Haberler

Afgan madenciyi benzin döküp yakan şüphelilerin ifadesi kan dondurdu! Her şeyi itiraf ettiler

Güncelleme:

Zonguldak'ta kaçak maden ocağında fenalaşan Afgan işçiyi ormana götürüp benzin dökerek yakan işletme sahiplerinin ifadeleri kan dondurdu. Madenin kaçak olduğu için durumu 112'ye bildirmediklerini belirten şüpheliler, cesetten kurtulmak için yaktıklarını itiraf etti.

Zonguldak'ta kaçak maden ocağında fenalaştıktan sonra ormanda yanmış cesedi bulunan Afganistan uyruklu Vezir Mohammed Nourtani'nin (50) ölümüyle ilgili soruşturmada tutuklanan kaçak maden ocağı sahipleri Hakan Körnöş (45), Enver Gideroğlu (33) ve Körnöş'ün kuzeni Ahmet Aydın (51) ile adli kontrol şartıyla serbest kalan diğer şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Madenin kaçak olduğu için 112'ye haber vermediklerini belirten şüpheliler, cesetten kurtulmak için yaktıklarını itiraf etti. Şüpheliler, ifadelerinde birbirlerini suçladı.

Olay, 10 Kasım'da Kırat Mahallesi Koca Osman Sokak'ta meydana geldi. Yoldan geçenler, yandaki ormanda yanmış cesedi fark edip ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Benzin dökülerek yakıldığı belirlenen ceset, otopsi için Atatürk Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Cesedin, kaçak olarak işletilen maden ocağında çalışan 3 çocuk babası Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani'ye ait olduğunu belirlendi. Otopside Nourtani'nin 9 Kasım'da öldüğü tespit edilirken, ailesinin 10 Kasım sabahı kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Nourtani, 11 Kasım'da toprağa verildi.

Afgan madenciyi yakan şüphelilerin ifadesi kan dondurdu! Her şeyi itiraf ettiler

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili jandarmanın soruşturmasında Nourtani'nin çalıştığı kaçak maden ocağı sahipleri Hakan Körnöş ve Enver Gideroğlu ile Körnöş'ün kuzeni Ahmet Aydın, maden ocağı çalışanları S.K. (27), E.D. (21) ve kömür ticareti yapan A.Ç. (45) gözaltına alındı. Nourtani'nin kaçak ocakta fenalaştıktan sonra hareketsiz haldeki bedeninin battaniyeye sarılıp götürüldüğü ormanda Hakan Körnöş, Enver Gideroğlu ve Ahmet Aydın tarafından benzinle yakıldığı ortaya çıktı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Hakan Körnöş, Enver Gideroğlu ve Ahmet Aydın tutuklandı, S.K., E.D. ve A.Ç. ise haftada bir imza ve yurt dışı çıkış yasağı tedbirleriyle serbest bırakıldı. Nourtani'nin yakıldığı sırada ölü olup olmadığı, Adli Tıp Kurumu'ndan alınacak raporla belirlenecek.

Afgan madenciyi yakan şüphelilerin ifadesi kan dondurdu! Her şeyi itiraf ettiler

"SUÇLAMALAR ÜZERİME KALIR DİYE KORKTUM"

Şüphelilerin Sulh Ceza Hakimliği'ndeki ifadeleri ortaya çıktı. Şüpheliler Nourtani'nin ocakta vagon ittiği sırada fenalaşarak yere yığıldığını öne sürdü. Ocağa, kamyonuna kömür yükletmek için gittiğini söyleyen A.Ç., "Çalışanlardan S.K., 'Biri fenalaştı' diyerek beni çağırdı. İçeri vardığımda yüz üstü yatıyordu. Bir anda yere yığıldığı söylendi bana. Kalp masajı yaptım. Bir kere nefes aldı. Hava alsın diye dışarı çıkarttık. Dışarıda nefes almadığını gördüm. Kaçak ocak suçlaması ve olası suçlamalar üzerime kalır diye korkup 112'ye haber vermedim. Ocak sahiplerinden önce Enver sonra Hakan geldi. Nefes almadığını gördüm. 'Hastaneye götüreceğiz' dediler ve battaniyeye sarıp arabaya yükledik. Enver bana 'Atalım' dedi. Ben de 'Saçmalamayın, hastaneye götürelim' dedim. Yolda indim" diye konuştu.

