Haberler

TVDER ve Tuzla Belediyesi çalışan gazetecileri bir araya getirdi

Güncelleme:

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Tuzla Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen programla kutlandı. Programda bir konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, "Bugün Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle buradayız. Ben bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. TVDER Başkanı Av. Bedia Teymur ise "Gazetecilerin haklarından yararlanabilmeleri için her türlü mücadeleyi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Tuzla'da da gazetecilerin katıldığı bir programla kutlandı. Tuzla Belediyesi'nin ev sahipliğinde mesleki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla Tuzla Ayyıldız Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa yaklaşık 80 gazeteci katıldı. Programda Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da basın mensupları ile bir araya gelerek, günlerini tebrik etti.

Tüm Radyo, Televizyon ve İnternet Habercileri Derneği (TVDER) Başkanı Av. Bedia Teymur, Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, Uluslararası Sosyal Medya Kullanıcıları Derneği (USMEK) Genel Başkanı İzzet Aydın, İstanbul Avrasya Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Oğuzhan Bayrak da etkinlikte yer aldı.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, özel günlerinde gazetecileri ağırladı

"GERÇEKLERİ ÖRTMEYE ÇALIŞMAK UTANÇ VERİCİ"

Etkinlikte konuşan Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı, "Bugün Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle buradayız. Ben bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türkiye'de gazetecilik yapan bütün gazetecilere yürekten teşekkür ediyorum. İkiyüzlülük yaparak, elindeki gücü kuvveti gazeteleri kontrol altına almak için kullanarak, telekomünikasyonun geliştiği bir dünyada göz göre göre canlı yayında öldürülen çocukların ve ailelerin olduğu bir ortamda bunları örtmeye çalışmak meslek adına da, insanlık adına da utanç verici" ifadelerini kullandı.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, özel günlerinde gazetecileri ağırladı

"GAZETECİLİK ZOR BİR MESLEK"

Açıklamasının devamında gazetecilik mesleğinin zor bir meslek olduğuna dikkat çeken Başkan Yazıcı, "Filistin'de yaşananlar, Kuzey Irak'ta, Suriye'de yaşananlar değil sadece. Canlı yayında Bağdat'ın bombalanmasıyla başlayan Orta Doğu serüveni olurken bunlara ses çıkarmayan gazetecilerin mesleklerini sorgulaması lazım. Gazetecilik zor bir meslek. Bazen halkın istek ve taleplerini iletmek, halkı bilgilendirmek ve bunun için gayret sarf etmenin ötesinde hayati tehlikelere varıncaya kadar birçok riski barındıran bir meslek" dedi.

TVDER ve Tuzla Belediyesi çalışan gazetecileri bir araya getirdi

TEYMUR: BERABER MÜCADELE EDECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUM

TVDER Başkanı Av. Bedia Teymur ise, "Gerçekten çok anlamlı bir günü kutluyoruz. Aslında büyük bir mücadele sonucunda 60 yıl önce gazetecilik mesleğinin yasal olarak tanınmasından sonra anlam kazanmaya başladı. Çünkü o güne kadar bir meslek olarak görülmüyordu. Ama bugün gazetecilik yasal olarak 212 denilen özel düzenlemeye tabii oldu. Son birkaç yıldır internet basınının da basın ve gazeteci olarak tanımlanması için çok mücadele ettik, görüşmeler yaptık. Bunu başardık, eksik yanları olsa da bundan sonra yeşil pasaport gibi gazetecilerin haklarından da yararlanabilmek için hep beraber tekrar mücadele edeceğimize söz veriyorum" dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, özel günlerinde gazetecileri ağırladı

"DÖRT YIL CİDDİ BİR MÜCADELE VERDİK"

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel de, "Dijital medya gerçeği var ve hayatımızda olduğu halde yasalar tarafından tanınmıyordu. Yaklaşık dört yıl ciddi bir mücadele verdik. Bu mücadele neticesinde TBMM Dijital Mecra Komisyonu paydaş değeriyiz, beraber çalıştık, büyük emekler harcadık" şeklinde konuştu.

TVDER ve Tuzla Belediyesi çalışan gazetecileri bir araya getirdi

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Gazeteciler Günü Tuzla Belediyesi Bedia Teymur Şadi Yazıcı Tuzla Basın Toplantısı Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title