Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)BAKAN ÖZHASEKİ, " MİLLETİMİZİN TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI UYANIK OLMASI LAZIM"Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Garnizon Şehitliği ziyareti sonrası yaptığı açıklamada milletimiz, FETÖ, PKK, DHKPC ve DEAŞ gibi gerek dini duygularımızı kullanan gerekse milli hislerimizi kullanarak...

1)BAKAN ÖZHASEKİ, " MİLLETİMİZİN TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI UYANIK OLMASI LAZIM"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Garnizon Şehitliği ziyareti sonrası yaptığı açıklamada milletimiz, FETÖ, PKK, DHKPC ve DEAŞ gibi gerek dini duygularımızı kullanan gerekse milli hislerimizi kullanarak ortaya çıkacak örgütlere karşı çok uyanık olması lazım" dedi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, Sami Dedeoğlu, Hülya Nergis Atçı, İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları ve Kayseri protokol 15 Temmuz Anma etkinlikleri kapsamında Garnizon Şehitliğini ziyaret etti.Garnizon şehitliğindeki mezarlıklara karanfil bırakan bakan ve beraberindekiler dua edip şehit yakınları sohbet ettiler. Şehitlik ziyaretinin ardından 15 Temmuz'a ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, " Hepimizin bildiği gibi üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası bizlere bin yıldır anavatan oldu. Cenaba hakka şükürler olsun ki millet olarak biz özgürlüğümüze düşkünüz. Bu bayrağın göklerde hür olarak dalgalanması, ezanların okunması karşılığında hepimiz canlarımızı seve seve vermeye hazırız. Bunu en son 15 Temmuz'da bir kez daha gördük. 15 Temmuz sıradan yapılmış darbe girişimlerinden birisi değildi. Bunun biraz daha farklı bir yönü vardı. Elbette bir darbe girişimiydi ama bir taraftan da Türkiye'deki istikbalin son bulması için yaptıkları son hamleydi. Hem Türkiye'de yapılan bu darbe girişimi aynı zamanda da mazlumların bütün ümidini yıkma girişimiydi. Çünkü yaşadığımız coğrafyanın etrafında bulunan ve bizim değerlerimizi taşıyan ne kadar insanlık varsa Türkiye'ye gözünü dikmiş Türkiye için dua eden, ümitlerini hiç kaybetmeyen insanlar varsa onlarında bütün ümitlerini yıkma girişimiydi. Cenaba hakka şükürler olsun ki o gün elbette yerin altında yatan binlerce velilerin, güzel insanların duaları ve himmetleri sonra bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve liderlik tavrıyla insanları yönlendirmesi ve insanlarımızın da önce Allah'a sonra liderimize güvenerek sokaklara çıkıp canlarını hiçe saymaları işte o günkü bu darbe teşebbüsünü bertaraf etti. Rabbim bir daha böyle kötü bir gün göstermesin" dedi. Bakan Özhaseki sözleri şöyle sürdürdü: "Artık milletimiz, FETÖ, PKK, DHKPC ve DEAŞ gibi gerek dini duygularımızı kullanan gerekse milli hislerimizi kullanarak ortaya çıkacak örgütlere karşı çok uyanık olması lazım. 40 yıldır bu millete hem dindarı hem hizmet ediyoruz diyecekler bizi destekleyin çocuklarınızı yetiştirelim diyecekler ve hiçbir Müslüman yakışmayacak şeyleri bir arada yaşayacaklar. Sinsice beslenip, büyüyecekler. Sonra da kalkıp bu işleri yapacaklar. Gerçek yüzleri gözüktü. İnsanlar çocuklarını bunlara teslim ederken biraz daha dikkatli olmalılar. Bunların unutturulmaması içinde herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır"

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin garnizon şehitliği ziyaret

-Mezarlara karanfil bırakılması

-Genel detaylar

Haber: Yasin DALKILIÇ Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 7 dakika 17 saniye/ 232 MB

========================================================

2)49 YAŞINDAKİ GAZİ, 'KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ' ŞÜPHESİYLE ÖLDÜ

KARAMAN'ın  Ermenek İlçesi'nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi altına alınan 49 yaşındaki 2 çocuk babası Gazi Orhan Şimşek, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Şimşek, düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. KKKA tetkiklerinin henüz sonuçlanmadığı ve tedbir amaçlı hastane çalışanı, ailesi ve yakınlarından kan örneklerinin alındığını öğrenildi. Vatani görevini yaptığı sırada bir makinaya kaptırması sonucu sol eli bilek kısmından kopması sonucu gazilik ünvanı verilen Orhan Şimşek, geçen 1 Temmuz günü yüksek ateş şikayeti üzerine Ermenek Devlet Hastanesi'ne başvurdu. İddiaya göre yapılan tedavisinin ardından o gün taburcu olan Şimşek, ertesi gün yeniden aynı şikayet üzerine yine aynı hastaneye gitti. Tedavisinin ardından taburcu olan Şimşek, pazartesi günü de aynı hastanenin dahiliye servisinde muayene oldu. Doktor, yaptığı muayene sonucu  Şimşek'i, KKKA şüphesi üzerine Karaman Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Karaman Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıkm ünitesinde tedavi altına alınan Şimşek,  geçen 8 Temmuz cumartesi günü daha kapsamlı tedavi için Konya'daki Meram Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Şimşek, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Şimşek'in cenazesi, Ermenek kent merkezindeki Sipas Camii önünde düzenlenen dini ve askeri törenin ardından Pınarönü Köyü'nde toprağa verildi. Şimşek hakkında KKKA tetkiklerinin henüz sonuçlanmadığı ve tedbir amaçlı hastane çalışanı, ailesi ve yakınlarından kan örneklerinin alındığını öğrenildi.

