Haberler

Necdet Döner Yazıları

Necdet Döner

Necdet Döner

Fizyoterapist

Yazarın Tüm Yazıları

Diz ağrısı neden olur? Diz ağrısında 5 etkili egzersiz

Diz ağrısı neden olur? Diz ağrısında 5 etkili..

Diz ağrıları son yıllarda çok sık karşılaştığımız yaşam kalitemizi düşüren problemler arasında yer alıyor. Yaş ilerledikçe diz ağrıları şikayeti..
01.12.2021
Yaşlanma ve egzersiz

Yaşlanma ve egzersiz

Yaşlanma Nedir? Yaşlanma, organizmada hücre, doku, organ ve sistemler düzeyinde zamanın ilerlemesiyle meydana gelen geriye dönüşü olmayan yapısal..
25.11.2021
Nefes terapisi nedir?

Nefes terapisi nedir?

Sağlığımız için temel ihtiyaçlarımızdan biri de temiz havadır. Yoga felsefesine göre hava beş elementten biri olarak kabul edilir. İçimize..
17.11.2021
Boyun düzleşmesi nedir?

Boyun düzleşmesi nedir?

Günlük hayatımızda bilgisayar veya cep telefonunda geçirilen uzun zaman bir çok kişide duruş bozukluğuna bununla beraberde omurga problemlerine neden..
10.11.2021
Fizyoterapist kimdir? Çalışma alanları nerelerdir?

Fizyoterapist kimdir? Çalışma alanları..

Fizyoterapist kimdir nerelerde çalışır ne iş yapar fizyoterapist nasıl olunur sorularını yanıtlıyorum.Fizyoterapist olmak için Üniversitelerde Fizik..
03.11.2021
Fıtık nedir? Fıtık belirtileri nelerdir?

Fıtık nedir? Fıtık belirtileri nelerdir?

Fıtık nedir? Fıtık belirtileri nelerdir? Fıtık bir dokunun bir yerden bir yere çıkması taşması durumu olarak tanımlayabiliriz. Nasıl ki kasıkta..
25.10.2021
Romatoid artrit nedir?

Romatoid artrit nedir?

Romatoid artrit günümüzde 100 kişiden 1 veya 2 kişide görülen kıkırdak, kemik ve eklem yapılarını olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır. İltihaplı..
18.10.2021
Fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir?

Fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir?

Fibromiyalji nedir ne tür belirtileri vardır fibromiyaljiden korunmak için neler yapılabilir bu yazımda sizlere bunlardan bahsetmeye çalışacağım. ..
11.10.2021
Piriformis sendromu nedir?

Piriformis sendromu nedir?

Kalça ağrılarının büyük sebebi piriformis sendromudur. Siyatik sinirin piriformis kasına yakın olması birçok kişi için kalça ağrılarına sebep..
04.10.2021
Boyun ağrısı nedenleri nelerdir?

Boyun ağrısı nedenleri nelerdir?

Boyun ağrısı günümüzde sık karşılaştığımız her yaşta görülebilen rahatsızlıklardan biridir. Birçok farklı nedene bağlı olarak oluşabilir. Kişinin..
27.09.2021
Sırt ve bel ağrılarınızın sebebi yanlış uyku pozisyonu olabilir

Sırt ve bel ağrılarınızın sebebi yanlış uyku..

Günümüzün üçte birini uykuda geçiriyoruz uykumuzun kalitesi sağlığımızı da önemli derecede etkilemektedir. Omurga sağlığı için en önemli nedenlerden..
20.09.2021
Bel fıtığı belirtileri nelerdir?

Bel fıtığı belirtileri nelerdir?

Bel fıtığı nedir? Bel fıtığı günümüzde çok sık karşılaştığımız ve kişinin yaşamını olumsuz yönde etkileyen ciddi bir rahatsızlıktır.Bel bölgesi..
14.09.2021
Güne mutlu ve enerjik başlamanın sırrı

Güne mutlu ve enerjik başlamanın sırrı

Yaşamımız hep bir koşuşturma içerisinde ordan oraya bazılarımızda hareketsiz bir yaşam içerisinde,pandemi sürecinden etkilenmemizde yaşamımızı ve..
11.09.2021
Baş ağrıları neden olur? Baş ağrılarına ne iyi gelir?

Baş ağrıları neden olur? Baş ağrılarına ne..

Baş ağrısı toplumumuzda çok sık rastladığımız belirli aralıklarla rahatsız eden ciddi bir problemdir.Bazen kısa sürer bazen günlerce haftalarca sürüp..
05.09.2021
Manuel terapi nedir? Hangi hastalıklarda kullanılır?

Manuel terapi nedir? Hangi hastalıklarda..

Manuel terapi herhangi bir cihaz veya makine kullanmadan sadece ellerle uygulanan bilimsel olarak kanıtlanmış tedavi bütününe denir. Kısaca "elle..
29.08.2021
Omurga sağlığımız için altın değerinde öneriler

Omurga sağlığımız için altın değerinde..

Günümüzde çok sık karşılaştığımız problemlerden biri de omurga rahatsızlıklarıdır. Omurga 33 tane omurdan (vertebra) oluşmuştur. Merkezi sinir..
24.08.2021
Vücut sağlığınız için her gün düzenli yürüş yapın

Vücut sağlığınız için her gün düzenli yürüş..

Fiziksel aktivitelerin içerisinde en kolay olanlarından birisi de yürüyüş yapmaktır. Üşengeçliği bir kenara bırakın ve düzenli yürüyüş yapmaya..
19.08.2021
Bel ağrılarınız varsa dikkat

Bel ağrılarınız varsa dikkat

Bel ağrısı, dünyada en sık görülen ağrı tipi olarak kişinin iş hayatını ve sosyal yaşamını olumsuz yönde etkileyen ciddi bir rahatsızlıktır. Bel..
16.08.2021
1 2 3 4
title