Haberler

Suudi Veliaht Prens Selman, Erdoğan'la Arjantin'de Görüşmek İstedi

Güncelleme:

Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suudi veliaht prensi Selman, Cumhurbaşkanımız ile Arjantin'de görüşmek istedi. Biz de buna bir engel görmüyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yaptığı açıklamada Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüşmek için bir engel görmediklerini belirterek "Suudi veliaht prensi Selman, Cumhurbaşkanımız ile Arjantin'de görüşmek istedi. Biz de buna bir engel görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

"ABD'YE, TEHDİT GELİRSE GEREĞİNİ YAPARIZ DEDİK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

ABD ziyaretlerinde Suriye'nin tüm boyutlarını, İdlib'i, Münbiç'i ve Fırat'ın doğusunda neler yapmaları gerektiğini konuştuklarını belirten Çavuşoğlu, "Fırat'ın doğusundan bize gelen taciz ateşlerinden sonra verdiğimiz cevaplarla sahada neler yapabileceğimizi gösterdik. Hem de baktık ABD'yi rahatsız ettik. Onlara, 'tehdit gelirse gereğini yaparız' dedik." ifadelerini kullandı.

"YPG, ABD'NİN VERDİĞİ DESTEK NEDENİYLE ÇOK ŞIMARDI"

YPG'nin, ABD'nin verdiği destek nedeniyle çok şımardığını söyleyen Çavuşoğlu, "YPG bizim için tehdittir ve bu terör örgütüne karşı elimizden geleceğini yapacağımızı söyledik. ABD'ye, 'Neden taciz atışlarını engellemiyorsunuz dedik.' Biz sınırımızın öbür tarafında var olan tehdidi engellemek için her şeyi yaparız." dedi.

Son Dakika! Suudi Veliaht Prens Selman, Erdoğan'la Arjantin'de Görüşmek İstediDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

"MÜNBİÇ YOL HARİTASI FIRAT'IN DOĞUSUNDA DA UYGULANMALI"

Bu konuda her zaman kararlılık olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, burada en sağlıklı yöntemin Münbiç yol haritasının Fırat'ın doğusunda da uygulanmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, "Bizde bu konuda her zaman kararlılık var. Burada en sağlıklı yöntem Münbiç yol haritasının Fırat'ın doğusunda da uygulanmasını sağlamaktır. YPG'nin buradan çekilmesi lazım. Kobani'den YPG- PKK atılacak ve orada yaşayan insanlara teslim edilecek." diye konuştu.

"CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ TESADÜF DEĞİLDİR"

Kaşıkçı cinayetine de değinen Çavuşoğlu, "Suudi Arabistan bizim için de önemli bir ülke, ilişkilerimiz de gayet iyi. Cumhurbaşkanımızla Kral Selman arasında da samimiyet var. Ama burada önceden planlanmış vahşice bir cinayet var. Bizim derdimiz bunun aydınlatılması, burada topu dünyaya atmak gerek yok. Bizim tarafımızda soruşturma gayet şeffaf yönetiliyor. Ama en son başsavcının ziyaretinde Suudi Arabistan tarafından bir bilgi verilmedi. Biz ise elimizdeki bilgileri paylaştık çünkü bizim derdimiz bu cinayetin aydınlatılması. Trump bir anlamda gözümü yumarım diyor ama her şey para değildir. Bu bir cinayet, paranın gözü kör olsun denilmeli. Bu cinayet tesadüf değildir, her şey planlı yapılmıştır. Suudi Arabistan'ın bize bilgi verilmemesi nedeniyle uluslararası soruşturma daha faydalı olabilir. Biz uluslararası bir soruşturma olursa elimizdeki her şeyi paylaşırız demiştik.

Son Dakika! Suudi Veliaht Prens Selman, Erdoğan'la Arjantin'de Görüşmek İstediCemal Kaşıkçı

"PRENS SELMAN, CUMHURBAŞKANIMIZLA ARJANTİN'DE GÖRÜŞMEK İSTEDİ"

Cumhurbaşkanımız iki kere Kral Selman'la bir kere de Prens Selman ile görüştü. Prens Selman'da Arjantin'de Cumhurbaşkanımızla görüşmek istediğini söyledi. Görüşülebilir tabi. Bu görüşmede Cumhurbaşkanımız tüm bilgileri söyleyecektir. Talebi üzerine bu görüşme olabilir." dedi.

AİHM'NİN DEMİRTAŞ KARARI

Bakan Çavuşoğlu, AİHM'ninKasım 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği "serbest kalsın" kararı ile ilgili ise "Kendi kararlarıyla çelişiyor, hukuki değildir. Buna itiraz ediyoruz."şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Cemal Kaşıkçı Prens Selman Arjantin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title