Haberler

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cemil Yaman: Yerel seçimlerden AK Parti büyük bir zafer ile çıkacak

Güncelleme:

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili Haberler.com'a çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Yaman, "Bizim karşımızda bir ittifak ve güçlü bir muhalefet yok, karşı blokun birbirine benzemelerden oluşan ittifakı dağıldı. Yerel seçimlerden aldığımız oyun çok üzerinde bir oy alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 11 büyükşehir olmak üzere toplam 26 ilin adayı dün yapılan görkemli bir törenle kamuoyuna tanıtıldı. Kamuoyu özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayını heyecanla beklerken açıklanan isimler parti ve seçmenler arasında büyük bir coşku ve heyecan yarattı.

Aday tanıtım toplantısına katılan AK Parti Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cemil Yaman aday belirleme süreci ve 31 Martta yapılacak yerel seçimler ilgili Haberler.com'a değerlendirmelerde bulundu. Cemil Yaman, Murat Kurum adının adaylık yarışında nasıl öne geçtiğini, AK Parti adaylarının hangi kriterlere göre belirlendiğini ve 31 Mart yerel seçim tahminlerinde bulundu.

"MURAT KURUM ÇÖZÜM ODAKLI BİRİDİR"

"Murat Kurum'un 94 seçimlerinde sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul'a kazandırmış olduğunu o belediyecilik ivmesini İstanbul'a geri kazandıracağına inanıyorum" diyen Cemil Yaman, "İstanbul adayımız, Murat beyi ben yakinen tanırım, müthiş çözüm odaklı biridir. Sorunlara yarına bırakmadan masada çözen bir disipline sahip. Kamuda yıllarca başarılı icraatlara imza atmış, emlak konut genel müdürlüğü yapmış, kentsel dönüşüm konusunda bilgili ve deneyimli biri. Bakanlığı döneminde deprem ve sel felaketlerinde tecrübe ettik ki işleri çok güzel yönetti. İstanbul'u çok iyi biliyor. Gençliği İstanbul'da geçmiş hali hazırda İstanbul milletvekili. Murat Kurum bakanımızın tüm nitelikleri adaylık için uygundu, teşkilat çalışmaları, anketler ve kamuoyu yoklamaları Murat Kurumu adını ön plana çıkardı. İstanbul bir yol kazasına uğradı, bir rötar yaşadı tekrar ehil kişilerin eline geçecektir" dedi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cemil Yaman: Seçimi Ak Parti büyük bir zaferle kazanacak

ADAYLAR NASIL BELİRLENİYOR?

AK Parti'nin aday belirleme sürecinde kamuoyu yoklamaları, seçmen beklentisi, teşkilat aidiyeti güçlü isimler üzerinden yol aldığını söyleyen Cemil Yaman "AK Parti aday belirme sürecinde halkı dinler, halkın talep ve beklentilerini nedir bunu anlamaya çalışırız. Kamuoyunda adayın güvenirliği, teşkilat aidiyeti önemlidir. Kamuoyu yoklamaları yapılır, anketler yapılır, adayların tecrübe ve birikimleri değerlendirilir ve ona göre bir isimler belirlenir" şeklinde konuştu.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cemil Yaman: Seçimi Ak Parti büyük bir zaferle kazanacak

"AK PARTİ VE CUMHUR İTTİFAKI MUTLAK ZAFERLE SEÇİMDEN ÇIKACAK"

Seçim sonuçlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yaman "Ben 2024 genel seçimlerinde ve AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın mutlak bir zaferle seçimi alacağına inanıyorum. Yerel seçimlerden aldığımız oyun çok üzerinde bir oy alacağımızı düşünüyorum. Bizim karşımızda bir ittifak ve güçlü bir muhalefet yok. Karşı blokun birbirine benzemelerden oluşan ittifakı dağıldı. Geçmiş 14 ve 28 mayıs seçimlerini en iyi okuyan tahlilini yapan, halkın talep ve beklentilerini en iyi gören ve özetleyen Ak Parti ve Cumhur ittifakıdır. Dolayısı ile ben AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın mutlak zaferle bu seçimden çıkacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cemil Yaman: Seçimi Ak Parti büyük bir zaferle kazanacak

