Haberler

12 İlde Kar Tatili

Güncelleme:

Soğuk ve yağışlı hava yurt genelinde etkisini sürdürürken, birçok ilde okullar tatil edildi.

Soğuk ve yağışlı hava yurt genelinde etkisini sürdürürken, Meteoroloji yarın ve Cuma günü için kar uyarısı yaptı.

Soğuk ve yağışlı hava yurt genelinde etkisini sürdürürken, Meteoroloji yarın ve Cuma günü için kar uyarısı yaptı. Öte yandan yurt genelinde süren kar yağışı sebebiyle birçok ilde okullar tatil edildi.

İşte kar yağışı sebebiyle tatil ilan edilen iller ve süreleri.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Çan ilçesinde taşımalı eğitim gören ilk ve orta dereceli okulların öğrencileri için bir günlük tatil kararı alındı.

Kaymakam Hasan Gözen, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun olumsuz hava koşulları sebebiyle aldığı karar doğrultusunda ilçe merkezi ile köylerindeki ilk ve ortaöğretim okullarında taşımalı öğrenim gören öğrenciler için 9 Şubat 2012 Perşembe günü bir günlük tatil kararı alındığı, ilçe merkezi ile ilk ve orta dereceli okul bulunan köylerde ise eğitime devam edilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

KARS

Kars'ta hafta başından beri etkisini artırarak sürdüren kar yağışı ve tipi, il genelinde eğitime 2 gün daha ara verilmesine neden oldu.

Kar yağışı nedeni ile taşımalı eğitime bir gün ara verilmişti. Akşam saatlerinde Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipinin etkisini artırarak sürdürdüğü ve il genelinde bu nedenle ilköğretim okulları ve liselerde eğitime 9 ve 10 Şubat itibari ile 2 gün daha ara verildiği belirtildi.

HAKKARİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde eğitime bir gün daha ara verildi.

Yüksekova'da yoğun kar yağışı şiddetini artırarak devam ediyor. Bugün eğitime ara verilen ilçede kar tatili bir gün daha uzatıldı. Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen, ilçeye bağlı köyler ile taşımalı eğitime perşembe gününe kadar ara verildiğini söyledi.

BİTLİS

Bitlis'i etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle bugün tatil edilen Bitlis'in Tatvan ilçe merkezine bağlı köy okulları, perşembe günü için de tatil edildi.

Tatvan ilçe merkezindeki okullarda eğitime devam edileceğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, köy okullarında ise eğitime yarın da ara verildiğini açıkladı.

TOKAT

Tokat'ın Turhal ilçesinde, 2 gündür aralıklarla devam eden yar yağışı sebebiyle Kaymakamlık ilk ve orta dereceli okulları 2 gün tatil etti.

Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, yaptığı açıklamada, Tokat'ta tipi şeklinde devam eden kar yağışı sonucu bir çok köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti. Hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle okulları 2 gün tatil ettiklerini belirten Ünlü, öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için tatil kararı aldıklarını söyledi.

MUŞ

Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Muş merkez ve ilçelerinde 9-10 Şubat tarihlerinde okullar tatil edildi.

Merkeze bağlı 350 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirten Muş Vali Yardımcısı Çetin Kılınç, yolların açılmasıyla eğitimin devam edeceğini söyledi.

AĞRI

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bir haftadan beri aralıksız devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle köy yolları kapandı, okullar tatil edildi, çeşmeler dondu. Su sayaçlarının da patladığı ilçede, içme suyu ve kanalizasyon hatları tahrip oldu.

ADANA

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Tufanbeyli'de dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırırken, ilçe merkezinde kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı. Yoğun kar yağışının devam etmesi üzerine yetkililer, ilçede okulların 8 Şubat Çarşamba günü bir gün süreyle tatil edilmesi kararı aldı. Tatil haberi belediye hoparlörlerinden vatandaşlara duyurulurken, 24 köy yolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi.

SİVAS

Sivas'ta etkili olan yoğun kar yağışı, ulaşımda ve eğitimde aksamalara yol açıyor.

Sivas'ta etkili olan olumsuz hava koşulları ve kar yağışı, eğitime engel oldu. Kar yağışı nedeniyle Sivas merkez ve merkeze bağlı köylerde bugün okullar tatil edildi. Merkez ve bağlı köyler ile birlikte Hafik ilçesinde ve Şarkışla ilçesindeki taşımalı eğitime de bir gün ara verildiği öğrenildi. Kar yağışının etkili olduğu Yıldızeli ve Ulaş ilçelerinde de eğitime 8 Şubat'tan itibaren 2 gün ara verildiği bildirildi.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Demirköy, Vize ve Kofçaz ilçelerinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Kentte 51 köy yolu ulaşıma kapandı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın, Ekinözü, Göksun ve Afşin ilçe merkezleri ve köylerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Elbistan'a bağlı 20 köy, Ekinözü ilçesine bağlı 9 köy ve 40 mezra, Göksun ilçesine bağlı 35 köy ve Afşin ilçesine bağlı 15 köyle ilçe merkezlerinin bağlantısı kesildi.

Kahramanmaraş Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekiplerinin, kapanan köy ve mezra yollarının açılması için kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdükleri belirtildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde ve bağlı köylerinde bulunan ilköğretim okulları ve liselerde eğitime ara verildi.

Çelikhan ilçesinde, dün başlayan ve halen devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime taşıma merkezi olan İzci ve Yeşiltepe ilköğretim okulları ile yolları kardan dolayı kapalı olan Mutlu, Karagöl, Fatih ve Taşdamlar ilköğretim okullarında 3 gün süreyle eğitime ara verildi. Kar yağışı nedeniyle halen ilçede 16 köyün yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, ilçe merkezi ve Pınarbaşı beldesinde eğitime devam edildiğini ve okulların açık olduğunu belirtti.

Besni İlçesi ve bağlı köylerinde ise kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve bağlı köylerinde 2 gün süreyle eğitime ara verildi.

Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, kar yağışı nedeniyle oluşacak aksaklıkları göz önünde bulundurarak, ilçe genelinde eğitime 2 gün ara verdiklerini, okulların, 10 Ocak Cuma günü açılacağını ifade etti.

Sincik ilçesi ve bağlı köylerinde de yoğun kar yağışı nedeniyle 3 gün süreyle okullar kapatıldı. İlçede, halen 20 köy ile 40 mezranın yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor. Ulaşımda yaşanılan aksaklıklar nedeniyle, önümüzdeki hafta da eğitim öğretimde aksamalar yaşanabileceği belirtildi. Okulların 13 şubat pazartesi günü açılacağı bildirildi.

Gerger ilçesi ve bağlı köylerinde de ise ilköğretim okulları ve liselerde yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda, 3 gün süreyle eğitime ara verildi. İlçede, yoğun kar yağışı nedeniyle halen 15 köy yolu kapalı olduğu ve yolların açılması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Gölbaşı ilçesi ve bağlı köylerinde ise eğitime 3 gün süreyle ara verildi. Milli Eğitim İlçe Müdürü Aziz Özduman, okulların 13 Şubat Pazartesi günü açılacağını ifade etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Çanakkale Sivas Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title