Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)ŞEHİT ASKER İÇİN ULU CAMİDE CENAZE TÖRENİ DİYARBAKIR'ın Kocaköy ilçesinde PKK'lıların saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar memleketi Diyarbakır'da ilk kez Ulu Camide düzenlenen törende kılınan cenaze namazının ardından "Kahrolsun PKK", "Şehitler Ölmez Vatan...

1)ŞEHİT ASKER İÇİN ULU CAMİDE CENAZE TÖRENİ

DİYARBAKIR'ın Kocaköy ilçesinde PKK'lıların saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar memleketi Diyarbakır'da ilk kez Ulu Camide düzenlenen törende kılınan cenaze namazının ardından "Kahrolsun PKK", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları ile kortej eşliğinde toprağa verildi.  Şehidin eşi Mizgin Çağlar törende, "Sen şehit oldun aşkım, şehit oldun işte zaten istiyordun bak şehit oldun,  şehidim, namusum, gururum, babam, ağabeyim, her şeyim" diyerek eşinin tabutuna doğru seslendi. Babası Mehmet Çağlar ise, " Allahıma binlerce şükürler olsun, vatanımız milletimizi sağ olsun, Allah zalimlere fırsat vermesi"dedi.   Kocaköy İlçesi Boyunlu Köyü bölgesindeki operasyonel faaliyetler sonrası İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Harun Yılmazla bulunduğu araca PKK'lı teröristlerin saldırı düzenlemesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman  Çavuş  Hatip Çağlar için tören düzenlendi.  Şehit Çağlar'ın naaşı cenaze namazı kılınmak üzere Sur İlçesindeki tarihi Ulu Camiye getirildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin aldığı ilçede yüksek binalara keskin nişancı özel harekat timleri yerleştirildi. Buradaki cenaze namazına, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Vali Hasan Basri Güzeloğlu,  Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumali Atilla, askeri ve mülki amirler ve vatandaşlar katıldı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Çağlar'ın Babası Mehmet, Annesi Kamile, eşi Mizgin çocukları Hiranur ile Muhammed Üveys ve şehidin kardeşleri de camiye getirilirken, güçlükle ayakta duran eşi Mizgin Çağlar eşinin tabutuna seslenerek "Sen şehit oldun aşkım, şehit oldun işte zaten istiyordun bak şehit oldun, şehidim, namusum, gururum, babam, ağabeyim, her şeyim" dedi.

Acılı aileyi yakınları ile askerler teselli ederken, asker üniforması giydirilen şehidin 6 yaşındaki kızı Hira Nur ile 3 yaşındaki oğlu Muhammed Üveys'in babalarının fotoğraflarına bakarak tabut başına geçmeleri yürek dağladı.  Askerler ve vatandaşların omzunda tekbir getirilerek camiye içerisinde alınan Çağlar'ın cenaze namazı kılındı. Kentte ilk kez bir şehit cenazesi Ulu Camiye getirilerek cenaze namazı kılınırken, duaların ardından camiden alınan Çağlar'ın cenazesini sırtlayan vatandaşlar " Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" sloganları atarak kortej aracına taşıdı. Kalabalık burada sloganlar atarak kortej eşliğinde Ulu Cami önünden Gazi caddesinin bitimine kadar yürüdü. Şehidin cenazesinin mezarlığa götürülüşü sırasında temizlik görevlilerinin selama durduğu görüldü.

Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar'ın cenazesi daha sonra Diyarbakır şehitliğine getirilerek burada askeri tören düzenlendi. Protokol ve yakınlarının da hazır bulunduğu törende şehit Çağlar'ın öz geçmişi okundu. Çağlar'ın 2009 yılında mesleğe başladığı belirtilirken, 14 Temmuz 2016'da Kocaköy İlçe Jandarma Bölük komutanlığı emrinde göreve başladığı ifade edildi. Şehit Uzman çavuş Çağlar için okunan dualar sırasında küçük kızı Hira Nur'un tabut başına gelerek bakması yürek dağladı.  Okunan duaların ardından şehit Hatip Çağlar'ın cenazesi ailesinin isteği üzerine Diyarbakır Şehitliğinde toprağa verildi. 36 yıl sonra ilk kez bir şehit cenazesi Diyarbakır şehitliğine defnedilirken, mezarı başında kuranı kerim okundu. Saygı atışının ardından tören sona ererken, Vali Hasan Basri Güzeloğlu  şehidin eşi Mizgin Çağlar ile babası Mehmet Çağlar'a Türk bayrağını verdi. Bayrağı öpen şehidin Babası Mehmet Çağlar, "Allah'ıma binlerce şükürler olsun, Vatanımız milletimizi sağ olsun, Allah zalimlere fırsat vermesin" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-Alınan güvenlik önlemleri

-Binalardaki özel harekat timleri

-Cenaze aracının gelmesi

-Yakınlarının gelmesi

-Tabut başında şehit eşine seslenen Mizgin Çağlar'ın sözleri

-Kızı Hiranur'un babasının tabutunu öpmesi

-Şehit cenazesinin Ulucamiye taşınması

-Tekbir getiren vatandaşlar

-Şehit Çağlar Kızı ve oğlunun askeri elbiselerle gezmesi

-Şehit oğlunu askerin kucağına alması

-Vali Güzeloğlu'nun camiye gelmesi

-Şehit oğlunu kucağında taşıyan Vali Güzeloğlu

-Cenaze namazının kılınması

-Şehit cenazesinin sloganlar eşliğinde camiden çıkarılması

-Kortej yürüyüşü

-Şehide şehitlik mezarında düzenlenen uğurlama töreni

Şehidin defin edilmesi

-Saygı atışı

-Vali Güzeloğlu tarafından şehit yakınlarına Türk bayrağının verilmesi

-Genel ve detay

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

==============================================

2)ÖĞRENCİYİ 'HIRSIZ' DİYE TEŞHİR EDEN OKUL MÜDÜRÜNE SORUŞTURMA(EK)

MÜDÜR İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü T.Ö.'nün, okula ait dizüstü bilgisayarı oyun oynamak için eve götürdüğü iddiasıyla tüm öğrencilerin karşısına çıkararak, 'hırsız' diye teşhir ettiği 4-A sınıfı öğrencisi S.A.'ya, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan bilgisayar hediye etti. Aynı dakikalarda, yaşananlardan dolayı bunalıma giren okul müdürü T.Ö., evinde ilaç içerek intihar girişiminde bulundu.

Bayramiç İlçesi'ndeki Mustafa Kemal İlkokulu'nun 4-A sınıfı öğrencisi 10 yaşındaki S.A.'nın, okula ait dizüstü bilgisayarı alıp oyun oynamak için eve götürmesi nedeniyle, Müdür T.Ö. tarafından tüm öğrencilerin karşısına çıkartılarak, 'hırsız' diye teşhir edilmesi olayı basına yansıdı. Ardından çok sayıda kişi, taşımalı sistemle Aşağı Şapçı Köyü'nden Bayramiç Merkezi'ndeki Mustafa Kemal İlkokulu'na gelen öğrenci S.A.'ya bilgisayar hediye etmek için harekete geçti. Bugün partisinin Bayramiç Kongresine katılmak üzere İlçede bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, öğrenci S.A., babası Ferdi A. ve okulun rehber öğretmeniyle Hacıkayyum Yeşil Park'ta bir araya gelerek, öğle yemeği yedi.

