Haberler

40.Yılda Gurur Veren Açılış

Güncelleme:

Yağ ve konservelik ürünlerden sonra "süt" ve "yoğurt" denilince akla gelen "tüm firmaların" ambalaj ihtiyacını da Sarten karşılayacak.

Sarten Karacabey Dairy Pak Cumartesi günü resmen açıldı. Açılışta konuşan AK Parti Bursa Milletvekilleri Önder Matlı, Hüseyin Şahin, Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç ve Silivri SİAD Başkanı Kadir Baran; "Sarten ile gurur duyuyoruz." mesajı verdi.

Nestle, Sütaş, Tat, Yörsan, Eker ve Ülker gibi birçok dev kuruluşun süt ürünleri ambalajını tedarik edecek olan Sarten'in Bursa Karacabey'de kurulan "Dairy Pak" fabrikası üretime başladı. Aynı zamanda geçtiğimiz Cumartesi günü kurdele kesimi ile resmiyet kazanan fabrikanın açılışı; siyaset ve iş dünyasını da bir araya getirdi. Programa, çok sayıda işadamı ve siyasetçi ilgi gösterdi. Silivri'den SİAD (Sanayici ve İşadamları Derneği) üyesi yaklaşık 50 işadamı açılışa katılarak Yusuf Sarıbekir başta olmak üzere "Sarten Ailesi"ni yalnız bırakmadı. Protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen konuşmalarda, Sarten'in gurur verici başarılarına vurgu yapıldı. AK Parti Bursa Milletvekilleri Önder Matlı, Hüseyin Şahin, Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç ve Silivri SİAD Başkanı Kadir Baran; "Sarten ile gurur duyuyoruz." mesajı verdi.

HER ŞEY MUHTEŞEMDİ

Aylar öncesinden yapılan hazırlıklar, en heyecanlı günde renkli görüntülere sahne oldu. Yeni fabrika etrafı, Sarten'in "40.yıl" afişi ve dairy pak logosuyla süslendi. Davetliler için özel olarak kokteyl masaları kuruldu. 40.yıla özel olarak ise dev bir barkovizyon oluşturuldu. Sarten Ambalaj Sanayi A.Ş.'nin tüm üst düzey yöneticileri organizasyonda yerini aldı. Büyük titizlikle gerçekleştirilen törende, gelen konuklarla yakından ilgilenildi. Açılışa iştirak eden çok sayıda işadamı ve siyasetçi tanışma fırsatı bulurken, saatler 14.30'u gösterdiğinde ise kurdele kesim merasimine geçildi.

SARIBEKİR: SÜT FABRİKASI GİBİ

Sarten Ambalaj Sanayi A.Ş. CEO'su Zeki Sarıbekir, davetlilere selamlama konuşması yaptıktan sonra dairy pak hakkında bilgi verdi. Sarıbekir, üstün teknolojiyle birlikte ihtisas fabrikası kurduklarını söyledi. Bursa'daki 15 yıllık teneke ambalajı fabrikalarından sonra süt ürünleri firmalarının ambalajını da tedarik edeceklerini ifade eden Sarıbekir; "Süt ve yoğurt ürünleri alanında büyük başarıları olan firmalara artık biz de ambalaj desteği sağlayacağız. Bu sektördeki büyük bir açığı kapatıyoruz. Her zaman ki gibi kaliteye önem verdik. Tüm kalite ve çevre belgelerimizi aldık. Her şeyimizi eksiksiz olarak tamamladık. Sanki bir süt fabrikası kuruyormuşuz gibi hareket ettik." dedi.

370 PERSONEL ÇALIŞIYOR

Mevcut Karacabey Sarten fabrikasının hemen yanında inşa edilen "dair pak" ile birlikte toplam 370 kişiye istihdam sağlanıyor. 7 bin metrekare alana kurulan dairy pak, yüzde 70 olarak otomasyon ağırlıklı üretim yapıyor. Alanında uzman personel tedarik ettiklerini söyleyen Zeki Sarıbekir, 120 kişilik personel ihtiyacını Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinden karşıladıklarını aktardı. Her zaman istihdama önem verdiklerini dile getiren Sarıbekir; "En önemli kaynağımız çalışanlarımızdır. Sürekli gelişim için personele yatırım yapmak politikamızın ayrılmaz bir parçası. Kalitemizin gücü teminatı tüm çalışanlarımızdır." diye konuştu.