Şüphelilerden E.D. ise Enver Gideroğlu'nun talimatıyla S.K. ile birlikte Nourtani'nin kıyafetlerini yaktıklarını söyleyerek, "Enver beni telefonla arayıp çağırdı. Hakan, 'Bunu buraya bıraksak, biri hastaneye götürse' dedi. Kabul etmeyince kazma kürek istedi. İstediğini getirmeyip dönünce benzin almamı istedi. Onu da kabul etmedim" dedi.

Afgan madenciyi yakan şüphelilerin ifadesi kan dondurdu! Her şeyi itiraf ettiler

ATEŞE VERDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Nourtani'yi çakmak çakarak ateşe verdiğini itiraf eden Ahmet Aydın, "Nefes aldığını görmedim. A.Ç., 'Polise haber verelim' dedi ama Hakan kabul etmedi. Hakan, 'Benim infazım var. Ocak ve işçiler kaçak. Burada çalıştığı öğrenilecek başımız ağrır. Yapacak bir şey yok, biz bunu yok edelim' dedi. Ben de 'Olur mu öyle şey' dedim. Hakan ile petrole gidip 5 litre benzin aldık. Hakan, Enver ve ben, bilmediğim bir yere gittik. Bagajdaki ölüyü indirdik. Hakan benden benzini istedi, Afgan'ın üzerine döktü. Bana da 'Çakmağı çak' dedi, ben de talimatıyla ateşi yaktım" ifadelerini kullandı.

Afgan madenciyi yakan şüphelilerin ifadesi kan dondurdu! Her şeyi itiraf ettiler

"BANA YAKMAKTAN HİÇ BAHSEDİLMEDİ"

Şüphelilerden Enver Gideroğlu da kendi aracıyla Nourtani'yi hastaneye götürmeyi reddettiğini söyledi. Bunun üzerine A.Ç., Körnüş ve Aydın'ın içki içmeye başladığını anlatan Gideroğlu, "Hakan ile Ahmet ceset olan araçla gittiler. Kafası güzel olduğu için A.Ç.'yi bıraktım. Tekrar buluştuk. Hakan benzin almış ama bana bir şey söylemedi. Bana yakmaktan hiç bahsedilmedi. Araçta benzin olduğunu bilmiyordum. Boş bir araziye girince 'Ne yapıyorsun' diye sordum. Araçtan indiler. Cesedi Ahmet ve Hakan taşıdı ama benden de yardım istediler. Yanlarına gittim. Onlardan uzaklaşıp arabaya kafamı koyup 'Ne yapacağız' diye düşünürken Ahmet kapıyı açarak 'Ben yapacağımı biliyorum' dedi. 10 saniye sonra bir alev gördüm. Benzini kimin döktüğünü görmedim" diyerek kendini savundu.

Afgan madenciyi yakan şüphelilerin ifadesi kan dondurdu! Her şeyi itiraf ettiler

VİCDAN AZABIYLA KOLLUK KUVVETLERİNE ANLATMAK İSTEMİŞ

Hakan Körmüş ise ifadesinde, olayla ilgili pişmanlık duyduğunu söyleyerek, "Ocaktan hastaneye doğru hareket ettik. Alkollüydüm, polise yakalanmamak için ara yollardan giderken idrar yapmak için durdum. Bu sırada Enver ve Ahmet arabadan inmişti. Daha sonra baktığımda ateş yandığını gördüm. Müdahale etmek istedim ancak edemedim. Öncesinde ben evde kullanmak için benzin almıştım. Benzini kim döktü görmedim. Ahmet de çakmağı kendisinin yaktığını söylemişti. Ben vardığımda Enver de ateşin yanındaydı. Ertesi sabah A.Ç.'nin yanına giderek vicdan azabı çektiğimi kolluk kuvvetlerine anlatmak istediğimi söyledim" dedi.

Afgan madenciyi yakan şüphelilerin ifadesi kan dondurdu! Her şeyi itiraf ettiler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Ormana Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title