AK PARTİLİ TURAN BİLGİSAYAR HEDİYE ETTİ

Baba Ferdi A. ve öğrenci S.A.'ya hitaben konuşan Turan, "Talihsiz bir mesele olmuş, üzüldük. Ama bazen bizim bürokratlarımız maalesef bizi üzen, görevlilerimizi üzen söylemler geliştiriyorlar. Ben dün konuyu öğrendim. Başkanımızla da konuyu paylaştık. Bugün sizi ziyaret edelim istedik. Çünkü oradaki idarecimiz çok büyük bir yanlış yapmıştır. Bunun bedelini de hukuken ödeyecektir. İl Milli Eğitim Müdürümüzle de görüştük. Bir öğrencimizin çocukluğundan kaynaklanan hatası olabilir. Bunun telafisi, bunun uyarılması böyle olmaz. Hem o öğretmenin hatasından dolayı özür diliyoruz sizden, hem de size bir bilgisayar hediye etmek istiyoruzö dedikten sonra, öğrenci S.A.'ya dizüstü bilgisayarı verdi. Öğrenci S.A.'nın mutluluğu yüz ifadesinden okundu.

MÜDÜR İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Aynı dakikalarda, olay nedeniyle 15 gün izin alıp, emekliliğini isteyen Okul Müdürü T.Ö., Çanakkale Merkezi'ndeki evinde bir miktar ilaç içerek intihar girişiminde bulundu. Evdeki yakınları, 112 Acil Servisi arayıp yardım talep etti. Eve gelen ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Okul Müdürü T.Ö.'ye ilk müdahale yapılarak, midesi yıkandı. Doktorlar, Müdürün bilincinin açık ve sağlık durumunun da iyi olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Bülent Turan'ın öğrenci S.A.'ya dizüstü bilgisayar hediye etmesinden görüntü.

Bülent Turan'ın öğrenci S.A., babası Ferdi A. ve rehber öğretmen ile yemek yemesinden görüntü.

Haber-Kamera: Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale),

====================================================

3)OKUL YOLUNDA ÖLDÜRÜLEN  KÜÇÜK ZEYNEP SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, annesiyle okula giderken M.S.M.'nin (Mehmet Salik Mumcu) pompalı tüfekli saldırısında yaşamını yitiren 6 yaşındaki Zeynep Çeliksoy'un Bursa Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından babası Feray Çeliksoy tarafından alınan cenazesi, bugün öğlende Balıkesir Paşaalanı Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Çeliksoy'un babası Feray Çeliksoy'un yanı sıra dedesi Mustafa Çeliksoy, diğer yakınları ve komşuları katıldı. Çeliksoy'un aynı olayda yaralanan annesi Zeynep İrvanlıoğlu Çeliksoy ise tedavisinin Edremit Devlet Hastanesi'nde sürmesi nedeniyle cenazeye törenine katılamadı. Kızının tabutu yanındaki banka oturup taziyeleri kabil edip, gözyaşı döken Feray Çeliksoy'u, arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Kılınan namazın arından tabutu babası ve namaza katılanlar tarafından bir süre omuzlarda taşınan küçük Zeynep, Çınarlıdere Mezarlığı'na götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Baba Feray Çeliksoy taziyeleri kabul ediyor

-Cenaze namazının kılınması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hilmi DUYAR / BALIKESİR,

===================================================

4)HAMİLE EŞİNE İŞKENCE YAPMADAN ÖNCE EVDE SAKLANIP ÇOCUKLARIN UYUMASINI BEKLEMİŞ

GAZİANTEP'te 29 yaşındaki Mehmet Ali Aşık'ın 15 haftalık hamile ve 3 çocuğunun annesi olan eşi 26 yaşındaki Çağlar Aşık'a bıçak ve tüfekle yaralamadan önce evinde gizlenip çocuklarının uyumasını beklediği ortaya çıktı. Hastanede tedavisi süren Çağlar Aşık ise bacağının kesildiğini bilmiyor. Beydilli Mahallesi'nde geçen pazartesi gece meydana gelen olayda iddiaya göre, işçi olarak çalıştığı fabrikadan 3 ay önce ayrılan Mehmet Ali Aşık, 1'i erkek 3 çocuğunun annesi olan 7 yıllık eşi Çağlar Aşık'ın ağzını bağlayıp tartaklayıp kollarından bıçakladıktan sonra, sol bacağına pompalı tüfekle ateş etti. Sol dizine isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Çağlar Aşık, silah sesini duyanların çağırdığı ambulansla Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan kadının parçalanan bacağı dizden kesilirken, Ortopedi Servisi'nde tedaviye alındı.

