Haberler

Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz '1 Yılını' Değerlendirdi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 1 yıllık çalışmasını değerlendirdiği basın toplantısında, seçim öncesi vaat ettiği 23 projeden 20’sini 1 yıl içerisinde hayata geçirdiklerini, 3 önemli proje için ise çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 1 yıllık çalışmasını değerlendirdiği basın toplantısında, seçim öncesi vaat ettiği 23 projeden 20'sini 1 yıl içerisinde hayata geçirdiklerini, 3 önemli proje için ise çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, düzenlediği basın toplantısında 1 yıl içerisinde yaptıkları çalışmaları anlatırken, ilerleyen zamanda yapılacak olan projeler hakkında bilgiler verdi. Elazığ Belediyesi'nde görevini layıkıyla yapan herkesin kendisine eşit derecede yakın olduğunun altını çizen Başkan Yanılmaz, "Hizmette adil olmak bizim için vazgeçilmezdir. Hizmette inancından, düşüncesinden dolayı hiç bir kimseyi diğerinden ayırt etmedik. Hiç bir mahallemizi diğerinden ayırt etmedik. Adalet asla taviz vermeyeceğimiz en önemli kriterimizdir. Yönetim anlayışımızın bir diğer önemli unsuru şeffaflıktır. Yönetimimizde her konu açık ve şeffaf olarak değerlendirilmektedir. Bir diğer ilkemiz birlikte yönetimdir. Kurum, kuruluş, dernek ve Sivil toplum kuruluşlarımızla bir aradayız. Düşüncesi ne olursa olsun herkesle görüşüyoruz. Bir diğer ilkemiz şehri ekonomik yönetmektir. Biz bize emanet edilen bütçeyi en iyi şekilde yönetiyoruz. Bunu yaparken de Elazığ'ın çıkarlarını ön planda tutuyoruz. Yerinde yönetim ilkemiz doğrultusunda da sorun ve çözümleri kapalı kapılar ardında değil, yerinde tespit ederek, çözümlerini oluşturuyoruz. Etkili ve disiplinli yönetim anlayışımızdan asla taviz vermedik ve vermeyeceğiz. Bizim asli görevimiz hizmet etmektir. Bunun için de 24 saat esaslı çalışıyoruz.

Mesai saati kavramını yok saydık. Bu doğrultudaki çalışmalarımızla Elazığ Belediyesi'ne kurumsal kimlik ve saygınlık kazandırdık" dedi.

"PROJELERİMİZİN 20'SİNİ HAYATA GEÇİRDİK"

Seçim öncesi 5 yıl içerisinde yapmayı planladıkları 23 çözüm planıyla ilgili konuşan Başkan Yanılmaz, "23 projeden 20'sini 1'inci yılımızda hayata geçirdik. Geriye kalan 3 projemizin ELBÜS, Harput'a füniküler sistem ve Harput Vadi Park projelerimiz üzerinde de çalışma yapmaya başladık. Bizler gelirlerimizi artırmanın, buna karşın giderlerimizi azaltmanın mücadelesini veriyoruz. Biz belediyenin imkanlarını kullananların üzerine gittik. Buna karşın vatandaşları ilgilendiren konularda indirime gitmeyi ihmal etmedik. Elazığ Belediyesi olarak esnafımıza olan borçlarımızın tamamını ödedik. Belediyemizin ödeme kapasitesini ve güvenilirliğini artırdık. 1 yıl içerisinde personelin tüm alacaklarını ödedik. 2014'te emeklilerimize 5 milyon lira ikramiye ödemesi yaptık. Kamulaştırmaya 6 milyon 658 lira ödeme yaptık. 25 aracı hibe yoluyla araç filomuza dahil ettik" şeklinde konuştu.

ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETİMİ BAŞLIYOR

Görev gelir gelmez çalışmalarına başladıkları çöpten enerji üretimi projesinde son aşamaya gelindiğini anlatan Yanılmaz şöyle konuştu:

"Tesisin yapım çalışmaları tamamlandı. Enerji nakil hattı üzerinde çalışmalar sürüyor. Türkiye'de bir ilk olarak enerji üretiminden yüzde 35 kar elde edeceğimiz proje doğrultusunda yakında enerji üretimi başlayacak. Şehrin en büyük meydanı konumundaki İzzetpaşa Meydanı etrafındaki duvarları kaldırarak, halkımızın hizmetine sunduk. Şehirlerarası terminal binasını baştan sona yeniliyoruz. Güvenlik sistemi oluşturulmuş, yenilenmiş bir konuma getirerek halkımızın hizmetine sunacağız. Yine sebze halinde çalışmalara başladık. Alt yapı, güvenlik ve diğer çalışmalarımızı gerçekleştirerek yepyeni yüzüyle hizmete sunacağız. Taziye evlerini halkımızın hizmetine sunduk. Nailbey Mahallesi taziye evinin yerini de tespit ettik, yakında hizmete sunacağız. Vatandaşların güvenliği konusunda büyük önem taşıyan üst geçitlere asansör yapım çalışmaları doğrultusunda 4 üst geçide 8 adet asansör kurduk. Elektromekanik otopark yapım çalışmalarının başladık. 4'nün ihalesin yaptık. ilkinin Salıpazarı yanında kuracağız. Sosyal Belediyecilik çalışmaları doğrultusunda ALO 188 cenaze hattının yeni alınan 4 cenaze aracıyla birlikte hizmete sunduk. Toplam 34 yeni aracın Belediye araç filosuna eklendi."

