Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin her yerine baraj yaptıklarını belirterek, "Bu barajlar (sınırdaki) tamamen taşkın, koruma ve elektrik üretimi için yapıldı."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin her yerine baraj yaptıklarını belirterek, "Bu barajlar (sınırdaki) tamamen taşkın, koruma ve elektrik üretimi için yapıldı. Ülkemizdeki her yer bizim toprağımız... Nasıl Afyonkarahisar'da yapıyorsak, Şırnak'a da yapıyoruz. Bazıları terör örgütü PKK'ya karşı yapıldığını söylüyor, ama değil" dedi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisar'da her bayram müjde vermeyi adet haline getirdiklerini, 2007 yılından bu yana 4 dini, 3 resmi bayramda toplam 73 müjde verdiklerini bildirdi.

Ramazan Bayramı'nda "Tıbbi Bitkiler Merkezi, Çıkrık Göleti ve Sulaması, Çay Eber Regülatörü Sulaması" müjdelerini verdiklerini anımsatan Eroğlu, Zafer Bayramı nedeniyle de Afyonkarahisar'a üç müjdelerinin olduğunu söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü nedeniyle, yaklaşık 90 milyon lira tutarındaki 23 tesisin temelini atıp ve 1 tesisi hizmete açacaklarını, TOKİ sosyal konutlarının anahtar teslimini yapacaklarını belirten Eroğlu, Afyonkarahisar'a yönelik bir çok projeyi hayata geçirdiklerini, değişimin çok net izlenebildiğini kaydetti.

"Dünyanın termal başkenti olan Afyonkarahisar'a, dünyanın her yerinden insanları getirmeyi hedefledik ve Kütahya-Afyonkarahisar-Uşak'ın ortasına Zafer Havalimanı'nı inşa ediyoruz" diyen Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Afyonkarahisar, teşvikten en çok istifade eden iller arasında. İşsizlik oranı Türkiye ortalamasının 2 puan altında. Bazı işlere işçi bulamıyoruz. İşsizler de masa başı, devlet dairesinde çalışmak istiyor. Herkesi devlet memuru olarak alma şansımız yok. Pek çok fabrika, otel eleman arıyor, bulamıyor. TOKİ'yi tam anlamıyla Afyonkarahisar'a soktuk ve herkesi ev sahibi yapmak istiyoruz. Kimse açıkta kalmasın, hedefimiz budur. Çöp gazından artık elektrik elde ediliyor. Dünyanın en ileri biyolojik arıtma tesisi ilimizde. Akarçay kokudan geçilmiyordu, düzenlemesini yaptık. Afyonkarahisar'a deniz getirdik, inşallah baharda cıvıl cıvıl olacak. Orman varlığı yüzde 100 artan dünyadaki nadir illerden biri. Gıda üretiminde sucuğu, lokumu, kaymağıyla ünlü Afyonkarahisar'ın dünyanın tıbbi aromatik bitkiler merkezi de olacağı müjdesini verdik. Önümüzdeki yıl Türkiye'nin en büyük termal tesislerinin temelini atacağız. Günde 6-7 temel atıyoruz."

Eroğlu, seçim döneminde muhalefet parti milletvekili adaylarının, baraj inşaatı için dozer giden bir beldede "iş makinelerinin seçim sonrası geri çekileceği" söylemleri olduğunu hatırlatarak, "Muhalefette demek ki, böyle bir zihniyet var. Şimdi o baraj bitti, sulama tesisini de bitiriyoruz. Onlar kısır, biz büyük düşünüyoruz. AK Parti farkı bu. (CHP Genel Başkanı) Kılıçdaroğlu, hafta sonu Afyonkarahisar'a geliyormuş. Gelirken, bir iğne getirse mutlu oluruz. Hatıra olarak müzede saklarız. Kardeşliğimiz, birlikteliğimiz pekiştikçe, Türkiye büyük hedeflere doğru ilerliyor" diye konuştu.

Milletin hizmetinde olduklarını anlatan Eroğlu, bürokratların vatandaşın taleplerine dikkat etmelerini, haklıysa çözüm getireceğini, haklı değilse de durumu ikna etmesi gerektiğini vurguladı.

-Afyonkarahisar'a 3 müjde-

Müjdeleri, son günlerde temellerini attıkları projelerden sonra açıkladıklarına dikkati çeken Eroğlu, daha sonra AK Parti milletvekilleri Sait Açba ve Halil Ürün'le birlikte şu müjdeleri verdi:

"Dinar'ın Çayüstü köyünde 5 bin 40 dekar tarım arazisini suya kavuşturacak 11 milyon 700 bin lira maliyetli Çayüstü göleti ve sulaması tesisleri. İhsaniye'nin Döğer beldesinde 3 bin 490 dekar tarım arazisini suya kavuşturacak 1 milyon 400 bin lira bedelli Döğer Emre göleti sulaması. İscehisar'ın Karaağaç köyünde 2 bin 560 dekar tarım arazisini suya kavuşturacak 6 milyon lira bedelli Karaağaç göleti ve sulaması."

