Haberler

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Siirt / Bayburt /

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Siirt Emine Erdoğan Kız Ortaöğretim Öğrenci Yurdu salonunda düzenlenen kutlu doğum haftası programı TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın'ın konuşması tiyatro gösterisi Bayburt'ta Ensar vakfı şubesi tarafından düzenlenen kutlu doğum haftası programı Vali Yusuf Odabaş'ın konuşması Sema gösterisi Beypazarı ilçesinde kutlu doğum haftası dolayısıyla açılan tezhip sergisi Sema gösterisi Kutlu Doğum Haftası TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Akalın: "Ülkemiz, birliğimizi, beraberliğimizi bölmeye ve bozmaya çalışan vatan hainlerinin, fedakar vatan evlatları ile masum sivilleri hedef aldığı yürek yakıcı eylemlerine sahne oluyor" "Bu zamanlarda ruhumuza verilecek en güvenli ilaç, varlığıyla hepimizi aydınlatan 'İnsanlara azap edene Allah da azap eder' diye buyuran Peygamber Efendimizin güzel ahlakı, sağlam karakteri ve güçlü imanında saklıdır" Siirt'te Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Siirt Emine Erdoğan Kız Ortaöğretim Öğrenci Yurdu salonunda düzenlenen kutlu doğum haftası programı

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın'ın konuşması

tiyatro gösterisi

Bayburt'ta Ensar vakfı şubesi tarafından düzenlenen kutlu doğum haftası programı

Vali Yusuf Odabaş'ın konuşması

Sema gösterisi

Beypazarı ilçesinde kutlu doğum haftası dolayısıyla açılan tezhip sergisi

Sema gösterisi Kutlu Doğum Haftası

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Akalın:

"Ülkemiz, birliğimizi, beraberliğimizi bölmeye ve bozmaya çalışan vatan hainlerinin, fedakar vatan evlatları ile masum sivilleri hedef aldığı yürek yakıcı eylemlerine sahne oluyor"

"Bu zamanlarda ruhumuza verilecek en güvenli ilaç, varlığıyla hepimizi aydınlatan 'İnsanlara azap edene Allah da azap eder' diye buyuran Peygamber Efendimizin güzel ahlakı, sağlam karakteri ve güçlü imanında saklıdır"

Siirt'te Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Emine Erdoğan Kız Ortaöğretim Öğrenci Yurdu konferans salonunda düzenlenen etkinlik, Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, yaptığı konuşmada, düzenledikleri etkinlikte, Silopi ilçesinden gelen terör mağduru öğrencilerin de bulunduğunu söyledi.

"Geride bıraktığımız yüzyıl ama özellikle son 15 yıl, insanlık onurunun, simgesel olarak, kucağında çocuğunu taşıyan bir mülteci babaya çelme takan bir gazetecinin ayakları altında ezildiği bir döneme sahne olmaktadır" diyen Akalın, şöyle konuştu:

"Bugün dünyanın bir çok yerinde özellikle İslam coğrafyasında Müslümanın onuru, dolayısıyla insan onuru hiçe sayılırken sünnetle bütünleşmiş ümmet mensuplarının kulaklarında Peygamber Efendimiz'in 'Kim Müslüman kardeşinin onurunu savunursa, Allah da kıyamet gününde onun yüzünden cehennem ateşini savar' hadisi şerifi hep çınlamaktadır. Devletimiz 'kardeşlerimizin onuru bizim onurumuzdur' diyerek 2.7 milyon mülteciye uyguladığı açık kapı politikasıyla kucak açmış, nebinin emanetini, Ensar olma görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışmaktadır."

Akalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından 2015 yılında açılışı yapılan yurdun konferans salonuna "Gülseren Özdemir" adını verdiklerini kaydetti.

Akalın, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ülkemiz, birliğimizi, beraberliğimizi bölmeye, bozmaya çalışan vatan hainlerinin, fedakar vatan evlatları ile masum sivilleri hedef aldığı yürek yakıcı eylemlerine sahne oluyor. Devletimiz tüm kudretiyle bu saldırılarla ilgili tüm görevlerini hakkıyla yerine getiriyor. Biz de tüm vatandaşlar, tüm sivil toplum kuruluşları olarak devletimizin, insanımızın yanında dimdik korkmadan duracak, vatan toprağının en yakınından, en uzağına kadar üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu zamanlarda ruhumuza verilecek en güvenli ilaç, varlığıyla hepimizi aydınlatan 'İnsanlara azap edene Allah da azap eder' diye buyuran Peygamber Efendimizin güzel ahlakı, sağlam karakteri ve güçlü imanında saklıdır. Üstad Necip Fazıl, 'Ey İnsan, sana son sığınak son Peygamber'in hırkasında' demiş. Bu yoldaki genç kardeşlerimize olan inancımız tam."

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da Müslümanların Peygamber Efendimizin güzel ahlakından yeterince nasiplenemediğini belirtti.