11 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen törenle 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimi için 10 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Buna göre; Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Zolan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Hilmi Güler ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halit Doğan oldu.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cemil Yaman: Seçimi Ak Parti büyük bir zaferle kazanacak

15 İLİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI İSE ŞÖYLE;

Artvin Belediye Başkan adayı Mehmet Kocatepe, Bingöl Belediye Başkan adayı Erdal Arıkan, Bitlis Belediye Başkan adayı Nesrullah Tanğlay, Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu, Çankırı Belediye Başkan adayı Hüseyin Filiz, Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü, Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, Elazığ Belediye Başkan adayı Şahin Şerifoğulları, Giresun Belediye Başkan adayı Aytekin Şenlikoğlu, Isparta Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen, Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, Rize Belediye Başkan adayı Rahmi Metin, Sinop Belediye Başkan adayı Yakup Üçüncüoğlu, Tokat Belediye Başkan adayı Eyüp Eroğlu, Yalova Belediye Başkan adayı Mustafa Tutuk oldu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Milletvekili Cemil Yaman AK Parti Kocaeli Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

sivri:

sen öyle zannetmeye devam siz bir 4 sene daha unutun istanbul ve ankarayı

76
6
yanıtYanıtla
Pis FAKİR:

Bu yazdığımdan benim chp li olduğumu nerden çıkardın şaşırdım doğrusu. Gerçi niye şaşırıyorum ki cevap olsun torba dolsuncu trol çokkkkkk sonuçta. Not: Taraf kalmadı yazıyorum tarafsın diyorsun...olmadı bu bak, maaşından kesilmesi lazım. ^^

yanıt1
yanıt2
Sezgin Avcı:

Neyle çıkacak millet size neden oy versin kardeşim

60
4
yanıtYanıtla
Cengiz:

He he kesin koyun çok

34
1
yanıtYanıtla
Pis FAKİR:

Karşıda bir taraf mı varmış ?... Türk milleti olarak bizim niye haberimiz yok ^^ Muhalefetin iktidara çalıştığı tek ülke bizimki mi acaba ?

27
4
yanıtYanıtla
Halil Yarbaşı:

Ak Parti'ye büyük seçim zaferi yaşatmamak için yine kirli eller Satılmış ruhlar akılla hesapla izah edilemeyen zamlar yapacaklar hükümetin acil şekilde bu haydutları denetleyecek bir birim kurması gerekiyor Valilikler,Belediyeler, devletin kurumları hain kaynıyor bunlara güvenilemez.!

2
14
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Hatay'da çadır konteyner yanmış , içindekiler perişan , deprem konutları hemen yapılacak diyen , Toki konutlarının taksitlerine ödenemez zamlar gelmiş , maaşlarına uygun taksitlerle ödeyecekler diyen ama ne deprem konutlarını ne de toki konutlarını yapıp teslim eden bir yönetim yok ne yazık ki. Balans bozulmuş artık...

14
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ikdidardan umudu kesen büyük bir kesim hatayli hayatini yeniden dizayn etmek icin ülkenin dört bir tarafina göc etmisler 1999 da 18 binin üzerinde insanimizi kaybettigimiz marmara depreminde rahmetli Ecevit hükümeti ve halkimiz o zamanin imkanlarinla bir kac ay icinde yaralari sarmis ac ve acikta kimse kalmamisti

yanıt3
yanıt0
Cengiz Ayhan:

SSK Bağkur emeklisini 7500ze mahkum edenlere oy vermez emekli.

13
0
yanıtYanıtla
Kemal Demirelli:

Merak ettim soruyorum taraf değilim KAÇ GÜN SAYINIZ VE KAÇ YIL ÜZERİNDE. EMEKLİ OLDUNUZ.

yanıt0
yanıt0
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title