Haberler

Türkiye'nin yeni Washington Büyükelçisi Sedat Önal oldu, BM Daimi Temsilciliğine ise Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız getirildi

Güncelleme:

Türkiye'nin yeni Washington Büyükelçisi Sedat Önal oldu, New York'taki BM Daimi Temsilciliğine ise Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız getirildi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Washington Büyükelçisi ve BM Daimi Temsilcisi olacak isimlere yeni görevlerini telefonla tebliğ etti.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevini Birleşmiş Milletler'de Daimi Temsilcilik pozisyonunda bulunan Büyükelçi Sedat Önal, Önal'dan boşalacak görevi de Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız üstlenecek.

BAKAN FİDAN, YENİ GÖREVLERİNİ TEBLİĞ ETTİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi ve New York'taki BM Daimi Temsilcisi olacak isimlere yeni görevlerini telefonla tebliğ etti.

Türkiye'nin yeni Washington Büyükelçisi Sedat Önal oldu, BM Daimi Temsilciliğine ise Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız getirildiDışişleri Bakanı Hakan Fidan

SEDAT ÖNAL WASHINGTON BÜYÜKELÇİSİ, AHMET YILDIZ İSE TÜRKİYE'NİN BM DAİMİ TEMSİLCİSİ OLDU

New York'ta Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi pozisyonunda bulunan Önal'a yeni Washington Büyükelçiliği görevi verildi. Önal'dan boşalan Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği görevi ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız'a tebliğ edildi.

SEDAT ÖNAL KİMDİR?

Sedat Önal 11 Ağustos 1963'te Kayseri'de doğmuştur. Ankara Fevzi Çakmak Lisesi'ni bitirmiş, 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Önal, Dışişleri Bakanlığı'nda çeşitli görevler üstlenmiştir. 2007-2009 yıllarında Viyana Başkonsolosu olarak görev yürütmüş, 2009 yılında Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu Genel Müdür Yardımcısı olmuş, 2012-2016 yıllarında Ürdün Büyükelçisi olarak görev yapmış, 2016 yılında Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu ve Afrika İşleri Müsteşar Yardımcısı olarak atanmış, Astana'da yapılan Suriye görüşmelerinde Türk Heyeti'ne başkanlık etmiştir.

Türkiye'nin yeni Washington Büyükelçisi Sedat Önal oldu, BM Daimi Temsilciliğine ise Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız getirildiSedat Önal

6 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yürütmekteydi. Önal 4 Şubat 2023 tarihi itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi olarak atanmıştı. Önal'a bu kez ise Türkiye'nin Washington Büyükelçisi görevi tebliğ edildi.

AHMET YILDIZ KİMDİR?

Ahmet Yıldız, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. 1989 yılından itibaren Dışişleri Bakanlığında görevler üstlenmiştir. 2000-2002 ve 2005-2006 yıllarında Şam Büyükelçiliğinde birinci müsteşar, 2004-2005 yıllarında Riyad Büyükelçiliğinde birinci müsteşar olarak görev yapmıştır. 2006-2008 yılları arasında ise Cidde Başkonsolosluğu görevini ifa etmiştir. 2008-2009 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Irak Dairesi Başkanı ve 2009-2011 yıllarında da Musul Başkonsolosu olmuştur. 2011-2014 yıllarında Saraybosna Büyükelçiliği yapmıştır.

Türkiye'nin yeni Washington Büyükelçisi Sedat Önal oldu, BM Daimi Temsilciliğine ise Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız getirildiAhmet Yıldız

1 Temmuz 2014 itibarıyla Başbakan Başdanışmanı olan Yıldız, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle, Cumhurbaşkanlığı Dışişlerinden Sorumlu Başdanışmanı olmuştur. Ayrıca başdanışmanlık görevi esnasında Dış Politika Danışma Kurulu üyesi olarak da görev yapmıştır. 29 Haziran 2016 tarihi itibarıyla Dışişleri Bakan Yardımcısı olmuş, 26 Nisan 2018 tarihinde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmiştir. TBMM 27. Dönem AK Parti Denizli milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkan Yardımcısı ve Türk Grubu Başkanı olmuştur. 22 Haziran 2023 tarihinde yeniden Dışişleri Bakan Yardımcısı olmuştur. Yıldız'a bu kez ise Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği görevi tebliğ edildi.

Kaynak: AA / Dünya

Sedat Önal Washington New York Türkiye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Mark Kolçak:

Süpersin Türkiyem. Her gün harika şeyler buluyorum çöplerden. Şahane yiyecekler buluyorum. Doğru yola DEVAM.

5
10
yanıtYanıtla
Kenan Tepretoğlu:

sokak hayvanlarının rızkına mı göz diktin, gözün çıkmaya inşallah :)

yanıt0
yanıt0
şakacı 61:

80 yıl ülkeye ne verdinizde şimdi ağlıyorsunuz. her gördüğünüz yere sayfaya ağlamayın artık. karanlıktan şikayetçi olacağına bir mumda sen yak. eminim ülkeye katma değer olarak hiç katkısı olmayan birisindir.

yanıt2
yanıt0
Sibel Karagöl:

Bu yazılarınıda kesinlikle çöpten bulduğun 50 bin tl lik iphonen ile yazıyorsundur değil mi

yanıt2
yanıt0
Mark Kolçak:

Türkiye bir CENNET'e dönüşüyor. Bir gün her şey herkes için BEDAVA olacak çöp kutularından. Ben her gün HARİKA yemekler buluyorum çöplerden. Sanki CENNET in içindeyim.

3
7
yanıtYanıtla
şakacı 61:

ağlaaaaaaa,

yanıt0
yanıt0
Salih Kandıralı:

Hayırlı olsun. Mübarek bir amcaya benziyor.

0
2
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

Önceki büyükelçi liyakatsiz biriydi zaten, iyi olmuş gönderildiği..

0
0
yanıtYanıtla
şakacı 61:

vatan millet sevgisi olan ülkesini satmayacak insanlar ise allah yar ve yardımcıları olsun.

0
0
yanıtYanıtla
Yasef Behar:

New York ta yaşıyorum yollum düşerse Washington a bır Turk kahvesi içmeye gelırız yanı. :-)

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title