Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Kuyuya düşen 8 yaşındaki kızı kurtarmak için zamanla yarış (2)30 SAAT SONRA CESEDİNE ULAŞILDIŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde evlerinin yakınındaki sondaj kuyusuna düşen Sümeyye Kübra Demir için dün gece başlatılan çalışmalar, gün boyu aralıksız devam etti.

Kuyuya düşen 8 yaşındaki kızı kurtarmak için zamanla yarış (2)

30 SAAT SONRA CESEDİNE ULAŞILDI

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde evlerinin yakınındaki sondaj kuyusuna düşen Sümeyye Kübra Demir için dün gece başlatılan çalışmalar, gün boyu aralıksız devam etti. Hava sıcaklığının 6 dereceye düştüğü bölgede, kurtarma ekipleri, zaman zaman küçük kızın yakınlarınca yakılan ateşle ısınarak çalışmayı sürdürdü. Ailenin umutlu bekleyişi sürerken, yaklaşık 30 saat sonra kötü haber geldi. Ekipler, Sümeyye Kübra'nın cesedine ulaştı.

Düşmeye bağlı vücudunda ezikler oluşan Sümeyye Kübra Demir'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Aldıkları acı haberle yıkılan Demir'in yakınları, gözyaşı döküp sinir krizleri geçirdi.

Haber: Hadi KURT / AKÇAKALE-ŞANLIURFA,

===============================

El Bab'da, DEAŞ'ın düzenlediği saldırıda kimyasal şüphesi

SURİYE'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda çok sayıda sivil yaralandı. Kimyasal kullanıldığı iddia edilen saldırıda yaralananlardan bazıları Kilis'e getirildi, AFAD ekiplerinin Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) kontrolünden geçirildikten sonra acil serviste tedaviye alındı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın devam ettiği Suriye'nin El Bab bölgesinde, terör örgütü DEAŞ tarafından saldırı düzenlendi. Kimyasal kullanıldığı iddia edilen saldırıda çok sayıda sivil yaralandı. Yaralı Suriyelilerin bir bölümü, sınır hattına getirilerek Elbeyli İlçesi'nden özel kıyafetli sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis'e getirildi. Kilis Devlet Hastanesi'nde de AFAD ekipleri tarafından KBRN kontrolünden geçirilen yaralılar, acil serviste tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------

Kilis Devlet Hastanesi

Özel kıyafetli AFAD ekipleri

Ambulansın gelişi

Yaralı Suriyeliler

Ekiplerin kontrolü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU / KİLİS,

===============================

Bodrum'da öldürülen kadın kaptan, Marmaris'te toprağa verildi (2)

2 KİŞİ TUTUKLANDI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yat acentesi işletmeciliği ve kaptanlık yapan Hafize Müjde Özer'i öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan erkek arkadaşı 56 yaşındaki Birkan Kunuk ile kendisine yardım etmekle suçlanan Veysel Kara sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

(GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ)

Yaşar ANTER / BODRUM

===============================

Bakan Yılmaz: Öğretmenlerimizin mali durumunu iyileştirdik (2)

15 TEMMUZ DERS OLARAK OKUTULACAK

BURSA'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde Sınav Koleji'nin Özlüce, Kestel ve Mustafakemalpaşa kampüslerinin toplu açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, burada yaptığı konuşmasında "Önümüzdeki dönemde 15 Temmuz'u, milli irade destanını müfredatlarımıza, ders olarak koyacağız. Hem devlet, hem özel okullarda, hem de üniversitelerde. İnşallah bu milli irade destanını nesilden nesile aktaracağız ki bir daha bu aziz millet, uçurumun kenarına gelmesin veya bu millet üzerine hiç kimse plan kurmayı akıllarından dahi geçirmesin" dedi.

2003 yılından bu yana 4 milyarın üzerinde kitabı ücretsiz olarak dağıttıklarını hatırlatan Bakan Yılmaz, 'şartlı eğitim yardımı dahilinde 13 yılda, 23 milyon 479 bin öğrenci için annelere 4 milyar 589 milyon lira nakit destek verdiklerini söyledi. Yılmaz, "İlköğretime devam eden kız çocukları için annelere 40 lira, erkek çocuklar için 35 lira, orta öğretime devam eden kız çocukları için 60 lira, erkek çocukları için 50 lira ödüyoruzö şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kampüslerin açılış kurdelesini kesen Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra okulu gezdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

Bakanın konuşması

Açılış yapılması

Haber-Kamera : Edip TEKİN / BURSA,

===============================

William Shakespeare'nin Macbeth'i seyirci ile buluştu

MERSİN Devlet Opera ve Balesi, uzun süredir provalarını sürdürdüğü, William Shakespeare'in yazdığı, Giuseppe Verdi'nin bestelediği 'Macbeth' operası, sanatseverlerle buluşturdu.

