Haberler

En İyi 5 İphone Kamera Uygulaması, The Best 5 İphone Camera Apps

iPhone'un Kendi Kamera Uygulaması Gayet iyi Fakat? Third-Party Yazılımları Denemekle Kazançlı Çıkabilirsiniz!

iPhone'un Kendi Kamera Uygulaması Gayet iyi Fakat? Third-Party Yazılımları Denemekle Kazançlı Çıkabilirsiniz!

En iyi 5 iPhone Kamera Uygulaması, The best 5 iPhone Camera Apps? Bunları Bir Deneyin!

iPhone'un yerleşik kamera uygulaması gayet iyi, ancak fotoğraflarınızı gerçekten daha iyi yapmak için üçüncü taraf yazılımları denemenizde fayda var.

Hepimiz iPhone sahibi olalım veya olmayalım akıllı telefonlarla fotoğraf çekmeyi seviyoruz. Ancak akıllı telefonların yerleşik kamera uygulamalarının sizin yeteneklerinizi belirli yollarla sizi sınırladığını da görmek aslında  zor değil.

Hepiniz, çektiğiniz fotoğraflar üzerinde daha fazla güç ve kontrol istersiniz. O vakit iPhone sahipleri için güzel ve farklı uygulamalara göz atmanın vakti gelmiş demektir. Peki En iyi 5 iPhone Kamera Uygulaması, The best 5 iPhone Camera Apps neler olabilir?

Çeşitli üçüncü taraf uygulamaları telefonunuzun fotoğraf çekme becerilerini geliştirebilir. Camera+ 2 örneği gibi gelişmiş ve kolay erişilebilen manuel kontroller sunabilir. ProCamera, hem fotoğraflar hem de videolar için birkaç katman kontrol ve özellik sunar. Halide, ayarlayabileceğiniz ve özelleştirebileceğiniz bir dizi manuel kontrol ve ayar sağlar. Obscura 2, kullanıcı dostu bir pakette bir dizi gelişmiş kontrol sunar. Elbette ProCam 5, daha zorlu fotoğrafçıyı bile tatmin etmek için fazlasıyla yeterli özelliklere sahip son kamera uygulamasıdır.

İşte tamda bu noktada, yerleşik ve ücretsiz iOS Kamera uygulaması varken, neden daha fazla ücret ödeyerek bu yazılımı indirmek isteyeceğinizi soruyor olabilirsiniz?

Aslında bu sorunun benim açımdan cevabı basit. İşte Üçüncü Taraf Kamera Uygulamalarının Size Kazandıracakları!

Üçüncü taraf uygulamaları, yalnızca özel bir dijital SLR "DSLR" 'de bulabileceğiniz manuel kontroller ve gelişmiş araçlar ve özellikler sunar.

Pozlamayı manuel olarak ayarlayabilir ve otomatik ayarları geçersiz kılacak şekilde odaklayabilirsiniz.

Beyaz dengesini ayarlayarak, ISO numarasını değiştirerek ve deklanşör hızını değiştirerek pozlamayı ince ayar yapabilirsiniz.

Bazı uygulamalar ekran histogramı sağlar, böylece poz ayarlarınızı daha iyi gözetleyebilirsiniz.

Çekimlerinizi ızgara çizgileri ile hizalayabilir ve bir tesviye özelliği ile düzleştirebilirsiniz.

JPG, TIF veya RAW gibi belirli bir görüntü formatı seçebilirsiniz.

Yavaş deklanşör, seri çekim modu ve zaman atlamalı dahil olmak üzere özel çekim modlarına dokunabilirsiniz.

Birçok uygulama, her çekimde yaratıcı filtreler, soğuk çerçeveler ve ayrıntılı meta veriler sağlayarak birkaç adım daha ileriye gider.

Öte yandan, neden iyi bir düzenleme uygulaması kullanarak iPhone fotoğraflarınızı ince ayar yapmıyorsunuz?

Bu her zaman iyi bir seçenek. Ancak özel bir kamera uygulaması, fotoğraflarınızı kontrol edip mükemmelleştirmenize yardımcı olur, böylece düzenleme uygulamasında zaman harcamak zorunda kalmazsınız.

Ayrıca, bir fotoğraftaki bazı hatalar ve zayıflıklar düzenleme  kısmında kolayca düzeltilemez. Yine de, çektikten sonra fotoğraflarınızı değiştirmeniz gerekiyorsa, birçok kamera uygulaması kendi yerleşik editörler içeriyor.

Öncelikle şunu unutmayın, Üçüncü taraf kamera uygulamaları tarafından sunulan özellikler ve seçenekler iPhone modelinize bağlı olarak değişir!

Bazı Yazılımlar iPhone X, iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus'da bulunan çift kameradan yararlanmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, ön plandaki bir konuyu daha iyi vurgulamak için yeni iPhone'larda bulunan Portre Modunu da kullandırabilir.

