Haberler

Dha Yurt Bülteni-13

İlahiyatçı- yazar İhsan Eliaçık Kayseri kitap fuarına alınmadıİLAHİYATÇI-yazar İhsan Eliaçık, Kayseri 1.Kitap Fuarı'na girmek üzereyken bir grup genç sözlü hakaretine uğradı.

İlahiyatçı- yazar İhsan Eliaçık Kayseri kitap fuarına alınmadı

İLAHİYATÇI-yazar İhsan Eliaçık, Kayseri 1.Kitap Fuarı'na girmek üzereyken bir grup genç  sözlü hakaretine uğradı. Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen fuarda söyleşi yapacak ve imza günü düzenleyecek yazarların imza günü ve söyleşi listesinin yer aldığı etkinlik ajandasında Eliaçık'ın isminin bulunmadığı bildirildi.  Araya giren polis yazara fiziki saldırı yapılmaması için, ikna ederek fuar alanından uzaklaştırdı.

OLAY NASIL BAŞLADI ?

Bu gün  14.00 sıralarında sayıları 20 kişiyi bulan bir grup, ilahiyatcı -yazar, Antikapitalist Müslümanlar adıyla tanınan İslami-politik oluşumun ünlü isimlerinden İhsan Eliaçık'ın Kocasinan ilçesi Dünya Ticaret Merkezindeki fuar alanını terk etmesini ayrılmasını isteyerek Eliaçık'a  sözlü hakaretlerde bulundu. Güvenlik Şubesi, Çevik Kuvvet, Güven timlerinden oluşan ve fuar alanında görevli resmi ve sivil Eliaçık'ın etrafını sararak, grubun fiziki müdahalede bulunmasına mani oldu. Aslen,Kayseri'li olan Eliaçık, daha sonra polis tarafından fuar alanından uzaklaştırıldı. Yazar İhsan Eliaçık kendisini ikna etmeye gelen fuar yetkililerine " Üç beş kişinin saldırısıyla buradan gidecek değilim. Bunlar tutulmuş gruplar. Beni tehdit ettiler. Bana konuşma  ve imza etkinliği vermeyeceklerini, kendi imkanlarınla  geleceksen gel dediler. Ben de kendi imkanlarımla geldim. Şimdi de içeri almıyorlar. Bakın burada benim de gözüme bakanlar vardı. Onlara da slogan attırsam, birbirlerine girerlerdi. Toplumsal olay çıkacaktı. Polisler rica etti ve dışarı çıktım. Şimdi de fuarın dışında oturuyorum.Gerilim olsun istemiyorum"diye seslendi. Fuar yetkilisi ise " Hocam bu yaptıklarınızla, attığınız twitlerle olayı kaşıdınız." yanıtını verdi. Eliaçık,gazetecilere " Yapılanlar ayıptır. Bir yazara bu yapılmaz. İnsanlar kitaplarını imzalatmaya geliyorlar. Kitabımı imzalatmak isteyenlerle, fuar alanına sokmak istemeyenler geriliyor. Gruplar oluşturuluyor. Bunlara meydan vermemek için buradan gidiyorum. Herkes bilsin ki ben zorbalığa boyun eğen biri değilim"

