Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Güncelleme:

Uzmanlar Marmara'da olması beklenen ve özellikle İstanbul'u etkileyeceği belirtilen büyük depremle ilgili her defasında uyarıda bulunurken Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'dan yeni açıklama geldi. Moriwaki, Bursa'nın İnegöl ve Balıkesir'in Bandırma ilçelerini işaret ederek bu bölgede büyüklüğü 6.5 ile 7 arasında olabilecek bir deprem beklediğini söyledi.

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrasında benzer felaketlerin yaşanması korkusunda olan vatandaşlara yeni bir uyarı daha geldi. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Bursa ve Balıkesir'e dikkat çekerek 2 il için kritik bir uyarıda bulundu.

Bursa Teknik Üniversitesinde düzenlenen Yenilikçi Yapı Zirvesi'nde konuşan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki Bursa'nın İnegöl ilçesinde ve Balıkesir'in Bandırma ilçesinde deprem beklediğini belirterek deprem büyüklüğünün ise 6.5 ila 7 arasında olacağını tahmin ettiğini söyledi.

"TÜRKİYE'DE MİMARİYİ VE MÜHENDİSLİĞİ ZAYIF GÖRÜYORUM"

"Deprem, Türkiye'de var ama çok değil." diyen Moriwaki "Türkiye'de en büyük deprem 7,9 büyüklüğünde meydana gelmiş ama o fay hattı Endonezya'dan başlayıp İspanya'ya kadar uzanıyor. Ancak yine de büyük depreme hazır olmamız gerekiyor. Türkiye'de mimarı ve mühendisi statik hesabı bilmiyor veya zayıf olarak görüyorum. Depreme can kaybından bakınca, Türkiye 3'üncü sırada yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğüne olabilir

ÇANAKKALE'YE DE DİKKAT ÇEKTİ

Çanakkale'deki son depremleri hatırlatan Moriwaki, "2024 yılında 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu bölgede günde 20-30 kere küçük depremler oluyor ama ileride büyük bir deprem olabilir. Çanakkale tarafının da tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü yaşanan küçük depremler, olabilecek büyük depremlerin önüne geçmiyor" şeklinde konuştu.

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğüne olabilir

"İMAR AFLARI BİR DAHA OLMAMALI"

Türkiye'deki 21 milyon yapı stokunun yüzde 50'sinin izinsiz olarak kaçak yapıdan oluştuğunu belirten Moriwaki, "İzinsiz ve kaçak yapının oluşmaması için bizim çalışmamız gerekiyor. İmar barışı aflarının bir daha olmaması gerekiyor. Senede 1 kere yapılan tatbikatlar yetersiz. Sadece belli gruplara bunların yapılmamışı gerekiyor. Bunu anaokulundan itibaren insanlara anlatılması ve uygulamasının yapılması gerekiyor. Çocuklar duymasın veya görmesin gibi onlardan saklamamak gerekiyor. Bilmediği için panik oluyorlar." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Yoshinori Moriwaki Balıkesir Bandırma İstanbul Marmara Deprem İnegöl Japon Bursa Doğa Sağlık Yaşam Haberler

500

Yorumlar (21)

Yıldırım YILDIZ:

Zayıf buluyorum demek , hırsızınız bol ya da hakkı ile iş yapmayanınız çok demenin öteki yolu demekki gibime geldi sanki .

127
1
yanıtYanıtla
Halil Yarbaşı:

Ahlakı çöken,İslam'dan uzaklaşan her yer Tehlikede Depremin bilim ile ilim ile hiç bir ilgisi yok fay hatları şuradan geçiyor buradan geçiyor diyen bilim adamları bile ardarda olan depremlerden sonra tespit edemediğimiz fay hatları ortaya çıktı demeye başladı Allah,ın nerelere depremler seller vereceğini bilmek için Kur'an'ı okuyun ben Maraş depremini 7 ay önce tahmin ettim Âlim değilim bilim adamı değilim ama Allah'ın ne zaman gazap vereceğini biliyorum çünkü ayetlerde bu açık açık yazıyor

28
79
yanıtYanıtla
Cihans:

sen herseiyini para ve rant icin yap sonra gazap de du nya var oldugundan beri surekli her yerde deprem olur sen bunu bilir de yapmassan sonra elin adami gelir konusur sende bu isi dine baglarsin ve sunu bil kimse gelecegi bilemez tahmin eder bilimde elindeki verilerle konusur tahmini olarak ama senin tahminden daha net daha aciklanabilir daha orneksel

yanıt7
yanıt2
heyyy:

GAYBI Allahtan başkası bilemez. Hadi kardeşim işine. Kur an okunması gereken bir kitap ilk okuyan sen değilsin son okuyanda olmayacaksın.

yanıt25
yanıt3
heyyy:

okumuşsun idrak edememişsin bir kaç kez daha okumanı öneririm.

yanıt19
yanıt2
Alis :

nasıl tahmin ettin

yanıt5
yanıt2
Doğrucu davut:

ŞEYHİM TARİKAT KUR MÜRİDİN OLALIM

yanıt7
yanıt3
Es Es:

İmar affı bir daha olmamalı dediklerine bu halkın bir kısmk hala sessiz kalıyor.. ve hala metro sôyle olmuş burayı su basmış. Metrobüs yolda kalmış derdinde onlar.

52
9
yanıtYanıtla
Ali Tezel:

Mersin 7.4 bursa 7.2 sırada

7
40
yanıtYanıtla
Orhan Göksel:

kahinmisin kardeşim Allah bilir

yanıt21
yanıt18
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title