Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.MANAVGAT susamının ön plana çıkarılması, tescillenmesi ve tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO)ve Akdeniz Pastacılar ve Genç Aşçılar Derneği'nin (APGAD) düzenlediği 1'inci Geleneksel...

Foto: Başkan Gündoğdu

===

Manavgat susamı markalaşıyor

MANAVGAT susamının ön plana çıkarılması, tescillenmesi ve tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO)ve Akdeniz Pastacılar ve Genç Aşçılar Derneği'nin (APGAD) düzenlediği 1'inci Geleneksel Susam Ürünleri Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. 70 kişinin katıldığı yarışmada sıcak yemekler ve soğuk mezeler kategorilerinde Yasin Çeşme, güzel sanatlarda Kadriye Aksoy, hamur işleri, tatlı ve pasta kategorisinde Harun Baran birinci oldu.

Yarışmada dereceye girenlere plaket, teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verildi. MYO Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Koçanlı, Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş ve çeşitli kurumların başkanları katıldı.

SUSAM MARKALAŞMALI

Törende konuşan MYO Müdürü Doç.Dr. Hacer Bakır Sert, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Manavgat'ta 170 bin yatak bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonunun Manavgat olduğunu söyledi. Turizmin yanı sıra tarım gibi diğer alternatiflerin de değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Sert, özellikle ilçede markalaşma potansiyeli yüksek olan 'susam' gibi ürünlerin ön plana çıkarılması, tanıtılması ve tescillendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu ise Manavgat susamının tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini söyledi. Bu anlamda ilk adımın atıldığına işaret eden Bulgurlu, yarışmanın düzenlenmesine destek verenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından 4 kategorinde dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

Tütüncü, iş dünyasıyla Bilaller'de buluştu

KEPEZ Belediye Başkanı Avukat Hakan Tütüncü, Ford Bilaller Şirket Ortağı Ömer Bilal ve Ford Bilaller Şirket Ortağı Abdullah Bilal ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıda iş adamlarıyla bir araya geldi. Hakan Tütüncü, kahvaltıdan sonra işadamlarıyla sohbet etti ve sorularını yanıtladı. Tütüncü, Altınova ile ilgili sorulan bir soru üzerine, "Orada çok güzel bir çalışma yaptık. Bölge için en iyi yatırımlar ve projeler düşündük, ancak 2 veya 2,5 ay önce açılan bir dava nedeniyle şimdi o bölgede çalışma yapamıyoruz" dedi.

Tütüncü, mahkemenin kararını vermesini bekleyeceklerini, mahkeme kararının önemli olduğuna işaret etti, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili soruyu da, "Ben görev adamıyım. Ben bu görevi istiyorum demem. Bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Tek hedefim görev aldığım konumda başarılı olup iz bırakabilmektir" cevabını verdi. Başkan Hakan Tütüncü kahvaltı sonrasında Ford'un otomobillerini inceledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kahvaltı ve sohbetten

===

Kolejli miniklerin Parti Adası ziyareti

ANTALYA Koleji Okul Öncesi Bölümü öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Parti Adası' eğlence merkezini ziyaret etti ve seramik çalışması yaptı. Minikler, seramik saksılarını istedikleri şekil ve renklerle boyayarak ardından saksılarının içine diktikleri çiçeklerine çeşitli isimler koydu. Daha sonra, top havuzu, tırmanma alanı ve halka salıncağın bulunduğu oyun alanlarında oynayan Kolejli öğrenciler, keyifli dakikalar geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Antalya Koleji Okul Öncesi minikleri, diktikleri çiçeklerini ve kendilerine hediye edilen armağanları alarak okullarına neşeyle döndü.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Çocukların faaliyetinden

===

AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal, 'Sekreterler Günü' dolayısıyla başhekimlikte sekreterlerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti ve karanfil vererek Sekreterler Günü'nü kutladı. 300'den fazla sekreterin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde görev yaptığını belirten Ünal, "Kurumumuz için çok değerlisiniz. Çok büyük bir yük taşıyorsunuz. Hekimlere destek veriyorsunuz. Çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ederim" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan sekreterlerin işlerini hakkıyla yaptıklarını belirten Başhekim Prof. Dr. Mustafa Ünal, "Kurumumuzun başarısı için ekip olarak hep birlikte beraber çalışacağız" diye konuştu. Başhekimlikte gerçekleştirilen kutlamaya Hastane Müdürü Şeref Dilekçi, Hastane Müdür Yardımcısı Kamil Akman ve sekreter temsilcileri katıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kutlamadan

===

*GÜNLÜ

Aksu'da 2 gün kesinti var

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Antalya'da 2 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Cumartesi ve pazar günleri 08.00-16.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Aksu İlçesi Konak, Eyilik, Macun, Güzelyurt, Çalkaya, Mandırlar mahalleleri, Kemerağzı, Kundu, Lara Hill Villaları ve civarı elektriksiz kalacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Sağlıklı için biyolojik üretim

KUMLUCA'da düzenlenen 14'üncü Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında, 'Tarımda Biyolojik Mücadele' sempozyumu gerçekleştirildi. Kumluca Belediyesi Konferans Salonu'nda, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sahriye Sönmez'in moderatörlüğünü yaptığı konferansa, AÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Tunç, Koppert A.Ş. Genel Müdürü Ali Eroğlu ve Antalya Dış Ticaret Müdürü Ercan Boztepe konuşmacı olarak katıldı.