GERGİNLİGE ELİAÇIK'I ATTIĞI TİVİT  YOL AÇTI

Eliaçık'ın kitaplarını basan  Tekin Yayınevi, yarın kapanacak fuar öncesi Twitter hesabından Yayıncılar Birliği'ne yönelik "Toplanıyoruz, tüm yayıncılara çağrımızdır" mesajıyla görüntüleri ulusal medyayla paylaştı. Gelişmelerden haberdar olan CHP Kayseri milletvekili  Çetin Arık ve CHP il başkanı Feyzullah Keskin ve bir grup partili Kitap Fuarına giderek, yazara destek verdi. İhsan Eliaçık'ın dün 15.23'de " Kayseri Belediye başkanı beni kitap fuarına sokmamakla,kitap fuarına sokmamakla tehdit ediyor. Gel ve o dediğini yap."şeklinde tivit attığı, gerginliğe bu tivitin yol açtığı öne sürüldü. Eliaçık'ın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 90 sayfalık etkinlik ajandasının bu günki imza günü ve  fuardaki konuşmacılar listesinde adının bulunmadığı söyleşi listesinde Canan Karatay,Hikmet Anıl Öztekin, Cansu Canan Özgen,Kahraman Tazeoğlu, Sevda Türküsev, Balçicek İlter, Sibel Eraslan, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Kemal Sayar. imza etkinliklerinde ise, Müştehir Karakaya, Osman Çeviksoy,Mustafa İba Korkmaz, Nazmi Şimşek, Özkan Öze,İrfan Gürkan Çelebi, Tarık Uslu, Canan Karatay,Ufuk Tufan, Dilara Keskin, Emre Gül, Koray Yersüren, Yusuf Piliç Mehmet Esen, İbrahim Sibel Eraslan, Vedat Sağlam, Canan Tan, Ali Öztunç gibi isimler yer aldı. Ancak,Tekin Yayınevi,bu gerginliğe ve İhsan Eliaçıak'ın fuara davet edilmemesine rağmen kendi sosyal medya hesaplarından İhsan Eliaçık'ın fuarda  saat 14.00-18.00 arasında imza günü olduğunu duyurdu. Aynı yayınevi, Kitap fuarının birinci  günü yazar Hanefi Avcı, ikinci günü Enver Aysever'i Kayseri'deki fuara getirmiş, bu yazarların isimleri  Büyükşehir Belediyesi tarafıandan etkinlik ajandasında yer alıp, bilbord ve  afişlerle duyurulmuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Yazar İhsan Eliaçık'a saldırılmaya çalışırken polislerin araya girmesi

Polislerin saldırganları uzaklaştırma çalışması

Polis ve fuar görevlilerin yazar Eliaçık'ı ikna çalışması

Yazar İhsan Eliaçık'ın açıklaması

Diğer detaylar

6 dakika 54 saniye /220 MB

Haber: -Kamera: İlyas KAPLAN / KAYSERİ,

==============================================

KKTC'li Bakan Atun: Deniz altından elektrik naklinde son aşamaya gelindi

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye'den KKTC'ye deniz altından elektrik nakli projesinin son aşamaya geldiğini belirterek, "İnşallah önümüzdeki kısa sürede, 1-2 ay içerisinde son imzalar atılarak proje uygulanmaya başlayacaktır" dedi.

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen TESKOMB Eğitim Toplantısı'nda konuştu. Türkiye Cumhuriyeti tarafından 2011 yılında Halkbank üzerinden Kuzey Kıbrıslı esnafa da kredi verilmeye başlandığını hatırlatan Atun, "2009 yılından bu yana yapılan yatırımlarla birlikte yıllık turist sayısı 350 binlerden 1.5 milyonlara ulaşmak üzeredir. Yolcu hareketleri 850 bin yolcudan 4 milyon yolcuyu bulmak üzere. İhracat o dönem 90 milyon TL'den bugün 300 milyon TL'ye dayanmıştır. KKTC haliyle 2009 yılındaki cari açık ve bütçe açığını bugün cari fazla ve bütçe fazlası olarak vermiştir" dedi.

"RUMLARIN İSTEDİĞİ TEK ŞEY ADANIN TAMAMINA HÜKMETMEK"

KKTC olarak 1974'ten bugüne bütün dünya tarafından tecrit edildiklerini ve ambargolara maruz bırakıldıklarını anlatan Bakan Atun, inanarak, çalışarak Türkiye Cumhuriyeti ile her koşulda beraberce hareket ederek mümkün olduğunca bu ambargoları da aştıklarını belirtti. KKTC'nin bugün anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin güney sahillerinin devamı olduğunu aktaran Bakan Atun, Kıbrıs'ın birleşmesi konusunda Rumlarla yaptıkları görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını da hatırlattı. Bakan Atun, şöyle dedi: "Kıbrıs Türk tarafı olarak KKTC Cumhurbaşkanı'nın da birçok olumlu adımına rağmen, birçok olumlu açılıma rağmen Rum yönetiminin talepleri bitmek bilmiyor. Rumların istediği, talep ettiği tek şey, adanın tamamına hükmetmek, Kıbrıs Türkleri var olacaksa ancak bir azınlık olarak, Rumların hakimiyetini kabul eden bir azınlık şeklinde adada yaşamalarıdır. Bunu da bizim kabul etmemiz mümkün değildir."