BACAĞININ KESİLDİĞİNİ BİLMİYOR

Mehmet Ali Aşık, eşine yaptığı işkence sonrası gözaltına alınıp tutuklanırken, Çağlar Aşık'ın kendine geldiği ve psikolojisinin iyi olmadığı belirtildi. Karnındaki 15 haftalık bebeğin, kadına ilaç verilebilmesi için alınmasını beklediklerini anlatan yakınları, Çağlar Aşık'ın henüz bacağının kesildiğinden haberinin olmadığını ve olayın şokunu atlatamadığını söyledi.

EVDE SAKLANIP ÇOCUKLARIN UYUMASINI BEKLEMİŞ

Kemal ve Döne Sönmez çiftinin 2'si kız 5 çocuğundan en küçüğü olan Çağlar Aşık'ın ağabeyi Mustafa Sönmez, ablası ve eşi Mehmet Ali Aşık'ın, 3 ay önce tartıştıklarını söyledi. Bu tartışmanın ardından babaevine dönen kardeşinin eşiyle yeniden barışması üzerine 2 ay önce babasının kendi binasındaki bir daireyi barışan çift için döşeyip yerleştirdiğini anlattı. Mustafa Sönmez, eniştesi Mehmet Ali Aşık'ın, evde gizlenip eşinin çocukları uyutmasını beklediğini ve bu sırada evdeki bazı ziynet eşyalarını aldığını öne sürerek, şunları söyledi:

"Amcam bize misafirliğe gelmişti. Kardeşim sofrayı toplayıp aşağıya, evine iniyor. Aşağıya indiklerinde kızlarını yataklarına yatırıyor. Küçük olan çocuğunu da minderin üzerine yatırıyor. Kendisi de o sırada başını yastığa koyuyor ve dalıyor. Eşi önceden gelmiş ve evi kurcalamış. Sonra bir elinde pompalı tüfekle, diğer elinde bıçakla gelip kardeşimi uyandırıyor. Kalkmasını söylüyor ve kardeşimi diğer odaya kadar sürükleyerek götürüyor. Kimse içeriye girmesin diye kapıyı kapatıyor ve kardeşime 'Senin bu gece buradan ölün çıkacak. Sen bu gece burada öleceksin' diyor. Kardeşim ne suçunun olduğunu soruyor ama o durmuyor ve ellerine bıçak saplamaya başlıyor. Bağırınca ağzını kapatıp yumrukluyor. Üzerindeki elbiseyi yırtıyor ve ağzını bantlıyor. Bıçakla kollarına vuruyor. Kardeşim bağıramıyor, çırpınıyor ama kaçamıyor. Kaçmaya çalıştığı sırada pompalı tüfekle ayağına sıkıyor. Ayağı paramparça oluyor."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Aşık çiftinin fotoğrafı

Çağlar Aşık'ın hasta yatağındaki görüntüsü

Mustafa Sönmez'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 117 MB

Mücahit YOLCU- Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, -

========================================================

5)DEREYE DÜŞEREK AYAĞI KIRILAN KÖPEĞİ İTFAİYE KURTARDI

İZMİT'te dereye düşmesi sonucu ayağı kırılan 'Pars' isimli köpek itfaiye ekibince kurtarıldı. Sahibi, köpeğini tedavi için veterinere götürdü.

