Haberler

Müslüman olan İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor, İslami esaslara göre düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme:

26 Temmuz'da hayatını kaybeden Sinead O'Connor ismiyle tanınan İrlandalı ünlü şarkıcı Şüheda Davitt, binlerce kişi katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Bray'deki deniz kıyısında yapılan şarkıcı için yapılan cenaze töreninde hayranları gözyaşlarına boğuldu. Sinéad O'Connor'ın cenaze töreni İslami esaslara göre yapıldı.

2018'de Müslüman olana kadar Sinead O'Connor ismiyle tanınan İrlandalı ünlü şarkıcı Şüheda Davitt, 26 Temmuz'da Londra'daki evinde ölü bulunmuştu. Ünlü şarkıcının ölüm nedenini araştırmak üzere cansız bedeni otopsi için morga kaldırılmıştı. Ölümünden 13 gün sonra Sinead O'Connor, binlerce kişinin katılımıyla gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü şarkıcının cenaze töreni İslami esaslara göre yapıldı.

HAYRANLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Sabah saatlerinde, binlerce kişi, İrlandalı şarkıcının ev olarak adlandırdığı County Wicklow kenti Bray'in deniz kıyısında cenaze törenine katılmak için toplandı. Çiçekler, mumlar, pankartları taşıyan hayranları gözyaşlarına boğuldu.

İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor binlerce hayranı tarafından gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurland

ÖLÜM NEDENİ BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

O'Connor'ın ailesi, özel bir cenaze töreninin ardından geçeceği deniz kenarındaki meydana, son kez şarkıcıyı selamlamaları için hayranlarını davet etti. Sinéad O'Connor'ın cenaze töreni İslami esaslara göre yapıldı. 56 yaşında hayatını kaybeden şarkıcının ölüm nedeni ise belirsizliğini koruyor.

13 gün önce ölen şarkıcı Sinead O'Connor binlerce hayranı tarafından gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı

"ÇOK ZORLUKLAR ÇEKTİ"

47 yaşındaki Gemma Byrne ve üç arkadaşı, "Ne söyleyebilirim? Teşekkürler Sinéad" yazılı bir pankart tuttu. Arkadaşları şarkıcı için "Onunla büyüdük. Hissettiklerimizi söyleme cesareti olmayanlar için söyledi. Bu yüzden de zorlukları çekti." dedi.

İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor binlerce hayranı tarafından gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurland

"GÖZLERİM YAŞLA DOLDU"

Arkadaşı Christine Joyce,O'Connor'ın unutulmaz müzik yaptığını, din adamlarının cinsel istismarını ve menopoz gibi sağlık sorunlarını vurguladığını söyledi. Joyce "Bir kadın olarak yaşlanmanın nasıl olduğu hakkında bana yol gösterdi. Gerçekten duygusal hissediyorum. Onu radyoda Molly Malone şarkısı söylerken duydum . Çok basit bir şarkı ve gözlerim yaşla doldu."

İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor binlerce hayranı tarafından gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurland

OĞLUNUN İNTİHARINDAN SONRA RUHSAL PRPBLEMLER YAŞADI

O'Connor, 1990 hiti "Nothing Compares 2 U"dan sonra üne ve yıldızlığa hiç tam olarak uyum sağlamadı. Zihinsel sağlık sorunları ve dalgalı bir özel yaşam dönemi geçirdi, ancak Dublin'in güneyindeki Bray'de, 15 yıl boyunca ev olarak gördüğü bu yeri sorunlarından kaçmak için bir sığınak olarak kullandı. O'Connor, Ocak 2017 yılında oğlunun intiharından sonra ciddi ruhsal problemler yaşadı.

İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor binlerce hayranı tarafından gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurland

2018'DE MÜSLÜMAN OLDU

Davitt, 2018'de Müslüman olduğunu duyurarak, "Müslüman olduğum için gurur duyuyorum. Bu, her akıllı ilahiyatçının doğal olarak varacağı bir sonuç. Tüm kutsal yazıtlar bizi İslam'a götürüyor. İslam tüm diğer kutsal kitapları gereksiz kılıyor." ifadelerini kullanmıştı.

İrlandalı şarkıcı Müslüman olduktan sonra yeni bir isim alacağını ve bundan böyle "Şüheda Davitt" adını kullanacağını belirtmişti.

13 gün önce ölen şarkıcı Sinead O'Connor binlerce hayranı tarafından gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı

İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor binlerce hayranı tarafından gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurland

Haberler.com / Abdullah Teymur - Magazin

Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (3)

recep hoca:

allah rahmet etsin

126
0
yanıtYanıtla
tolga cem:

Tüm yabancı siteleri inceledim. Cenazenin İslami görüntüsüne dair sadece tek bir kare gördüm. O karede 2 imam ve tabuttaki ayeti kerimeler yeralan örtüydü. Bu vicdansızlar öyle bir pisliğin ve kinin ve hasedin içindekiler ki Yüce Allah onlara fırsat vermesin. Özellikle İslami görüntü olmaması için LGBT bayraklı araçlar gibi görüntüleri, onun şarkısı eşliğinde kullanmışlar. Şüheda Sadakat (Sead Oconnor) şayet bunu tahmin edecek olsa bunu reddederdi.Allah rahmet eylesin

8
2
yanıtYanıtla
ROBERTO MİLANO:

ISLAMI ESASLAR GOREMEDIM MUZIK VS..

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title