Haberler

Erzincan'da zamana karşı yarış! Toprak altında kalan 9 işçi için aramalar devam ediyor

Güncelleme:

Erzincan'da toprak kayması sonucu 9 işçinin göçük altında kaldığı altın madeni sahasında arama kurtarma çalışmaları 827 personelle gece gündüz devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, işçilerin 5'inin konteynerde 3'ünün aynı araç içinde, 1'inin ise kamyonda olduğunu belirtti. Öte yandan soruşturmada firma sorumlusu ve maden saha sorumlusu da dahil 7 kişi gözaltına alındı. Kazanın tüm yönleriyle incelenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeninde önceki gün meydana gelen toprak kayması nedeniyle kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları gece gündüz demeden sürüyor. Arama kurtarma çalışmalarında 827 personel görev yapıyor. Öte yandan soruşturmada firma sorumlusu ve maden saha sorumlusu da dahil 7 kişi gözaltına alındı. Kazanın tüm yönleriyle incelenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

Erzincan'daki altın madeninde toprak altında kalan işçiler için zamana karşı yarış: Ekipler gece gündüz demeden çalışıyor

ALTIN MADENİNDE TOPRAK KAYMASI

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı Aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler'deki maden sahasında, dün saat 14.28'de Eski Değirmen mevkiinde heyelan yaşandı. Maden ocağı sahasındaki 200 metre yüksekliğindeki biriktirilmiş toprak kaydı. 10 milyon metreküp olduğu hesaplanan kütlenin yaklaşık 800 metre kadar hareket ettiği tespit edildi. Koca bir dağın çöktüğü olayda toprak altında kalan 9 madenciyi kurtarmak için bölgeye Erzincan Jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor

ÇALIŞMALAR GECE GÜNDÜZ DEMEDEN SÜRÜYOR

Toprak altında kalan 9 işçiye ulaşabilmek için çalışmalar aralıksız sürürken arama kurtarma ekipleri çalışmalarına gündüz olduğu gibi günün ilerleyen saatlerinde de devam ediyor.

Toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bölgede Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresin, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli AFAD ekipleri ile ile birlikte birçok gönüllü yardım kuruluşu kurtarma çalışmalarına katıldı. AFAD, JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 339'u arama kurtarma personeli olmak üzere toplam 827 personel, toprak kayması olan alanda görev yapıyor. 5 drone, 2 kimyasal biyolojik ve nükleer araç, 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeğiyle çalışmalar devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları sürerken olayla ilgili soruşturmada maden saha sorumlusunun da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Devam eden soruşturmada firma sorumlusu dahil 3 kişi daha gözaltına alındı, toplam sayı 7 oldu.

Toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor

6 MADENCİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Toprak altında kalan 9 işçiden 6'sının isimleri belli oldu. İşçilerin Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya ve Ramazan Çimen olduğu bildirildi.

Toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor

YERLİKAYA: METAL RADAR TESPİTLERİYLE BU KÜTLELER ÜZERİNDE ARAMA YAPMAYA BAŞLADIK

Olay yerinde bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "İnsan kaynakları ve personel açısından hiçbir ihtiyacımız yok. Yapılan tüm değerlendirmelerde aradığımız arkadaşlar 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı 3'ünün bir araç içinde ve aynı bölgede yer aldığı, bir şoför kardeşimizin de kamyon içinde başka bir bölgede olduğu değerlendiriliyor. 100 dönüme yayılmış bir kütleden bahsediyoruz. Bu kütle içinde bir avantajımız var. Araç içinde olan ve konteyner içinde olan demek bizim metal radar tespitleriyle birlikte bu kütleler üzerinde arama yapmaya başladık. Bu radar taramalarıyla bu araçlar ve konteynerle ilgili bir iz alır almaz oraya odaklanıp mesafe almak istiyoruz."

Toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyorİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Çalışma Toplantısı'na katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erzincan İliç'teki toprak kaymasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özhaseki, "Burada 9 kardeşimiz şu anda toprak altında. Müthiş bir arama çalışması var. İnşallah bir an önce onlara ulaşırlar diye de ümit ve dua ediyorum." dedi.

Toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor

TEHLİKELİ ATIKLAR FIRAT NEHRİ'NE ULAŞTI MI?

Bakan Özhaseki konuşmasının devamında "Oradaki tehlikeli atıkların Fırat'a ulaşıp ulaşmadığı konusu çok önemli. İlgili birimlerimiz, genel müdürlerimiz, onların ekipleri, iş birliği yaptığı bilim adamları, elimizdeki tüm teknik imkanlar tamamıyla bölgeye sevk edildi. Tahliye laboratuvarlarımız orada. Ayrıca bağımsız laboratuvarlara gerek topraktan gerekse sudan numuneleri alıp gönderiyoruz. Çok şükür şu ana kadar herhangi bir kirliliğe ve korktuğumuz bir olaya rastlamadık. Anlık olarak bunu takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyorÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki

ERDOĞAN: TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLMELİ

Madende yaşanan toprak kaymasının yaşandığı gün Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'dan bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istemişti.

Toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyorErzincan Valisi Hamza Aydoğdu

MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayı araştırmak üzere 4 müfettişin görevlendirildiğini açıklarken TBMM'de de maden kazasına ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Komisyon kazanın tüm yönleriyle araştırılması için 3 ay süreyle çalışacak, gerektiğinde incelemelerde bulunmak üzere il dışına da çıkılacak.

Toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanı Erzincan Maden İş Kazası Kaza Yerel Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Gerard Dirivia:

İnşallah güzel haberler alırız. Olan garibana oluyor hep yazık günah

80
2
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Bunlar gaz alma calışmaları bulamayacaklar kardeş milletib gazını alıyorlar yok konteynerdermişte yani sağ bile cıkabilir diye kaosu milletin kızgınlıgını sogutmaya calışıyorlar bizim soprumsuzlugumuz biz hesap verecez dememek icin

yanıt2
yanıt0
10 Kaplan:

Diri diri toprak altında olmak. Allahim yardım et. Eğer canlı değillerse rahmet eyle. Kurtulma şansı olmayacaksa bekletme canlarını al. Acı çektirme Allahim çok zor . Ailelerine sabır versin inşallah.

48
4
yanıtYanıtla
Ahmet Gültekin:

Allah milletimize sabır versin

23
4
yanıtYanıtla
ivan divandelen:

kaç saat dayanabilirler ki? arama kurtarma konusunda sıfırız. adamların yeri belli üstünde toprak var çıkarın da...

11
11
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

çok zor çokkk. diri diri toprak altında kalmak gerçekten zor. cenabı Allah yardımcıları olsun. öldülerse rahmet etsin

12
2
yanıtYanıtla
FATİH ARSLAN:

Dikkat edin olan hep garibana oluyor ama en çokta garibanlar savunuyor sebep olanlari. İşte bunun adı cahillik..

4
2
yanıtYanıtla
hic33:

Para kazanma hırsı gözleri kör ediyor, beyni devre dışı bırakıyor. Bu yüzden ihtimaller, olasılıklar hiç hesaba katılmıyor. O kadar toprağı dağ gibi yığıyorsunuz bir yere, bunun göçme, kayma riskini hiç mi hesaba katmadınız. Milyarları hesaplamayı çok iyi bilirsiniz ama. Hep derim, çok para kazanmak ile zeki olmak arasında ters orantı vardır.

5
0
yanıtYanıtla
erkan yüksel:

6 ay sonra anca bulunur koskoca asagı inmiş..allah rahmet eylesın hepsıne

5
0
yanıtYanıtla
Begitli İbrahim:

toprak altında değil de dağ altında kalan demek daha isabetli olur Allah rahmet eylesin kaldılarsa Allah şifa versin ailelerine sabır diliyorum

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title