Olay, Yenidoğan Mahallesi Kaya Sokak'tan geçen derede meydana geldi. Emre Solmaz'a ait 'Pars' isimli köpek dereden gelen köpek sesleri üzerine yaklaşık 6 metreden dereye düştü. Sol ön ayağı kırılan ve hareket edemeyen köpeğin sahibi Emre Solmaz itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi dereye inerek sedye ile köpeği dereden çıkardı. Pars sahibi tarafından daha sonra veterinere götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Deredeki köpekten görüntü

-Sahibi ile röp

-İtfaiyenin köpeği dereden çıkarması

(Haber: Ergün AYAZ-Kamera Faruk KIYAK-İZMİT(Kocaeli), -

====================================================

6)ÇANAKKALE'DE 35 KAÇAK YAKALANDI

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinden, lastik botla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan 35 kaçak, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı. Ayvacık İlçesi açıklarında devriye görevi yapan sahil güvenlik ekipleri, Kayalar İskelesi Mevkii'nde bir grubun kaçağın lastik botla denize açıldığını tespit etti. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 'KB-4305 Bot Komutanlığı'nca, 1 mil açıkta düzenlenen operasyonda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 35 Afgan kaçak yakalandı. Kaçaklar, TCSG-6 Botuyla Küçükkuyu'daki Sahil Güvenlik Karakolu'na getirildi. Giyecek ve yiyecek verilen kaçaklar, daha sonra Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Yakalanan kaçaklardan görüntüler

Haber-Kamera: Dilara ERDİNÇ / AYVACIK (Çanakkale),

=======================================================

7)İTFAİYE ERLERİ, VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİ

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, itfaiye erleri ilçe meydanında kurdukları stantta vatandaşlara broşürler dağıtıp, yangına nasıl müdahale etmesi gerektiğini anlattı.Demokrasi Meydanında stant açan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İslahiye Amirliği ekipleri, vatandaşlara şeker ikram ederek yangın konusunda uyarıların yer aldığı broşür dağıttı. İtfaiye erleri stantta ayrıca çocuklara boyama kitabı ve kalem dağıttı.

Yangından önce alınacak tedbirleri vatandaşlara anlatan ve olası yangın durumunda yapılması gerekenler konusunda uyarılar yapan itfaiye erleri, vatandaşların ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Görüntü Dökümü

--------------------

Demokrasi Meydanında kurulan stant

İtfaiyecilerin şeker ve broşür dağıtması

İtfaiye eri ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 49 MB

=========================================================

8)ELMALI BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİME DESTEK

ELMALI Belediyesi tarafından BelediyeTube: Öğretmeni İçinde Ders Anlatan Defter projesi başlatıldı.

Belediye Başkanı Ümit Öztekin'in girişimleriyle hayata geçirilen proje kapsamında, ilçede eğitim öğretim gören öğrencilerle öğretmenlere destek sağlaması, anlaşılmayan konuların sınırsız tekrarla pekiştirilebilmesi, soru bankası, deneme sınavları ve yaprak testlerle öğrencilerin başarılarının analiz edilebilmesi amacıyla hazırlanan, özellikle velilerin özel ders masrafından kurtarmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla oluşturulan BelediyeTube: Öğretmeni İçinde Ders Anlatan Defter'in dağıtım ve tanıtımı yapıldı.

Kaymakam Gürbüz Saltaş, Belediye Başkanı Ümit Öztekin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak, defterlerin dağıtım programına katıldı.

BelediyeTube: Öğretmeni İçinde Ders Anlatan Defter internet bağlantısı ile bütün akıllı telefonlardan, tabletlerden, bilgisayardan ve sanal gerçeklik cihazlarından takip edilebilecek.

Proje kapsamında ilçe genelinde tüm okullarda 2 ve 12'nci sınıflar dahil 6 bin öğrenci ve öğretmene ücretsiz olarak defterler dağıtıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ  (Antalya klasöründe)

--------------

Sistemin tanıtımı

Başkan Ümit Öztekin'in defterleri dağıtması

72.7 MB /// 00.57

HABER- KAMERA: Mehmet AKIN/ELMALI(Antlaya),

========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Çağlar Diyarbakır Kocaköy PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title