Haberler

İran'dan İsrail'e İHA ve balistik füze saldırısı

Güncelleme:

İsrail'in Suriye'de İran Konsolosluğu'nu vurmasının ardından Tahran'dan beklenen misilleme geldi. İran, İsrail'e kapsamlı İHA ve balistik füze saldırısı gerçekleştirdi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Hava savunma sistemi saldırıya hazır. İran İHA'larının İsrail'e ulaşması saatler alacak." ifadelerine yer verildi. İran'ın BM Daimi Temsilciliği, "Bu iş şu an sonuçlandı sayılır. Eğer İsrail bir hata daha yaparsa İran'ın karşılığı daha ağır olacaktır." açıklaması yaptı.

İsrail'in Suriye'deki konsolosluk saldırısının ardından İran harekete geçti. İran, İsrail'e İHA saldırısı başlattı. İran resmi haber ajansı IRNA, İsrail'e balistik füze saldırısının da yapıldığını açıkladı.

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemesinin ardından Orta Doğu'da tansiyon yükselirken, Tahran'dan beklenen adım geldi. İsrail'in saldırısının karşılıksız kalmayacağını açıklayan İran harekete geçti.

İRAN, İSRAİL'E İHA SALDIRISI BAŞLATTI

İsrail devlet televizyonu KANN, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını açıkladı. Saldırıda 50-100 arası kamikaze dron kullanıldığı belirtildi. İran devlet televizyonundan yapılan açıklamada, " İsrail'e insansız hava araçlarıyla kapsamlı saldırı başlatıldı." ifadeleri yer aldı.

İSRAİL ORDUSU: İHA'LAR 02.00 - 04.00 ARASINDA İSRAİL'E ULAŞACAK

İsrail Ordu Radyosu, "İran'dan gönderilen İHA'ların saat 02.00 - 04.00 arasında İsrail'e ulaşacağını bekliyoruz." açıklaması yaptı.

"EN AZ 100 İHA, İSRAİL HAVA SAHASI DIŞINDA DURDURULDU"

İsrailli bir savunma yetkilisi, İsrail'e ateşlenen yüzlerce en az 100 insansız hava aracının İsrail hava sahası dışında ABD tarafından durdurulduğunu söyledi.

İRAN RESMİ HABER AJANSI IRNA: İSRAİL'E BALİSTİK FÜZE SALDIRISI DA BAŞLATILDI

İran resmi haber ajansı IRNA, Devrim Muhafızları Ordusunun İsrail'e balistik füze saldırısı başlattığını da açıkladı.IRNA, isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde, İran'ın İsrail'e balistik füze saldırısı başlattığını söyledi.

İRAN'IN BM MİSYONU: MESELE SONUÇLANMIŞTIR DİYEBİLİRİZ

İran'ın BM Misyonu tarafından yapılan açıklamada, "İran'ın BM Anlaşması'nın 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkına dayanan askeri hamlesi, siyonist rejimin Şam'daki diplomatik binalarımıza saldırısına cevaptı. Mesele sonuçlanmıştır diyebiliriz. Ancak, İsrail rejimi bir hata daha yapacak olursa İran'ın cevabı daha sert olacak. Bu, İran ile İsrail rejimi arasında bir çatışmadır, ABD bundan uzak durmalı" ifadeleri kullanıldı.

İran, İsrail'e İHA saldırısı başlattı

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI: DÜZİNELERCE İHA VE FÜZEYLE HEDEF ALDIK

İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Siyonist rejimin Şam'daki İran büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri, Siyonist rejimin topraklarındaki belirli hedefleri düzinelerce insansız hava aracı ve füzeyle hedef aldı." dedi.

İRAN, IRAK VE İSRAİL HAVA SAHALARINI KAPATTI

Gelen bilgilere göre İHA'lar Irak'tan kalktı. İran, Irak hava sahasını tamamen kapatırken ABD ve İsrail saldırının başladığını doğruladı. İsrail'in hava sahasının bu gece 00.30'dan itibaren uçuşlara kapatılacağı duyuruldu.

İSRAİL ORDU SÖZCÜSÜ: İHA'LARI BİR AN ÖNCE ÖNLEMEYE ÇALIŞACAĞIZ

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı basın açıklamasında, İran'dan havalanan onlarca İHA'nın İsrail'e doğru ilerlediğini duyurdu. İsrail hava ve deniz kuvvetlerinin İsrail'e ulaşması saatler sürebilecek İHA'ları takip ettiğini belirten Hagari, ülke genelinde GPS sisteminde bozulmalar yaşanabileceğini aktardı. Hagari, İsrail'deki saldırı alarmlarının İHA'ların ancak hedeflere yöneldiğinde çalacağını belirterek, İHA'ları bir an önce önlemeye çalışacaklarını belirtti.

"İHA'LARIN İSRAİL'E ULAŞMASI SAATLER ALACAK"

Hagari şunları söyledi: "İran İsrail'e yönelik İHA saldırısı başlattı. Hava savunma sistemi saldırıya hazır. İran İHA'larının İsrail'e ulaşması saatler alacak. 7 ila 9 saat hesaplanıyor. Kaç saat önce havalandıklarını net bilmiyoruz. Tehlike anında sirenler çalacak. geldiklerinde hepsini vurmaya çalışacağız, ama arada bir kaç tanesi kaçabilir. Nereden havalandılar, bizce o da net değil."

İRAN: HAVA SAHASINI VEYA TOPRAKLARINI İSRAİL'E AÇAN HERKESE KARŞILIĞINI VERECEĞİZ

İran Savunma Bakanlığı da açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında, "İran'a saldırmak için hava sahasını veya topraklarını İsrail'e açan herkese karşılığını vereceğiz." ifadelerine yer verildi.