Sempozyum öncesi konuşan Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 14'üncüsü düzenlenen festivalin içinde kültür, sanat, spor, eğitim ve eğlence gibi birçok etkinliği barındırdığını söyledi. Kumluca tarımının hem Türkiye'de hem de dünya genelinde önemli bir yeri olduğunu anlatan Başkan Çetinkaya, bu konuda tarımın gelişmesinde önemli rol alan bölge çiftçisinin tarımda her geçen gün daha fazla adlarından söz ettirdiğini belirtti.

BİYOLOJİK MÜCADELENİN KATKISI

Sempozyumda konuşan Prof. Dr. İrfan Tunç, tarımda biyolojik mücadelenin önemine vurgu yaptı. Biyolojik mücadelenin özellikle örtü altı tarımın gelişmesinde önemli rolü olduğunu ifade eden Tunç, biyolojik mücadelenin dünyada en fazla uygulanan ülkenin İspanya olduğunu belirtti. Türkiye'de biyolojik mücadele yapılmasının zor ve imkansız olmadığını kaydeden Tunç, "Biyolojik mücadele en basit şekilde zararlılarla faydalı canlıların birbirlerini yok etmesidir. Bu yöntem zaten doğada var olan bir yöntemdir" dedi.

Koppert Genel Müdürü Ali Eroğlu da Türkiye'de biyolojik mücadelenin ilk defa 2003 yılında kendi firmaları tarafından uygulanmaya başladığını ifade etti. Bakanlığın biyolojik mücadeleye verdiği desteğin artması sayesinde çiftçilerin biyolojik mücadeleye olan ilgisinin arttığını vurgulayan Erdoğan, "Biyolojik mücadele hem maddi hem de sağlık açısından çok önemli" dedi.

İLAÇ SORUNU

Antalya Dış Ticaret Müdürü Ercan Boztepe ise 2004 yılında Avrupa'ya en fazla ilaç kalıntısı ürün ihraç eden ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Son yıllarda Avrupa ülkelerine ihraç edilen yaş sebze ve meyve ürünlerinin miktarında sürekli düşüş gözlendiğini hatırlatan Boztepe, bunun nedeninin ise tüketicilerin bilinçlenmesi olarak gösterdi. Kaymakamı Salih Işık ve Belediye Başkanı Çetinkaya sempozyumun sonunda konuşmacılara plaket verdi.

Programda ayrıca festival kapsamında düzenlenen Sebze Teşvik Yarışması'nda dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Sempozyumdan

===

Kardeş şehir öğrencilerinden müzik ve dans gösterisi

ALANYA'nın kardeş şehirlerinden gelen öğrenciler, Alanya Belediyesi'nde müzik ve dans gösterisi yaptı. Alanya'daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılan Finlandiya'nın Rovaniemi, Avusturya'nın Schwechat, Polonya'nın Wodzislaw-Slaski, Letonya'nın Talsi ve Litvanya'nın Trakai'den gelen kardeş şehir öğrencileri, Alanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu'nu meclis salonunda ziyaret etti.

Kardeş şehirlerden gelen öğrenci gurupları, Sipahioğlu'na ülkelerine özgü çeşitli hediyeler verdi. Yabancı öğrenciler daha sonra yöresel kıyafetlerle müzik ve dans gösterisi yaptı. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya'nın çok farklı kültürlere ev sahipliği yapan bir kent olduğunu söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na bu yıl 5 ülkeden kardeş şehrin katıldığını belirten Sipahioğlu, kardeş şehirlerden gelen öğrencilerin, Alanya'daki okullarla çeşitli etkinlikler yaptığını belirtti.

Yabancı öğrencilerin şehrin doğasını ve güzelliklerini buradaki öğrencilerle birlikte yaşadığına vurgu yapan Sipahioğlu, "Farklı kültürlerdeki öğrenciler arasındaki diyalogların gelişmesine katkı sağladılar. Bugün de bize performanslarını sundular. Barış ve birarada yaşama kültürüne katkı sağlayan çok önemli bir etkinlik oldu" dedi. Başkan Sipahioğlu, kardeş şehirlerden gelen öğrencilerle birlikte ziyaret sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Dans gösterileri, öğrencilerin Sipahioğlu'na hediye vermesi, hatıra fotoğrafı çektirilmesi - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Hasan Sipahioğlu Manavgat Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title