1 YILDA 760 BİN METRE KARE ASFALT SERİMİ YAPILDI

Elazığ'ın alt yapı sorunlarının çözülmesine önem verdiklerini de vurgulayan Başkan Yanılmaz, "Hamza Bey Barajı İçme Suyu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Ayrıca içme suyu borularımızı yeniliyoruz. Asfaltlama çalışmalarımız tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bir yılda asfaltlama konusunda rekor kırdık. Planlananın 5 katı, toplamda 760 bin metrekare asfalt serim yapıldı. 2015 yılı içerisinde de asfalt seriminde rekora imza atmayı hedefliyoruz. Güney Çevre Yolu bağlantıları olan Hazardağlı ve Tofaş Kavşağı, Doğukent-Karşıyaka bağlantı bulvarı ve Alparslan Türkeş Bulvarı'nın tamamlanarak hizmete sunuldu. Kuzey Çevre Yolu ve Kuzey İmar Yolu çalışmalarının sürüyor. Bizim için kurumlar arası koordinasyon önemli. Bu doğrultuda başlatılan Bölge Müdürlüklerinin taşınması, Şorşor Deresi'nin ıslah çalışmaları, Kuzey Çevre Yolu Projesi, çimento fabrikasının taşınması, Harput'un yeniden canlanması yolundaki çalışmalar, Hazar Gölü Çalıştayı, Kalkınma Kurultayı, ulaşım ve trafik düzenleme çalışmaları 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması, Elazığ Tanıtım Günleri ve deprem riskine karşı yürütülecek çalışmaları içeren 550 milyon dolarlık EBİSMER projesi ile Hüseynik evlerinin restorasyon çalışmaları, vakıf üniversitesinin kurulması çalışmaları bu konuda atılmış önemli adımlardır" diye konuştu.

Temizliğe önem verdiklerini ve hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Yanılmaz, "Şehrin temizliği bir bütündür. Yeni aldığımız teknolojik ekipmanlarımızla çalışmalarımızda kaliteyi artırdık. Çöp taksilerimizle her köşeye rahatlıkla girebiliyoruz. 80 derece buharla yıkama yapan aracımızla sıklıkla kullanılan noktalarda hijyen sağlıyoruz. Cami ve Kur-an Kurslarımızın halılarını yıkıyoruz. Her mahallemizde rutin çalışmaların yanı sıra kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştiriyoruz. 960 adet çöp konteynerini vatandaşımıza yansıtmadan hizmete sunduk. Eski konteynerlerimizi de yenileyerek, yeniden hizmete sunuyoruz. Büyüterek güçlendirdiğimiz temizlik araç filomuzla daha temiz bir Elazığ için çalışıyoruz. Türkiye'de ilk defa Elazığ'da elektrikli temizlik araçlarını biz kullanmaya başladık. Bunun yanı sıra yeşile önem veriyoruz. 85 bin ağaç, 1 milyon 350 bin çiçek dikimi gerçekleştirildi. Harput'ta bulunan tarihi miras konumundaki çınar ağaçlarının da bakımı yapıldı. Şuana kadar 1 yılda 330 adet oyun parkını şehre kazandırdık. Bugüne kadar yapılmış 16 adet halı sahaya ek olarak 8 adet semt halı sahasını hizmete sunduk" dedi.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE ÖNEM VERİLDİ

Elazığ Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Komisyonu oluşturulduğunu kaydeden Başkan Yanılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"1 yıllık süreçte 86 adet kültür-sanat organizasyonu düzenledik. Türkiye'de bir ilkle imza atarak üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım imkanı sunduk. Yine Türkiye'de ilk kez Abdullahpaşa Mahallesi'nde çocuklara yönelik ücretsiz cep sinema salonunu projemizi hayata geçiriyoruz. Her Çarşamba halkla görüş günü toplantıları düzenledik. EBEGEM'le gençlerimize iş imkanı sunuyoruz. EBAM bünyesinde personelimize yönelik eğitim seminerleri düzenliyoruz. HABİTAT ile İletişim ve Bilişim Protokolü imzaladık. Annelerimizi daha da güçlendirmek için Türkiye'de 5. il olarak Anne Üniversitesi'ni açtık. Seyyar satıcılarımıza yönelik Belediye İş Merkezi üzerinde sabit bir çalışma ortamı hazırladık. Çocuklarımız için ücretsiz spor kursları başlattık. Kurduğumuz İşitme Engelliler Spor Kulübümüz kendi liginde zirvede bulunuyor. Belediyemizde vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet için tahsilat gişelerimizde sıramatik dönemi başlattık. Vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla Belediye Mobil Sayfamız hizmete girdi. Vatandaşlarımız Belediye'ye gelmeden de bazı işlemlerini gerçekleştirebilecek. Su okuma ücretlerini kaldırdık ve içme suyu fiyatlarında yüzde 10, atık su bedelinde ise yüzde 50 indirim gerçekleştirdik. Vatandaşa hizmet noktasında tüm gücümüzle çalışıyoruz. Hiç bir çalışmayı öylesine yapmıyoruz."

Yanılmaz, dünya devi ASELSAN ile teknoloji işbirliği protokolü imzaladıklarını, bu çerçevede ciddi çalışmalar yapacaklarını da kaydetti. Çalışmalarla ilgili belirli görsellerin de sunulduğu toplantıda Safran ve Cip Barajı mesire alanlarının belediyeye devir işlemlerinin yapılmasının ardından çalışmalara başlandığı ifade edildi.

Başkan Yanılmaz aynı zamanda Safran Mesire alanına uygulanacak projenini görsellerini izlettirerek, yapılacak çalışmayı anlattı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mücahit Yanılmaz Türkiye Harput Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title