Eroğlu, üç projenin tamamlanmasından sonra, çiftçiye yıllık 5 milyon 600 bin lira ek gelir sağlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

-"(Orman yangınları) Bu haftayı atlatırsak, kritik dönemi geçmiş olacağız"-

Toplantıda açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, son günlerde artan orman yangınlarında kasıt olup olmadığı olasılığının sorulması üzerine, Türkiye'deki orman yangınlarının, Amerika, İspanya, İtalya, Yunanistan gibi ülkelere oranla daha az olduğunu, bu ülkelerde Türkiye'dekinden 10-15 kat fazla alanda yangının yaşandığını söyledi.

Türkiye'de orman yangınları konusunda çok güçlü bir ekibin ve ileri teknolojinin bulunduğunu anlatan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinden başlayıp, Denizli tarafına geçen orman yangınının aynı anda birkaç farklı noktada başladığının tespit edildiğini belirterek, "Kasıt olma ihtimali var. Güvenlik güçleri konuyla ilgili incelemelerini sürdürüyor. Dün başka bölgelerde de yangın vardı, yakından takip ettim. Dün gece arkadaşlar müjde verdiler, hepsi kontrol altında" dedi.

Bu haftanın çok sıcak, düşük nemli olduğu için orman yangını açısından

"riskli" değerlendirildiğini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Orman Genel Müdürlüğü aracılığıyla riskli bölgeleri duyurduk. Bu bölgelerde daha dikkatli olmalıyız. Çok ciddi tedbirler aldık. Bazı bölgelere acil müdahale ekipleri yerleştirdik, bazı bölgelerdeki ekipleri de daha hassas alanlara kaydırdık. Kritik bölgelerdeki valilikleri ikaz ettik. Gerek orman gerek emniyet teşkilatımız teyakkuz halindeler. İnşallah bu haftayı atlatırsak kritik dönemi geçmiş olacağız. Yangınlar genelde, anız yakılması, piknik ateşi, yıldırım düşmesi gibi nedenlerle oluşuyor. Vatandaşlarımızın da dikkat etmeleri gerekiyor."

-Sınıra yapılan barajlar-

"Şırnak güzergahının, Kuzey Irak sınırı sıfır noktasında Devlet Su İşleri tarafından yaptırılan ve PKK'lıların Türkiye'ye sızmalarını önlemede büyük ölçüde etkili olacak 11 barajdan tamamlanan 3'ünde su tutma işlemlerine başlandı" yönünde basında yer alan haberlerle ilgili soru üzerine Bakan Eroğlu, Türkiye'nin her yerine baraj yaptıklarını ifade ederek, şu yanıtı verdi:

"Bu barajlar tamamen taşkın koruma ve elektrik üretimi için yapıldı. Ülkemizdeki her yer bizim toprağımız...Nasıl Afyonkarahisar'da yapıyorsak, Şırnak'a da yapıyoruz. Bazıları terör örgütü PKK'ya karşı yapıldığını söylüyor, ama değil. Sınır barajı olduğu için böyle değerlendirilmiş olabilir. Şırnak'ta içme suyu yoktu, bizzat kendim projeye destek vererek su götürdük. Mardin'de, Şemdinli'de, Siirt'te su sorunu vardı, biz götürdük. Diyarbakır'daki inşaat daha önce ihale edilmiş, biz tamamladık. Orada yaşayan vatandaşlarımız da, PKK'nın düşmanı, Türkler kadar Kürtler de PKK'nın düşmanı. Terör örgütü en büyük zulmü onlara yapıyor. PKK'nın inancı ayrı, dini ayrı, hain. Şemdinli'ye daha önceki yaşanan olay sonrası ben de gittim, Esnaf yaka silkiyor, korkutmuşlar. Açık bir şekilde söylüyorlar."

-Afyonkarahisar'daki su kesintisi-

Eroğlu, Afyonkarahisar'da yaşanan su kesintisiyle ilgili soru üzerine ise merkeze 40 kilometre uzaklıktan suyu getiren boruda patlama meydana geldiğini, su hattının bazı noktalarını çelik yedek boru ile döşediklerini, tamamının çelik yedek borulu olması için talimat verdiğini aktardı.

Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Yedeğin yedeğini yapacağız, hemşehrilerimizi bir gün dahi susuz bırakmaya niyetimiz yok. Bir iki gün susuz kaldıkları için, hemşehrilerimden özür diliyorum. Borular müteahhit tarafından 5 yıl garantili döşenmişti, ona da gereken yaptırım uygulanacak. Su kesintisini bazı muhalefet parti milletvekilleri eleştiriyor, sormak lazım, 'kendileri görevde oldukları dönem vatandaşlara arsenikli suyu nasıl içirdiniz- diye."

Toplantıda Milletvekili Ürün de, AK Parti'nin her geçen seçimde oy oranını artırdığını, bunun hizmet oranını da artırmasına yol açtığı dile getirerek, son günlerde katıldıkları temel atma törenlerine, devletin tüm kademelerinin katıldığını ve vatandaşlarla bayramlaştıklarını söyledi.

Ürün, "AK Parti'nin en bariz özelliklerinden biri milletle devleti kaynaştırması ve bütünleştirmesi. Son günlerde yaptığımız açılışlarda bunu çok net görüyoruz" dedi.

Milletvekili Açba ise bugüne kadar verilen müjdelerden gerçekleşmeyen olmadığını, Afyonkarahisar'a cumhuriyet tarihindeki en önemli yatırımların yapıldığını kaydetti.

Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Türkiye Şırnak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title