Haberler

İneği doğum yaptı, buzağıyı görünce inanamadı! Şimdi ağlayarak yardım istiyor

Güncelleme:

Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Mumcuçiftliği Köyü'nde yürek burkan bir olay yaşandı. Yaklaşık 5 gün önce doğum yapan bir inek felçli bir buzağı dünyaya getirdi. Ön ayakları kısa olan buzağının bir tarafının da felçli olduğu anlaşıldı.

BUZAĞIYA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

Ayakta duramayan buzağı, görenleri üzdü. Hayvan sahipleri Osman ve oğlu Hakan Boyraz engelli buzağıya gözü gibi bakıyor. Buzağıyı eve getiren ve biberon ile besleyen baba oğul yattığı tarafların yara olmaması içinde yavru danayı sürekli çeviriyor. Maddi durumları iyi olmadığı için veterinere gidemeyen Osman ve Hakan Boyraz yetkililerden yardım istedi. Buzağıyı uyutmak istemeyen ve gözyaşı döken baba oğul buzağılarının iyileşmesi için yardım bekliyor.

İneği doğum yaptı, buzağıyı görünce inanamadı! Şimdi ağlayarak yardım istiyor

"HER GÜN ÇOCUK GİBİ BAKIYORUM"

Engelli buzağının sahibi Osman Boyraz, buzağısını maddi durumu elvermediği için veterinere götüremediğini belirterek, "Hayvanım sakat doğum yaptı. Bunun altına döşek, yastık yaptım, biberonla besliyorum. Çok zor geçiniyorum, aylığım yok. Yetkililerden yardım bekliyorum. Hayvanlarım vitaminsiz kaldı. Yemin torbası 250 lira, veresiye alırsam 300 liraya veriyorlar. O yüzden alamıyorum. Hayvanıma bir şifa istiyorum, çok üzülüyorum. Dana felçli ön kollarında kürek kemikleri yok, arka ayakları basmıyor. Sol tarafı felçli tutmuyor. Evde sobanın yanına getirip emziriyorum, doyuruyorum geri annesinin yanına götürüyorum. Ememediği için annesi de yanında tutmuyor, çok sıkıntılı bir durum. Her gün çocuk gibi bakıyorum. Sağa sola döndürüyorum hayvanımda ağlıyor bende ağlıyorum" dedi.

"UYUTMAK İSTEMİYORUZ, YAŞAMASINI İSTİYORUZ"

Osman Boyraz'ın oğlu Hakan Boyraz ise "Dört gün önce gece sakat şekilde doğdu. Anne karnında vitaminsiz kalmış o yüzden ön bacakları kısa. Maddi durumumuz olmadığı için yem alamıyoruz. Biberonla besliyoruz, sıcak tutuyoruz. Yan tarafları ağrımasın diye saat başı döndürüyoruz. Geçimimiz bundan. Uyutmak istemiyoruz, yaşamasını istiyoruz. Büyüklerimizin sesimizin duymasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İşte engelli olarak dünyaya gelen o buzağı;

İneği doğum yaptı, buzağıyı görünce inanamadı! Şimdi ağlayarak yardım istiyor

İneği doğum yaptı, buzağıyı görünce inanamadı! Şimdi ağlayarak yardım istiyor

İneği doğum yaptı, buzağıyı görünce inanamadı! Şimdi ağlayarak yardım istiyor

İneği doğum yaptı, buzağıyı görünce inanamadı! Şimdi ağlayarak yardım istiyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yıldızeli Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (11)

Çınar Saraç:

Az bak büyüsün az ele et gelsin öyle kesin bari

58
488
yanıtYanıtla
Bozkurt :

İnsan ve hayvan arasında tek bir fark var. Hayvan içgüdüsel, insan düşünsel (düşünerek) hareket eder. Düşünerek hareket etmeyen insana hayvan değil, "yaratık" denir. Yaratık ne insandır, nede hayvan, sadece canlıdır. Yaratık dünyada-doğada hiçbir işe yaramayan-tüketen-israf eden canlıdır. Çınar gibi gördüğü her nesneyi çivi zanneden "çekiç kafalı" örneğinde olduğu gibi.

yanıt164
yanıt10
`Sentinus?? :

Ayrıca Çınar Saraç gibi heriflerin aldıkları oksijen sahte ondan kafa böyle

yanıt109
yanıt6
Bilal Mahsenoglu:

Eyer aciboyu uyutulmasi daha iyi bence. Zaten yemek alicak param yok diyorsun. Inek Vitaminsizlikden bu durumda diyorsun. Ozaman bir zahmet lütfen birak hayvan yetistirmeyi cünkü senin cebin deyil onlarin SAGLIGI daha önemli.

90
393
yanıtYanıtla
`Sentinus?? :

Seni uyutsunlar sen niye yaşıyorsun?

yanıt245
yanıt38
talha şahin:

Kasaba versin hskagajshsj

17
157
yanıtYanıtla
Rezan Arslan:

O yavru aci cekiyor simdi veterinerin cok para alacagini zannetmiyorum ya allah askina bi gosterin ya insanlar gbi ahlayip poflamiyo sessiz sessiz duruyo aci cekmesin gunah ya

67
20
yanıtYanıtla
Hasan Yatman:

Birincisi bu hayvan kesime verilemez daha çok küçük ikincisi veterinerler hiç Bi şekilde muayene edipte parasını almadan gitmez muayene parası 250 aşağı deyil taki tanıdığın olacak ozaman da sadece ilaç parası alır üçüncüsü adam hayvan bakazsa neyle geçinecek devlet büyükleri Bi el atsa yardımcı olsalar çok iyi olur

6
0
yanıtYanıtla
Merve Gürsoy:

Allah'ım şifa versin canı yanmasın İnşaAllah

3
0
yanıtYanıtla
Sedat:

Ne hallere düstük

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title