ELEKTRİK NAKLİ PROJESİ İMZAYA KALDI

Türkiye'den KKTC'ye su temin projesinin uygulamaya girdiğini ve 3 yıl içerisinde bu suyun tarım anlarında da kullanılmaya başlanacağını belirten Bakan Atun, şimdi ise deniz altından elektrik nakli projesinin son aşamaya geldiğini söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'la birlikte bu projeyi de son aşamaya getirdiklerini vurgulayan Atun, "İnşallah önümüzdeki kısa sürede, 1-2 ay içerisinde son imzalar atılarak proje uygulanmaya başlayacaktır. Kıbrıs'ın tamamına yetecek kapasitede denizaltı kablo vasıtasıyla elektrik enerjisi KKTC'ye verilmesi hem bize ekonomik yönden daha bir sürdürülebilir enerji kaynaklarına erişim sağlayacak, hem yenilenebilir enerji kapasitemizi aynı ölçekte değerlendirmemize sebebiyet verecek. Bununla da kalmayacak Güney Kıbrıs'ta şu anda mevcut bulunan bağlantı hattı üzerinden oraya da verilebilecek" diye konuştu.

"TPAO'YA MÜNHASIR YETKİLER VERDİK"

KKTC ile Türkiye arasında yapılan anlaşmalardan birinin de KKTC karasularında doğal kaynakların, doğalgaz ve petrol aranması olduğunu aktaran Bakan Sunat Atun, şöyle devam etti: "Yakın zamanda Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait sondaj gemisi karasularımıza varacaktır. 2011 yılında 30 yıl süreyle tüm haklarımızı kullanmak üzere hem doğal kaynaklarımızı araştırmak, doğalgaz ve petrole erişmek, bunu ticari olarak değerlendirmek ve kullanmak üzere TPAO'ya münhasır yetkiler verdik. Sondaj gemimiz önümüzdeki birkaç ay içerisinde bölgeye gelecektir. Denizlerimizden elde edilecek olan doğal kaynak, doğalgaz hemen en yakın terminal olan Ceyhan'a denizaltı boru hattı vasıtasıyla nakledilecektir. Kıbrıs adasının bizim karasularımızda elde edilecek olan doğalgaz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli kaynakları demektir. Bunun böyle bilinmesini isteriz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Salondan genel görüntü

Bakan Sunat Atun'un konuşması

Detay görüntüler

03.14"

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

==============================================

Maytap ormanı yakacaktı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, çocukların attığı öne sürülen maytap, orman yangını çıkardı. Vatandaşların ve itfaiyenin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü.

İçmeler Mahallesi Turunç yolu üzerindeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda, bugün saat 14.50'de, çocuklar tarafından atıldığı sanılan maytap yangın çıkardı. Bölgeden yükselen dumanları gören vatandaşlar yangını, itfaiye ve polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, çevre güvenliği aldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait iki itfaiye ekibi de su sıkarak yangına müdahale etti. Yangın, yarım saat süren müdahale sonucu büyümeden söndürüldü. İtfaiye ekipleri, 200 metrekare alanın yandığı ve üç kızılçam ağacının zarar gördüğünü bildirdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri de inceleme yaptı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Görgü tanıkları, "Çocuklar burada oyun oynuyordu. Yüksek sesleri duyunca bakmaya geldiğimizde dumanların yükseldiğini gördük. İtfaiye ve polisi arayıp, kendi imkanlarımızla müdahale etmeye çalıştık" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