KORKUT: HEDEF 2023

Zeki Sarıbekir'in konuşmasının ardından Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Saadettin Korkut kürsüye geldi. Korkut, ambalaj sektörünün ekonomik hacmini anlattı. Ambalaj firmalarının 10 milyar dolarlık bir potansiyeli olduğunu belirten Korkut, bu rakamın 3 milyar dolarını dış pazar ticareti oluşturduğunu kaydetti. Hükümetin, "hedef 2023" politikasını hatırlatan Korkut, "500 milyar dolarlık" hedefin büyük bir kısmını ambalaj sektörü oluşturacağının altını çizdi ve şöyle dedi: "Bizler de ambalaj sektörü olarak, hükümetin bu hedefindeki 500 milyar dolarlık hacimde büyük bir pay sahibi olacağız. Dikkat ederseniz, ülkemizdeki ihracat sıralaması verilerinde ambalaj sektörü hep ilk sıralarda. Bizde bu hedef de ciddi bir potansiyel oluşturacağız."

'SARTEN SEKTÖRÜMÜZÜN YÜZ AKI'

Hedef 2023 politikası çerçevesinde ambalaj sektörünün önemini anlattıktan sonra Sarten'in faaliyetlerine değinen ASB Başkanı Saadettin Korkut, firmanın sektördeki başarılarına dikkat çekti. Korkut: "Sarten çok güçlü ve çok önemli bir firma. Ülkemizin ilk 500 sanayi kuruluşu sıralamasında 127.sıraya sahip. Sektörümüzün yüz akı kuruluşlarından bir tanesi. Bu çok önemli bir duruş. Yeni fabrika ile de önemine önem kattı." dedi.

AKYÜZ: LOKOMOTİF ENDÜSTRİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akyüz ise ambalaj endüstrine vurgu yaptı. Ambalajın, imalat sanayi için lokomotif bir görevde olduğunu ifade eden Akyüz; "Ambalaj sektörü her yıl bir adım daha yükseliyor. Bu açıdan ülke ekonomimizin lokomotif dalının ambalaj sektörü olduğunu görmekteyiz. İhracat sıralamasına baktığımızda ambalaj sektörü ilk sıralarda yerini alıyor. Sarten gibi dev bir kuruluşumuz da bu sektörde üst sıralarda. Üretmiş olduğu ürünlerin ihracatıyla, aynı zamanda ülkemizin yurt dışında tanınmasını sağlıyor. Yürekten inanıyorum ki, dairy pak fabrikasıyla da büyük başarılar sağlayacaktır. Böyle stratejik yatırımlar bize her zaman gurur verecektir. 2012 yılında 40.kuruluş yılını kutlayan Sarten'i tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

BARAN: KUTSAL BİR İŞ

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği (SİAD) Başkanı Kadir Baran, böyle bir günde Yusuf Sarıbekir ve ailesinin yanında olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Sarten'in gururlandırdığını söyleyen Baran; "Sanayicilik kutsal bir iştir. Sarten de bunu en güzel en iyi şekilde yapıyor. Silivrili sanayiciler olarak bu başarıyı tebrik ediyoruz." dedi.

KURTULAN: SARTEN, ATATÜRK'ÜN GÖSTERDİĞİ YOLDA

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Sarten Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Sarıbekir ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Sarıbekir'e övgüler yağdırdı. "Onlara çok teşekkür ediyorum." diyen Başkan Kurtulan; "Bizim için 2 şey çok önemli. Biri kalite, diğeri de bütün dünyaya ihracat yapmak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'muasır medeniyetler seviyesine' ulaşmaktır. İşte Sarten bugün bunu yapıyor. Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerliyor. Onlarla gurur duyuyorum. Allah yolunu açık etsin." şeklinde konuştu.

KOÇ: İŞ VE AŞA KATKI YAPTI

Konuşmasında, ülkenin 2 sorunu olduğunu belirten Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç da, çözüm yolunun fabrika kurulmasıyla olacağını kaydetti. Başkan Koç, şöyle konuştu: "Bu ülkenin 2 sorunu var o da 'iş ve aş'tır. Bu çözüldüğü zaman her şey oluna girer. Ne kavga olur ne gürültü. Huzur ve güven, insanlara iş vererek, ekmek vererek sağlanır. Bu ülkede pastanın büyümesi için böyle firmalar kurulmalı. Güçlü olduğumuz zaman herkes pastadan pay alsın ki huzur ve refah sağlansın. Bu açıdan Sarten'i, böyle bir soruna katkı yaptıkları için tebrik ve taktir ediyorum. Gurur verici. Hayırlı olsun."