ACI  TESADÜF

Gazi Orhan Şimşek'in oğlu Murat Şimşek, amcası Emin Şimşek'in de babası gibi 49 yaşında yaşamını yitirdiğini belirterek, "Amcam Emin Şimşek 2013 yılında yüksek ateş şikayeti üzerine hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerinde 'Brusella' teşhisi kondu. Amcam'da Konya'daki Meram Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Hatta babamın tedavi olduğu odanın karşısında tedavi altına alınmış. Amcam da kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi. Babama da yüksek ateş şikayeti üzerine hastaneye gitti. Kene ısırması sonucu öldü. Bu acı bir tesadüf."dedi.

Görüntü Dökümü

----------------

Cenaze töreninden detay

Genel ve detay

Ölen gazinin fotoğrafı

Haber- Kamera: Alı Rıza ETCİ ERMENEK KARAMAN DHA))

==================================================

3)SİVAS'TA YANGINDA 4 APARTMANIN ÇATISI KÜL OLDU

SİVAS'ta bir apartmanın 6'ncı katında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Diğer binalara da sıçrayan yangında 4 binanın çatısında maddi hasar oluştu.  Olay saat 09.45 sıralarında Kadı Burhanettin Mahallesi Halil Rıfat Paşa Caddesi üzerindeki Güven Evler A Blok'un 6'ncı katındaki dairede meydana geldi. Afganistan uyruklu 2 kişinin kaldığı evde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede apartmanın çatısına sıçradı. Yangını gören vatandaşlar itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Sivas Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. A blokta çıkan yangın rüzgarın etkisiyle Güven Evler B blok, Taşdemir Apartmanı ve Toptaş Apartmanına da sıçradı. Yangının büyümesiyle binalarda bulunan vatandaşlar tahliye edildi.

2 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Olay yerine sevk edilen itfaiye yetersiz kalınca TÜDEMSAŞ ve diğer kurumlara ait su tankerleri de olay yerine geldi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında bina içinde bulunan 3 kişi dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen vatandaşlar olay yerine gelen ambulansların içinde tedaviye alındı. 11 itfaiye aracı ve diğer kurumların su tankerleriyle kontrol altına alınan yangında 4 apartmanın çatısında maddi hasar oluştu. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-İtfaiye ekiplerinin çalışmaları

-Yangını söndürme çabaları

-Dumandan etkilenenlerin ambulansa götürülüşü

-Yangının kontrol altına alınması

-Detaylar

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(255 mb)

==========================================================

4)ŞEHİT YARBAY SONGÜL YAKUT'UN ADI ŞENOBA'DAKİ KÜTÜPHANEDE YAŞAYACAK

ŞIRNAK'ın Uludere ilçesi Şenoba Beldesinde 31 Mayıs'ta yüksek gerilim hattına takılıp düşen Helikopterde şehit olan 13 askerden biri olan şehit Yarbay Songül Yakut'un ismi şehit olduğu Şenoba'da bir okuldaki Kütüphanede yaşayacak.

Uludere İlçesi Şenoba Beldesi'nde düşen helikopterde bulunan Türkiye'nin ilk kadın İlçe Jandarma Komutanıda olan Yarbay Songül Yakut'un ismi şehit olduğu Şenoba Beldesi'nde yaşatılacak. Helikopterin enkazına ilk giden Şırnak 112 ekibi, UMKE ekibi ve Orgeneral Fevzi Türkeri İlk ve Orta Okulu Türkçe Öğretmeni Cafer Bulut, sosyal sorumluluk projesi kapsamında sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanya ile topladıkları kitaplar ile okulda Şehit Yarbay Songül Yakut kütüphanesi kurdular. Sosyal medya üzerinden başlatılan ve Türkiye'nin bir çok yerinden destek verilen kampanyada Şırnak 112 Acil servis ekiplerine ulaşan kitaplar, Şenoba Beldesi'nde bulunan Orgeneral Fevzi Türkeri İlk ve Ortaokulu'ndaki kütüphaneye ulaştırıldı. Kitapların yanında okuldaki çocuklara da şehit Yarbay Songül Yakut'un fotoğrafının, yer aldığı balonlar hediye ettiler.