Gelelim Bizim Konumuzun Detaylarına, En iyi 5 iPhone Kamera Uygulaması, The best 5 iPhone Camera Apps?

Camera+ 2

Orjinal Camera+ uygulamasının devamı olan favoriler arasında yer alan Camera+ 2  (2.99$) satış fiyatı ile güncellenmiş filtreler, entegre bir lightbox ve kamera modlarını değiştirmenin daha kolay yollarını sunuyor.

Uygulama tüm önemli kontrollere kolay erişim ile kullanımı kolay home ekranı sunuyor. Sadece bir dokunuşla, makro görünümü veya portre moduna geçebilirsiniz. Telefoto ve geniş açı arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Ekran kaydırıcısı, kolayca yakınlaştırıp uzaklaştırmanızı sağlar. En boy oranını dikeyden kareye ve manzaraya göre değiştirebilirsiniz.Ayrıca RAW formatında bir fotoğraf kaydetmeyi tercih edebilirsiniz. Diğer kullanışlı ayarlar arasında ızgara çizgileri, bir düzleme ve coğrafi etiketleme işlemi de bulabilirsiniz.

Nasıl Kullanılır?

Pozlamayı ayarlamak ve iki farklı kontrolle ayrı ayrı odaklamak için ekrana iki parmağınızla dokunun. Buradan beyaz dengelemeyi ayarlayabilir, enstantane hızını ayarlayabilir ve ISO'yu değiştirebilirsiniz. Camera+ 2, nesnenin ne zaman gülümsediğini algılamak için Gülümseme dahil olmak üzere bazı güzel çekim modları sunar; Stabilizer, sadece elleriniz sabitken çekmek için; Uzun pozlamalar için Slow Shutter; ve Burst, en iyi skoru elde etmek için bir seri atış yapabilir.

META DATALARINI GİRMEK İÇİN? Çekim bittiğinde, fotoğraflarınızı paylaşmak veya meta verilerini görüntülemek için Işık Kutusuna gidin. Bonus olarak, onları buradan düzenleyebilirsiniz. Diğer şeylerin yanı sıra boyutu, kırpmayı, pozlamayı ve parlaklığı ayarlama dışında, farklı renk sıcaklıkları ile oynayabilir, filtreler uygulayabilir ve fotoğraflarınızı çerçevelerle renklendirebilirsiniz. Özel bir RAW editörü bile var.

ProCamera

ProCamera ($5.99)  satış fiyatı ile; gelişmiş bir fotoğraf çekim uygulaması.

Ana ekrandan, flaşı kontrol edebilir, otomatik zamanlama yoluyla bir çekim yapabilir, pozlamayı bir ekran kadranı aracılığıyla ayarlayabilir veya yüksek dinamik aralık (HDR) ve Lowlight gibi farklı; önceden ayarlanmış kamera modlarından birini seçebilirsiniz. Bir slider button – kayan düğme hareket ettirerek yakınlaştırabilir ve uzaklaştırabilirsiniz.

Başka bir dokunuş, odayı bir dizi manuel kontrolüne, beyaz dengelemeyi ayarlamanıza, ISO ve deklanşör hızını ayarlamanıza, anti-shake'ı etkinleştirmenize, ızgara çizgilerini açmanıza ve odağı ve pozlamayı kilitlemenize olanak tanır.

Biçimi JPG'den TIF'ten HEIF'e RAW olarak da değiştirebilirsiniz. Poz seviyelerini hassas bir şekilde ayarlamak için bir histogram bile gösterebilirsiniz. Çift lensli bir iPhone'da geniş, telefoto ve çift modlar arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz.

Video Tarafında ise;

ProCamera, video çekerken size fazlasıyla yardımcı olur. Video modunda, fotoğraf çekerken kullanabileceğiniz aynı manuel kontrollerin bazılarına dokunabilirsiniz. Ayrıca çözünürlüğü VGA (480p) ila HD (720p) ile HD + (1080p) ile 4K (2160p) arasında değiştirebilir ve saniyede 24 ila 240 kare arasında farklı kare hızlarıyla oynatabilirsiniz. Apple Watch'a sahip olanlarınız da bazı hoş seçeneklerin tadını çıkaracak.

ProCamera Apple Watch app uygulaması ile  fotoğrafları uzaktan görebilir, görüntü formatını ve zamanlayıcıları ayarlayabilir, fotoğraf ve video arasında geçiş yapabilirsiniz. Son çektiğiniz fotoğrafın ön izlemesini bile yapmak mümkün.

