Haberler

32 Dişini Kaybettiği için Acıdan Ötanazi İsteyen Kadın, Devayı Gülhane'de Buldu

Güncelleme:

Diş beyazlatma tedavisi sırasında dişlerinin tümünü kaybeden ve dayanılmaz ağrıları nedeniyle ötanazi isteyen Sunay Öztürk'ün Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sonuç verdi.

Beyazlatmak istediği dişlerinin tümünü kaybeden ve "delirten hastalık" adı verilen şiddetli ağrıları yüzünden yaşamına son verilmesini dahi isteyen Sunay Öztürk, Ankara'daki Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sayesinde yaşama umutla bakıyor.

YEMEK YEMEYE BAŞLADI

Diş beyazlatma tedavisi sırasında dişlerinin tümünü kaybeden ve dayanılmaz ağrıları nedeniyle yaşamına son verilmesini dahi isteyen Sunay Öztürk, Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sayesinde yemek yemeye başladı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan 41 yaşındaki Sunay Öztürk, daha beyaz diş isteğiyle girdiği operasyonların ardından tüm dişlerini çektirmek zorunda kalmış ve bu süreçte yaşadığı dayanılmaz ağrılar nedeniyle ötanazi istediğini belirterek, Türkiye'nin gündemine gelmişti.

Öztürk'ün yardım çağrısı üzerine Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl'ün girişimiyle, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri harekete geçti. Nöroloji Ana Bilim Dalında tedavi altına alınan Öztürk, halk arasında "delirten hastalık" olarak bilinen ağrılarından kurtulmaya başladı.

Uzun süredir yemek yiyemeyen ve ağrıları nedeniyle sürekli gözyaşı döken Öztürk, tedavisinin olumlu sonuç vermesi üzerine, yaşama artık umutla bakıyor.

"AĞRILARIM HAFİFLEMEYE BAŞLADI"

Yaşadıklarını anlatan Öztürk, Gülhane'deki tedaviyle, yüzüne bıçak şeklinde saplanan şiddetli ağrılarının hafiflemeye başladığını söyledi.

Sağ alt çenesinde devam eden şiddetli ağrının da azaldığını kaydeden Öztürk, "Baştan bu ilaç tedavisi uygulansaydı bunlara hiç gerek olmayacaktı. Başarısız ameliyatlar geçirdim. Kesilen sinirler ağrıları tetikledi. Şu anda hocamız onları tamir ediyor. Ötanaziye kadar gelmem de bu yüzden oldu. Dayanılmaz ağrılar yaşadım. Hastaneye geldiğim günle yaşadığım ağrının şiddeti arasında dağlar kadar fark var. Keşke ameliyatlar olmasaydı, keşke böyle bir yol izlenmeseydi." ifadelerini kullandı.

"MAMA İLE BESLENİYORDUM, EKMEK YEMEYE BAŞLADIM"

Öztürk, dişlerinin renginden rahatsız olduğu için tedaviye başladığını belirterek, "Gülemiyordum ama şu anki halime de çok pişmanım. Gittiğim ilk dişçi on tane dişimi kesti. Sonra ertesi gün alt çeneden on diş kesildi ve olay bu başladı. Sonra gittiğim diş hekimleri ve çene cerrahları... Bu arada kalp kapağımda hasar oldu. Yüksek tansiyon hastası oldum, dişlerimin hepsi çekildi." dedi.

Tek isteğinin ağrılarının tamamen son bulması olduğunu ifade eden Öztürk, bundan sonra tamamen takma diş kullanmanın bile kendisi için sorun olmayacağını söyledi.

Öztürk, ağrılarının geçmesiyle beslenmeye de başladığını aktararak, "Ekmeği çaya batırıyorum, yeni yeni yemeye de başladım. İki üç gündür kızımın yemeğinden de yemeye başladım. Mama ile besleniyordum. Şimdi ekmeği yemeğe batırıp yiyebiliyorum. Ağrım tamamen geçse normal hayatıma dönerim. O da olacak inşallah umutluyum." değerlendirmesinde bulundu.

