Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.KEPEZ Belediyesi'nin, 50'si engelli 100 öğrencinin 5 gün boyunca birlikte sosyal aktivite yaptığı, eğlendiği, sevgiyle, yardımlaşmayla engelleri kaldırdığı 'Engeliniz Engelimizdir' projesinin ikincisi Atiye konseri ile sona erdi.

Foto: Konser fotosu

===

Finalde Atiye coşkusu

KEPEZ Belediyesi'nin, 50'si engelli 100 öğrencinin 5 gün boyunca birlikte sosyal aktivite yaptığı, eğlendiği, sevgiyle, yardımlaşmayla engelleri kaldırdığı 'Engeliniz Engelimizdir' projesinin ikincisi Atiye konseri ile sona erdi. Konser, Antalya İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinin, İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okumasıyla başladı. Türk pop müziği sanatçısı Atiye ise seslendirdiği hareketli parçalarla, projede yer alan öğrencilere ve yüzlerce davetliye coşkulu bir konser verdi.

Eşi Ayşe Tütüncü ile birlikte konseri izleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü konuşmasında, "Engeliniz Engelimizdir" projesiyle, engelli ve engelsiz öğrencileri aynı sosyal ortamda bir araya getirerek, engelleri kaldırmayı amaçladıklarını belirtti. Proje kapsamında 50 engelli öğrenci ile 50 engelsiz öğrenciyi bir araya getirdiklerine değinen Başkan Tütüncü, salonda bulunan davetlilere şöyle seslendi:

"Birlikte sosyal aktiviteleri yapmanın mutluluğunu yaşadılar. Bu projeyle engelli öğrencilerimize güzel bir sosyal ortam sağladık. Engelli kardeşlerimiz hayatlarında gidemedikleri bir çok sosyal mekana, bu proje sayesinde gidebildiler. Engelsiz öğrencilerimiz de bu projeyle, engelli öğrencilerimizin hayatın içerisinde hangi sıkıntılarla karşılaştığını görme imkanı buldu."

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, projeye destek veren kurumlara ve projede görevli eğitimcilere de plaket takdim etti. Konsere Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Etkinliklerden foto

===

Özel sporcular için panel

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Özel Gereksinimli Kişiler, Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 'Özel Sporcu Anneleri' paneli gerçekleştirildi. Dünya Engeller Günü nedeniyle AÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Merkez Müdürü Doç.Dr. Erkan Çalışkan, Dr. Bülent Günseli Akınsal İlköğretim Okulu ile geçen yıl bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Doç.Dr. Çalışkan, "Bu çalışma ile her öğrencimize bir ağabey ya da ablası yaşam koçluğu yapıyor. Öğrenciler yaşam koçları eşliğinde kendilerine uygun sporu yapıyor. Ablaları, ağabeyleri onlara sadece spor alanında değil, hayatlarının her alanında yardımcı oluyor. Evlerine gidip ders çalışmalarına yardımcı oluyorlar, sosyal aktivitelere birlikte gidiyorlar. Bizim çalışmalarımızın en güzel yanı aileler de etkinliğimize dahil oluyor" dedi.

Panele katılan özel gençler, açılış konuşmalarının ardından seslendirdikleri şiir dinletisi ve öğretmenlerinin eşliğinde sahneledikleri müzik dinletisiyle tüm konukları kendilerine hayran bıraktı. Özel Sporcu Paneli'ne konuşmacı olarak katılan anneler de çocuklarının hikayelerini, yaşadıkları sıkıntıları, çocuklarının ve onların her an yanında olan ailelerinin hayatını kolaylaştıracak çözüm önerilerini konuklarla paylaştı. Panel sonrası 'Özel Çocukların Elinden' sergisini gezen konuklar, birlikte aşure şenliğine katıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Etkilikten foto

===

Başkan Evcilmen Utanç Müzesi'nde

DEVRİMCİ 78'ler Federasyonu'nca hazırlanan ve 1980 darbesinde yaşananların sergilendiği 12 Eylül Utanç Müzesi, Ankara ve İzmir'in ardından Antalya'da açıldı. 12 Eylül Utanç Müzesi'ni, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, belediye meclis üyeleri ile birlikte ziyaret etti. 78'ler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya 78'ler Temsilcisi Serdar Coşkun, Başkan Evcilmen'e Utanç Müzesi hakkında bilgi verdi. Coşkun, ziyaret sonunda Başkan Evcilmen'e dönemi anlatan kitap seti hediye etti. Utanç Müzesi'nde 1980 darbesiyle ilgili materyaller, özel eşyalar, radyolar, giysiler, 12 Eylül darbesi ve sonrasının fotoğrafları, ölenlerin fotoğrafları ve gazete küpürleri yer alıyor. Utanç Müzesi, 6 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Müze ziyaretinden foto

