Haberler

İsrail'de binlerce kişi Netanyahu hükümetini protesto etti

Güncelleme:

İsrail'de Tel Aviv başta olmak üzere binlerce protestocu, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası ve erken seçim talebiyle protesto gösterileri düzenledi. Hamas'ın elindeki esirleri getiremeyen Netanyahu'nun Gazze'de çok kötü bir iş çıkardığını protestocu, İsrail Başbakanının Kayseriye'deki şahsi konutunun önünde polisle çatıştı. Polisin göstericilere müdahalesi sert olurken, çok sayıda protestocu gözaltına alındı.

İsrail genelinde binlerce kişi, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası ve erken seçim talebiyle protesto gösterileri düzenledi. Göstericiler, İsrail bayrakları ve Netanyahu hükümetini eleştiren pankartlar taşıdı. Gösteriler Tel Aviv, Batı Kudüs, Birüssebi ve Kayseriye gibi şehirlerde gerçekleşti.

İsrail'de binlerce kişi Netanyahu hükümetini protesto etti

İSRAİL'DE NETANYAHU KARŞITI PROTESTOLAR BİTMİYOR

İsrail ordusu Gazze'de insanlık dışı katliamlarına aylardır devam ederken, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya yönelik ülkesindeki protestolar da şiddetini artırdı. İsrail genelinde binlerce kişi, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası ve erken seçim talebiyle protesto gösterileri düzenledi. Başkent Tel Aviv'de Savunma Bakanlığı binası önündeki Eliezer Kaplan Caddesi'nde toplanan binlerce gösterici, İsrail bayrakları ve Netanyahu hükümetini eleştiren, pankart, afiş ve dövizler taşıdı.

İsrail'de binlerce kişi Netanyahu hükümetini protesto etti

SAVUNMA BAKANLIĞININ ÖNÜNE YÜRÜDÜLER

Göstericiler, hoparlörlerden Netanyahu hükümeti aleyhine slogan attı, müzik aletleriyle ritim tuttu. İsrail polisi, göstericilerin yola inmesini engellemek için kaldırıma demir bariyerler yerleştirdi. Katılımcıların sayısının artmasıyla İsrail polisi demir bariyerleri kaldırmak zorunda kaldı. Göstericiler, Savunma Bakanlığı önündeki Tel Aviv'in merkezindeki Eliezer Kaplan Caddesi'ni kapattı.

İsrail'de binlerce kişi Netanyahu hükümetini protesto etti

"NETANYAHU ÇOK KÖTÜ BİR İŞ ÇIKARIYOR"

Gösteriye katılan Nilli Elezra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Netanyahu hükümetinin "çok kötü bir iş çıkardığını" belirterek, artık istifa etmesi gerektiğini söyledi. Hükümetin her zaman değiştirebileceğine işaret eden Elezra, Netanyahu'nun savaşa iktidarda kalmak için devam ettiğini, her hamlesini "hayatta kalmak için yaptığını" kaydetti. Amos Shani de Netanyahu hükümetinin bir an önce istifa etmesi ve ülkenin seçimlere gitmesi gerektiğini kaydetti.

İsrail'de binlerce kişi Netanyahu hükümetini protesto etti

"SAVAŞ ORTASINDA HÜKÜMET DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN"

Savaş ortasında yönetim değiştirmenin mümkün olduğuna vurgu yapan Shani, geçmişte gerek dünyada gerekse İsrail'de savaş ortasında hükümetlerin değiştiğini anımsattı. Shani, İsrail'in içinde bulunduğu felakete ve hükümete rağmen var olmaya devam edeceğini dile getirdi. İsrail polisi gösterici grubun bulunduğu bölgeden çıkmasını engellemek için yolu kamyonlarla kapattı. İsrail polisi, yaptığı açıklamada, Tel Aviv'deki gösterinin kanuna aykırı olduğunu ve kamu düzenini bozduğunu ifade etti.

İsrail'de binlerce kişi Netanyahu hükümetini protesto etti

PROTESTOCULAR, NETANYAHU'NUN KONUTUNUN ÖNÜNDE POLİSLE ÇATIŞTI

Tel Aviv'in yanı sıra binlerce İsrailli, Batı Kudüs, Birüssebi (Berşeva), Hayfa, Kayseriye'de (Caesarea) da hükümetin istifası ve erken seçim talebiyle gösteriler düzenlendi. Batı Kudüs'te Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un konutunun önünde yüzlerce gösterici hükümetin istifası talebiyle protesto gösterisi yaptı. İsrail'in kuzeyindeki Kayseriye'deki Netanyahu'nun şahsi konutu önünde yaklaşık bin kişi toplandı. İsrail polisinin müdahalesinde göstericilerle arbede yaşandı. İsrail polisinin burada 4 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail'de binlerce kişi Netanyahu hükümetini protesto etti

Netanyahu hükümetinin tartışmalı yargı düzenlemesine karşı çıkan protesto hareketi Gazze'den 7 Ekim'de düzenlenen saldırıların ardından gösterilerine ara vermişti. Netanyahu karşıtı protesto hareketi, iktidar koalisyonunun istifası ve erken seçim talebiyle gösterilerine devam edeceklerini açıklamıştı.

İsrail'de binlerce kişi Netanyahu hükümetini protesto etti

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail'de binlerce kişi Netanyahu hükümetini protesto etti

CAN KAYBI 30 BİNİ AŞTI

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660'ı çocuk, 8 bin 570'i kadın olmak üzere 28 bin 858 Filistinli öldürüldü, 68 bin 677 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail'de binlerce kişi Netanyahu hükümetini protesto etti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 235'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 572 askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İsrail'de binlerce kişi Netanyahu hükümetini protesto etti

İSRAİL ORDUSU, HİZBULLAH'LA DA ÇATIŞIYOR

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 395 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda 205 Hizbullah mensubu, 11 Emel mensubu, 12 Filistin İslami Cihad Hareketi ve 12 Hamas Hareketi mensubunun yanı sıra 41 Lübnanlı sivil, 1'i asker 2 Lübnan güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri hayatını kaybetti.

İsrail'de binlerce kişi Netanyahu hükümetini protesto etti

Kaynak: AA / Güncel

Tel Aviv İsrail Gazze İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Nuri Aga:

Şeytanın oğlu Netanyahu Allah belanı versin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title