Konuşmaların ardından 'Mus'ab Bin Umeyr' isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Kutlu Doğum Haftası

Bayburt Üniversitesi, Ensar Vakfı Bayburt Şubesi ile Bayburt Üniversitesi İdealist Öğrenciler Kulübü tarafından "Kutlu Doğum" programı gerçekleştirildi

Bayburt Üniversitesi, Ensar Vakfı Bayburt Şubesi ile Bayburt Üniversitesi İdealist Öğrenciler Kulübü tarafından "Kutlu Doğum" programı gerçekleştirildi.

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan programda konuşan Vali Yusuf Odabaş, ilahi mesaj olan Kur'anı Kerim'in Hazreti Peygamber aracılığıyla insanlığa ulaştığını ve ilk emrinin "Oku" olduğunu ifade ederek, "Kuran-ı Kerim bu kutlu emrinden sonra tüm insanlığı kucakladı" dedi.

Odabaş, Müslümanların Hazreti Peygamberin doğum gününü Kutlu Doğum Haftası olarak kutladığını dile getirerek, "O insanlığa rehber olarak gönderildi. O doğumunun kutlanmasına ihtiyacı yok. Aksine bizlerin, bütün insanlığın kurtuluşu için O'nun doğumundan ebediyete kadar intikal eden, hayatının bilinmesine, anlanmasına, getirdiği Kuran-ı Kerim ve hadisi şeriflerin, sünnetinin yaşanmasına, yaşatılmasına, gençlerimize öğretilmesine ihtiyacımız var. O nedenle biz Kutlu Doğum Haftası'nı kutluyoruz." diye konuştu.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise Müslümanların bir vücut gibi olduğunu kaydederek, "Birinin eline diken batsa diğerinin ciğeri sızlar. Yunus'un ifadesiyle, 'yaradılanı hoş görürüz Yaradan'dan ötürü'. Bugünlerde özellikle Türkiye'nin içinde bulunduğu durumda her gün neredeyse şehit haberleri, gazi haberleri alıyoruz. Bu birliğe, beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Sema gösterisi ve Ensar Vakfı Kız İlahi Korosu tarafından okunan ilahilerle devam eden program, Yrd. Doç. Dr. Fatih Çollak'ın "Müslümanın Kur'an-ı Kerim ile Münasebeti" konferansı ile sona erdi.

Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Beypazarı İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikler sürüyor.

Kutlu Doğum Haftası kutlaması çerçevesinde, İlçe Müftülüğü tarafından tezhip sanatı resim sergisi açıldı.

Tarihi Suluhan Kervan Sarayı'nda açılan resim sergisine kaymakam Suat Seyitoğlu, belediye başkanı Tuncer Kaplan, İlçe Müftüsü Abdulmuttalip Peşe, Belediye Başkan Yardımcısı Bağlarlı, Belediye Kültür İşleri Müdürü Zafer Poyraz ile davetliler katıldı.

Tezhip sanatçısı, ressam Züheyde Gökçek, açılışta yaptığı konuşmada,15 senedir tezhip sanatıyla uğraştığını ve sergide bu türde yapılmış 36 resmin bulunduğunu söyledi.

Profesyonel olarak atölyesinde çalışmalarda bulunduğunu belirten Gökçek, "Belediye başkanımız Tuncer Kaplan'ın daveti üzerine burada bir sergi açtık. Kutlu Doğum Haftasına yakışır bir sergi açtık." dedi.

İlçe Müftüsü Abdulmuttalip Peşe, Kutlu Doğum Haftası kutlamalarını dün başlattıklarını ve hafta boyunca çeşitli etkinlik, söyleşi ve konserlerle süreceğini söyledi.

Peşe, kutlama etkinliklerinin dolu dolu geçeceğini de ifade ederek, "Kutlu Doğum Haftası, Hz. Peygamber efendimizin doğum yıl dönümü olduğu için peygamberimizi hatırlamak, onun hatıralarını yad etmek ve onun rahmet dolu ahlakını dolu dolu yaşamak için etkinliklerimiz kutlu doğum haftası boyunca sürecek." dedi.

Sergiyi gezdiklerini belirten Peşe, "Sayın sanatçı Züheyde Gökçek'i kutluyorum. Kutlu Doğum Haftasına, yaptığı birbirinden değerli eserleriyle, tablolarıyla renk ve güzellik kattı." diye konuştu.

Sergiyi gezenlere, eğitmen ve tasavvuf sanatçısı Mustafa Caymaz ve Selman Çelik'in seslendirdiği ilahiler eşliğinde sema gösterisi sunuldu.

Öte yandan etkinlikler kapsamında Beypazarı Müftülüğünün girişimleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin mehteran takımı Atatürk Parkı'nda gösteri sundu. Mehteran takımının gösterisini çok sayıda vatandaş izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Emine Erdoğan Yusuf Odabaş Beypazarı Siirt Politika Güncel Haberler

title