Bu açıdan dikkate değer bir uygulama. ProCamera'da akıllı hilelerde var. Odak ve pozlamayı ayrı ekran kontrolleri ile ayrı ayrı ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, bir fotoğraf çekmek için ekranda herhangi bir yere dokunabileceğiniz tam ekran modunu denemenizi öneririz.

Ayarlar ekranından, odaklama ve pozlama, sabitleme, dosya formatı ve coğrafi etiketleme gibi çeşitli özellikleri ve seçenekleri yönetebilirsiniz. Gelişmiş Ayarlar ekranı, video çekimleriniz için odak ve sabitleme seçeneklerini ayarlamanıza yardımcı olur.

Fotoğraflarınızı çekmeyi bitirdiğinizde, bunları uygulama içinde düzenleyebilir, boyut, renk, kontrast, sıcaklık, filtreler ve efektlerle kolayca oynatabilirsiniz. Ayrıca bir Adobe Creative Cloud abonesiyseniz, fotoğraflarınızı daha gelişmiş düzenleme için doğrudan Creative Cloud'a gönderebilirsiniz.

Halide

Halide ($5.99) satış fiyatı ile uygulama öğretici temel bir tutorial ile başlıyor. Size yardımcı olacak bilgilendirmeler veriliyor.Yavaşça, parmağınızı ekranın etrafında hareket ettirerek pozlamayı kolayca ayarlayabilirsiniz. Pozlama ayarlarınızı ölçmek için histogramı da açabilirsiniz.Ardından, sola doğru kaydırarak ve bir ekran kadranını ayarlayarak otomatik netlemeden manuel odaklamaya atlamayı deneyin.

Ekran dokunuşları ve pozlama kontrolü için ayrılmış tutamaçlarla, çift lensli bir iPhone'da telefon ve geniş açılı görünüm arasında sıçrama yapmak için bir düğmeye dokunursunuz. Buradan, beyaz dengelemeyi kurabilir ve pozlamayı daha iyi ayarlamak için ISO numaralarını ayarlayabilirsiniz.

Daha fazla aracı ortaya çıkarmak için ana kontrol çubuğunda, hızlı çubuğunda, hızlıca kaydırın. Bu ikinci kontrol kademesi ile flaşı ayarlayabilir; zamanlayıcıyı açabilir, RAW modunu etkinleştirebilir ve ızgara çizgilerini açabilirsiniz. Ayrıca, Hızlı Çubuk aracılığıyla erişilen kontrolleri, sürükleyip bırakarak da özelleştirebilirsiniz.Ve burada benzersiz bir özellik: Çift lensli iPhone'larda Derinlik Tepe Kontrolü -Depth Peaking control; konunun üç boyutlu derinliğini size gösterir, böylece kameranın ne taradığını görebilirsiniz.

Bir dizi gelişmiş ayar sayesinde, RAW görüntülerinin nasıl işlendiğini ve kaydedileceğini seçebilir; JPG veya TIF ne zaman kullanacağını size söyler ve Facebook veya Instagram'da fotoğraf gönderirken konum paylaşımını sınırlayabilirsiniz.

Halide'nin Apple Watch App  uygulaması benzer şekilde uzaktan tetiklemeyi, zamanlamayı ve son fotoğrafın önizlemesini size sunabilir. Halide  diğer kamera uygulamarında olduğu gibi bir editör içermez, ancak iyi bir fotoğraf incelemesi sağlar. Fotoğraf Makinesi Rulonuza ulaşmak için fotoğrafın küçük resmine dokunun. Her fotoğraf için, uygulama tarih, saat, deklanşör hızı, ISO ve görüntü formatı gibi önemli meta verileri görüntüler.

Obscura 2

Obscura 2 ($4.99) satış fiyatı ile bazı gelişmiş kamera uygulamarının karmaşık ve kafa karıştırıcı ekranlarından ziyade; daha minimalist ve basit bir yaklaşım sunuyor.

Her bir Core manuel kontroller her biri aynı şekilde çalışıyor. Pozlama düğmesine dokunun ve pozu düzeltmek için kadranı döndürmeniz yeterli. Odağı manuel olarak ayarlamak için Odaklama Düğmesine aynı şeyi yapmanız gerekir. ISO ve deklanşör Hız kontrolleri içinde benzer şekilde hareket edin.

Diğer önemli kontroller için simgeleri ile Kontrol Tekerleği üzerinde gezmeye devam gidin. Görüntü formatını JPG'den HEIF'e RAW olarak değiştirebilirsiniz. Çift lensli bir telefonda telefotodan geniş açıya geçebilirsiniz. Ayrıca flaşı ve otomatik zamanlayıcıyı ayarlayabilir, ızgara çizgilerini ve seviyelerini açabilir; ayrıca Mono'dan Woodgrain'den Hazy'ye Crisp'a kadar 19 adet filtrenin birini uygulayabilirsiniz. Filtreleri gerçekten seviyorsanız; yedi filtre siyah beyaz paket veya yedi filtre Analog set satın alabilirsiniz.

