Haberler

Şevki Yılmaz'ın tepki çeken sözlerinin ardından İlber Ortaylı sessizliğini bozdu: Tasvip etmiyorum, açık bir Atatürk düşmanlığıdır

Güncelleme:

Sultan II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Berna Osmanoğlu'nun düğününde eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz'ın, "Osmanlı'yı süren soysuzları da lanetle anıyorum" sözleriyle Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını hedef alması tepki çekerken, aynı düğünde yer alan Prof. Dr. İlber Ortaylı açıklama yaptı. Ortaylı, "Düğün merasimi sırasında eski bir milletvekilinin yersiz konuşmalarını tasvip etmem mümkün değildir. Açık bir Atatürk düşmanlığıdır, hazımsızlığıdır." dedi.

Sultan II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Berna Osmanoğlu'nun düğününde eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz'ın, " Osmanlı'yı süren soysuzları da lanetle anıyorum" sözleriyle ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarını hedef alması tartışmalara neden oldu. Aynı düğünde yer alan Prof. Dr. İlber Ortaylı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Düğün merasimi sırasında eski bir milletvekilinin yersiz konuşmalarını tasvip etmem mümkün değildir. Açık bir Atatürk düşmanlığıdır, hazımsızlığıdır." ifadelerini kullandı.

Şevki Yılmaz'ın tepki çeken sözlerinin ardından İlber Ortaylı sessizliğini bozdu: Tasvip etmiyorum, açık bir Atatürk düşmanlığıdır

ESKİ REFAH PARTİLİ YILMAZ, ATATÜRK'Ü HEDEF ALDI

II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu olan Orhan Osmanoğlu'nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu, Yiğit Onur Kaya dünyaevine girdi. Gelin ve damadın nikah şahitliklerini yapan eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz'ın düğünde yaptığı konuşma tepki çekti.

"OSMANLI'YI SÜREN SOYSUZLARI LANETLE ANIYORUM"

Yılmaz, " Osmanlı'yla iftihar ediyorum. Osmanlı'yı süren soysuzları da lanetle anıyorum. Bugün elhamdülillah böyle bir ailenin düğününde birlikteyiz" sözleriyle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını hedef aldı.

Şevki Yılmaz'ın tepki çeken sözlerinin ardından İlber Ortaylı sessizliğini bozdu: Tasvip etmiyorum, açık bir Atatürk düşmanlığıdır

ORTAYLI: ESKİ MİLLETVEKİLİNİN YERSİZ KONUŞMALARINI TASVİP ETMEM MÜMKÜN DEĞİL

Düğüne katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın o sözlerin edildiği sırada beden dili dikkatlerden kaçmadı. Ortaylı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sessizliğini bozdu. Yılmaz'ın konuşmalarını tasvip etmediğini belirten Ortaylı açıklamasında şunları söyledi: "Bugün basına yansıyan haberlerde geçen davete bir düğün vesilesiyle katıldım. Ne kimin davet edileceğine karışırım ne de masada oturanları tanırım. Düğün merasimi sırasında eski bir milletvekilinin yersiz konuşmalarını tasvip etmem mümkün değildir. Rahatsızlığımı da sıra bana gelince belirttim.

"AÇIK BİR ATATÜRK DÜŞMANLIĞIDIR"

Bunlar tarih bilmeyen insanların kahvehane köşelerine yakışan sözleridir. Açık bir Atatürk düşmanlığıdır, hazımsızlığıdır. Atatürk'le, Cumhuriyet'le, İstiklal Savaşı komutanlarıyla didişmeye kalkan sivri zekâlıların bu faaliyetlerinin arkasında tarihçilik merakının hatta ideolojinin ağırlık kazandığına inananlardan değilim, saikler başkadır. Türk tarihinin kurumları ve büyükleriyle didişmek, yani tahripkâr bir milliyetçilikle ortaya çıkmak bize ve bazı toplumlara has olaydır.

Şevki Yılmaz'ın tepki çeken sözlerinin ardından İlber Ortaylı sessizliğini bozdu: Tasvip etmiyorum, açık bir Atatürk düşmanlığıdır

"BİRİLERİ FİKİRLERİNİ RAHATLIKLA SÖYLEYEBİLİYORSA ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI SAYESİNDEDİR"

Bugün eğer birileri bu ülkede rahatlıkla fikirlerini söyleyebiliyorsa Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. Türkiye'yi etrafındaki devletlerle mukayese ettiğiniz zaman bize bu vatanı Atatürk önderliğinde emanet edenlerin ne kadar büyük iş başardığını görürsünüz. Cumhuriyet'i ayakta tutmak ve korumak bizim vazifemiz. Eğer ayakta tutmazsak, tahrip edersek gidecek bir yerimiz olmadığını da birilerinin artık anlaması gerekir."

Şevki Yılmaz'ın tepki çeken sözlerinin ardından İlber Ortaylı sessizliğini bozdu: Tasvip etmiyorum, açık bir Atatürk düşmanlığıdır

DÜĞÜN TÖRENİNİN KONUKLARI DİKKAT ÇEKTİ

Törenin konukları arasında Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, imam Halil Konakçı, İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Pazan, Star gazetesi köşe yazarı Nuh Albayrak, TV program yapımcı ve sunucusu Pelin Çift, TV programcısı Mehmet Fatih Çıtlak, TV programcısı ve yazar Mustafa Armağan, tarihçi yazar Şafak Tunç, eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz, 27. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun da yer aldı.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

İlber Ortaylı Şevki Yılmaz Milletvekili Osmanlı Toplum Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

NEY-SEDA İsmail Kembil:

Bende ilber oltaylıyı tarihçi olarak kabul etmiyorum

24
61
yanıtYanıtla
Mr Bombastic:

Ok kanka. Şimdi İlber Ortaylı düşünsün :) bu arada “de” ayrı.

yanıt25
yanıt7
Nuri Aga:

Çok da umrundaydı İlber Hocanın da...

yanıt28
yanıt6
Ebu Huzeyfe:

Haklı valla Atatürk’ü tanımıyor sevmiyoruz !

16
40
yanıtYanıtla
Seko:

Senden şüphe duyarım o zaman

yanıt17
yanıt1
Ebu Huzeyfe:

Bu kadar şaşırma Atatürk bu ülkede %25 den öteye gitmez !

yanıt8
yanıt18
Nuri Aga:

Atatürk olmasaydı Kurtuluş Savaşı kazanılırmıydı Şevki Bey. Ki sen onun kurduğu cumhuriyette vekillik yaptın. Ölmüş gitmiş birinin ardından hala düşmanlık yapıyorsunuz. Bence kıskanıyorsunuz hasetliğinizden bu düşmanlığınız.

5
8
yanıtYanıtla
Mr Bombastic:

Halkı kin ve düşmanlığa teşvikten alınması gerekir bu şaklabanın. Tir tir titriyordur şimdi.

6
4
yanıtYanıtla
Murat Vural:

5816 sayılı koruma kanununu kaldırında insanlar bildiikleri tarihi gerçekleri korkmadan çekinmeden söyleyebilsinler. Yoksa birilerinin milletin bilmemesi gereken bazı tarihi gerçek bilgilerimi var . Kim neyden korkuyor ...

6
4
yanıtYanıtla
Seko:

Ağzı olan konuşuyor işte ....

7
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title