Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- İSTANBUL'DA DEAŞ OPERASYONU: 13 GÖZALTI Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri terör örgütü DEAŞ'a yönelik bu sabah 12 ilçede eş zamanlı operasyon düzenledi.

1- İSTANBUL'DA DEAŞ OPERASYONU: 13 GÖZALTI

Haber : Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri terör örgütü DEAŞ'a yönelik bu sabah 12 ilçede eş zamanlı operasyon düzenledi.

18 ayrı adrese baskın yapan TEM Özel Tim ekipleri 13 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda dijital veri ile örgütsel dokümanlarla birlikte yüklü miktarda para ele geçirildiği öğrenildi. Gözaltına alınan 13 kişi, Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. TEM ekipleri, şüphelilerin çatışma bölgelerine gidip gelen kişiler ve sosyal medya üzerinden terör örgütü DEAŞ'ın propagandası yapan kişilerden oluştuğunu ileri sürüldü.

===========================

2- İSTANBUL'DAKİ ANA DARBE DAVASININ ÜÇÜNCÜ DURUŞMASI BAŞLADI

Darbe girişiminde şehit olanların yakınları, gaziler ile bazı sivil toplum kuruluşları da duruşmayı izlemek için Silivri'ye geldi.

Duruşma salonu önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup  sloganlar attı.

Haber - Kamera: Ümit TÜRK İstanbul / DHA

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul'da yaşanan eylemleri planladığı ve "Yurtta Sulh Konseyi" üyesi oldukları iddiasıyla bir numaralı sanığı Fetullah Gülen olan, 6'sı general, 17'si subay olmak üzere 15'i tutuklu 9'u firari 24 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri'de yapılan duruşmada 13 sanık hazır bulundu. Darbe girişiminde şehit olanların yakınları, gaziler ile bazı sivil toplum kuruluşları da duruşmayı izlemek için Silivri'ye geldi.

DURUŞMA ÖNÜNDE İDAM İSTERİZ SLOGANLARI ATILDI

Duruşma salonu önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, "Darbeye geçit yok", "Millet eğilmez Türkiye yenilmez", "Vatan aşkı rütbe değil yürek işidir", "Darbecilere idam" yazılı dövizler taşıyarak, "İdam isteriz" sloganları attı.

Duruşmada, olay tarihinde 1'nci Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı olarak görev yapan  Tuğgeneral Yüksel Durak'ın savunma yapıyor. İddianamede, Durak'ın konumu gereği darbe girişimine karşı koyabilecek konumda iken herhangi bir eylemde bulunmayıp kasten ihmali davranış göstermek suretiyle darbe girişimi eylemlerine doğrudan iştirak ettiği belirtiliyor.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Duruşma salonu önünde toplanan grup

-Grubun döviz ve urgan taşıması

-Grubun slogan atması

-Genel ve detay görüntüler

01.06.2017 - 10.54 Haber Kodu : 170601064

====================

3- BOĞAZ'DA ÜÇÜNCÜ YIKIM

Galatasaray adasının hemen karşısında yer alan bir denizcilik şirketine ait bina yıkıldı.

Hakan KAYA-Hasan YILDIRIM- Ozan URAL/İSTANBUL,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı yıkım ekipleri Beşiktaş Kuruçeşme Muallim Naci Caddesi üzerinde bulunan bir denizcilik firmasına ait binaya geldi. Belediye ekipleri  yıkım kararı olduğunu belirterek içeride bulunan eşyaları dışarı çıkarttı. Ofis eşyalarını nakliye kamyonlarına koyan ekipleri binayı boşalttı. Sabah işe gelen iş yeri çalışanları ise yıkım ekiplerini görünce büyük şok yaşadı. İş yerindeki kişisel eşyalarını kolilere koyan çalışanlar endişeli gözlerle çalışmaları izledi. 3 katlı şirket  tamamen boşaltılmasının ardından yıkım işlemlerine başlandı.