KAYMAKAM BALABAN, SARTEN'DEN SÖZ ALDI

Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, önce özel sektörün önemine işaret etti, sonra Sarten'den söz aldı. Özel sektörün gelişmesiyle ülkenin geliştiğini söyleyen Kaymakam Balaban, Karacabey'de böyle bir fabrikanın kurulmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi. Sarten yöneticilerini tebrik eden Balaban; "Devlet olarak teşviklerin en önemlisi, böyle kuruluşları vatandaşımıza kabul ettirmek. Sarten bölgede kabul görmüş bir firma. Yıllardan beri bölgemizde iş ve aş imkanı sağlıyor. Bu gerçekten beni mutlu ediyor. Yeni fabrikaları da hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Kaymakam Balaban, uzun yıllar teneke ve plastik ambalajı tedariki sağlayan Sarten'in, dairy pak fabrikasıyla süt ürünleri imalatının ambalajını da karşılayacak olmasına atifta bulunarak; "Sizlerden bir söz istiyorum. Her ürünün ambalajını yapıyorsunuz. Bir de kağıt ve karton ambalajı istiyoruz. Büyük bir eksiklik bu. Bunu da yapmanızı istiyorum. Söz mü?" diyerek Sarten CEO'su Zeki Sarıbekir'e yöneldi. Sarıbekir de, Kaymakam Balaban'ın bu isteğine söz verdi.

MİLLETVEKİLİ MATLI: DÜNYADA İLK 10'A GİRECEĞİZ

AK Parti Bursa'nın sanayici Milletvekili Önder Matlı ise konuşmasında hükümet politikalarını anlattı. Geçmişten örnekler veren Matlı, şu ifadeleri kullandı: "10 yıl önce 10 saat sonrası düşünülemeyen Türkiye'de, artık 12 yıl sonrası düşünülebiliyor. Artık 12 yıllık planlar yapılabiliyor. Türkiye, 2023 yılına kadar dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmeyi hedefliyor. İnşallah hep birlikte bunu gerçekleştireceğiz. Sarten başarılı firma. Yeni fabrikanın da hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah böyle nice fabrikalar kurulacaktır. Bizim hedefimizde marka yaratmak var. Bu manada katma değerli ürünlerin kalitesi için ambalaj firmalarına ihtiyacımız var. Daha büyük Türkiye için, daha güçlü Türkiye için bu gerekiyor."

ŞAHİN: GURUR DUYUYORUM

Bir diğer AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de konuşmasında, Zeki Sarıbekir ile olan hukukunu paylaştı. Sarıbekir ile üniversite yıllarından tanıştıklarını belirten Milletvekili Şahin; "Kendisiyle her zaman gurur duydum. Bugün de gurur duyuyorum. Sarten her geçen gün büyüyor. Bunu görebiliyoruz. Yeni fabrika hayırlı uğurlu olsun" dedi.

ÖZEL YAPIM NAZAR BONCUĞU

Konuşmaların ardından, Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Kadir Baran, Silivrili sanayiciler ile birlikte Sarten Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Sarıbekir ve CEO'su Zeki Sarıbekir'e özel yapım nazar boncuğu hediye etti. Baran; "Allah nazarlardan korusun, hayırlı uğurlu olsun" diyerek takdim etti. Silivri'den Bursa'ya gelen heyet, Sarten Ailesi'yle birlikte fotoğraf çektirdi.

FABRİKA GEZİLDİ

Kurdele kesiminin ardından, Yusuf Sarıbekir ve Zeki Sarıbekir konuklara fabrikayı gezdirdi. Milletvekilleri, belediye başkanları ve işadamları, fabrikanın işleyişini yerinde gördü. Merak edilen soruları da cevaplayan Zeki Sarıbekir, davetlilerin takdirini bir kez daha kazandı.

SİAD OTOBÜS KALDIRDI

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği, açılış için bir otobüs dolusu işadamı ile birlikte Karacabey'e geldi. SİAD Başkanı Kadir Baran, Sesan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Aydınlıyurt, SİAD Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Egeli, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Ülkü Büyükgönenç, KAGİDER Başkanı Aynur Süleymanoğlu, Silivri Rotery Kulübü Başkanı Hüseyin Dertop, Mesut Söylet, Cengiz Akbulut, Hakan Kocabaş, Tülay İlgen, Fahrettin Özger, Aydoğan Oral, Erdoğan Ataç ve Yasin Elmaslı da Yusuf Sarıbekir'i yalnız bırakmayanlar arasındaydı.

SARTEN'İN 14. NOKTASI

Rusya, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan ülkeleri olmak üzere 4'ü yurt dışında faaliyet gösteren Sarten, Tekirdağ Çorlu, İstanbul Silivri, Kocaeli Gebze, Bursa Gemlik ve Karacabey(2), Balıkesir Ayvalık, Manisa (OSB Petpak) ile Merkez ve Adana Merkez olmak üzere Türkiye geneli 10 fabrika ile hizmet veriyor. Sarten'in genel idare merkezi ise İstanbul Balmumcu'da bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karacabey Silivri Sarten Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title