Haberler

    Avrupa'nın Yeni Porto'su

    2008 yılında Belçika Ligi şampiyonluğunu kazanarak 25 yıllık kupa özlemini dindiren Standard Liege, futbol dünyasına kazandırdığı yeni yıldızlarla dikkat çekiyor.

    SPORCOPE DIŞ HABERLER - 2008 yılında Belçika Ligi şampiyonluğunu kazanarak 25 yıllık kupa özlemini dindiren Standard Liege, futbol dünyasına kazandırdığı yeni yıldızlarla dikkat çekiyor.

    Bu sezon şampiyonluk yarışında geri kalan Liege elindeki oyuncuları takımda tutabilseydi şüphesiz çok daha iyi yerlerde olabilirdi. Peki, Belçika ekibi yıldız oyuncularını satmasaydı şu anda nasıl bir kadroya sahip olurdu?

    Eiji Kawashima (kaleci)

    kawashima

    Dundee United'ta forma giyen 32 yaşındaki kaleci 2012-2015 yılları arasında Standard Liege'te 68 lig maçına çıktı. Japon milli takımını da 71 maçta giyen tecrübeli file bekçisi, 2010 Dünya Kupası'nda da ülkesi temsil etmişti. Kawashima 2015 yılında Dundee United'a transfer oldu.

    Ronnie Stam (sağ bek)

    stam

    Liege'te sadece 30 maçta forma giyebilen Ronnie Stam, Wigan Atletic'te gösterdiği iyi performansla 2013 yılında İngiltere Federasyon Kupası'nı kazanmıştı. Daha sonra Liege'e transfer olan Hollandalı kısa sürede Belçika'da adından çok söz ettirdi.

    Dante (stoper)

    dante

    Standard Liege'in 2008 yılında kazandığı lig şampiyonluğunda büyük payı olan Brezilyalı stoper Dante, Almanya Bundesliga ekiplerinden önce Borussia Mönchengladbach ardından da dünya devi Bayern Münih'e transfer oldu. Brezilya Milli takımı formasını da bir çok tez terleten tecrübeli savunmacı şu anda Wolfsburg'ta oynuyor.

    Eliaquim Mangala (stoper)

    mangala

    2014 yazında 40 milyon euro gibi rekor bir ücretle Porto'dan İngiliz devi Manchester City'ye transfer olan Mangala, Standard Liege'ten yetişen oyuncular arasında yer alıyor. Henüz 17 yaşında Liege forması giymeye başlayan Fransız stoper 2011 yılında Porto'ya transfer olmuştu.

    Jelle Van Damme (sol bek)

    van damme

    Standart Liege tarihinin en iyi kaptanlarından biri olarak gösterilen Jelle Van Damme, Belçika ekibinde 2011 yılından beri 200'ün üzerinde maça çıktı. Ajax ve Southampton gibi takımlarda da oynayan tecrübeli oyuncu taraftarın gözdesi durumunda.

    William Vainqueur(defansif orta saha)

    vainqueur

    Gücü ve cesaretiyle ön plana çıkan William Vainqueur, Standard Liege'teki iyi oyunuyla Rus takımı Dinamo Moskova'ya transfer olmuştu. Şu anda İtalyan devi Roma'da oynayan Vainqueur, Liege'te 110 maça çıkmıştı.

    Marouane Fellaini (orta saha)

    fellaini

    Belçika'nın son zamanlarda yetiştirdiği en iyi oyunculardan biri olan Marouane Fellaini, profesyonelliğe Standard Liege'de adım atan bir isim. Fellaini, Belçika'da gösterdiği harika performansla 21 milyon euro karşılığında Premier Lig takımlarından Eveton'a transfer olmuştu. Orada da iyi bir oyun sergileyen 28 yaşındaki oyuncu, 32 milyon euro'ya Manchester United'ın yolunu tuttu.

    Steven Defour (orta saha)

    defour

    Standard Liege tarihinin en önemli oyuncularından biri olan Steven Defour 2008 yılındaki şampiyonluğun temel taşlarından biriydi. Daha sonra Portekiz takımı Porto'ya transfer olan Defour 2014 yılında Liege'in ezeli rakibi Anderlecht'e imza atarak tepkileri üzerine çekmişti. İki takım arasında oynanan maçta Liege taraftarları, tribünde Defour'un kuklasını asmıştı.

    Axel Witsel (orta saha)

    witsel

    Belçika'dan yetişen bir diğer önemli yıldız Axel Witsel de Liege'in dünya futboluna armağan ettiği isimlerden birisi. Liege'te 181 maça çıkan Witsel 42 gol atarak Portekiz ekibi Benfica'ya transfer olmuştu. Benfica'da da bekleneni karşılayan 27 yaşındaki oyuncu 2012 yılında 40 milyon euro'ya Rusya takımlarında Zenit'in yolunu tuttu.

    Michy Batshuayi (forvet)

    batshuayi

    Liege alt yapısını son zamanlarda çıkardığı genç yeteneklerden biri de 22 yaşındaki Michy Batshuayi. Genç oyuncu Liege'te 97 maçta 39 gol atarak dünya devlerinin radarına girmişti. 2014 yazında Marsilya ile anlaşan Belçikalı oyuncu bu sezon Fransa liginde çıktığı 21 maçta 12 gol atmayı başardı.

    Christian Benteke (forvet)

    benteke

    Liverpool'un golcüsü Benteke de yolu Standard Liege'den geçen yıldızlar arasında. Fiziksel gücü ve bitiriciliği ile ön plana çıkan Belçikalı oyuncu Liege'de sadece 25 maça çıktıktan sonra bir diğer Belçika ekibi Genk'e transfer oldu. Daha sonra İngiltere Premier Lig takımlarından Aston Villa'ya gidem 25 yaşındaki oyuncu bu sezonun başında 46 milyon euro bonservis bedeliyle Liverpool'un yolunu tuttu.

    11

    HABER: ERDİ SÜRÜCÜ

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Marouane Fellaini Steven Defour Belçika Porto Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title