Görüntü dökümü:

---------------

-Eşyaların dışarı çıkarılması

-Belediye ekiplerinin çalışması

-Olay yerindeki polis, zabıta ekipleri

--İşyerindeki çalışnanların eşyalarını dışarı çıkarması

-Kepçeyle yıkım görüntüsü

-Alınan önlemler

-Genel ve detaylar

01.06.2017 - 08.42 Haber Kodu : 170601033_

01.06.2017 - 08.43 Haber Kodu : 170601034

=====================

4- MEHMET AYVALITAŞ DAVASI'NDA TUTUKSUZ SANIK, GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINARAK DURUŞMAYA GETİRİLECEK

Haber-Kamera:  Yüksel KOÇ - Ramazan EĞRİ/İSTANBUL,

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de TEM otoyolu üzerinde gerçekleşen yürüyüş sırasında bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin davanın 16. celsesi görüldü. Tutuksuz sanık Cengiz Aktaş'ın gerekli güvenlik önlemi alınarak önümüzdeki duruşmada hazır edilmesine karar verildi.

DURŞMADA BABA AYVALITAŞ KONUŞTU

Duruşmada söz alan Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, "Özellikle şunu da belirtmek istiyorum; Çanakkale savaşında İngiliz donanmasını batıran Mehmet Çavuş benim dedemdir. Mehmet Ayvalıtaş onun ismi, onun adını ölen oğluma vermiştim" dedi.

İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 16. duruşmasına, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş ve avukatları ile tutuksuz yargılanan sanıklardan Mehmet Görkem Demirbaş ve Avukatı Yalçın Tura katıldılar. Tutuksuz yargılanan diğer sanık Cengiz Aktaş ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme Başkanı Zeynep Durdu Ak, dosyanın gönderildiği Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Genişletilmiş Uzmanlar Kurulu'ndan henüz dönmediğini söyledi.

AVUKATLAR TUTUKLAMA İSTEDİ

Söz alan müşteki avukatları, duruşmalara katılmayan Cengiz Aktaş'ın ayrıcalıklı olmadığını, bu sanığın duruşmalara katılması için mahkemenin bir girişimde bulunmadığını belirterek,  sanığın duruşmalara katılmasının sağlanmasını ve sanıklar hakkında tutuklama kararı verilmesini istediler.

'YARIN MEHMET'İN ŞEHİT OLDUĞU GÜN'

Duruşmada söz alan Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Mehmet Ayvalıtaş söz alarak, "Ben Mehmet'in babasıyım. Öyle bir acım var ki. Çocuk sizin de olabilirdi. Yarın Mehmet'in şehit olduğu gündür, bu tesadüf değil. Vicdanı olan, Allahı olan bir karar verir. ve öbür sanık özellikle korunuyor. Biz bu vatanın evladı değilmiyiz, niye ayırt ediliyoruz. Özellikle şunu da belirtmek istiyorum; Çanakkale savaşında İngiliz donanmasını batıran Mehmet Çavuş benim dedemdir. Mehmet Ayvalıtaş onun ismi, onun adını ölen oğluma vermiştim. 'Memleketi koru, İngiliz donanmasını batır, gel ikinci, üçüncü vatandaş muamelesi gör.' Sizleri de, duyarlı olan insanları da yarın mezarı başında anmaya davet ediyorum. Gezi olayları bir gerçektir, dün de anması vardı. Sanıkların tutuklanmasını talep ediyorum. Eşimi kaybettim, evime aylardır giremiyorum. Eşime biber gazı sıkıldı öldü" diye konuştu.

SANIK AVUKATI: BU DAVAYI GÖTÜRMEK BANA YÜK GETİRİYOR

Sanık Mehmet Görkem Demirbaş'ın Avukatı Yalçın Tura, dosyaya gelen tüm raporlarda yayaların kusurlu gösterildiğini belirterek, "Gezi olayları gerçekliğini inkar etmek mümkün değildir. Sanık Mehmet Görkem Demirbaş da orada yer aldı. Ben de şahsen o olayları destekledim. Yeşili korumak adınaydı. Ben ailenin üzüntüsünü paylaşıyorum. Bu davayı götürmek bana yük getiriyor. İnsanlar otoyola çıktı diye emniyet müdürlüğüne, valiliğe haber veriliyor, ancak önlem almamışlardır. Burada asıl kusurlu İçişleri Bakanlığı'dır, vatandaşın can güvenliğini sağlamamıştır. Burada birinci derecede devletin sorumluluğu vardır. Üç raporda da yayalar kusurlu bulunmuştur. Raporlar birbiriyle örtüşmektedir" dedi.