'Macbeth' operası, prömiyeri, Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahnelendi. Eseri, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada, Vali yardımcıları Cezmi Türk Göçer, Süleyman Deniz, Ömer Eru, Cemal Yıldızer, Kültür ve Turzim İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdürü Ufuk Kasar ile sanatseverler izledi.

William Shakespeare'in en kısası olmasının yanında en önemli trajedilerinden 'Macbeth', iktidar hırsının kölesi olan ve amaçlarına ulaşabilmek için her türlü kötülüğü yapabilecek kadar körleşen insanların öyküsünü anlatılıyor.

Eserin, orkestra yönetmenliğini Aytuğ Ülgen, sahne yönetmenliğini Recep Ayyılmaz, dekor tasarımını A. Seyhan Atamer, kostüm tasarımını Ş. Gizem Betil üstlenirken, koro Şefliğini Anıl Aydın, koreografisini Serbülent Biçer, Büşra Ay, ışık tasarımını ise Müfit Özbek üstlendi.

MDOB orkestrası ve bale bölümünün de görev aldığı eserde başlıca rolleri ise Hulusi Polat, Volkan Şen, A. Sevinç Demirağ, Mine Kurtoğlu, Hasan Berk, Tuncay Kurtoğlu, S. Bülent Bezdüz, Emrah Sözer, Erhan Kaya, Baran Taner, Serin Saybaşılı, Andrei Yevtushenko, K. Erdem Özdemir, Serkan Sevinç, Serkan Karagöz, Işıl Cavga Bölükbaşı, A. Devrim Dinçer üstlendi.

Eser, 29 Kasım, 20 Aralık tarihlerinde Kültür Merkezi Opera Sahnasi'nde yeniden sahnelenecek.

Görüntü Dökümü:

-----------

Opera salonuna girenler

Opera oyunu

Oyunu salonda izleyenler

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN / MERSİN,

==============================

Adıyaman'da 330 polisle huzur operasyonu

ADIYAMAN ve ilçelerinde 330 polisin katılımıyla 'Yaman 2' ismi verilen huzur operasyonu düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerinde 330 polisin katılımıyla gece saatlerinde huzur operasyonu düzenlendi. Oluşturulan kontrol noktalarında şüpheli kişi ve araçlar aranırken, işyerlerinde de denetim yapıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonda kapalı alanlarda sigara denetimi yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------

Polislerin önlem alması

Kimlik sorgulaması yapılması

Sigara denetimi yapılması

Kahvehanelerde kimlik sorgulaması yapılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN / ADIYAMAN,

=============================

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz: Türkiye'nin büyüme performansı istikrarsız

MERKEZ Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Türkiye'de büyümenin istikrarsız olduğunu belirterek, "Cumhuriyetten bu tarafa Türkiye'nin büyüme performansı testere dişi gibi gözüküyor. O kadar istikrarsız. Bizim büyümeyle ilgili sorunumuz, potansiyel büyüme dediğimiz büyümeyi uzun süre devam ettirebilmek ve sürdürebilmektir" dedi.