Filtreler, görüntü formatı, Kontrol Tekerleği ve meta veriler için tercihleri ??ayarlayabileceğiniz Ayarlar'a erişmek için ekranı aşağı kaydırın. Ayrıca çektiğiniz fotoğrafları görmek için Kamera Rulonuza erişebilirsiniz.

App diyafram ayarları, enstantane ve ISO dahil olmak üzere tüm anahtar meta verileri görüntüler. Bir fotoğrafı paylaşabilir, silebilir, kopyalayabilir veya gizleyebilirsiniz. Düzenleme seçenekleri, yalnızca filtreleri uygulama seçeneğiyle minimumdur.

ProCam 5

ProCam 5 (5.99$) satış fiyatı ile Manuel Kamera Uygulamarı için son macerayı size Procam 5 sunar. İhtiyacınız olan tüm gelişmiş kontroller bu pakette var. Ana ekran biraz korkutucu görünüyor olabilir.

Ana ekrandaki alt çubuktan, beyaz dengelemeyi, ISO, netleme, pozlama ve deklanşör hızını ayarlamak için bir kadranı çevirin. Üstte, flaşla oynayabilir, görüntü formatını ayarlayabilir ve çift objektifli bir iPhone üzerindeki lensleri değiştirebilirsiniz.

Üst kısımdaki başka bir araç çubuğu, uygulamanın flaş ve poz düzeyi gibi geçerli ayarlarını görüntüler, böylece ne satın aldığınızı bilirsiniz.

Daha fazla ayarın ortaya çıkarılması için alt oka dokunun. Artık en boy oranını ayarlayabilir, üç ızgara çizgisi kümesinden birini görüntüleyebilir ve çekimlerinizi düz tutmak için düzleştiriciyi açabilirsiniz.

Portre, yavaş deklanşör, seri çekim modu ve zaman atlamalı da dahil olmak üzere farklı çekim modlarını deneyebilirsiniz. Çift objektifli bir iPhone ile, bir fotoğrafı video veya GIF formatında kısa bir klip olarak kaydetmek için 3D çekim bile oluşturabilirsiniz.

Ardından, pozlamadan formatlamaya histograma kadar tüm önemli özellikler için ayarları göstermek üzere Set simgesine dokunun. Ayrıca, desteklenen bir iPhone modeline sahip bir fotoğrafçıysanız, saniyede 48 ile 240 kare arasında değişen hızlarda 720p, 1080p ve 4K boyutlarında video çekebilirsiniz.

Yine benzer şekilde Apple Watch app uygulaması ile uzaktan tetikleme ve resim önizleme yapabilirsiniz.

ProCam, Kamera Rulonuza tek dokunuşla erişim sağlar, burada paylaşmak veya silmek için belirli bir çekim yapabilirsiniz. Kullanışlı bir bilgi bölmesi, çözünürlük, boyut, deklanşör hızı, ISO ve diyafram gibi bir fotoğrafın meta verilerini gösterir. Fotoğrafınızı düzenlemek mi istiyorsunuz? Sorun değil. Yerleşik düzenleyici ile, boyutu; kırpmayı ve çekimi pozlayabilirsiniz. Farklı filtreler ve renkler sıcaklıklarını deneyebilirsiniz. Ayrıca Balık Gözü, Solucan Deliği, Dalgalanma ve Yarım Ton gibi belirli objektif efektleriyle de eğlenebilirsiniz. ProCam 5'in dışarıda bıraktığı bir özellik neredeyse yok gibi.

The best of the best – Peki En İyinin En İyisi Hangisi?

Bu beş arasında "en iyi" uygulama hangisi? Bu sorunun cevabı, becerileriniz, bilgi birikiminiz ve rahatlık düzeyinize ve parmaklarınızın ne kadar hızlı çalışabileceğine bağlıdır. Cevap ayrıca, ne çekim yaptığınıza ve ne kadar kontrol yapmak istediğinize bağlı olarak değişir.

Ben esasen diğer uygulamaların yanı sıra konuya ve çekim koşullarına bağlı olarak bu uygulamaların birçoğu arasında geçiş yapma eğilimindeyim.

Örneğin, Statik bir şey çekiyor ve güzel görünmek istiyorsanız, daha iyi ayarlanmış manuel kontrollere sahip bir uygulamaya gidebilirim. Bununla birlikte, beş uygulama arasında en iyi tercihim Obscura 2: Temiz ve basit bir arayüz, tutarlı ve kolay erişilebilen kontroller, gelişmiş ayarlar ve seçenekler ve gerçekten harika filtreler sunuyor.

En iyi 5 iPhone Kamera Uygulaması, The best 5 iPhone Camera Apps

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title