Mahkeme, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Genişletilmiş Uzmanlar Kurulu'na yazı yazarak dosyanın akıbetinin sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

DURUŞMADAN SONRA BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Duruşmadan sonra adliyenin önünde basın açıklaması yapıldı. Burada konuşan Ayvalıtaş ailesinin Avukatı Ayla Öztabak, Mehmet Ayvalıtaş'a çarparak ölümüne neden olan taksi şoförü Cengiz Aktaş'ın şimdiye kadar bir duruşmaya katıldığını hatırlatarak, bu sanığın tutuklanması ve duruşmalara katılması için talepde bulunduklarını söyledi. Mahkemenin de tutuklama taleplerini reddettiğini belirten Avukat Öztabak, "Cengiz Aktaş'ın gerekli güvenlik önlemi alınarak önümüzdeki duruşmada hazır edilmesine karar verildi. bugüne kadar hiçbir duruşmada bu karar verilmemişti" dedi.

Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da, yarın oğlunun ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Bugün davaya geliyoruz yarın da Mehmet'in mezarı başında anacağız. Bu benim için çok kötü. Allah kimseye yaşatmasın" dedi. Ali Ayvalıtaş, oğlu için pazar günü Mustafa Kemal Cemevi'nde yemek vereceklerini söyledi.

Görüntü Dökümü:

--------

-Adliye çevresinde güvenlik önlemi

-Babası ve avukatının açıklaması

==========================

5- ET VE SÜT KURUMU'NDA ET KUYRUĞU

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL,

Ramazan ayı ile birlikte kasaplardaki et fiyatlarındaki artış üzerine tüketicilerin bazı ürünlerde piyasadan en az 10-13 TL daha ucuz olduğu için yöneldiği Et Ve Süt Kurumu'nun satış mağazaları önünde kuyruklar oluşuyor.

Daha önce stoklarda kırmızı et bulunduğu için daha önce hergün saat 10.00'dan itibaren hizmet verilen Et ve Süt Kurumu satış mağazalarının büyük bölümünde Ramazan ile birlikte kırmızı etin hemen tükenmesi üzerine, ürünün gelmesi ve işlenebilmesi için satışlara saat 13.00'ten itibaren başlanabiliyor. Bu konuda satış mağazalarının önüne satışa başlanacağı saate ilişkin yazılar asılıyor.

Avcılar'daki Et ve Süt Kurumu satış mağazasının satışa başlamasından 1 saat önceden müşteriler sıraya girerek kepenklerin açılmasını bekliyor. Görevliler saat 10.30 sıralarınde kamyondan indirilen et göreviler tarafından işlenmeye başlanıyor. Kıyma ve kuşbaşı halinde doğranan kırmızı eti almak için dışarıda beklemek zorunda kalmaktan yanınan müşteriler, Ramazan ayı ile birlikte kasaplarda fiyatların arttığını, güvenilir ve piyasadan kilosu en az 10 TL ucuz olduğu için Et ve Süt Kurumu'nu tercih ettiklerini söyledi.

Et satış mağazasının kepenklerinin açılması ile bir anda içeriye akın eden müşterilerin önemli bölümü piyasada 42 TL'den satılan kıyma ve kuşbaşı eti 13 TL daha ucuza almak isterken, daha fazla kişiye hizmet verilebilmesi için  çoğu zaman 1'er kilodan fazla ürün satılmıyor.

Vitrindeki kırmızı et dakikalar içerisine tükenirken Et ve Süt Kurumu yetkilileri, mağazadan görüntü alınması için genel müdürlükten izin alınması gerektiğini belirtirken, izdihamın görüntülenmesini istemedi. Kırmızı etin tükenmesi ardından kurum şubesinde beyaz et ürünlerinin satışına devam ediliyor. Et ve Süt Kurumu'nun perakende satış fiyatları şöyle:

