Haberler

Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 173. Yıl Dönümü

Sakarya, Bartın, Bolu, Kocaeli, Zonguldak, Karabük ve Düzce'de Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 173. yıl dönümü dolasıyla tören yapıldı.

Sakarya, Bartın, Bolu, Kocaeli, Zonguldak, Karabük ve Düzce'de Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 173. yıl dönümü dolasıyla tören yapıldı.

Sakarya'da, Demokrasi Meydanı'nda tören mangasını selamlayan İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Şehitler için saygı duruşunda durulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan Kaya, insanların ve toplumların en temel ihtiyaçlarından birinin güvenliklerinin karşılanması olduğunu söyledi.

Kaya, bu amaçla tarihin her döneminde güvenlik teşkilatlarının çeşitli isimlerle hep var olduğunu aktararak, dün olduğu gibi bugün de vatandaşların can, mal ve namusunun korunması, devletin bekası, milletin bütünlüğü için canlarını seve seve feda etmeye hazır olduklarını, 15 Temmuz hain darbe girişiminde 62 meslektaşının gözlerini kırpmadan şehadete yürüdüğünü vurguladı.

Güvenlik kuvvetlerinin başarısının halkından aldığı destekle doğru orantılı olduğunu ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"Sakarya polisi olarak bizler, dün olduğu gibi bugün de halkımızı hep yanımızda gördük. Dileğimiz, bu desteğin artarak devam etmesi ve toplumun tüm katmanlarının suçla mücadeleye katılmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk'ün 'Millete efendilik yoktur.' anlayışını rehber edinmiş ve vatandaşlarımıza hizmet etmeyi şeref bilmiş tüm mensuplarımızın ve ailelerinin polis gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."

Tören, ilkokul 2. sınıf öğrencisi Batuhan Sadıkoğlu'nun "Türk polisi" şiirini okumasıyla sona erdi.

Etkinliğin ardından Kaya ve protokol üyeleri, polis teşkilatında kullanılan malzemelerle fotoğrafların yer aldığı serginin açılışını yaptı.

Bartın

Bartın'da, Valilik Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, burada yaptığı konuşmada, halkın sevgi ve güvenini kazanmış, milletin huzuruna, birlik ve beraberliğe kasteden tüm saldırıları kahramanca önlemiş bu uğurda canları pahasına mücadele eden polis teşkilatının 173. yılını kutladıklarını söyledi.

Bartın Şehitliği'nde Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasıyla devam eden törende şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.

Törene, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, emniyet ve jandarma personeliyle vatandaşlar katıldı.

Bolu

Bolu'da Anıtpark'ta düzenlenen törende, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Türk polisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı insan haklarına saygılı demokratik laik ve sosyal hukuk devleti sınırları içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmektedir. Teknolojinin her türlü gelişimini yakalayarak hukuk kuralları içinde hareket eden anayasal sistemimizin kararlı koruyucusudur."

Konuşmanın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Yunus ekipleriyle araçlı ekiplerin geçit törenini izledi.

Kocaeli

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde de Kültür Tepesi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ile Polis Emeklileri Derneği Başkanı Mehmet Şahin, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Denizci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Polis Teşkilatı'nın 173. yılını gururla kutladıklarını belirterek, ülkenin içerisinden geçtiği zor günlerde teşkilat olarak dik durmaya devam ettiklerini söyledi.

Törene, emniyet mensuplarının yanı sıra askeri ve mülki erkan da katıldı.

Etkinlikler kapsamında daha sonra İzmit Polis Şehitliği'nde şehit kabirlerine karanfil bırakılıp, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Düzce

Düzce'de Anıtpark Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, Düzce Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz Atatürk Büstü'ne çelenk sundu.

Törende, polis elbisesiyle kürsüye çıkan 8 yaşındaki Alp Yiğit Arslan, İstiklal Marşı'nı okudu. Polislere duygu dolu anlar yaşatan Arslan, tören sonrasında Yunus Polisleri tarafından motosiklete bindirildi.

Düzce Şehitliği'nde de vatanı için canını feda eden şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Emniyet Müdürü Deniz, burada yaptığı konuşmada, şehitlerin her zaman hatıralarında olduğunu söyleyerek, aziz vatan için canlarını feda edenlere her zaman borçlu olduklarını vurguladı.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Karabük

Karabük Kent Meydanı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, Karabük İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mahmut Karabulut, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Türk Polis Teşkilatı'nın yaşının dünyada var olan birçok ülkelerin yaşından daha fazla olduğunu söyledi.

Türk milletinin asırların ötesine kadar uzanan geçmişi olan şanlı bir millet olduğunu ifade ede Şahin, "Çok güçlü devlet geleneğimiz var. Modern polis teşkilatının başlangıcı olarak kutluyoruz 10 Nisan'ı ancak tarihçiler polis teşkilatının kuruluşunu biraz daha geriye götürüyorlar. 1299 Osmanlı Devleti'nin kuruluşu, Osman Bey Karahisar'ı almış ve onun başına da oğlu Orhan Bey'i getirmiş. Orhan Bey de babasının en yakın silah arkadaşlarından Gündüz Alp'i asayişten sorumlu kılmış ve tarihçiler diyorlar ki, 'Gündüz Alp bizim tarihimizde ilk polis amirimizdir.' Dolayısıyla bu kadar köklü bir milletiz." diye konuştu.

Karabük Valisi Kemal Çeber de toplumun huzuru, temel asayiş, temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasının sağlanması polis teşkilatının yerine getirdiğini aktararak, Türk Polis Teşkilatı'nın 173. yıllık hayatında kahramanlıkların, fedakarlıkların göründüğünü belirtti.

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal da Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, polis teşkilatının ülkenin huzuru ve güveni için canla başla mücadele ettiğini kaydetti.

Tören öğrenciler tarafından şiir okunmasının ardından sona erdi.

Daha sonra İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, protokolü, polis teşkilatı personellerini ve vatandaşları makamında kabul etti.

Zonguldak

Zonguldak'ta, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik önündeki törende, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Turanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, devlet ve milletin Türk Polis Teşkilatı'na emanet olduğunu söyledi.

Devlet ve millet için uyumadıklarını ve gece gündüz çalıştıklarını belirten Turanlı, "Memleketimiz güçlü ve kuvvetli. Türk polisi eskisinden daha güçlü. Bayrak, millet, devlet dimdik ayakta. Şerefli Türk polisi olduğu sürece de bu devlet sonsuza dek ayakta kalacak." şeklinde konuştu.

Turanlı ve beraberindekiler törenin ardından Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ı ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Karabük Sakarya Bartın Politika Güncel Haberler

title