İlçesi'ne kurulacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için çıkan olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna yapılan itiraz sonrası görevlendirilen keşif heyeti incelemelerini tamamladı.

Keşfe, bilim insanlarından oluşan heyetle birlikte, Adana'dan ve Mersin'den davacı çevreci sivil toplum kuruluşları temsilcileri, avukatlar ve CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı katıldı. Jandarma ve polisin geniş güvenlik önlemi altında Akkuyu Nükleer Güç Santrali sahasında yapılan çalışma sırasında açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, birçok kez bölgenin nükleer santral yapımına uygun olmadığının söylenmesine rağmen dikkate alınmadığını belirtti. Atıcı, "Biz burada nükleer santral yapılmasının hem çevreye, hem insana, hem de canlılara olumsuz sonuçlar doğuracağını anlatmaya çalıştık. Mersin herkese aittir. Burada yapılacak olan bir nükleer santral dönüp bütün Mersinlileri vuracak. Burası Ecemiş fay hattının olduğu yerde. Bir kaza durumunda yayacağı ışınlarla bütün çocukları, insanları kanser yapacak dedik. Bunu derken, şirketin avukatı yerinden fırladı ne yapalım kardeşim, 81 vilayetin hiç biri istemiyor diyerek bir itirafta bulundu" diye konuştu.

Keşifle ilgili hukuksal süreci aktaran Mersin Çevre ve Doğa Derneği Silifke Temsilcisi Avukat Ayşe Doğan, bölgenin jeofizik anlamında santrale uygun olmadığını ve itirazlarının başında bunun geldiğini ifade söyledi. ÇED Raporu'nun eksik ve hukuken hatalı olduğunu savunan Doğan, "Gördüğünüz bu cennet parçasını, vatan toprağını cehenneme çevirmiş durumdalar" dedi.

Haber: Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), -

======================================

Beyin damarlarındaki baloncuklar ameliyatsız tedavi edildi

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi Devlet Hastanesi'ne şiddetli başağrısı şikayetiyle başvuran 44 yaşındaki Müzeyyen Sadıç'ın beyin damarlarında tespit edilen baloncuklar, ameliyatsız tedavi edildi.

Çorlu'da yaşayan 5 çocuk annesi Müzeyyen Sağdıç, şiddetli baş ağrısı şikayetiyle İlçe Devlet Hastanesi geldi. Burada ilk müdahalenin ardından beyin damarlarında baloncuklar olduğu tespit edilen Sağdıç yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Çorlu Devlet Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Yaşan Türk, Sağdıç'ın beyin damarlarında baloncuk tespit etmelerinin ardından uyguladıkları ameliyatsız tedaviyle hayatta kalmayı başardığını söyledi. Türk,"Hastamız beyin kanaması ile bizim hastanemize yoğun bakıma kabul edildi. Daha sonra yoğun bakımda stabilizasyonu yapıldıktan sonra anjiyoya aldık ve yapılan anjiyoda hastanın iki tane baloncuğu tespit edildi. Daha sonra bunların endovasküler yani damar içinden tedavilerinin uygun olduğunu değerlendirdikten sonra, tedavisine karar verildi. Hastanemizde var olan çok donanımlı bir anjiografi sayesinde yaklaşık 3,5 saatlik bir operasyonla hasta, damar içerisinden tedavi edildi ve hastanın şu an 15'nci günü ve serviste tamamen iyi olduktan sonra taburcu olmasına karar verdik" dedi.

"HAYATTA KALMASI MUCİZE SAYILIR"

Genelde beyin kanaması geçiren hastaların baloncuğun yırtılmasına bağlı meydana gelen beyin kanamalarında hayatta kalmalarının zor olduğunu söyleyen Dr. Yaşar Türk, "Bu hataların üçte biri maalesef hastane kapısına varmadan hayatını kaybediyor. Geriye kalan hastaların da yarısı hastane içerisinde bütün müdahalelere rağmen ilk 1 ay içerisinde hayatını kaybediyor. Geriye kalan üçte bir kısmın yarısı da ömür boyu birine bağımlı hale geliyor. Bu hastanın bu sıkıntıları yaşamaması bir mucize sayılır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Hastadan detaylar

-Dr. Yaşar Türk ile röp.

-Genel detay

-Hastane tabelası

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yaşar Türk Antalya Mersin Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title