Dana kıyma: 28.75, dana kuşbaşı: 31.00, dana biftek-rosto: 36.00, dana pirzola: 50.00, dana kontrfile: 50.00, dana bonfile; 65.00, dana biftek stragonof: 38.00, dana biftek sote: 38.00, dana gulaş: 38.00, dana şiş; 38.00, macar salam; 29.15, pastırma; 63.95, ekstra pastırma: 68.50, pastırma dilimli: 65.95, ekstra pastırma dilimli;  73.50, Akçaabat köfte; 29.30, İnegöl köfte: 28.10, Adana köfte; 28.70, kasap köfte: 27.85, sığır kavurma; 37.75, sığır kıyma tipi kavurma: 33.60, kuzu kol; 31.40, kuzu pirzola; 50.00, kuzu but fırın; 36.92, kuzu but şiş; 43.13, kuyruk yağı: 15.00 TL.

Görüntü Dökümü:

---------

-EBK önündeki kuyrukta bekleyenler

-Et almak için bekleyen 2 kişi ile röportaj

-Kepenk açılırken müşteriler içeri girerken

-Mağazadan görüntü

01.06.2017 - 10.02 Haber Kodu : 170601049_

=====================

6 - İTFAİYEDEN OTOMOBİL MOTORLARINA GİREN YAVRU KEDİYİ KURTARMA OPERASYONU

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, DHA

Avcılar'da iki otomobilin motor bölümüne giren yavru kedi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Ambarlı'daki Fevzi Çakmak Caddesi'nde 34 MC 063 plakalı minibüsünü park eden Bedrettin Hacıbekri, kontak anahtarını çevirmeden önce kedi miyavlaması duyunca aracı çalıştırmaktan vazgeçti. Hacıbekri, motor bölümüne kedi girdiğini görerek çıkarmak için çaba harcadı. Evden yiyecek getiren Bedrettin Hacıbekri, bu çabasından sonuç alamayınca aracı bırakıp başka araçla işyerine gitti. Aradan 24 saat geçtikten sonra kedinin çıkıp gittiğini düşünen Bedrettin Hacıbekri yine kedi sesi duyunca ne yapacağını şaşırdı. Arkadaşının önerisi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Arama Kurtarma birimine haber verilince ekip gönderildi. Gönderilen ekibin yarım saatlik çabası sonunda yavru kedi gizlendiği yerden çıktı. Bir itfaiye eri, yavru kediyi sakinleştirdikten sonra bahçeye bıraktı.

BAŞKA BİR OTOMOBİLİN MOTOR BÖLÜMÜNE GİRDİ

Sahipsiz kedi 4 saat sonra mahalledeki çocukların oyun oynaması sırasında, korkarak kaçarken bu kez aynı bölgede park eden Tolga İnanç'a ait 34 HAJ 77 plakalı otomobilin motor bölümüne girdi. İnanç'ın çabası da kediyi çıkarmaya yetmeyince yine İBB'den yardım istendi. Aynı caddeye bir günde ikinci kez aynı kedi için gönderilen ekip, ellerindeki demir çubuklarla, basınçlı hava uygulayarak yaptıkları tüm çabalarına rağmen yavru kediyi çıkaramayınca görevliler araç sahibinden otomobilini bir çekiciye yükleyerek sanayi sitesine götürerek, alt bölümdeki koruyucuyu açmasını önermekten başka çareleri olmadığını söyleyerek uzaklaştı. Araç sahibi, bunun üzerine kedinin çıkmasını bekleyeceğini belirterek, kediyi çıkarmak için uğraşmayı sürdürdü. Araç sahibinin 2 saat süren çabasının ardından yavru kedi otomobilden çıktı.

Görüntü Dökümü:

---------

-İBB ekiplerinin minibüsün motor bölümüne giren kediyi çıkarma çabası

-Minibüs sahibi Bedrettin Hacıbekri kedinin aracının motor bölümüne girmesini anlatırken

-Minibüs sahibi Bedrettin Hacıbekri kedinin çıkarılması ardından direksiyona geçerken

-Yavru kedinin görüntüleri

-Kediyi otomobilden çıkarma çabaları

-Tolga İnanç, otomobilin motor bölümüne kedinin girmesini anlatırken

01.06.2017 - 09.57 Haber Kodu : 170601047_

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Et ve Süt Kurumu Mehmet Ayvalıtaş Politika Güncel Haberler

title