İtfaiye müdahale genel görüntü

Yangın yerinden itfaiye ekiplerinin müdahalesi(alevsiz)

Yangını ihbar eden ve müdahale eden vatandaşlarla röportaj

1 dakika 33 saniye-112 MB

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

===============================================

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş'ten yıpranma payı müjdesi

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının tamamının faydalanacağı yıpranma payının yakın zamanda geleceğini ifade ederek, "AK Parti'den bir yetkili bizlere ifade etti. Yakın zamanda yıpranma payını sağlık çalışanlarına Sağlık-Sen ailesi olarak hediye edeceğiz, duyuracağız" dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sendikalarının Sivas Şubesinin il divan toplantısına katılmak üzere kente geldi. Kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Memiş, ülke gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çözüm odaklı bir sendikacılık anlayışlarının olduğunu ifade eden Memiş, "Aldanmayan ve aldatmayan sendikacılık anlayışımızla, çözüm odaklı sendikacılık anlayışımızla, diyaloğa açık sendikacılık anlayışımızla müzakere masalarında çalışanlarımızın sorunlarını gündeme taşıdık. Toplu sözleşme sürecinden sonra onlarca, yüzlerce kararın altına imza attık" ifadelerini kullandı.

"GÖREVDE YÜKSELME SINAVI AÇILACAK"

Geçen sene yapılan görevde yükselme sınavının yönetmelik nedeniyle iptal edildiğini, bu sınavın önümüzdeki günlerde yapılacağını ifade eden Memiş şöyle konuştu:

"Görevde yükselme için geçtiğimiz sene sınav açıldı ama çerçeve yönetmelik nedeniyle bu sınavların iptali söz konusu olmuştu. Bu sene içerisinde inşallah görevde yükselme sınavı açılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda da önümüzde ki hafta görevde yükselme sınavının duyurusu yapılacak. Ciddi anlamda kadro alındı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda çalışan arkadaşlarımız bunu çalışanlarına ifade edebilirler. Sağlık Bakanlığı'nda da inşallah bu yıl içerisinde açılacağını ifade etmek istiyorum. Yine bunun yanında özellikle üniversite hastanelerimizin sorunlarına kısaca değinmek istiyorum. Üniversiteler çok sıkıntıda. Ekonomik anlamda ciddi sıkıntıları var. Sadece Cumhuriyet Üniversitesi'nde değil Türkiye'nin bütün üniversitelerinde bir keşmekeşlik var. Üniversitelerin ayaklanması, eğitim araştırma moduna yeniden döndürülmesi ve güçlendirilmesi için de bizim Sağlık-Sen olarak birçok önerimiz olmuştu. Önümüzdeki süreçte Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) alınan kararların uygulanması noktasında biz de bu sürecin takipçisiyiz. Sözleşmelilerin, taşeronların kadroya geçirilmesi, bilimsel çalışmalara yüzde onluk bir genel bütçeden pay verilmesi başta olmak üzere üniversitelerin de ekonomik anlamda rahatlatılması ve orada hizmet eden arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını almasını sağlamış olacağız."

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YIPRANMA PAYI"

Sağlık çalışanlarının tamamını kapsayacak şekilde bir yıpranma payının yakın zamanda geleceğini vurgulayan Memiş şunları dile getirdi: "AK Parti'den bir yetkili bizlere ifade etti. Yakın zamanda yıpranma payını sağlık çalışanlarına Sağlık-Sen ailesi olarak hediye edeceğiz, duyuracağız. 550 bin sağlık çalışanının tamamının faydalanması için, içi boş değil içi dolu, emeğimizin karşılığını aldığımız, hak ettiğimiz yıpranma payını aldığımız, geçmiş yıllara dönük yıpranma payını aldığımız bir yıpranma payı mücadelesi vereceğimizi de ifade ediyorum. Kim ne derse desin yıpranmanın adını bilmeyenler bugün yıpranma payını niçin çıkaramadınız diyebilirler. Kolay bir şey değil yıpranma payı. Bir sistemde değişiklik anlamına geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu onun için direniyor." Konuşmaların ardından sendikaya emeği geçenlere ve emekli olanlara plaket verildi. Toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'in yanı sıra İl Sağlık Müdürü Adil Kaya, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Davut Vecdi Ersöz ile sağlık çalışanları katıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Toplantıdan görüntüler