===

Başkan Evcilmen, aşure dağıttı

MURATPAŞA Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımı, bu yıl kentin değişik noktalarında gerçekleştirilecek. İlk olarak Vakıf İşhanı altında başlatılan aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyeleri de aşure dağıtımına katıldı. Aşure kazanının başına geçerek, dağıtımını bizzat yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, "Aşure, bizim geleneğimiz, kültürümüz. Tüm insanları kucaklayan ve birleştiren kültürel bir unsur. Bu yüzden çok önemsiyorum. Muratpaşa Belediyesi'nin gelenekselleşen aşure dağıtımı da Antalyalılardan büyük ilgi görüyor" dedi. Başkan Evcilmen, Muharrem ayı boyunca 50 bin kişilik aşure dağıtımı yapılacağını söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Aşure dağıtımından

===

Kızlarımız 12'den vurdu

1207 Antalya SK bayan futbol takımı, ligin beşinci haftasındaki İzmir Elitspor'u 12-0 gibi farklı yenerek, ligdeki beşinci galibiyetini aldı. Zeytinköy 100. Yıl Tesisleri 2 nolu sahada oynanan müsabakada 90 dakika boyunca rakibine üstünlük kuran kırmızı beyaz siyahlılar, birçok gol pozisyonundan da yararlanamadı. Her hafta alınan galibiyetler ve güzel futbol, tribünlerdeki seyirci sayısını da artırdı. Maç öncesi sağlanan müzik şov seyircileri coştururken, 100. Yıl tesisleri şenledi.

Maçın renkli simalarından biri de Galatasaraylı eski futbolcu Tarık Kupoğlu'ydu. Kızı da kendisi gibi futbolcu olan Kupoğlu, "Kızım Aslı Ashley ile burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduk. Biz de bu mutlu ve başarılı ailenin bir parçası olduğumuz için mutluyuz" dedi. 1207 Antalya SK, yıllarca ABD'de futbol oynamış Aslı Ashley Kupoğlu'nu kısa süre önce renklerine katmıştı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Futbolcu kızların fotosu

===

MATAB'da dijital arşivleme

MANAVGAT Çevre Koruma Turizm Alt Yapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB) tarafından digital arşivleme sistemi başlatıldı. MATAB tarafından Pro Bilişim Teknoloji Servisi işbirliğieyle arşivin taraması ve dijital sisteme aktarılması, saklanması, gerekli bilgi, belge ve dosyaların daha çabuk ulaşılabilmesi için ayıklanması çalışmalarına başlandı. Arşiv çalışmaları kapsamında mali işler birimi, teknik işler ve yazı işleri gibi birimlerin arşivlerindeki dosya envanteri çıkarılarak, dijital sisteme aktarıldı.

Doğuşkent Belediyesi, Gebiz Belediyesi, Evrenseki ve Belkıs Belediyesi gibi bir çok kuruma hizmet verdiklerini belirten firma yetkilisi İsmail Tuncay Yılmaz "Dijital arşivleme sayesinde çalışmalar tamamlandığında fazla yer işgali sona ermiş, bilgilere daha sağlıklı ulaşım gerçekleşmiş olacak" dedi. Yılmaz, MATAB'ta yürütülen çalışmaları ocak ayında bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

ÇEVREYİ YOK ETMEYELİM.

MATAB'ın dijital arşivlemeyle çevreyi korumayı ve hizmet kalitesini arttırmayı hedeflediğini belirten Birlik Başkanı Recep Barut, "İşlerin artık evrak ve kağıt olmadan yapılabilir hale geldiğini, buna rağmen milyonlarca ağacın bu iş için kesildiğini, yeşili korumaya çalışırken çevreyi yok etmeye devam ediyoruz. Bu yüzden her kurumun dijital arşivleme sistemine geçmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Recep Yavuz, İsmail Tuncay Yılmaz ve çalışmalar

===

Engelleri dansları ile aştılar

DÜNYA Engelliler Günü, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde törenle kutlandı. Kaş Otelcilik ve Turizm Meslek lisesi'nde düzenlenen törene Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Aydın, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Nurettin Bayram, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu, daire amirleri,Kaş ilçesindeki okullarda eğitim öğretim yapan 21 özel eğitim sınıfının 86 öğrencisi ve veliler katıldı.

Kutlamaya öğrencilerin dans gösterileri, skeçler, okudukları şiirler ve söyledikleri şarkılar, türküler damgasını vurdu. Engelli öğrenciler, sergiledikleri beceriler, yaptıkları danslarla engel tanımdılar. Katılımcıları coşturdu. Törende konuşan Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, her şey insan olmakla başladığına işaret ederek, "Hepimiz aynı şekilde doğduk, aynı şekilde doyduk ve çocuk olduk. Yaşlı, genç,özgür, tutuklu, siyah, beyaz. Farklı sıfatlar verildi her birimize. Uzun, kısa, zayıf, şişman engelli olduk. Eşit olamadık bir tek" dedi.

Törenin sonunda Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya ve törene katılanlar, engelli öğrencilere birer çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Törenden

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Evcilmen Muratpaşa Antalya Kepez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title