"HİÇBİR GİRİŞİMSEL İŞLEM YAPMADAN AĞRILARI AZALTTIK"

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Nöroloji Anabilim Dalı İdari ve Eğitim Sorumlusu ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Karadaş, halk arasında "delirten hastalık" olarak bilinen ağrı şeklinin tıptaki adının nevraljiform ağrı olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Sunay Hanım'ın da 8 ay önce başlayan ağrı şikayetlerinden birisi de bıçak saplantısı şeklindeki nevraljiform ağrısıydı. Bize geldiğinde, yüzünün sağ tarafında ve baş bölgesinde ağrı sinirinin zedelenmesinden kaynaklanan ağrıları mevcuttu.

Hastanın ağrılarının tamamına yakınının düzeldiğini gördük. Şimdi alt çenede günlük ısrarlı devam eden yüz ağrısında önemli bir oranda ağrısını azalttık. Bundan sonraki aşamalarda da düşük dozlarda ayarlama yaparak ağrısını hiçbir girişimsel işlem yapmadan farmakolojik tedaviyle ortadan kaldırmaya çalışacağız.

Bunu ortadan kaldırdıktan sonra da diş yönünden bir sıkıntısı var. Onlara yönelik diş hekimliğinden yardım alarak gerekli işlemleri yapmaya çalışacağız."

Çok yüksek oranda olmamakla birlikte diş çekimi veya kanal tedavisi sonrası bu tür ağrılarla karşı karşıya kalan hastalar olduğunu belirten Karadaş, "Her seferinde olacak diye bir şey yok ancak tedavi edilebilir olduğunu bilmekte fayda var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Gülhane 3.Sayfa Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (60)

hurra:

valla sevindim ya ablama çok üzülmüştüm Allah tez zamanda tamamen iyleşmeyi nasip etsin.

45
0
yanıtYanıtla
Cem Koncar:

insanımızın yüreğinin güzel olmasının kanıtı işte tanımadığı birinin üzüntüsüne üzülen mutluluğuna mutlu olan bu kardeşim. . Allah güzel insanların kapılarına yolunuzu düşürsün her daim inşallah

yanıt8
yanıt1
Cem Koncar:

insanımızın yüreğinin güzel olmasının kanıtı işte tanımadığı birinin üzüntüsüne üzülen mutluluğuna mutlu olan bu kardeşim. . Allah güzel insanların kapılarına yolunuzu düşürsün her daim inşallah

yanıt2
yanıt0
türk:

Bilim yine Dini yendi

8
32
yanıtYanıtla
lisa:

zaaaaaaaaaaa kafa milyon heralde senin , islam dini bilimi emreder yani benim dinim öyle gerçi sen hangi dinden bahsettiğini yazmamışsın

yanıt2
yanıt3
türk:

Pardon ''Din'' yerine ''Dinleri'' yazacaktım. Bu arada dini katmamın amacı aşağıda dini katan ahmaklara cevap niteliğinde olması içindir. Görüyorum ki onlardan bazıları da sizsiniz :)

yanıt1
yanıt1
Hasan:

Sen haber okumiyorsun galiba kanser hastalari icin kanun cikarildi halkimiz artik tedavi ve ilac ucretsiz olacak sen devleti sucluyacagina cahilligini sucla bundan 20 sene önce halkimiz hastane kuyruklarimda oluyordu simdi kuryuk yok paran yok diye hastaneye almamma olayi yok ilaca yardim ediyor devlet cocuklarimiz her turlu saglik hizmetini 18 yasina kadar bedava göruyor sana rahatlik batmis kesin

25
11
yanıtYanıtla
ss:

kardeş bazı iyileştirmeler oldu eskiye göre dogruda 1. zaten herşey ilerledikçe iyite gitmeli 2. bunu kimse babasının hayrına yapmıyor işi bu . 3. a haber izleyip hayal dunyasında yaşamayın devlet hastanesine gittim geçen 30 dakka sır bekledim o sıra yok kuyruk yok hikayesini geç

yanıt1
yanıt1
Adsız:

Çok sevindim inşallah birdaha böyle acılar yaşamazsın bu son olsun yüzün hep gülsün inşallah

35
0
yanıtYanıtla
giovanni:

ah ablam ah Allah şifa versin diş zor olur valla.

31
0
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title