ÜRDÜN OHAL İLAN ETTİ VE HAVA SAHASINI KAPATTI

Ürdün, İran'ın İsrail'e yönelik başlattığı saldırının ardından Ürdün genelinde olağanüstü hal ilan etti. Ürdün, hava sahasının da tüm uçuşlara geçici olarak kapatılacağını açıkladı

HİZBULLAH, İSRAİL'İN DEMİR KUBBE SİSTEMİNE İHA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Öte yandan Lübnan'daki Hizbullah Hareketi yaptığı açıklamada, kamikaze İHA ile İsrail'in Tel Nehmeh'de yeni konuşlandırılan "Demir Kubbe" platformunun vurulduğunu aktardı. Açıklamada kamikaze İHA'ların platformu tam isabetle hedef aldığı kaydedildi. Açıklamada, "İşgal altındaki Golan'daki Keila kışlasında konuşlu hava ve füze savunma karargahını onlarca Katyuşa roketiyle bombaladık" ifadeleri yer aldı.

İran, İsrail'e İHA ve balistik füze saldırısı başlattı

İSRAİL'DE SAVAŞ KABİNESİ TOPLANIYOR

İsrail makamları saldırıların askeri hedeflere düzenlenmesini değerlendirdi. İsrail savaş kabinesi ve ardından güvenlik kabinesinin bu gece Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı'nda toplanacağı aktarıldı.

NETANYAHU: BİZE ZARAR VERENE BİZ AĞIR ZARAR VERECEĞİZ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan ilk açıklama geldi. Netanyahu, "İsrail Devleti güçlüdür, İsrail ordusu güçlüdür, İsrail halkı güçlüdür. Birlikte ayakta duracağız ve Tanrı'nın yardımıyla birlikte tüm düşmanlarımızı yeneceğiz. Her türlü duruma hazırız. Bize zarar verene biz ağır zarar vereceğiz." diyerek İran'ı tehdit etti.

İran, İsrail'e İHA saldırısı başlattı

"HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRLIKLIYIZ"

Netanyahu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Son yıllarda ve hatta son haftalarda İsrail, İran'dan gelebilecek doğrudan bir saldırı ihtimaline karşı hazırlık yapmaktadır. Savunma sistemlerimiz konuşlandırıldı ve hem savunmada hem de saldırıda her türlü senaryoya hazırlıklıyız."

İran, İsrail'e İHA saldırısı başlattı

HAMANEY: SİYONİST REJİM EKTİĞİNİ BİÇECEK

İran'ın dini lideri Ayaetullah Ali Hamaney de yaptığı açıklamada, İsrail'e tehditler savurarak, "Siyonist rejim ektiğini biçecek." dedi.

İran, İsrail'e İHA saldırısı başlattıAyetullah Ali Hamaney

UÇAKLAR GERİ DÖNÜYOR

İsrail Başbakanlık devlet uçağının saldırıda vurulabilmesi endişesiyle havalandığı belirtildi. Birleşik Arap Emirlikleri'nden İsrail yönüne havalanan uçakların rotalarından geri döndüğü, hava radar sistemlerine yansıdı.

İran, İsrail'e İHA saldırısı başlattı

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İRAN, MİSİLLEME YAPACAĞINI DUYURMUŞTU

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak." ifadelerini kullanmıştı.

Haberler.com / Emre İliksiz - Dünya

Tahran Suriye İsrail İran Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (162)

Mahmut Dokcu:

kim ne derse desin İran en müslüman ülke

782
849
yanıtYanıtla
Blackened:

Şia propagandası yapma, yürü git işine. İran'ın ne olduğunu iyi biliriz

yanıt0
yanıt0
Marko Apostolidis:

yokya? zorla saç örtürmek ancak zalim ülke yaratır

yanıt285
yanıt210
Sinan Meydan:

Tarihinde sadece müslümanlar ile savaşmış bir ülke. Yahudiler konsoloslukta bunların generallerini geberttikten sonra da kapsamlı saldırı yapacağız diye boş yapıp alibaba’dan aldıkları 3-5 dron ile İsrail’e savaş ilan ettiler :)) Yersen

yanıt0
yanıt0
Nuri Aga:

Şia mezhebini benimsemiş bir ülke cigerim.

yanıt132
yanıt41
CEZA :

DİYOSUNNN

yanıt32
yanıt12
Deniz Salman:

Onlar en müslümansa sen nesin acaba sacmalama iran tarihine bak müslümanlık öyle olmaz bunda da birşeyler elde edeceklerki yaptılar oda 3. Dünya savaşının başlangıcı oldu

yanıt0
yanıt0
VATANDAŞ:

Marko adın bile gavur adıyken gelmişsin İslami bir ülke hakkında yorum yapıyorsun... Seni ciddiye alamıyoruz ama şunu bil... Kuranı kerimde örtünün ayeti var kim ayete muhalefet ederse dinsizdir der İslam... Az araştır oku sonra yorum yap yoksa birisi sana çıkar cahil der kalırsın

yanıt102
yanıt38
YCLKTS null:

hashasi bunlar

yanıt34
yanıt15
Metehan Çakıcı:

ANLAŞMALI SAVAŞ İRAN SADECE MÜSLÜMAN LARI VURUR... İSRAİLİ VURUR GİBİ YAPAR... ÖNCE İSRAİLE HEBER VERİR ORAYI BOŞALTIR SONRA BOŞ KAMPA 1 KAÇ FÜZE FIRLATIR KENDİ VATANDAŞ ININ GAZINI ALIR

yanıt1
yanıt0
Tüm 162 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title