-Metin Memiş'in açıklaması

(179 mb)

Haber-Kamera:  İrfan ÖZŞEKER/SİVAS,

==============================================

Mustafakemalpaşa'da, üretici ve tüketiciyi sevindiren sergi

BURSA'nın Mustafakemalpaşa ilçesinin ticari hayatına değer katan ürünler in sergilendiği "Elimizden Yöremizden" sloganı ile gerçekleştirilen sergi görücüye çıktı.

Mustafakemal Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ilginç "Elimizdern Yöremizden" sloganı ile ilçenin kırsal alanlarında yetiştirilen ürünleri ilçe merkezinde açtığı standlar ile direk tüketici ile buluşturdu. Çiftçilerin ve tüketicinin kazançlı çıktığı bu serginin açılışı nedeniyle tören düzenlendi.  Adnan Menderes Meydanı'nda ki tören, Kestelek halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı. Konukların, saman balyalarının üzerine oturarak izlediği göstei büyük ilgi gördü. Daha sonra konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kırsalda yetişen ürünlerin tanıtım ve satışının sağlanması maksadıyla yapılan Yerel Ürünler Sergisi'nin üretici ve alıcıyı buluşturarak bölge ekonomisine ciddi bir hareketlilik kazandırdıracağını söyledi.  Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan ilçelerinin, dayanıklı gıda ürünlerinin yanı sıra geleneksel ev lezzetlerine de sahip olduğunu söyleyen Sadi  Kurtulan, "Bölgemizde üretim mekanizmasının iki boyutu var. İlkini dayanıklı gıda ürünleri oluşturuyor. Bereketli topraklarımızda yetişen sebze, meyve, ceviz ve asma yaprağı gibi çeşitli lezzetler paketlenerek üreticiye sunuluyor. Üretimin diğer boyutunda ise organik lezzetler var. Karaoğlan'ın kuru fasulyesi, Akçapınar'ın kara inciri, Onaç ve Dorak'ın defnesi gibi daha birçok yerden toplanan yüzde yüz doğal ürünlerle birlikte kasnak ve yayık gibi orman ürünlerimiz var. Bu sergide ürünlerin yanı sıra yapıldığı ev araç gereçleri de bu sergilerde yer alıyor. Yöresel Ürün Tanıtım Günleri, kıyıda köşede kalmış mahalli lezzetlerin coğrafi işaretler başta olmak üzere benzeri belgelendirmelerle tescil edilmesine ve daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olacak. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Törende konuşan Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı, "Hem kış mevsiminde hem de yaz mevsiminde yetişen ürünlerin tamamı bu coğrafyada yetişiyor. 20 çeşit biberin yetiştirildiği başka bir yer bulamazsınız. Bugün dünya sıralamasında bakıldığında, ülkemiz tarımda yedinci sırada. Bu azımsanmayacak bir rakamdır. Nüfusa baktığımızda, oranladığımızda Türkiye'nin tarımla ilgili konumu ve konsepti çok farklıdır. Bugün Mustafakemalpaşa açısından anlamlı bir gün. Bazı ürünleri burada yeni yeni göreceğiz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri yöresel ürünlerin bulunduğu stantları gezerek, üreticilerden yetiştirmiş olduğu ürünler hakkında bilgi aldılar.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-halk oyunları gösterisi

-Başkan Sadi Kurtulan'ın konuşması

-Kaymakam Mustafa Masatlı'nın konuşması

-Standlardan görüntüler

-Protokol üyelerinin standları gezmesi

-üreticilerle ropörtaj

Boyut: 558 mb, Süre: 10,58

Haber: Yasin KESKİN / KARACABEY (Bursa),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İhsan Eliaçık Metin Memiş Sunat Atun Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title