Kocaeli Aydınlar Ocağı'nın bir otelde düzenlediği '2017'ye girerken Türkiye ekonomisi, Riskler ve Fırsatlar' konulu toplantıya konuşmacı olarak Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz katıldı. Durmuş Yılmaz, Türkiye'nin ekonomi hedefinin büyüme olduğunu belirterek, "ABD'de faiz oranlarının yükselmiş olması, riskin azalmış olması nedeniyle bizim gibi ülkelere gelen sermayenin bizden çıkıp ABD'ye gitmesi bizde sermaye akımlarını azaltacak ve bankalar kredi verme imkanı azalınca bankalar işadamları olarak sizlerin krediye erişiminiz güçleşebilir. Türkiye'nin ekonomi yöneticilerinin, karar alıcılarının ekonomik hedefi nedir diye sorarsanız, büyümektir. Bunun dışında bir amacı olması mümkün değil. Büyümeyle işsize iş, aşsıza AŞ bulabiliyoruz. Bu büyümenin olabilmesi için bir ortamın olması lazım. O ortam müsait değilse, büyüme de olmuyor. Ülkemizin büyümeyle ilgili performansına baktığımızda değişik kesimler kendi dönemlerini haklı çıkarabilmek için belli dönemleri alıyorlar ve şu dönemde biz şu kadar büyüme sağladık şeklinde açıklıyorlar. Cumhuriyetten bu tarafa Türkiye'nin büyüme performansına baktığımızda testere dişi gibi gözüküyor. O kadar istikrarsız. Bir sene yüzde 9.5 büyümüşüz, ertesi yıl yüzde 4 küçülmüşüz. Bir başka yıl yüzde 6 büyümüşüz, ertesi sene yüzde 2'ye düşmüşüz. Böyle bir büyüme dalgalanma arttığı için siz sanayiciler ve işadamları önünüzü göremiyorsunuz. Bizim büyümeyle ilgili sorunumuz potansiyel büyüme dediğimiz büyümeyi uzun süre devam ettirebilmek ve sürdürebilmektir" diye konuştu.

Hızlı büyümek için ithalat yapılması gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Türkiye'de büyümek istiyorsak, cari açığa hazır olmamız lazım. Bu bizim imalat sanayimizin yapısal sorunundan kaynaklanıyor. Hızlı büyümek istiyorum diyorsanız, ithalat yapmak zorundasınız, çünkü ara mal ve hammaddeye çok bağımlısınız ve cari açık vermek zorundasınız. Biraz frene basayım dediğinizde, büyümeyi düşüreyim dediğinizde işsizliğiniz artıyor. Bu son derece önemli ve yapısal bir sorun. Türkiye bunun üzerinden gelemediği sürece biz dur kalk, frene bas gevşet sorunlarına devam edeceğiz. Kur burada işin içine giriyor. Eğer Türk lirası değer kaybetmeye başlar ise ithalatımızı pahalandırıyor, ihracatımızı ucuzlatıyor. Dolayısıyla daha fazla ihracat yaparız diyoruz. İhracat için üretmemiz lazım. Üretmek için de ara mal ve hammadde ithal etmek zorundayız. Bu döngünün içerisinde kur hızlı hareket ettiğinde elde üretilmiş malların ihracatı oluyor ve ihracatta bir zıplama oluyor. İlave üretim yapmak istediğinizde ara malı ve hammadde ithal ediyorsunuz, bu sefer yabancı para fiyatı dolar değişmese bile TL değer kaybettiği için maliyet enflasyonu yükseliyor ve piyasada talep güçlüyse üreticiler maliyetteki fiyatlarını perakendeye yansıtabiliyor. Bu durumda da enflasyon yükseliyor. Yatırımcı sizden enflasyon telafisi talep ediyor. Risk priminiz artıyor. Faiz oranlarınız yükseliyor" dedi.

Yılmaz, hükümetin geçmişte Merkez Bankası'nı İstanbul'a taşımak istediğini açıklayarak şöyle konuştu:

"Milletten yetki almış siyasi iradenin ülkenin herhangi bir kurumunu, ülkenin herhangi bir yerinden taşımaya yetkisi var. Hükümet bunu yaparken Meclis'ten kanun geçirmek zorunda. Herkes de bu kanuna uymak zorundadır. Ben Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması konusunda itiraz ettim. Merkez Bankası bir yangın söndürme aracıdır. Bugün böyle olduğuna bakmayın. Günün birinde bir ekonomik kriz çıkabilir. Çıktığı gün bunun yükü toplumun üzerinde, vergi mükelleflerinin omzunda kalıyor. Bunu çözmek Merkez Bankası ve Hazinenin koordinasyonu gerekiyor. Merkez Bankası İstanbul, Hazine Ankara'da kalırsa, bakın son 50 yılda 90 ülkede ekonomik kriz çıktı. Büyük bir kriz çıkabilir. O kriz çıktığında koordinasyon gerekiyor. Bir grup Hazineci İstanbul'a gelecek. Bir grup Merkez Bankası yöneticisi Ankara'ya gidecek. Bu trafikle bile olmayan bir krizi yaratabilir ya da hafif bir krizi derinleştirebilirsiniz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

-Durmuş Yılmaz konuşması

-Salondan detaylar

HABER-KAMERA: Ergün AYAZ-Orhan UZUN / KOCAELİ,

======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Merkez Bankası Kübra Demir Akçakale Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title