Orgeneral Fevzi Türkeri Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Eylül Dicle Babat, şehit Yarbay Songül Yakut'un isminin okullarında yasatılmasından gurur duyduklarını ifade ederek, "Helikopter kazasında şehit olan aziz kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Şehit Yarbay Songül Yakut'un isminin bu okulda yaşatılması bize gurur veriyor. Kitapların buraya ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim"dedi. Şırnak 112 Acil Servis baş şoförü Rıdvan Tatar ise, "Türkiye'nin dört bir yanından topladığımız bu kitapları hem burada sergilemek hemde çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları için buraya ulaştırdık. Biz 112 ailesi olarak bir kampanya başlattık. İnşallah bu çocuklar bu sayede yarınlara daha iyi hazırlanır. İnşallah orda şehit olan kahramanlarımız gibi yeni askerler yetişir. 112 ailesi olarak, Umke ekipleri olarak Türkiye'nin dört bir yanından kitaplar topladık. Bu çocukların yetişmesinde bizimde katkımız olursa ne mutlu bize"diye konuştu.  Rabia Babat isimli öğrenci de, şehit haberleri alınca içinin yandığını belirterek, "Ama, şehitler asla unutulmayacak. Şenoba'da her şehidimizin adı anılacak. Okulumuzla gurur duyuyorum. Çünkü, artık kütüphanemizin adı 'Şehit Yarbay Songül Yakut Kütüphanesi'. Bu okul bizim onurumuz ve gururumuz olmaya devam edecektir"dedi. Semurhan Babat adlı öğrenci ise, "Geçen ay olan helikopter kazasında şehit olan Songül Yakut ablamızın kütüphanesine kitap getiren herkese teşekkür ediyorum. Songül Yakut ablamız çok iyi biriydi. İnsanlar onu çok seviyordu"diye konuştu.

Kampanyaya öncülük edenlerden Orgeneral Fevzi Türkeri Okulu Türkçe öğretmeni Cafer Bulut da, "Yakın zamanda düşen helikopter kazasında şehit düşen şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu kitapların buraya gelmesine vesile olan tüm derneklere Türkiye'nin dört bir yanından bize yardımda bulunan arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 112 Acil servisi personellimize ayrıca teşekkür ediyorum"diye konuştu.

112 ATT Personeli Berna Çömez ise, "Helikopter kazasında verdiğimiz 13 şehidimizin anısına Türkiye'nin dört bir yanından kitaplar ellimize ulaştı. Bizlerde 112 ve UMKE ekipleri olarak ellimizden geleni yapmaya çalıştık.  Bu desteklerin devamını herkesten bekliyoruz. 112 ekipleri olarak her zaman Şenoba okullarının, ve Şırnak'taki diğer okulların yanındayız"dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Okulun genel görüntüsü

-112 ekiplerin getirdiği kitaplar

-Kütüphanenin boş rafları

-Kitapların kolilerden çıkarılması, raflara konulması

-Röportajlar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,-

======================================================

5)ATEŞ AÇTIĞI OTOMOBİL ÇARPTI

KAYSERİ'de otomobile yapılan silahlı saldırıda 1 kişi bacağından vuruldu. Saldırıyı gerçekleştiren kişi de, aynı otomobilin çarpması sonucu yaralandı.Öğle saatlerinde Mustafa Kemalpaşa Bulvarı, Gültepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda Gültepe Cezaevi'nde bulunan bir yakınını ziyaret eden 30 yaşındaki Ahmet Bakan, şoförün kullandığı 06 HAS 38 plakalı otomobil ile cezevinden ayrıldığı sırada, aralarında husumet bulunduğu iddia edilen 29 yaşındaki Muhammed Durdu Duran tarafından otomobile tabancayla ateş açıldı. Olayda otobilinin arkasında oturan Ahmet Bakan bacağından vuruldu. Bu sırada sürücünün paniklemesi sonucu kontrolünü yitirdiği otomobilde saldırgan Muhammed Durdu Duran'a çarparak yaraladı. Kurşunla yaralanan Ahmet Bakan, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, otomobilin çarpmasıyla yaralanan Duran Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Silahlı yaralama olay yeri

-Genel detaylar

Haber: Yasin DALKILIÇ Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

1 dakika 40 saniye/ 54 MB

===================================================

6)TATİL BELDESİNDE DRİFT YAPAN SÜRÜCÜ TEPKİ ÇEKTİ

BARTIN'ın tatil beldesi İnkum'da park halindeki araçların arasında otomobille drift yapan sürücü tepki çekti.3 kilometrelik sahili ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan İnkum tatil beldesinde akşam geç saatlerde bir sürücü otomobille drift yaptı. Araçların park ettiği alanda drift yapan sürücü, binalarda oturanların tepkisini çekti. Bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülenen sürücü, drift yaparken park halindeki bir otomobile de aracıyla hafif çarptı. Sürücü, binalardan ıslık çalarak tepki gösterenleri görünce alandan uzaklaştı.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-Cep telefonu görüntüleri

Süre: 56 sn. Boyut: 821 MB

Haber: Ayhan ACAR/BARTIN,

======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özhaseki Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
title