Haberler

Taş, Dösiad'ın Konuğu Oldu

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Antalya'da çok güçlü olduklarını ve güzel işlerin altına imza atacaklarını söyledi.

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DÖSİAD) geleneksel hale getirdiği kahvaltı etkinliğinin konuğu AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş oldu. Başkan Taş, Antalya'nın bir bakan, bir Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi ve 7 milletvekili ile Ankara'da temsil edildiğini, Büyükşehir, Kepez ve Aksu Belediyeleri ile çok güçlü olduklarını ve Antalya'da bu gücü kullanıp güzel işlerin altına imza atmak istediklerini söyledi.

DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ı misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Taş'a yeni görevinde başarılar dileyen Gencer, "Babası rahmetli Hamza Taş ile de yakın bir dostluğumuz vardı. İbrahim Taş, benim ata dostumdur. Türkiye, çok önemli bir seçim sürecine giriyor. Partilerin seçim çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak ve iş dünyası olarak merak ettiklerimizi sormak adına bir takvim belirledik ve her hafta Antalya'daki bir siyasi parti il başkanını misafir ediyoruz. Bu haftaki konuğumuz da göreve yeni seçilen Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş oldu. Kendisine, bizi kırmayıp geldiği için teşekkür ediyorum" dedi.

Destek sözü

İş adamlarının ülke ve Antalya için büyük önem taşıdığını dile getiren İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, "AK Parti, ilk iktidara geldiğinde Döşemealtı'da 8-10 tane iş adamı vardı. Bugün bu sayı çok fazla. Önemli olan burada binlerce kişiye istihdam sağlıyorsunuz, ülke ekonomisine katkı koyuyorsunuz. Biz, işadamlarının sayısının artmasını istiyoruz. Bu noktada gerekli çalışmalar da yapıyoruz. Sorunları ilgili bakanlarımıza ve cumhurbaşkanımıza aktarıyoruz. Buradaki işadamlarının önünün açılması Antalya'nın büyümesi, Türkiye'nin büyümesi demektir. Ak Parti İl Başkanı olarak bundan sonraki üzerimize düşen ne olursa yapacağımın teminatını veriyorum" diye konuştu.

"Şehrin estetiğini korumalıyız"

Döşemealtı'yı Antalya'ya bağlayan karayolunda üstgeçitlerin çevredeki konutların değerini düşürdüğü ve görüntü kirliliğine sebep olduğunu eleştirine cevap veren Taş, "Durumla ilgili gerekli yerlerle görüştük. Aslında bizde alttan tünellerle bu projenin yürütülmesini önermiştik. Ancak altta su mağaralarının bulunduğunu ve mümkün olmadığı söylendi. Bu yüzden bu yol tercih edildi. Ben güzel bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Değeri, 3-5 sene sonra anlaşılacaktır. Bundan sonra yapacağımız projelerimizde bu öneriler dikkate alınacaktır. Bu konuyu ileteceğim. Estetik açıdan da şehre zarar vermemeliyiz" dedi.

"İmar planını konuşacağız"

Döşemealtı'daki 2-3 katlı binaların yanına yüksek katlı binaların izin verilmesinin eleştirilmesi üzerine konuşan Taş, "İmarla alakalı maalesef Antalya'da yanlış bir imar düzenlenmiş. Muratpaşa'da sahil bandına 20 kat verip içeride kalan mahallelerde 3 katlı binalar inşa etmişiz. Bu yanlış. Denizden şehrin içerisinde hava girmesini engelliyoruz. Bir Antalyalı olarak üzülüyorum. 9 Nisan'da Büyükşehir Belediyesi ile bir toplantımız olacak. Projeleri, sorunları ve çözüm önerilerini konuşacağız. Döşemealtı'nın imar durumunu da o toplantıda görüşeceğim. Döşemealtı, herkesin oturmak istediği bir yer konumunda. Şehrin beton yığınlarından bıkanlar buraya taşınıyor. Kesinlikle binaların çok yükselmesini doğru bulmuyorum. Buralar böyle kıymetli."

"Çok güçlüyüz"

DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer'in "Babanız çok kıymetli bir siyasetçiydi, herkesin telefonunu açar, herkese aynı mesafe yaklaşırdı. Ne yazık ki babanızdan sonraki il başkanlarından böyle bir yaklaşım göremedik. Umarım siz babanızın yolundan gidersiniz" sözleri üzerine Başkan Taş, "2004 yılında Antalya'yı kazandık. Ancak o süreçte bürokrasi çok zordu. Her istediğimizi yapamıyorduk. 2009'da Büyükşehir Belediyesi'nin kaybedince o dönem görev yapan Hüseyin Samani ve Mustafa Köse'nin elleri kolları bağlandı. Rahat çalışamadılar. Şimdi Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazandık. Biz, AK Parti olarak daha da güçlüyüz. Dışişleri Bakanımız var, MKYK üyemiz var ve 7 milletvekilimiz var. Onlarla uyumlu şekilde çalışıp Antalya'yı daha da güçlendirmek ve güzelleştirmek istiyoruz. Güzel işler yapacağımıza inanıyorum."

"Boğaçayı'nı konuşacağız"

Boğaçayı ve Kurvaziyer Liman Projesi'nin yeniden gözden geçirilmesinin istenmesi üzerine ise Başkan Taş, "Bizim için her düşünce ve uyarı çok önemli. Konuyla ilgili Boğaçayı'nda çalışmalar yapıldı. Proje birkaç kere değişti. Bu öneriler dikkate alındı. Bu konuda Antalya'ya değer katacağını düşünüyorum. Artısının daha fazla olacağını düşünüyorum. Ancak ben yine Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ile 9 Nisan'daki toplantımızda projenin son halini görüp bu konuyu istişare edeceğim" dedi.

Başkan Taş, Konyaaltı Sahil Projesi'nin 23 Nisan'da 1'inci etabının, 19 Mayıs'ta 2'nci etabının ve 10 Haziran'da da tamamının hizmete açılacağını söyledi. Konuşmaların ardından Başkan Gencer, Başkan Taş'a günün anısına bir plaket verdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hamza Taş Ak Parti Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title